Аграрний тиждень. Україна
» » Фахівці Держпродспоживслужби та громадськість з усієї України обговорили сертифікацію вантажів з харчовими продуктами для експорту
» » Фахівці Держпродспоживслужби та громадськість з усієї України обговорили сертифікацію вантажів з харчовими продуктами для експорту

    Фахівці Держпродспоживслужби та громадськість з усієї України обговорили сертифікацію вантажів з харчовими продуктами для експорту


    2 серпня 2018 року у Комунікативному центрі Уряду відбулася експертна зустріч фахівців Держпродспоживслужби із представниками громадськості, місцевих органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій з всієї України. Предметом обговорення стали особливості реалізації Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», зокрема – сертифікації вантажів з харчовими продуктами для експорту з України.

     

    У дискусії взяли участь директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль, заступник начальника управління державного контролю - начальник відділу державної інспекції Юрій Перегінець, заступник начальника управління - начальник відділу державного контролю на кордоні Управління санітарних та ветеринарно-санітарних заходів на кордоні Держпродспоживслужби Андрій Охріменко, директор Всеукраїнської асоціації операторів ринку та м’яса та м’ясопродуктів Наталія Курята, представники облдержадміністрацій та громадськості.

    Велику роль в обговоренні положень Закону зіграли представники інститутів громадянського суспільства із всієї України.

    Дискусія торкнулася питань розробки низки підзаконних нормативно-правових актів, положення яких регламентують процедуру сертифікації вантажів з харчовими продуктами для експорту з України.

    Як наголосив Борис Кобаль, «за останні 9 місяців завдяки спільним зусиллям держави та бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави та збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, із 690 у жовтні 2017 року до 836 на початку липня 2018 року».

    Також він зазначив, що 289 українських підприємства наразі мають право експорту до країн Європейського Союзу, із них - 109 виробників харчових продуктів, в тому числі м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів.

    Присутні проаналізували порядок затвердження експортних потужностей, внесення та виключення їх з реєстру затверджених експортних потужностей та обговорили механізм внесення змін до реєстру затверджених експортних потужностей.

    Особливо велику увагу представники громадськості приділили питанням законодавчих вимог до продовольчих товарів, які ідуть на експорт, процедурі проходження ветеринарного контролю та отримання дозвільних документів на експорт продукції до ЄС.

    Прес-служба Держпродспоживслужби





    Схожі новини
  • Фахівці Держпродспоживслужби та громадськість з усієї України обговорили особливості реалізації нового закону про контроль
  • Фахівці Держпродспоживслужби та представники молочного бізнесу проаналізували зміни законодавства в галузі
  • Сертифікація НАССР не є обов’язковою, - Борис Кобаль
  • Володимир Лапа обговорив із польською делегацією питання імпорту та експорту ряду товарів тваринного походження
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фахівці Держпродспоживслужби та громадськість з усієї України обговорили сертифікацію вантажів з харчовими продуктами для експорту


2 серпня 2018 року у Комунікативному центрі Уряду відбулася експертна зустріч фахівців Держпродспоживслужби із представниками громадськості, місцевих органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій з всієї України. Предметом обговорення стали особливості реалізації Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», зокрема – сертифікації вантажів з харчовими продуктами для експорту з України.

 

У дискусії взяли участь директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль, заступник начальника управління державного контролю - начальник відділу державної інспекції Юрій Перегінець, заступник начальника управління - начальник відділу державного контролю на кордоні Управління санітарних та ветеринарно-санітарних заходів на кордоні Держпродспоживслужби Андрій Охріменко, директор Всеукраїнської асоціації операторів ринку та м’яса та м’ясопродуктів Наталія Курята, представники облдержадміністрацій та громадськості.

Велику роль в обговоренні положень Закону зіграли представники інститутів громадянського суспільства із всієї України.

Дискусія торкнулася питань розробки низки підзаконних нормативно-правових актів, положення яких регламентують процедуру сертифікації вантажів з харчовими продуктами для експорту з України.

Як наголосив Борис Кобаль, «за останні 9 місяців завдяки спільним зусиллям держави та бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави та збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, із 690 у жовтні 2017 року до 836 на початку липня 2018 року».

Також він зазначив, що 289 українських підприємства наразі мають право експорту до країн Європейського Союзу, із них - 109 виробників харчових продуктів, в тому числі м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів.

Присутні проаналізували порядок затвердження експортних потужностей, внесення та виключення їх з реєстру затверджених експортних потужностей та обговорили механізм внесення змін до реєстру затверджених експортних потужностей.

Особливо велику увагу представники громадськості приділили питанням законодавчих вимог до продовольчих товарів, які ідуть на експорт, процедурі проходження ветеринарного контролю та отримання дозвільних документів на експорт продукції до ЄС.

Прес-служба Держпродспоживслужби





Схожі новини
  • Фахівці Держпродспоживслужби та громадськість з усієї України обговорили особливості реалізації нового закону про контроль
  • Фахівці Держпродспоживслужби та представники молочного бізнесу проаналізували зміни законодавства в галузі
  • Сертифікація НАССР не є обов’язковою, - Борис Кобаль
  • Володимир Лапа обговорив із польською делегацією питання імпорту та експорту ряду товарів тваринного походження
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2024 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    March 2024    »
    MonTueWedThuFriSatSun
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031