Аграрний тиждень. Україна
» » Попит на українське насіння амаранту перевищує пропозицію
» » Попит на українське насіння амаранту перевищує пропозицію

Попит на українське насіння амаранту перевищує пропозицію


Попит на українське насіння амаранту перевищує пропозиціюНаразі попит на насіння амаранту перевищує пропозицію. Так буде до 2020 р. Тому, фермери, які вирішать вирощувати цю культуру будуть мати гарні прибутки. Подальший розвиток амарантового бізнесу в Україні дозволить експортувати вироблену продукцію, адже якість амаранту, вирощеного в Україні, є дуже високою. І світ визнає це. Про це повідомив голова ГО «Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції» Олександр Дуда на сторінці у Facebook.

«Ми поки що не експортуємо насіння, хоча попит за ціною €1,1тис. – 1,3 тис./т на органічний амарант існує. Поки що Україна тільки наближається до 1% всього світового ринку амарантової продукції. Нам є куди розвиватися. Бо якість насіння амаранту, яке вирощується в Україні дуже висока завдяки грунтово-кліматичним умовам. Це визнано в світі», — повідомив Олександр Дуда.

За його словами, вже зараз в Україні з амаранту виробляють олію, борошно, крупи, пластівці, панірувальні сухарі, хліб, макарони, фармацевтичні препарати та косметичні засоби, прикормки для риб, суміші для дитячого харчування, корми для сільськогосподарських та свійських тварин, попамарант, екстракти, фіточай, трав’яні гранули тощо. 





Схожі новини
  • За нішевими культурами перспектива і майбутнє
  • На амаранті можна заробити
  • Маємо значно збільшити частку вітчизняного насіння на посівних площах України, - Ярослав Краснопольський
  • Рекордний урожай зернових стабілізував ціни на насіннєвий матеріал
  • Наступного року Україна планує експортувати 100 тис тонн курятини в Митний союз – О.Бакуменко

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.