Аграрний тиждень. Україна
» » Дефекаційна суміш дозволяє збільшити родючість цукрових буряків
» » Дефекаційна суміш дозволяє збільшити родючість цукрових буряків

Дефекаційна суміш дозволяє збільшити родючість цукрових буряків


Дефекаційна суміш дозволяє збільшити родючість цукрових буряків 10 т «дефекаційної суміші», що є результатом переробки цукрових буряків, заміняє 100 кг селітри, діамофоси, калійних добрив, а також тут присутні такі мінеральні добрива як кальцій, магній, цинк, мідь, марганець — все, що необхідно культурам для нормальної врожайності.

Про це повідомив заступник директора Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин, передає прес-служба компанії.

Великі сільськогосподарські підприємства вже закупили розкидачі для «дефекаційної суміші» й активно вносять добриво на своїх полях. На Гнідаському цукровому заводі переконують, що із внесенням цього добрива піднімається родючість, у тому числі й цукрового буряка.

Щорічно на цукрових заводах накопичується до 8-12% від кількості переробленої сировини дефекату. З агрономічної точки зору, дефекат — це місцеве добриво, яке здатне поліпшувати фізикохімічний стан грунтів, що мають підвищену кислотність, є хорошим меліорантом, що утримує в одній тонні біля 400-500 кг СаО. У зв’язку з цим проведено дослідження хімічного складу, термічних властивостей самого дефекату і біологічної активності сумішей на його основі з домішками фосфатної кислоти і природного розчину бішофіту.

 

 

//ukrsugar.com/






Схожі новини
  • На Гнідавському цукровому заводі розпочали ревізію посівів цукрових буряків
  • Гнідавський цукровий завод вироблятиме органічне добриво для вапнування ґрунтів
  • На Волині збиральний сезон цукрових буряків почнеться вчасно
  • На Гнідавському цукровому заводі сезон 2018 року стартує у серпні
  • На Гнідавському цукровому заводі розпочали підготовку до сезону 2018 року

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.