Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні потрібно запроваджувати спецрежим ПДВ для дрібних виробників агропродукції
» » В Україні потрібно запроваджувати спецрежим ПДВ для дрібних виробників агропродукції

В Україні потрібно запроваджувати спецрежим ПДВ для дрібних виробників агропродукції


 

В Україні треба запровадити спецрежим відшкодування ПДВ для малих аграрних виробників, відповідний законопроект вже розроблений треба лише підтримка Верховної ради для його ухвалення.

Про це заявив голова комітету Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Слободяник, повідомляє Agronews.ua.

«Що стосується ідеї по «квазіаккумуляції» ПДВ для малих господарств. Якщо депутати це підтримають - нашим комітетом був розроблений законопроект. Він не внесений ще нікуди, просто є текст. Власне із спецрежимом для невеликих господарств», - сказав Слободяник у четвер на круглому столі на тему державної підтримки аграріїв.

На його думку, у разі прийняття цього закону, в Україні вдасться змінити самі акценти надання держпідтримки агробізнесу.

«Малі господарства принаймні будуть задекларовані пріоритетом в аграрній політиці», - відзначив Слободяник

Раніше спецрежим відшкодування ПДВ залишався у фермерів, які могли за його рахунок закуповувати техніку, добрива, насіння тощо.

Наразі малі господарства позбавлені такої можливості. У світлі відсутності доступу аграріїв до дешевих кредитів, постійно зростаючих цін, в умовах природньої спеки 2017 року, скасування даного спеціального режиму завдало по малому бізнесу нищівного удару.

На думку багатьох експертів, запровадження такої системи оподаткування сприятиме детініщації фермерських господарств.

 





Схожі новини
  • Фермери поставили Мартинюку «двійку» за земельну реформу
  • Лоббі «олійних правок»: депутати знову планують порушити регламент і повернути ЗП 7403-2 на розгляд у податковий комітет
  • Як і хто розподілить державну допомогу між фермерами
  • Держфонд підтримки фермерських господарств очолив Іван Слободяник
  • При внесенні змін до держбюджету необхідно виділити 1,2 млрд грн на розвиток середніх і малих сільгоспвиробників, - АФЗУ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.