Аграрний тиждень. Україна
» » Експорт українського меду до Японії рекордно збільшився
» » Експорт українського меду до Японії рекордно збільшився

    Експорт українського меду до Японії рекордно збільшився


    Експорт українського меду до Японії рекордно збільшивсяУ 2017 році експорт українського меду до Японії збільшився до 96 т. Про це розповів віце-президент з міжнародних питань Союзу пасічників України Андрій Бажин, пише Agropolit.com з посиланням на Дело.

    Японські покупці споживають близько 51 тис. т меду на рік, із яких лише 5% – з японських пасік. У грошовому еквіваленті обсяг місцевого ринку у 2017 році склав $561 млн.

    Близько 70% меду в Японії імпортується з Китаю, але за останні 10 років його частка помітно скоротилася. І на місце китайському меду прийшов український.

    За п'ять років експорт українського меду до Японії збільшився у п'ять разів – у 2014 році до цієї країни було поставлено 19 т.

    Бажин зазначив, що японці готові купувати українську продукцію дорожче, ніж США або ЄС, але і вимоги у них набагато жорсткіші. Вони в основному люблять фасований, виключно рідкий продукт, найчастіше – світлий, прозорий.

    Популярний у Японії мікс рапсового й акацієвого меду. А якщо на етикетці вказано, що він натуральний – тоді продукт цінується ще більше.





    Схожі новини
  • Медові перспективи для України
  • Експорт меду скротився втричі
  • Не вистачає європейських квот
  • Україна збільшить експорт меду до 20 тис. тонн
  • Свято меду відкрилося в Харкові

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Експорт українського меду до Японії рекордно збільшився


Експорт українського меду до Японії рекордно збільшивсяУ 2017 році експорт українського меду до Японії збільшився до 96 т. Про це розповів віце-президент з міжнародних питань Союзу пасічників України Андрій Бажин, пише Agropolit.com з посиланням на Дело.

Японські покупці споживають близько 51 тис. т меду на рік, із яких лише 5% – з японських пасік. У грошовому еквіваленті обсяг місцевого ринку у 2017 році склав $561 млн.

Близько 70% меду в Японії імпортується з Китаю, але за останні 10 років його частка помітно скоротилася. І на місце китайському меду прийшов український.

За п'ять років експорт українського меду до Японії збільшився у п'ять разів – у 2014 році до цієї країни було поставлено 19 т.

Бажин зазначив, що японці готові купувати українську продукцію дорожче, ніж США або ЄС, але і вимоги у них набагато жорсткіші. Вони в основному люблять фасований, виключно рідкий продукт, найчастіше – світлий, прозорий.

Популярний у Японії мікс рапсового й акацієвого меду. А якщо на етикетці вказано, що він натуральний – тоді продукт цінується ще більше.





Схожі новини
  • Медові перспективи для України
  • Експорт меду скротився втричі
  • Не вистачає європейських квот
  • Україна збільшить експорт меду до 20 тис. тонн
  • Свято меду відкрилося в Харкові

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.