Аграрний тиждень. Україна
» » Україною експортувано найменша кількість томатів за всю історію незаложності
» » Україною експортувано найменша кількість томатів за всю історію незаложності

Україною експортувано найменша кількість томатів за всю історію незаложності


Україною експортувано найменша кількість томатів за всю історію незаложності З початку року Україна знизила частку тепличних томатів на міжнародному ринку до мінімальних показників за всю історію незалежності країни. Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА) з посиланням на дані митної служби.

«За січень-вересень 2018 р. Україна експортувала лише 10,7 тис. т томатів, а це майже на 30% менше, ніж за такий же період попереднього року», — ідеться у повідомленні.

У грошовому еквіваленті поставки продукції скоротилися на 20% і склали близько $8 млн. Для порівняння, за дев’ять місяців 2017 р. Україні вдалося експортували 15 тис. т томатів на суму понад $10 млн.

Імпорт томатів до України з початку року збільшився у 1,7 разів як в натуральному вираженні, так і в грошовому. Зокрема, за січень-вересень 2018 р. Україна закупила на зовнішньому ринку майже 48 тис. т томатів на суму $30,8 млн, що стало рекордним результатом за всю історію незалежності.

 
https://kurkul.com





Схожі новини
  • Україна скоротила експорт томатів майже на чверть
  • Україна імпортувала томатів — до 47,8 тис. т вартістю понад $30 млн.
  • Україна в січні 2018 року знизила експорт яловичини на 19%
  • Україна скоротила експорт свинини в 13 разів
  • Експорт оброблених томатів збільшили в 3 рази

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.