Аграрний тиждень. Україна
» » На ринку живця завдяки попиту падають ціни
» » На ринку живця завдяки попиту падають ціни

    На ринку живця завдяки попиту падають ціни


     

    На ринку живця завдяки попиту падають ціниЦіна на  закупівлю свиней у першу декаду листопада продовжила падати. Так, середньоринкова позначка на свиней забійних кондицій понизилася більш ніж на 3% у порівнянні з показником попереднього тижня.

    Такі дані з моніторингу цін на ринку живця підсумувала Асоціація «Свинарі України».

     

    Діапазон закупівельних цін на початку листопада на свинину живою вагою понизився до 43-44,5  грн/кг. Хоча і верхня, і нижня межі опустилися на 1 грн/кг, вже упродовж 45-го тижня з різних частин України лунали нижчі цінові пропозиції як з боку переробників, так і з боку виробників свинини. Закупівельники в свою чергу пояснюють таку ситуацію перевищенням наявних обсягами товарного поголів’я попиту на нього. З огляду на це, представники м’ясопереробної галузі вважають, що наступного тижня максимальна цінова позначка може зрівнятися з «бар’єрним» рівнем цін (44 грн/кг), а нижній поріг цін опуститься до 42 грн/кг.

    Оператори відзначили суттєве послаблення попиту як з боку кінцевого споживача, так і з боку м’ясокомбінатів. При цьому, якщо млява купівельна активність населення пояснюється сезонними чинниками (збільшення витрат на комунальні послуги, присадибний забій худоби та птиці, збір грибів та вилов риби), то зміну настроїв виробників м’ясних та ковбасних виробів пов’язують з частковою переорієнтацією на дешевшу сировину (курятину, імпортний свинячий жир та морожену свинину в елементах).

    З іншого боку, внутрішня ціна вже цього тижня опустилася нижче ціни входу імпорту, яка у відповідь на низьковолатильні коливання на європейському ринку упродовж жовтня та на початку листопада зупинилася на рівні 44 грн/кг. Водночас, від виробників свинини все частіше лунають зауваження, що нинішня ціна в умовах здороження кормів ставить під питання окупність виробничих витрат.

    Зазначимо, що на початку осені гравці ринку не очікували послаблення цін нижче «літнього» мінімуму. Тому така зміна ситуації та прискорення падіння цін навіть дещо дезорієнтувало операторів. Втім, з огляду на останнє, окремі м’ясопереробники не виключають стрімкішого відновлення закупівельних цін по мірі наближення до зимових свят.





    Схожі новини
  • Темпи «просідання» цін на ринку живця уповільнюються
  • На українському ринку живця відчувається послаблення цін
  • Закупівельні ціни по ринку живця продовжують зростати
  • На ринку живця відмічено зростання цін
  • Ринок живця: просідання цін триває

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На ринку живця завдяки попиту падають ціни


 

На ринку живця завдяки попиту падають ціниЦіна на  закупівлю свиней у першу декаду листопада продовжила падати. Так, середньоринкова позначка на свиней забійних кондицій понизилася більш ніж на 3% у порівнянні з показником попереднього тижня.

Такі дані з моніторингу цін на ринку живця підсумувала Асоціація «Свинарі України».

 

Діапазон закупівельних цін на початку листопада на свинину живою вагою понизився до 43-44,5  грн/кг. Хоча і верхня, і нижня межі опустилися на 1 грн/кг, вже упродовж 45-го тижня з різних частин України лунали нижчі цінові пропозиції як з боку переробників, так і з боку виробників свинини. Закупівельники в свою чергу пояснюють таку ситуацію перевищенням наявних обсягами товарного поголів’я попиту на нього. З огляду на це, представники м’ясопереробної галузі вважають, що наступного тижня максимальна цінова позначка може зрівнятися з «бар’єрним» рівнем цін (44 грн/кг), а нижній поріг цін опуститься до 42 грн/кг.

Оператори відзначили суттєве послаблення попиту як з боку кінцевого споживача, так і з боку м’ясокомбінатів. При цьому, якщо млява купівельна активність населення пояснюється сезонними чинниками (збільшення витрат на комунальні послуги, присадибний забій худоби та птиці, збір грибів та вилов риби), то зміну настроїв виробників м’ясних та ковбасних виробів пов’язують з частковою переорієнтацією на дешевшу сировину (курятину, імпортний свинячий жир та морожену свинину в елементах).

З іншого боку, внутрішня ціна вже цього тижня опустилася нижче ціни входу імпорту, яка у відповідь на низьковолатильні коливання на європейському ринку упродовж жовтня та на початку листопада зупинилася на рівні 44 грн/кг. Водночас, від виробників свинини все частіше лунають зауваження, що нинішня ціна в умовах здороження кормів ставить під питання окупність виробничих витрат.

Зазначимо, що на початку осені гравці ринку не очікували послаблення цін нижче «літнього» мінімуму. Тому така зміна ситуації та прискорення падіння цін навіть дещо дезорієнтувало операторів. Втім, з огляду на останнє, окремі м’ясопереробники не виключають стрімкішого відновлення закупівельних цін по мірі наближення до зимових свят.





Схожі новини
  • Темпи «просідання» цін на ринку живця уповільнюються
  • На українському ринку живця відчувається послаблення цін
  • Закупівельні ціни по ринку живця продовжують зростати
  • На ринку живця відмічено зростання цін
  • Ринок живця: просідання цін триває

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.