Аграрний тиждень. Україна
» » У 2018 році розширилася географія експортних поставок для українських продуктів птахівництва
» » У 2018 році розширилася географія експортних поставок для українських продуктів птахівництва

У 2018 році розширилася географія експортних поставок для українських продуктів птахівництва


У 2018 році розширилася географія експортних поставок для українських продуктів птахівництваУ поточному році завдяки спільним зусиллям держави та бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави - збільшена на 21 кількість країн, до яких постачаються українські продукти птахівництва. Зокрема, були відкриті ринки 14 країн для експорту м’яса птиці та продуктів з нього, й 7 ринків країн для експорту яєць та яєчних продуктів. На цьому 13 грудня наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час засідання Асоціації «Союзу птахівників України».

Участь у заході взяли Народний депутат України - заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України Олександр Бакуменко та представники Асоціації.

Присутні також проаналізували поточну ситуацію з відкриттям нових ринків для експорту продукції птахівництва. Володимир Лапа відзначив, що наразі триває процес відкриття нових ринків для вітчизняної продукції, оцінка еквівалентності державної системи контролю щодо експорту продуктів птахівництва і впродовж 2019-2020 років очікується відкриття ринків 24 держав для експорту вітчизняних продуктів птахівництва.

Також під час заходу учасники розглянули хід адаптації українського законодавства у сфері санітарно-ветеринарних заходів до вимог ЄС, здійснення заходів державного нагляду (контролю) підприємств на виконання Закону України «про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин». використання відеофіксації під час планових та позапланових заходів державного нагляду та контролю державними інспекторами Держпродспоживслужби та перспективи впровадження електронної форми ветеринарних сертифікатів.

 

//www.consumer.gov.ua





Схожі новини
  • Фахівці Держпродспоживслужби та громадськість з усієї України обговорили сертифікацію вантажів з харчовими продуктами для експорту
  • Дозвіл на експорт продукції до ЄС значно спрощує доступ на ринки Азії, Африки та Латинської Америки, – Микола Білоус
  • Володимир Лапа обговорив із польською делегацією питання імпорту та експорту ряду товарів тваринного походження
  • Для ефективного виконання нового закону про державний контроль необхідно ухвалити близько 40 підзаконних актів, – Володимир Лапа
  • Китай зацікавився українським м’ясом

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.