Аграрний тиждень. Україна
» » Розпочато реєстрацію першого українського продукту з географічним маркуванням – гуцульської овечої бриндзі
» » Розпочато реєстрацію першого українського продукту з географічним маркуванням – гуцульської овечої бриндзі

    Розпочато реєстрацію першого українського продукту з географічним маркуванням – гуцульської овечої бриндзі


    В Україні розпочато реєстрацію першого продукту із захищеним географічним зазначенням походження. Так, 19 грудня 2018 року до Мінекономіки подано заявку на реєстрацію географічного зазначення «ГУЦУЛЬСЬКА ОВЕЧА БРИНДЗЯ», яка в майбутньому стане підставою для охорони цього зазначення і в ЄС.

     

     

    Реєстрація продукту стала результатом спільної роботи фахівців Мінагрополітики, Мінекономіки та проекту технічної підтримки ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» в рамках виконання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Зокрема, проведено ґрунтовну роботу щодо виявлення перспективних географічних зазначень України, які б відповідали всім європейським вимогам.

    «Продукти з географічним маркуванням мають унікальні особливості, пов’язані з їх походженням з певного регіону, відображають неповторні традиції, культурну спадщину та історію України. Така продукція забезпечить перспективи не лише для розвитку локального виробництва, а і для ефективної роботи на зовнішніх ринках, збільшення експортного потенціалу та впізнаваності України як виробника харчової продукції світового рівня», - прокоментувала заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

    Вона додала, що запровадження системи географічних зазначень має низку переваг, серед яких – гарантування якості і безпечності продукції, уникнення фальсифікації та підробок, покращення організації процесу виробництва, розвиток кооперації, створення нових робочих місць, розвиток сільських територій та популяризація зеленого туризму.

    Прес-служба Мінагрополітики





    Схожі новини
  • Україна та Франція визначили пріоритетні проекти в сфері АПК на 2019 рік
  • Мінагрополітики і ТПП напрацювали напрями вдосконалення державного управління у харчовій галузі
  • Французькі експерти готові ділитися досвідом з українськими аграріями
  • Відбулось Десяте засідання Діалогу Україна-ЄС з аграрних питань та розвитку сільської місцевості
  • Ілюзія чи реальність?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Розпочато реєстрацію першого українського продукту з географічним маркуванням – гуцульської овечої бриндзі


В Україні розпочато реєстрацію першого продукту із захищеним географічним зазначенням походження. Так, 19 грудня 2018 року до Мінекономіки подано заявку на реєстрацію географічного зазначення «ГУЦУЛЬСЬКА ОВЕЧА БРИНДЗЯ», яка в майбутньому стане підставою для охорони цього зазначення і в ЄС.

 

 

Реєстрація продукту стала результатом спільної роботи фахівців Мінагрополітики, Мінекономіки та проекту технічної підтримки ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» в рамках виконання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Зокрема, проведено ґрунтовну роботу щодо виявлення перспективних географічних зазначень України, які б відповідали всім європейським вимогам.

«Продукти з географічним маркуванням мають унікальні особливості, пов’язані з їх походженням з певного регіону, відображають неповторні традиції, культурну спадщину та історію України. Така продукція забезпечить перспективи не лише для розвитку локального виробництва, а і для ефективної роботи на зовнішніх ринках, збільшення експортного потенціалу та впізнаваності України як виробника харчової продукції світового рівня», - прокоментувала заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Вона додала, що запровадження системи географічних зазначень має низку переваг, серед яких – гарантування якості і безпечності продукції, уникнення фальсифікації та підробок, покращення організації процесу виробництва, розвиток кооперації, створення нових робочих місць, розвиток сільських територій та популяризація зеленого туризму.

Прес-служба Мінагрополітики





Схожі новини
  • Україна та Франція визначили пріоритетні проекти в сфері АПК на 2019 рік
  • Мінагрополітики і ТПП напрацювали напрями вдосконалення державного управління у харчовій галузі
  • Французькі експерти готові ділитися досвідом з українськими аграріями
  • Відбулось Десяте засідання Діалогу Україна-ЄС з аграрних питань та розвитку сільської місцевості
  • Ілюзія чи реальність?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.