Аграрний тиждень. Україна
» » Микола Присяжнюк: Сільгосппідприємства отримуватимуть кошти за нових корів
» » Микола Присяжнюк: Сільгосппідприємства отримуватимуть кошти за нових корів

Микола Присяжнюк: Сільгосппідприємства отримуватимуть кошти за нових корів


Уряд схвалив пропозицію Мінагрополітики виплачувати сільгосппідприємствам по 5 тис грн. за кожну прирощену корову продуктивністю більше 4300 літрів. Це буде гарним мотиватором для збільшення поголів’я худоби та зростання обсягів виробництва молока. Про це сьогодні повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк в ході візиту до Дніпропетровської області.

За словами Міністра, нарощування обсягів високопродуктивного молочного скотарства – головний пріоритет Мінагрополітики в сфері тваринництва. «В цьому році ми передбачили 500 млн. грн. на компенсації вартості будівництва або реконструкції ферм і ще 300 млн. грн. – на компенсацію відсотків по кредитам, які залучені для будівництва ферм», – зазначив Микола Присяжнюк.

Окрім того, продовжує діяти програма по відшкодуванню аграріям коштів, витрачених на закупівлю у населення телиць для відгодівлі, у розмірі 7 грн. на кілограм живої ваги. «Сьогодні Уряд докладає всіх зусиль, щоб стимулювати розвиток молочної галузі. Я думаю, вже з наступного року у нас є шанс покращити динаміку», – повідомив Микола Присяжнюк.

Прес-служба Мінагрополітики





Схожі новини
  • Держава виділила 5 мільйонів гривень на компенсацію за придбання доїльних апаратів
  • У 2013 році буде збережено бюджетну підтримку розвитку тваринництва та кооперативного руху на селі
  • Микола Присяжнюк: «Розвиток сімейних ферм та кооперативів повинен стати основою ведення молочного скотарства Львівщини»
  • Микола Присяжнюк: «Розвиток сімейних ферм та кооперативів повинен стати основою ведення молочного скотарства Львівщини»
  • Присяжнюк: «Підтримка одноосібників полягатиме не в розмірі дотацій, а в їх ефективному використанні»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.