Аграрний тиждень. Україна
» » Україні дозволили продавати насіння в 70 країн світу
» » Україні дозволили продавати насіння в 70 країн світу

Україні дозволили продавати насіння в 70 країн світу


Приєднання України до двох схем сортової сертифікації Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), акредитація лабораторії Укрдержнасінінспекції в міжнародній організації з визначення посівних якостей насіння – ІСТА дало можливість вітчизняним виробникам отримати міжнародні сертифікати та реалізовувати насіння в 70 країн світу. Про це сказав голова Державної інспекції сільського господарства Сергій Тригубенко в ході обговорення законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про насіння та садивний матеріал", повідомили УНН в прес-службі КМУ.

З початку поточного року вже експортовано понад 4,5 тис. тонн насіння в країни ЄС, повідомив глава Держсільгоспінспекції.

Сергій Тригубенко наголосив, що Держсільгоспінспекцією України розроблено відповідні пропозиції до Закону України "Про насіння і садивний матеріал", які допоможуть гармонізувати законодавче поле ведення насінництва з вимогами Європейської Спільноти.





Схожі новини
  • Сформовано Державний реєстр виробників насіння і садивного матеріалу
  • Зміни до закону про насіння і садивний матеріал набудуть чинності через місяць
  • Держсільгоспінспекція: Підготовлено 99% кондиційного насіння високих репродукцій для засіву під урожай 2013 року
  • Держсільгоспінспекція контролює дотримання вимог ведення насінництва с/г культур
  • Кількість неякісного посівного матеріалу на українському ринку зменшилася на 25%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.