Аграрний тиждень. Україна
» » Агрохолдинг Kernel домовився про покупку двох с/х компаній з земельним банком в 119,2 тис. га
» » Агрохолдинг Kernel домовився про покупку двох с/х компаній з земельним банком в 119,2 тис. га

Агрохолдинг Kernel домовився про покупку двох с/х компаній з земельним банком в 119,2 тис. га


Агрохолдинг Kernel уклав опціонну угоду на покупку двох с/х компаній з земельним банком в 119,2 тис. га. Про це говориться в повідомленні компанії.
Одна агрокомпанія управляє 79,2 тис. га орендованих сільськогосподарських угідь в Хмельницькій обл., друга - 40 тис. га орендованих сільськогосподарських земель в Полтавській обл.
Таким чином, Kernel планує збільшити загальну площу сільгоспземель в управлінні до 330 тис. га, а також отримати додатковий потенціал для зберігання 325 тис. тонн зерна. Загальна зернова ємність таким чином складе більше 2,7 млн тонн.
За умови схвалення Антимонопольного комітету України (АМКУ), Kernel заплатить 98 млн дол. за землі, права оренди, зберігання ємностей, устаткування і оборотного капіталу, з яких 61 млн дол. будуть виплачені на момент закриття угоди, а решта 37 млн дол. - після завершення продавцем зобов'язань.
"Кернел Груп" (ТМ "Щедрий дар", "Стожар", "Чумак домашня", "Чумак золота", "Любонька") - один изкрупнейших виробників соняшникової олії в Україні. 41,16% Kernel належать голові ради директорів компанії Андрію Веревському.





Схожі новини
  • Агрохолдинг Kernel завершает переговоры о продаже Хмельницкого хлебокомбината «Стиоми-Холдинг».
  • «Укррос» має намір викупити 11,46% своїх акцій
  • Kernel ввів в експлуатацію елеватор у Черкаській області
  • Kernel і Glencore купили зерновий експортний термінал у Росії за 265 млн. дол.
  • Агрохолдинг "Кернел" домовився з європейськими банками про залучення кредиту на 210 млн дол

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.