Аграрний тиждень. Україна
» » Микола Присяжнюк: «Україна та Саудівська Аравія створять спільне підприємство для інвестування у систему меліорації»
» » Микола Присяжнюк: «Україна та Саудівська Аравія створять спільне підприємство для інвестування у систему меліорації»

Микола Присяжнюк: «Україна та Саудівська Аравія створять спільне підприємство для інвестування у систему меліорації»


Королівство Саудівська Аравія інвестуватиме в українські зрошувальні системи. Це дозволить у майбутньому майже у вдвічі збільшити обсяги виробництва на територіях, які потребують постійного поливу. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

«У зв’язку з тим, що системи зрошення, які працювали за часів Радянського Союзу, на сьогодні зруйновані та технічно застарілі, українська аграрна галузь потребує оновлення меліоративних систем. На сьогодні ми маємо 2,5 мільйонів га землі, яка потребує зрошення», - зазначив Міністр.

За умови відновлення зрошувальних систем, Україна на цих площах зможе збільшити обсяги виробництва майже вдвічі.

«Це буде цікаво і Саудівській Аравії, і вітчизняному власнику земельних паїв, і нашій економіці. Так, буде створене спільне підприємство щодо інвестування в меліорацію, що дозволить у два рази збільшити виробництво на цих землях», - зазначив Микола Присяжнюк.





Схожі новини
  • Уряд розробить інвестиційні проекти для відновлення зрошувальних систем
  • Україна планує збільшити постачання сільгосппродукції та продовольства до Саудівської Аравії
  • Присяжнюк: Урожай зернових може зрости на 20 мільйонів тонн за умови відновлення систем зрошення
  • Микола Присяжнюк: держава інвестуватиме у розбудову зрошувальних мереж
  • Микола Присяжнюк: «Постачання ячменю до Саудівської Аравії надасть аграрному сектору України 1,5 млрд. доларів щороку»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.