Аграрний тиждень. Україна
» » Микола Присяжнюк: «У 2012 році кількість сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів збільшилася на 30,5%»
» » Микола Присяжнюк: «У 2012 році кількість сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів збільшилася на 30,5%»

Микола Присяжнюк: «У 2012 році кількість сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів збільшилася на 30,5%»



На сьогодні в Україні спостерігається збільшення кількості обслуговуючих кооперативів. Так, на початок 2012 року було зареєстровано 774 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи, що на 30,5% більше, ніж у минулому році. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.
«На сьогодні ми спостерігаємо активізацію кооперативного руху у нашій державі. Так, у цьому році кількість СОК збільшилася на третину і становить 774 кооперативи. Найбільша їх кількість налічується у Житомирській області - 96, Вінницькій - 86, Івано-Франківській – 66 та АР Крим – 59. Членами цих об’єднань є понад 20 тисяч осіб. У користуванні членів цих кооперативів знаходиться 19,1 тис. га посівних площ, 20,7 тис. голів корів», - повідомив Микола Присяжнюк.
Створення нових та розбудова вже існуючих кооперативів стимулюється змінами до діючого законодавства. Так, Мінагрополітики розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про сільськогосподарську кооперацію» та до деяких інших законодавчих актів України».
«Прийняття та реалізація запропонованих змін дозволяє особистим селянським господарствам зменшити власні витрати та збільшити свої доходи, отримати доступ до державної підтримки. В цілому це призведе до збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції та підвищення рівня життя сільського населення, а відтак, до розбудови кооперативного руху в цілому», - зазначив міністр.





Схожі новини
  • Кооперативи дадуть змогу дрібним та середнім виробникам сільськогосподарської продукції стати конкурентоздатними
  • На сьогодні понад 21,5 тисяч селян стали членами сільгоспкооперативів
  • Присяжнюк: Розвиток сільгоспкооперативів забезпечить створення нових робочих місць на селі
  • Микола Присяжнюк: «За умови нормальної організації та стимулювання створення сільгоспкооперативів вигоди отримає і держава, і учасники кооперативу»
  • Експерти: «Створення кооперативів сприятиме вирішенню більшості проблем сільських територій»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.