Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні збільшать податок на землю
» » В Україні збільшать податок на землю

В Україні збільшать податок на землю


Асоціація міст хоче збільшити доходи місцевих бюджетів за рахунок збільшення податків для суб'єктів, які не мають права власності на землю, але фактично орендують її.

Для таких компаній та організацій селищні, сільські і міські ради зможуть застосовувати підвищуючий коефіцієнт до ставки податку на землю у розмірі не більше 12%, пише "Комерсант Україна".

Зараз орендна плата становить 3-12% від нормативної грошової оцінки на рік, у той час як ставка податку на землю - 1%, тому юридичні та фізособи не оформляють оренду, щоб платити податок на землю.

Тепер орендна плата і податок на землю будуть зрівняні, що змусить компанії оформити договори оренди на використовувані ними землі державної та комунальної форм власності.

Раніше Кабмін розробив проект постанови про застосування додаткового коефіцієнта в розмірі не більше 15% до оцінки ділянок в населених пунктах, які використовуються суб'єктами земельних відносин без правовстановлюючих документів.





Схожі новини
  • На Львівщині нарешті порахували, скільки коштують землі усіх населених пунктів
  • Депутати готують новий податок для селян
  • Аграрії в 2012р переплатять 4,4 млрд грн через підвищення орендної плати за землю
  • Аграрії в 2012р переплатять 4,4 млрд грн через підвищення орендної плати за землю
  • Калетнік: Фермери одержуватимуть землю за пільговою процедурою

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.