Аграрний тиждень. Україна
» » Держсільгоспінспекцією виявлено біля 4 тис. порушень земельного законодавства
» » Держсільгоспінспекцією виявлено біля 4 тис. порушень земельного законодавства

Держсільгоспінспекцією виявлено біля 4 тис. порушень земельного законодавства



У ІІ кварталі цього року, Державною інспекцією сільського господарства України проведено біля 4,9 тис. перевірок стану дотримання вимог земельного законодавства, виявлено понад 3,7 тис. порушень на площі понад 570 тис. гектар. Крім того, інспекторами складено понад 1,2 тис. протоколів про адміністративні правопорушення та видано близько 3,5 тис. приписів. В результаті чого притягнуто до адміністративної відповідальності близько 797 громадян і посадових осіб, на яких накладено штрафів на суму понад 215,2 тис. грн.

Зокрема, ТОВ «Техенерготрейд» при будівництві логістичного терміналу з сервісним обслуговуванням автотранспорту на території Калинівської сільської ради Броварського району Київської області, без спеціального дозволу знято грунтовий покрив (родючий шар грунту) на земельній ділянці площею 30,7 га. Так, Держсільгоспінспекцією в Київській області, відповідно до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок зняття грунтового покриву без спеціального дозволу нараховано товариству шкоду у розмірі 486,5 тис. гривень.

Крім того, під час перевірок встановлено факт самовільного зайняття земельної ділянки орієнтовною площею 20 га під розробку кар’єрів ТОВ «Енергетична група» на території Соснівської сільської ради Макарівського району та Томашівської сільської ради Фастівського району, Київської області. Розмір заподіяної шкоди внаслідок таких дій склав понад 245 тис. гривень. Для подальшого вжиття заходів матеріали перевірок направлено до прокуратури області.





Схожі новини
  • Держсільгоспінспекція посилила контроль за виконанням вимог земельного законодавства
  • У першому кварталі цього року Держсільгоспінспекцією виявлено 74 факти незаконного зняття родючого шару ґрунту
  • Держсільгоспінспекція: На Тернопільщині внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки заподіяно шкоду на понад 170 тис. грн.
  • Минулого тижня Держсільгоспінспекція здійснила 510 перевірок дотримання вимог земельного законодавства
  • Спільно з органами виконавчої влади на Сумщині проведено 1590 перевірок дотримання вимог земельного законодавства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.