Аграрний тиждень. Україна
» » Лише якісне насіння буде засіяно під урожай 2013
» » Лише якісне насіння буде засіяно під урожай 2013

Лише якісне насіння буде засіяно під урожай 2013


Державна інспекція сільського господарства в Хмельницькій області проінспектувала насіннєві ділянки озимих культур на площі понад 32,7 тис. га. та ярих - на площі 20,1 тис. га. Для засіву під урожай 2013 року, сільгосппідприємства Хмельницької області мають засипати 48,9 тис. тонн насіння озимих зернових культур, та майже 28 тис. тонн ярих зернових культур.

Сьогодні основним завданням кожної агрофірми Хмельниччини є забезпечення стовідсоткової потреби високоякісного насіння для засіву запланованих площ. Відтак, фахівці Держсільгоспінспекції перевіряють насіння на посівні якості у спеціально оснащених лабораторіях.

Крім того, Держсільгоспінспекцією окрему увагу звернуто на питання посівів озимого ріпаку. Зокрема, потреба області в насінні даної культури склала 353 тонни. Для посіву такої кількості озимого ріпаку на території області було відведено 29 га земель.

Так, враховуючи початок сезону масових посівів озимого ріпаку Держсільгоспінспекція веде системний контроль за якістю його насіння, яким повинні бути забезпечені всі без винятку виробники.





Схожі новини
  • На Київщині засіяно 89% озимих зернових та 100% озимого ріпаку
  • Держсільгоспінспекція: В Дніпропетровській області видано 999 сертифікатів насіння
  • Держсільгоспінспекція: Підготовлено 99% кондиційного насіння високих репродукцій для засіву під урожай 2013 року
  • Держсільгоспінспекція проводить польове інспектування насіннєвих посівів
  • Держсільгоспінспекція: Цього року на 6% більше підготовлено кондиційного насіння озимих зернових культур

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.