Аграрний тиждень. Україна
» » Россільгоспнагляд: рознощики африканської чуми свиней - дикі кабани
» » Россільгоспнагляд: рознощики африканської чуми свиней - дикі кабани

Россільгоспнагляд: рознощики африканської чуми свиней - дикі кабани


Москва. Необхідно вжити термінових заходів з депопуляції диких кабанів, які є рознощиками африканської чуми свиней (АЧС).

Про це йшлося на нараді в Россільгоспнагляді під головуванням заступника керівника відомства, головного ветеринарного інспектора Росії Євгена Непоклонова, повідомили УНІАН у Россільгоспнагляді.

Як наголошувалося на нараді, подальше поширення АЧС у дикій природі в Росії загрожує епізоотичній безпеці України, Білорусії і країн ЄС.

«Подальше поширення захворювання в дикій фауні серед кабанів може призвести до розширення ареалу захворювання, загрожуючи епізоотичній безпеці України, Білорусії і країн Євросоюзу, причому в Євросоюз з кабанами вірус африканської чуми свиней може потрапити двома шляхами - південним і північним», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у Росії регулярно фіксують нові спалахи АЧС.

17 серпня нові спалахи африканської чуми свиней були зафіксовані в чотирьох регіонах Росії – Ярославській, Тверській, Ростовській областях і Краснодарському краї.





Схожі новини
  • Новий спалах африканської чуми зафіксували у Росії
  • У Росії зафіксовано новий спах африканської чуми свиней
  • Карантин через африканську чуму на Запоріжжі збільшено до 40 днів
  • У Росії нові спалахи африканської чуми
  • В Україні вжито заходи щодо недопущення ввезення африканської чуми свиней. Може постати загроза експорту с/х продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.