Аграрний тиждень. Україна
» » Уряд пропонує створити більш сприятливі умови для роботи сільгоспкооперативів
» » Уряд пропонує створити більш сприятливі умови для роботи сільгоспкооперативів

Уряд пропонує створити більш сприятливі умови для роботи сільгоспкооперативів


Уряд пропонує внести низку змін до законодавства, створивши більш сприятливі умови для роботи сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Відповідний проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про сільськогосподарську кооперацію» схвалено 17 вересня на засіданні Кабінету Міністрів.

На сьогодні відповідно до чинного законодавства деякі обслуговуючі сільськогосподарські кооперативи зареєстровані і діють як неприбуткові організації, а деякі – як прибуткові. Хоча за своєю природою ці об’єднання неприбуткові. Адже діяльність сільгоспкооперативів полягає не в отриманні максимального прибутку, а в організації найбільш ефективних послуг для своїх членів.

Законопроект розроблено з метою законодавчого визначення організаційно-правових та економічних засад формування та діяльності сільскогосподарських кооперативів в Україні з урахуванням світової практики.

Зокрема, законопроектом пропонується викласти в новій редакції статтю 52 Господарського кодексу та статтю 86 Цивільного кодексу, якими віднести сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи до суб’єктів, які здійснюють некомерційне господарювання, та, відповідно, до непідприємницьких товариств.

Прийняття цього закону покликане суттєво покращити законодавчі податкові, фінансово-кредитні, економічні умови діяльності кооперативів та їх членів, позитивно вплине на цінові коливання на продовольчому ринку, створить умови для функціонування прозорої мережі заготівлі та збуту сільськогосподарської продукції.





Схожі новини
  • Парламент зарахував сільгоспкооперативи до некомерційних суб'єктів господарювання
  • Рада має намір створити обслуговуючі та виробничі сільськогосподарські кооперативи
  • Микола Присяжнюк: «У 2012 році кількість сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів збільшилася на 30,5%»
  • Микола Присяжнюк: «За умови нормальної організації та стимулювання створення сільгоспкооперативів вигоди отримає і держава, і учасники кооперативу»
  • Кабмін пропонує скасувати атестацію виробництва молочних продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.