Аграрний тиждень. Україна
» » У Молдові подорожчали яблука, в Україні - відповідно
» » У Молдові подорожчали яблука, в Україні - відповідно

У Молдові подорожчали яблука, в Україні - відповідно


КИЇВ. 21 вересня. УНН. Яблука зимових сортів подорожчали, в середньому, на 10 відсотків. На ринку фрукти сорту Golden продаються по 7-8 леїв за кілограм, Simirenco - 12 леїв.

Начальник управління Міністерства сільського господарства і господарської промисловості Міхай Сувак зазначив, що високі температури в цьому році змусили садівників приступити до збирання яблук раніше, через побоювання їх втрати.

"У цьому році ми плануємо зібрати 290 тисяч тонн яблук. Приблизно 160 тисяч тонн вже експортовано садівниками. Значна частина - 80 відсотків яблук експортована в Росію, Білорусію, Україну, Казахстан та Ірак", - пояснив Сувак.

Нагадаємо, що відповідно до подорожчання гуртових цін на яблука, відпускна ціна у роздрібній торгівлі на території України також підвищиться. Яблука з Молдови переважно продаються у Західному та Центральному регіоні України.





Схожі новини
  • В Україні віддають перевагу «євроорієнтирам» щодо сортів яблук
  • За останні 5 років в Україні середня урожайність яблук збільшилася на 50%
  • У Молдові подорожчали яблука
  • Недостатній врожай слив та абрикос втримає осінні ціни на яблука у межах 5 гривень
  • В Україні ціни на ринках в травні знизилися на всі продукти, окрім яблук, - дослідження

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.