Аграрний тиждень. Україна
» » ЗАПОРІЖЖЯ. Чумних свиней вивозять
» » ЗАПОРІЖЖЯ. Чумних свиней вивозять

ЗАПОРІЖЖЯ. Чумних свиней вивозять


З десятикілометрової зони навколо с. Комишуватка Приморського району триває вивезення свиней та виплата компенсації селянам за втрати через вірус африканської чуми.

Нагадаємо, для закупівлі худоби в селян Запорізька область отримала з державного бюджету 3,3 млн. гривень. Розрахунки із власниками тварин здійснюються своєчасно згідно затвердженого графіка.

Із зони відчуження вже вивезено 570 голів свиней загальною вагою понад 52 тонни. Нині повністю завершено вилучення кондиційної свинини з приватного сектору.

Як повідомили в ГУ ветеринарної медицини, всі тварини, які вивозяться, абсолютно здорові, кожну з них ретельно перевіряють і оглядають фахівці. Кондиційне м’ясо відправляється на переробку на Бердянський м’ясокомбінат – з нього роблять тушковані консерви. Некондиційне – знищується.

Станом на 24 жовтня з 10-кілометрової зони необхідно вивезти ще 1537 голів кондиційних свиней та 880 некондиційних. Тож ця робота триває.





Схожі новини
  • М’ясні консерви вироблялися виключно зі здорових тварин, вивезених із зони виявлення АЧС
  • Українці можуть не боятися споживати тушонку зі свинини, вивезеної з зони спалаху АЧС
  • М'ясо свиней з 10-кілометрової зони в Запорізькій області тушкуватимуть для Держрезерву
  • Із зони зараження африканською чумою на Запоріжчині за 20 днів вивезуть усіх свиней
  • Карантин через африканську чуму на Запоріжжі збільшено до 40 днів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.