Аграрний тиждень. Україна
» » Ступінь локалізації вітчизняного виробництва техніки становитиме більше 60%
» » Ступінь локалізації вітчизняного виробництва техніки становитиме більше 60%

Ступінь локалізації вітчизняного виробництва техніки становитиме більше 60%


Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу». Відповідно до нього, ступінь локалізації вітчизняного виробництва техніки становитиме більше 60%. Проте передбачені й певні обмеження щодо видів техніки.

Згідно з ухваленим законом, парламент визначив ступінь локалізації вітчизняного виробництва техніки на рівні більше 60%, окрім тракторів, інших самохідних енергетичних засобів та спеціальних автомобілів сільськогосподарського призначення, самохідних та причіпних комбайнів, ступінь локалізації виробництва яких повинен перевищувати показник, встановлений Кабінетом Міністрів України.
Це дасть можливість у короткий термін створити сприятливі умови для залучення інвестицій, в тому числі іноземних, у розвиток галузі вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу.
Окрім цього, для впровадження виробництва пріоритетних видів конкурентоспроможних технічних засобів для підприємств сільгоспмашинобудування спрощено умови використання сучасної елементної бази провідних світових виробників.





Схожі новини
  • Уряд визначив частку іноземних деталей в українській сільгосптехніці
  • Інвестиційні проекти розвитку вітчизняного машинобудування готують до державної реєстрації
  • Фахівці почали розробляти проект Державної програми розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу
  • Законодавчі зміни виведуть вітчизняне сільгоспмашинобудування на якісно новий рівень
  • Депутати удосконалять державну підтримку українського сільгоспмашинобудування

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.