Аграрний тиждень. Україна
» » Українці будуть з молоком
» » Українці будуть з молоком

Українці будуть з молоком


Найближчим часом експерти прогнозують незначне зростання цін на молоко і молочну продукцію. Традиційно в кінці року зростає вартість молочної продукції в середньому на 10—12%. Так буде і в цьому році. Проте ціни підвищуватимуться поступово.
— Неістотне подорожчання буде, але не більш ніж на 10%, — переконує директор «Інфагро» Василь Вінтоняк. — До нового року подорожчає молоко, а далі зростання цін призупиниться. Це традиційне сезонне здорожчання. Адже самого молока взимку корови дають менше, ніж улітку, тому воно завжди восени дорожчає. Однак у Міністерстві аграрної політики і продовольства України очікують на збільшення виробництва молока за результатами 2012 року — до 11,3 млн т. І це попри те, що в 2011-му було вироблено 11,08 млн т. За інформацією міністерства, протягом дев’яти місяців цього року виробництво молока у всіх молочних господарствах України порівняно з аналогічним періодом 2011 року зросло на 228 тис. т, або на 2,6%.





Схожі новини
  • В Україні зберігається тенденція до зростання виробництва молока
  • Укрмолпром: взимку оптова ціна на молоко збільшиться на 5%
  • Цього року українці споживають майже на 16% більше молока, ніж торік – Укрмолпром
  • Україна в 2012 році може збільшити виробництво молока майже на 2%
  • Сень: У січні поточного року виробництво молока в Україні зросло на 4% у порівнянні з відповідним періодом 2011 року

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.