Аграрний тиждень. Україна
» » Адмінпослуги у сфері земельних відносин подешевшають майже на 30%
» » Адмінпослуги у сфері земельних відносин подешевшають майже на 30%

Адмінпослуги у сфері земельних відносин подешевшають майже на 30%


Адміністративні послуги у сфері земельних відносин подешевшають майже на 30%, повідомляє Державне агентство земельних ресурсів.

За словами голови Держземагентства Сергія Тимченка, це пов'язано з набуттям чинності з 1 січня 2013 року законом «Про Державний земельний кадастр».

Зокрема, реєстрація землі і прав власності на неї тепер розділені між двома відомствами. Органи земельних ресурсів реєструють земельні ділянки в кадастр, тобто привласнюють унікальний кадастровий номер і відкривають поземельну книгу. Також вони реєструють обмеження (водоохоронні зони, лінії електропередач, газопроводи) і безкоштовно видають виписки з кадастру.

До Укрдержреєстру з 1 січня відійшли функції реєстрації прав власності та постійного користування, а також договорів оренди. Замість державних актів відомство видаватиме свідоцтва на право власності нерухомим майном.

«Хочу зауважити, що завдяки автоматизації громадяни будуть платити менше. Адмінпослуги подешевшають майже на 30%. Відповідну постанова уряду буде опубліковано найближчими днями», - сказав С.Тимченко.

За його словами, якщо раніше громадяни за повну реєстрацію платили 255 грн, то з 1 січня - 184 грн (65 грн за реєстрацію в кадастр та 119 грн за реєстрацію права власності).





Схожі новини
  • Щохвилини фахівці Держземагентства реєструють 5 земельних ділянок
  • Від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення до бюджетів надійшло 131,5 млн. грн.
  • Земельні торги проводяться у чітко окреслених правових рамках без всіляких обмежень та застережень
  • В Україні з початку року видано 624,9 тис. держактів на землю
  • Уряд продовжив термін реєстрації держактів на землю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.