Аграрний тиждень. Україна
» » Ветеринари щепили проти сказу близько 5 мільйонів тварин
» » Ветеринари щепили проти сказу близько 5 мільйонів тварин

Ветеринари щепили проти сказу близько 5 мільйонів тварин


У 2012 році працівники служби ветеринарної медицини провели щеплення майже 5 мільйонів тварин проти сказу. В середньому в Україні близько 46 мільйонів гривень спрямовується на профілактику сказу, зокрема вакцинацію сільськогосподарських тварин та імунізацію диких тварин у п’ятьох областях.
У 2012 році ветеринари провели дві кампанії пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин – навесні та восени. Територія мисливських угідь у Луганській, Харківській, Донецькій, Сумській і Полтавській областях, яку було оброблено, становить 100,9 тисячі км кв. Там було розкладено близько 3 мільйонів доз вакцини.
Окрім того, в Україні проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин на території буферної зони, яка визначена угодою між Міністерством аграрної політики та продовольства України й Міністерством сільського господарства та розвитку села Республіки Польща. При цьому оброблено 26,4 тисячі км кв.





Схожі новини
  • Проти сказу кинули авіацію Почти две тонны опасного молока изъяли в Киевской области
  • Безпритульних житомирських собак вакцинуватимуть від сказу безкоштовно
  • На Волині почалася імунізація диких тварин від сказу
  • На Волині почалася пероральна імунізація м’ясоїдних тварин від сказу
  • Горжеєв: Європа допомагає Україні боротися зі сказом

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.