Аграрний тиждень. Україна
  • 17 грудня

    Яблунівські печериці

    Гриби здавна входять до десятки традиційних українських страв. Смажені, сушені, солені - вони були у кожній українській оселі. Улюбленим заняттям для багатьох і

  • 17 грудня

    Світ ідей Прометея фізіології рослин

    Він захоплювався операми Верді, Россіні, Пучіні, слухаючи їх мовою оригіналу. Вивчив англійську, щоб без купюр прочитати Дарвіна, а твори Сенеки опановував французькою.

  • 10 грудня

    Як стати олігархом?

    Сьогодні, виявляється, в плодоовочевому бізнесі дійсно можна досягти висоти. Та спочатку треба повчитися у професіоналів. Зокрема, запам’яталася майстер класами ІХ

  • 10 грудня

    Симиренкова слава України

    1900 рік. У Париж на Всесвітню виставку садівництва кращі садоводи привезли з різних країн плоди виведених нових сортів. До зали, де засідало журі, увійшов високий,

  • 10 грудня

    Охорона ґрунтів. Досвід Німеччини

    Багато розвинених країн світу (США, Німеччина, Нідерланди, Канада) усвідомили важливість охорони родючості ґрунтів і законодавчо закріпили цілу систему, спрямовану на їх

  • 03 грудня

    КРАЩЕ ЗБЕРЕЖЕШ – ВИГІДНІШЕ ПРОДАСИ

    Сучасний агробізнес – це не лише прогресивні технології на полях, у тому числі комп’ютеризована техніка з унікальними можливостями «читати» поле

  • 03 грудня

    Прибавить урожай и восстановить почву

    Благодаря использованию технологии эффективных микроорганизмов в препарате ЭМБИКО®-Восстановитель плодородия почвы рентабельность производства стала выше

  • 26 листопада

    Лісник у лісі - не воїн?

    У тому, що наша, колись відома непрохідними лісовими хащами держава перетворюється сьогодні на облисілу шахову дошку – впевнитися неважко. Достатньо сходити у

  • 12 листопада

    Забезпечить зростання

    Корпорація «Сварог Вест Груп» ввела в експлуатацію сучасний насіннєвий завод з очистки, калібрування, протруєння та фасування насіння зернових,

  • 30 жовтня

    Клімат змінює технології

    Протягом останнього часу і в Україні, і в усьому світі широко обговорюють ситуацію зі зміною клімату. Та кліматичні умови змінюються постійно, щоправда, швидкість цих

  • 30 жовтня

    Знову до Кукацополів?

    Поляки кажуть: «Що занадто, то не здраво». Цілком розуміємо це і ми, українці. Проте інколи когось із нас таки варто смикнути за руку, аби не трапилось курям

  • 30 жовтня

    Сюрприз для господарок

    Найактуальнішою осінньою проблемою домогосподарок усіх часів є консервування та сушіння городини. Якщо першу справу зручно робити як у міських квартирах, так і у

  • 30 жовтня

    УДАЧІ ТА МІФИ «ТИХОГО ПОЛЮВАННЯ»

    У ліс ходити – вовків не боятись... Проте, які там вовки, коли осінь так і манить за грибами! Отже, вирушаємо, вдихаючи п’янкі пахощі пожовклого і вимоченого

  • 23 жовтня

    Можлива загроза сходам озимих

    Початок теми читайте в №33 нашої газети.   На посівах ріпаку відбувається розвиток пероноспорозу, фомозу, альтернаріозу, білої плямистості. Найбільше хвороби

  • 08 жовтня

    І взимку літо поверне «Сварог»

    Тисячі споживачів із України і Росії (куди експортується половина вирощеної продукції) вже встигли гідно оцінити натуральну смакоту українських садів корпорації

  • 08 жовтня

    Можлива загроза сходам озимих

    Хліби вирощують, мріючи про майбутній добірний врожай. Якщо не так, тоді навіщо зерно кидати в ґрунт? А щоб лани щедро заколосились навесні, нині варто подбати про

  • 08 жовтня

    Перед тим, як годувати світ

    Україна на кожному кроці декларує свої амбітні плани нагодувати світ, обіцяючи вдвічі збільшити виробництво зернових. Усюди хвалимося своїми чорноземами, площі яких у 40

  • 08 жовтня

    Жито-жито, як без тебе жити?

    Сто років тому в Україні, яка входила тоді до складу Російської імперії, житом засівалося 12 млн. га землі. Сьогодні ж площа посівів цієї важливої агрокультури не

  • 01 жовтня

    Білкові маркери

    В процесі селекції, насінництва та виробництва сільськогосподарських культур дуже важливо зберігати генетичну чистоту сортів, ліній та гібридів. Причинами нестабільності

  • 01 жовтня

    Зернокормова культура Полісся

    Багаторічна робота вчених-генетиків і селекціонерів - з об’єднання спадкових ознак пшениці та жита й виділення біотипів з високою продуктивністю, адаптивністю і

  • 01 жовтня

    Чи скуштуємо живого українського пива?

    Пиво, виготовлене без натуральних складників, знищує не лише наші шлунки, а й галузь хмелярства.   У Інституті сільського господарства Полісся НААН, що в Житомирі,

  • 01 жовтня

    Який буряк – такий і цукор

    Раніше ми засівали цукровим буряком у чотири рази більші площі, натомість збирали з гектара вдвічі менше. Тоді така диспропорція не обтяжувала, бо й паливо, й людські

  • 01 жовтня

    Керувати родючістю можна!

    Міжнародна агропромислова виставка-ярмарок «Агро-2012» привертає все більше і більше уваги вітчизняних і зарубіжних учасників. Компанія

  • 01 жовтня

    В умовах поточного року

    Початок статті читайте в №29 нашої газети. Обробіток ґрунту під озимі Вибір способу основного обробітку під сівбу озимини залежить від ґрунтово-кліматичних умов регіону,