В системі органічних технологій вирощування продукції рослинництва важливе місце серед безгербіцидних систем контролю рівня чисельності бур’янів належить рослинним решткам. Вони, як маса побічної продукції, відповідним чином підготовленої, подрібненої та розстеленої по полю, є базовим елементом сучасних...
Під час технологічних процесів насіння неодноразово піддається ударам, стисканням і тертю, що супроводжується травмуванням поверхневих і внутрішніх тканин зернівок. Деформація зерна не супроводжується пошкодженням поверхневих тканин зернівки. Після зняття навантаження зернівка за рахунок пружних...
Станом на 1 квітня, аграрії у 6 областях України розпочали сівбу соняшнику, якого посіяно на площі 54 тис. га або......
Глобальне потепління та екологічні проблеми змушують вчених різних країн світу вести пошук заходів для запобігання негативним наслідкам. А дже к лімат - од и н і з найважливіших факторів поширення видів на регіональному рівні й у глобальних масштабах. Найбільш уразлива і залежна галузь від впливу...
Гречка – найцінніша круп’яна культура. Вона дуже вимоглива до ґрунтів, які повинні мати належний водно-повітряний режим, достатню кількість поживних речовин. Це зумовлено виносом сім’ядолей на поверхню, слаборозвиненою кореневою системою і коротким вегетаційним періодом, а також сумісним розвитком...
В умовах обмеженого зростання посівних площ основний шлях збільшення валових зборів зерна – підвищення врожайності зернових культур, якої можна досягнути лише за рахунок упровадження у виробництво інтенсивних технологій вирощування. Збільшити врожайність сільгоспкультур, а також підвищити їхню якість...
Станом на 29 березня аграрії 7 областей розпочали сівбу цукрових буряків, ...
Станом на 25 березня в Україні проведено сівбу гороху на площі 171 тис. га, що складає 49% до прогнозу. Загалом......
Станом на 21 березня українськими аграріями вже проведено сівбу раннього ярого ячменю на площі 517 тис. га (або 33% до прогнозу).......
Станом на 15 березня аграрії 16 областей України засіяли ранніми ярими зерновими та зернобобовими культурами площу 370 тис. га або......
Станом на 11 березня аграрії 11 областей України засіяли ранніми ярими зерновими та зернобобовими культурами площу 159 тис. га або......
Станом на 7 березня у 7 областях розпочато сівбу ранніх ярих зернових та зернобобових культур, яка проведена на площі 58......
Селекція – важливий етап створення мікроорганізмів з новими, заздалегідь спланованими генетичними особливостями та з наступним використанням придбаних властивостей в агропромислових технологіях. До основних методів селекції мікроорганізмів відносять штучний мутагенез і добір активних клонів, які потім...
Вперше в Україні розпочато дослідження особливостей технологічного процесу вирощування органічного хмелю на основі застосування природних мінеральних добрив, сидеральних культур та біологічної системи захисту....
Сорго суданське збирають на зелену масу і сіно у фазу початку викидання волоті...
Як японські фермери влаштовують веселі змагання з поїдання ягід. Тисячі автомобілів рухалися нескінченним потоком, тому наш водій - власник мікроавтобуса і журналіст Сахара Цутаму - був зосередженим і мовчазним. Заглибилися в роздуми й ми, хто прибув до Країни вранішнього сонця на запрошення партнерів з...
Люцерна - цінна кормова культур а з високим вмістом протеїну....
Азотфіксувальні бактерії відіграють важливу роль в агроценозах. Ці мікроорганізми здатні засвоювати атмосферний азот і постачати його у доступній формі рослинам. ...
Від того, як перезимує пшениця, залежать її продуктивність...