Аграрний тиждень. Україна
» » Павло Ільницький: «Ми впровадили тривимірну технологію в годівлі, якій немає аналогів»
» » Павло Ільницький: «Ми впровадили тривимірну технологію в годівлі, якій немає аналогів»

    Павло Ільницький: «Ми впровадили тривимірну технологію в годівлі, якій немає аналогів»


    Секретами та досвідом успішної конкуренції на ринку кормів України ділиться директор з продажів ГК «АгроВет Атлантик»  - однієї з провідних компаній вітчизняного агросектору.

    - А хто ще є лідерами на ринку кормів України?

    - Постачальників кормів для тваринництва на українському ринку безліч, і пропозиція повністю задовольняє попит. А серед найпотужніших виробників можна виділити компанії «Nuscience Цехаве Корм» і «Голландські технології». Остання, до речі, має 20% акцій світового лідера з годівлі тварин – компанії Nutreсo. З цими гігантами ринку компанія «АгроВет Атлантик» гідно конкурує, але є й такі провідні виробники, яких ми випередили на ринку. Зокрема, це компанія Provimi (Нідерланди), яку вже поглинула транснаціональна зернова корпорація Cargill.

    - Що дозволяє компанії «АгроВет Атлантик» конкурувати зі світовими лідерами?

    - Основа перевага: «АгроВет Атлантик» впровадила ексклюзивну тривимірну технологію в годівлі, якій немає аналогів в Україні. Цю філософію ми запозичили у наших французьких партнерів - CCPA Group - і розвинули на базі українського досвіду. На жаль, без допомоги надійного європейського виробника й розробника новітніх технологій впровадження якісної годівлі неможливе.

    Сьогодні в Україні не виробляються мінерали й амінокислоти, тому компоненти комбікорму імпортуються. Свого часу перед нашою компанією також постав вибір: якого з провідних виробників обрати в партнери. Нас зацікавила саме CCPA Group – один із лідерів на ринку кормів Європи. Це потужна інноваційна компанія, що розробляє і впроваджує новітні технології в годівлі у власних дослідних господарствах і лабораторіях. У складі компанії - найпотужніша в Європі лабораторія Deltavit, на базі якої тестують власні корми вже згадана компанія «Nuscience Цехаве Корм» і провідний німецький виробник комбікорму Agravis.

    - А в чому полягає концепція технології 3D?

    - Французька 3D технологія і філософія в годівлі втілена у поєднанні трьох принципів: наукові розробки, ретельні дослідження й безперервне вдосконалення. Сучасний завод CCPA виробляє високоякісні концентрати і премікси, на основі яких наша компанія виробляє власні кормові добавки. До складу французького продукту входять мінерали, амінокислоти й вітаміни, що ретельно розроблялися європейськими науковцями. Особливість кормів CCPA у тому, що біологічно активні речовини й мінерали ідеально збалансовані.

    Всі корми у процесі розробок перевіряються на власній дослідній фермі Euronutrition Farm. Як це відбувається на практиці: кожну тварину відстежують за допомогою вживленого електронного чіпу, який фіксує кількість спожитого корму, фактичний приріст, якість засвоєння корму тощо. Так впроваджують одразу 20-30 видів дослідних зразків, вони відстежуються й аналізуються по кожній тварині. Потім зі ста свиней відбирають фокус-групу з десятка тварин, на них і проводять остаточні дослідження.

    Після успішних дослідів продукт направляється на тестування у власні господарства, яких близько 50-ти. Там він проходить остаточне випробування протягом 3-5 років, а вже потім підлягає сертифікації та надходить у виробництво і продаж. Саме такий підхід до якості переконав нашу компанію обрати у партнери саме CCPA Group.

    - Це єдине науково-дослідне виробництво в Європі, чи є подібні?

    - Наскільки мені відомо, компанія «Nuscience Цехаве Корм» співпрацює з науково-дослідним інститутом, але це лише наукові розробки без практичного опрацювання в реальних умовах господарства. Тож лише на базі CCPA Group упроваджене науково-практичне виробництво. Крім того, підкреслю: лабораторія Deltavit - унікальна, вона оперує лабораторним устаткуванням, що розкладає корм на молекули.

    - В Україні застосовують прогресивну тривимірну технологію?

    - Так, усі корми «АгроВет Атлантик» тестувалися на базі лабораторії Deltavit, що входить до складу CCPA Group. Зокрема, було впроваджено прогресивну програму з годівлі «70/30», яка дозволяє отримати на 70-й день порося вагою 30 кілограмів. І сьогодні ми не лише виконали мету цієї програми, а й навіть перевиконали її, отримуючи в деяких господарствах вищі показники. Для порівняння: в Європі на 70-й день отримують лише 28 кілограмів.

    - Як досягаються такі високі результати?

    - По-перше, це результат впровадження французької тривимірної технології та філософії. По-друге, ми єдині в Україні, хто використовує п’ять амінокислот у складі престартера. Відомо, що всього існує 20 амінокислот, із них 10 – незамінні, в т.ч. дві – напівзамінні. Людство навчилося синтезувати лише п’ять амінокислот: лізин, метіонін, триптофан, треонін і валін. Причому валін вдалося синтезувати лише нещодавно саме французьким ученим. Це дуже важливе досягнення, бо саме валін відповідає за ріст. А переважна більшість престартерів містять лише чотири амінокислоти. У рамках розробленої компанією програми «Континіум», що працює зі свиноматкою, ми впроваджуємо престартер до 45-денного віку, до досягнення 10-12 кг поросяти, а потім даємо збагачені амінокислотами й вітамінами корми, регулюючи вміст білка відповідно до кишечника тварини. Це дозволяє отримати свиноматку з високою молочністю; якісні престартери та стартери дадуть гарний ріст поросятам, і ми отримуємо їх вагою більше 30 кг на 70-й день.

    - Тобто правильний корм вирішує все. А у чому ж полягає формула успіху в годівлі?

    - У зоотехнії не менш важливою є генетика, бо навіть високобілковий корм не допоможе поросятам із поганою генетикою. Отже, годівля всіх проблем не вирішує, але корм є основою успішного вирощування. В цілому формула успішної годівлі – це оптимально збалансований корм, правильно підібрані підкислювачі, термостійка вітамінно-мінеральна група, якісна грануляція корму. Щодо грануляції, то українські технології не дають бажаного результату, тому наша компанія обрала німецький гранулятор. Він застосовує парову обробку та забезпечує високе засвоєння корму.

    - Які плани на 2014 рік із упровадження програми прогресивної годівлі?

    - Ми продовжимо закріплювати результати і запроваджувати престартер «Юнік», розроблений на базі французьких технологій групою українських експертів компанії «АгроВет Атлантик». Цей продукт належить до преміум-лінійки на українському ринку за ціною, проте він того вартий. Він містить п’ять амінокислот, втілює програму «Континіум», містить екстраговане зерно, що добре засвоюється поросятами. Він пройшов повноцінне тестування у французьких дослідних господарствах, отримавши високу оцінку з якості, та має міжнародну сертифікацію. Його виробництво безпосередньо розміщене на двох українських заводах, які на основі французьких вітамінно-амінокислотних концентратів розробляють престартер. Один розташований у селищі Монастирище Черкаської області, інший – у селищі Коржі на Київщині. Таким чином, ми отримали український продукт, що втілює прогресивну європейську технологію.

    - Престартер «Юнік» - універсальний?

    - Перш за все, він розрахований на технологічні господарства. Але для породи свиней українська біла його краще не застосовувати, бо для засвоєння високобілкових кормів потрібні спеціальні ферменти, інакше може бути перенасичення білком. Але для високопродуктивних свиней - голландських або французьких порід, наприклад, данбред, це дуже ефективний корм. У поєднанні з престартером «Юнік»(//avatlantik.com.ua/ua/feeding/for-pig/feedlance-premium/)свиня здатна розкрити весь генетичний потенціал.

    - Які ще інновації впроваджені компанією у виробництві кормів?

    - Ми ще впровадили на нашому виробництві штрих-кодування інгредієнтів. Це французьке ноу-хау, що дозволяє не переплутати унікальний багатокомпонентний склад сировини й максимально дотриматися рецептури. Ця прогресивна система контролю якості продукту, яку ми впровадили, цілком виправдала себе: сьогодні понад 800 господарств усієї України успішно співпрацюють з «АгроВет Атлантик».

    - Які проблеми актуальні у годівлі тварин в Україні?

    - На ринку кормів нині відстежується тенденція: зменшення рівня преміксів, зокрема до 0,5-0,25%. Ми провели власне дослідження разом із французькими партнерами по вивченню ситуації, зокрема, щодо проблем у застосуванні БВМД та комбікорму в Україні. На жаль, було виявлено багато неякісного білка (не буду називати виробників), тож проблема актуальна.

    Традиційна технологія обробки сої передбачає її прожарювання з отриманням олії, пропарення жому, обробку його бензолом і отримання шроту. Та при цьому дуже важливо дотримуватися всіх технологічних параметрів, зокрема температурних режимів і тривалості обробки. Небезпека є в тому, що пережарена соя містить уреазу, а білок переходить з білкової форми у небілкову. Засвоєння такого продукту низьке і може призвести до серйозних проблем із кишечником.

    Наша компанія звернула увагу на цю проблему і відповідально підбирає сировину – тільки перевірену, не генно-модифіковану сою. Також ми автоматизували виробництво, щоби виключити порушення технологічних режимів, і в результаті отримуємо тостовану сою із засвоюваністю на рівні 68%. У виробництві престартерів ми використовуємо лише сою власного виробництва, щоби цілком довіряти результату.

    Отже, основною проблемою українського ринку кормів залишається технологічна недовершеність та низький контроль якості. Вирішення ситуації я бачу в упровадженні прогресивних європейських технологій та провідного досвіду.


    Ірина СКРИПАК

     
     
    Справка:
    +38 (044) 391-41-21 
    www.avatlantik.com.ua 
    info@avatlantik.com.ua

    АгроВет Атлантик
    група компаній





    Схожі новини
  • Шлях до успіху
  • Приріст виробництва на 5-7%
  • Великий бізнес з маленькою птицею
  • ЧИМ ТВАРИНУ НЕ ГОДУЙ, А ВОНА КОМБІКОРМУ ПОТРЕБУЄ
  • Якісні комбікорми – відмінні результати

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Павло Ільницький: «Ми впровадили тривимірну технологію в годівлі, якій немає аналогів»


Секретами та досвідом успішної конкуренції на ринку кормів України ділиться директор з продажів ГК «АгроВет Атлантик»  - однієї з провідних компаній вітчизняного агросектору.

- А хто ще є лідерами на ринку кормів України?

- Постачальників кормів для тваринництва на українському ринку безліч, і пропозиція повністю задовольняє попит. А серед найпотужніших виробників можна виділити компанії «Nuscience Цехаве Корм» і «Голландські технології». Остання, до речі, має 20% акцій світового лідера з годівлі тварин – компанії Nutreсo. З цими гігантами ринку компанія «АгроВет Атлантик» гідно конкурує, але є й такі провідні виробники, яких ми випередили на ринку. Зокрема, це компанія Provimi (Нідерланди), яку вже поглинула транснаціональна зернова корпорація Cargill.

- Що дозволяє компанії «АгроВет Атлантик» конкурувати зі світовими лідерами?

- Основа перевага: «АгроВет Атлантик» впровадила ексклюзивну тривимірну технологію в годівлі, якій немає аналогів в Україні. Цю філософію ми запозичили у наших французьких партнерів - CCPA Group - і розвинули на базі українського досвіду. На жаль, без допомоги надійного європейського виробника й розробника новітніх технологій впровадження якісної годівлі неможливе.

Сьогодні в Україні не виробляються мінерали й амінокислоти, тому компоненти комбікорму імпортуються. Свого часу перед нашою компанією також постав вибір: якого з провідних виробників обрати в партнери. Нас зацікавила саме CCPA Group – один із лідерів на ринку кормів Європи. Це потужна інноваційна компанія, що розробляє і впроваджує новітні технології в годівлі у власних дослідних господарствах і лабораторіях. У складі компанії - найпотужніша в Європі лабораторія Deltavit, на базі якої тестують власні корми вже згадана компанія «Nuscience Цехаве Корм» і провідний німецький виробник комбікорму Agravis.

- А в чому полягає концепція технології 3D?

- Французька 3D технологія і філософія в годівлі втілена у поєднанні трьох принципів: наукові розробки, ретельні дослідження й безперервне вдосконалення. Сучасний завод CCPA виробляє високоякісні концентрати і премікси, на основі яких наша компанія виробляє власні кормові добавки. До складу французького продукту входять мінерали, амінокислоти й вітаміни, що ретельно розроблялися європейськими науковцями. Особливість кормів CCPA у тому, що біологічно активні речовини й мінерали ідеально збалансовані.

Всі корми у процесі розробок перевіряються на власній дослідній фермі Euronutrition Farm. Як це відбувається на практиці: кожну тварину відстежують за допомогою вживленого електронного чіпу, який фіксує кількість спожитого корму, фактичний приріст, якість засвоєння корму тощо. Так впроваджують одразу 20-30 видів дослідних зразків, вони відстежуються й аналізуються по кожній тварині. Потім зі ста свиней відбирають фокус-групу з десятка тварин, на них і проводять остаточні дослідження.

Після успішних дослідів продукт направляється на тестування у власні господарства, яких близько 50-ти. Там він проходить остаточне випробування протягом 3-5 років, а вже потім підлягає сертифікації та надходить у виробництво і продаж. Саме такий підхід до якості переконав нашу компанію обрати у партнери саме CCPA Group.

- Це єдине науково-дослідне виробництво в Європі, чи є подібні?

- Наскільки мені відомо, компанія «Nuscience Цехаве Корм» співпрацює з науково-дослідним інститутом, але це лише наукові розробки без практичного опрацювання в реальних умовах господарства. Тож лише на базі CCPA Group упроваджене науково-практичне виробництво. Крім того, підкреслю: лабораторія Deltavit - унікальна, вона оперує лабораторним устаткуванням, що розкладає корм на молекули.

- В Україні застосовують прогресивну тривимірну технологію?

- Так, усі корми «АгроВет Атлантик» тестувалися на базі лабораторії Deltavit, що входить до складу CCPA Group. Зокрема, було впроваджено прогресивну програму з годівлі «70/30», яка дозволяє отримати на 70-й день порося вагою 30 кілограмів. І сьогодні ми не лише виконали мету цієї програми, а й навіть перевиконали її, отримуючи в деяких господарствах вищі показники. Для порівняння: в Європі на 70-й день отримують лише 28 кілограмів.

- Як досягаються такі високі результати?

- По-перше, це результат впровадження французької тривимірної технології та філософії. По-друге, ми єдині в Україні, хто використовує п’ять амінокислот у складі престартера. Відомо, що всього існує 20 амінокислот, із них 10 – незамінні, в т.ч. дві – напівзамінні. Людство навчилося синтезувати лише п’ять амінокислот: лізин, метіонін, триптофан, треонін і валін. Причому валін вдалося синтезувати лише нещодавно саме французьким ученим. Це дуже важливе досягнення, бо саме валін відповідає за ріст. А переважна більшість престартерів містять лише чотири амінокислоти. У рамках розробленої компанією програми «Континіум», що працює зі свиноматкою, ми впроваджуємо престартер до 45-денного віку, до досягнення 10-12 кг поросяти, а потім даємо збагачені амінокислотами й вітамінами корми, регулюючи вміст білка відповідно до кишечника тварини. Це дозволяє отримати свиноматку з високою молочністю; якісні престартери та стартери дадуть гарний ріст поросятам, і ми отримуємо їх вагою більше 30 кг на 70-й день.

- Тобто правильний корм вирішує все. А у чому ж полягає формула успіху в годівлі?

- У зоотехнії не менш важливою є генетика, бо навіть високобілковий корм не допоможе поросятам із поганою генетикою. Отже, годівля всіх проблем не вирішує, але корм є основою успішного вирощування. В цілому формула успішної годівлі – це оптимально збалансований корм, правильно підібрані підкислювачі, термостійка вітамінно-мінеральна група, якісна грануляція корму. Щодо грануляції, то українські технології не дають бажаного результату, тому наша компанія обрала німецький гранулятор. Він застосовує парову обробку та забезпечує високе засвоєння корму.

- Які плани на 2014 рік із упровадження програми прогресивної годівлі?

- Ми продовжимо закріплювати результати і запроваджувати престартер «Юнік», розроблений на базі французьких технологій групою українських експертів компанії «АгроВет Атлантик». Цей продукт належить до преміум-лінійки на українському ринку за ціною, проте він того вартий. Він містить п’ять амінокислот, втілює програму «Континіум», містить екстраговане зерно, що добре засвоюється поросятами. Він пройшов повноцінне тестування у французьких дослідних господарствах, отримавши високу оцінку з якості, та має міжнародну сертифікацію. Його виробництво безпосередньо розміщене на двох українських заводах, які на основі французьких вітамінно-амінокислотних концентратів розробляють престартер. Один розташований у селищі Монастирище Черкаської області, інший – у селищі Коржі на Київщині. Таким чином, ми отримали український продукт, що втілює прогресивну європейську технологію.

- Престартер «Юнік» - універсальний?

- Перш за все, він розрахований на технологічні господарства. Але для породи свиней українська біла його краще не застосовувати, бо для засвоєння високобілкових кормів потрібні спеціальні ферменти, інакше може бути перенасичення білком. Але для високопродуктивних свиней - голландських або французьких порід, наприклад, данбред, це дуже ефективний корм. У поєднанні з престартером «Юнік»(//avatlantik.com.ua/ua/feeding/for-pig/feedlance-premium/)свиня здатна розкрити весь генетичний потенціал.

- Які ще інновації впроваджені компанією у виробництві кормів?

- Ми ще впровадили на нашому виробництві штрих-кодування інгредієнтів. Це французьке ноу-хау, що дозволяє не переплутати унікальний багатокомпонентний склад сировини й максимально дотриматися рецептури. Ця прогресивна система контролю якості продукту, яку ми впровадили, цілком виправдала себе: сьогодні понад 800 господарств усієї України успішно співпрацюють з «АгроВет Атлантик».

- Які проблеми актуальні у годівлі тварин в Україні?

- На ринку кормів нині відстежується тенденція: зменшення рівня преміксів, зокрема до 0,5-0,25%. Ми провели власне дослідження разом із французькими партнерами по вивченню ситуації, зокрема, щодо проблем у застосуванні БВМД та комбікорму в Україні. На жаль, було виявлено багато неякісного білка (не буду називати виробників), тож проблема актуальна.

Традиційна технологія обробки сої передбачає її прожарювання з отриманням олії, пропарення жому, обробку його бензолом і отримання шроту. Та при цьому дуже важливо дотримуватися всіх технологічних параметрів, зокрема температурних режимів і тривалості обробки. Небезпека є в тому, що пережарена соя містить уреазу, а білок переходить з білкової форми у небілкову. Засвоєння такого продукту низьке і може призвести до серйозних проблем із кишечником.

Наша компанія звернула увагу на цю проблему і відповідально підбирає сировину – тільки перевірену, не генно-модифіковану сою. Також ми автоматизували виробництво, щоби виключити порушення технологічних режимів, і в результаті отримуємо тостовану сою із засвоюваністю на рівні 68%. У виробництві престартерів ми використовуємо лише сою власного виробництва, щоби цілком довіряти результату.

Отже, основною проблемою українського ринку кормів залишається технологічна недовершеність та низький контроль якості. Вирішення ситуації я бачу в упровадженні прогресивних європейських технологій та провідного досвіду.


Ірина СКРИПАК

 
 
Справка:
+38 (044) 391-41-21 
www.avatlantik.com.ua 
info@avatlantik.com.ua

АгроВет Атлантик
група компаній





Схожі новини
  • Шлях до успіху
  • Приріст виробництва на 5-7%
  • Великий бізнес з маленькою птицею
  • ЧИМ ТВАРИНУ НЕ ГОДУЙ, А ВОНА КОМБІКОРМУ ПОТРЕБУЄ
  • Якісні комбікорми – відмінні результати

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.