Аграрний тиждень. Україна
» » Ефективна альтернатива та піклування про майбутні покоління
» » Ефективна альтернатива та піклування про майбутні покоління

    Ефективна альтернатива та піклування про майбутні покоління


    Кілька років тому в країнах ЄС заборонили низку хімічних діючих речовин, які застосовувалися для захисту сільгоспкультур від хвороб і шкідливих організмів. Тож нині найкращою альтернативою є біологічні організми, що є невід’ємною частиною навколишнього та внутрішнього середовища для тварин і людини.

    Компанія «Біона» 15 років ефективно розробляє й впроваджує в сільське господарство сучасні біологічні методики вирощування сільськогосподарських тварин і культур. Група компаній «Біона» - це 2 діючих науково-виробничих комплекси з виробництва біологічних препаратів, 7 представництв, 54 менеджера-консультанта та 74 дистриб’ютори у 5 країнах світу.

    Сьогодні ГК «Біона» є провідним українським і міжнародним розробником ефективних рішень захисту тваринницьких комплексів від хвороб, запровадивши високотехнологічні та надсучасні процеси у виробництві й дослідженнях. Так, уже цього року в Україні (м. Бориспіль) запрацював новий сучасний виробничо-дослідницький комплекс з виробництва біологічних препаратів для сільського господарства та біологічної безпеки.

    Це унікальне поєднання офісного комплексу, новітніх лабораторій і виробничих ліній дозволить аграріям України та інших держав отримати високоякісні комплексні рішення проблем бактеріальних і грибкових захворювань у полі, у тепличному господарстві, тваринництві, очисних спорудах, системах компостування.

    Спеціалісти компанії постійно проводять навчальні семінари та конференції з питань біологізації сільського господарства та інших сфер життя. Ці заходи дозволяють агровиробнику ознайомитися з перевагами біологічних препаратів та ефективністю їх застосування.

    Нині особливо посилено ведеться пошук альтернативних шляхів заміни антибіотиків у тваринництві. Одним із реальних напрямів є пробіотики. Пробіотики - живі мікробні добавки, які мають сприятливу дію на організм людини і тварини шляхом покращення кишкового мікробного балансу, стимулюють обмінні та імунні процеси. Встановлено, що їх застосування може забезпечити протиінфекційний, імуномодулюючий вплив на організм, підвищувати бар'єрні функції (фізіологічні механізми, що захищають організм від впливу навколишнього середовища, що перешкоджають проникненню в нього бактерій, вірусів і шкідливих речовин), стимулювати моторику та екскреторну функцію кишечника.

    В останнє десятиліття концепція пробіотиків зазнала істотних змін. Зросла увага дослідників до структурних компонентів і продуктів метаболізму пробіотичних мікроорганізмів. Сьогодні виділяють 4 покоління пробіотиків:

    ·I покоління - монокомпонентні препарати, що містять один штам бактерій;

    ·II покоління - самоелімінуючі антагоністи, до яких належать представники роду Bacillus, головним чином В. subtilis, B. Licheniformis;

    ·III покоління - комбіновані препарати, що складаються з кількох штамів бактерій (полікомпонентні) або включають добавки, що підсилюють їх дію;

    ·IV покоління - іммобілізовані на сорбенті (сорбовані) живі бактерії.

    Зараз на ринку пробіотиків затребувані препарати ІІ та ІІІ покоління, в яких штами бактерій об'єднуються у здатності продукувати різні ферменти, біологічно активні речовини так, щоб вони доповнювали один одного за біологічною активністю.

    Аспекти використання пробіотиків зачіпають широке коло проблем, пов'язаних з корекцією кишкового біоценозу, імунної, гормональної та ферментної систем молодняка і дорослих тварин.

     

    Препарат «Пентапрол» ГК «Біона» є пробіотиком ІІІ покоління, що призначений для заселення нормальної мікрофлори шлунково-кишкового тракту у тварин і птиці після антибіотиків. Діюча речовина препарату складається з п’яти штамів лакто-та біфідобактерій:

    ·Lactobacillus acidophilusбактерія, стійка до низки антибіотиків, зокрема до стрептоміцину. Ефективна при профілактиці та лікуванні діареї та дисбактеріозів;

    ·Lactococcus lactis – є продуцентом антибіотичної речовини низину, активного відносно цілого ряду патогенних бактерій, в тому числі клостридій;

    ·Enterococus faecium – використовується для боротьби з дисбактеріозами. Продуцент вітамінів групи В;

    ·Lactobacillus plantarum – мікроорганізм є антагоністом патогенних бактерій E. coli та Salmonella typhimurium;

    ·Bifidobacterium pullorum – продукує молочну кислоту та низку інших біологічно активних речовин.

    Переваги препарату - збільшення збереженості на 1-1,5% за рахунок стабілізації мікрофлори кишечника. Покращення засвоюваності корму. Відновлення функції травлення. Збільшення середньодобових приростів ваги: у птахівництві – на 1-2 г; у свинарстві – 30-50 грамів.

     

    Ще один препарат ГК «Біона» має назву «Субтиспорин». Його основа – промислово цінний штам Bacillus subtilis, а також діючі речовини - напрацьовані в процесі ферментації (лізоцим, пептиди з антибіотичними властивостями, ферменти, вітаміни групи В).

    Препарат володіє високими антагоністичними властивостями відносно збудників кишкових інфекцій: грамнегативних – представників родів Klebsiella, Escherichia, Salmonella, Proteus, Pseudomonas; грампозитивних – Staphylococcus, Streptococcus.

    «Субтиспорин» відноситься до пробіотиків ІІ покоління. Ці пробіотики - антагоністи, які потрапляючи до шлунково-кишкового тракту тварин і птахів пригнічують патогенну мікрофлору за рахунок виділених діючих речовин (лізоцим, пептиди з антибіотичними властивостями) і стимулюють розвиток нормальної мікрофлори кишечника.

    Переваги препарату у яєчному птахівництві - з перших днів життя частково замінює антибіотики; пригнічує патогенні мікроорганізми і стабілізує мікрофлору ШКТ; підвищує однорідність поголів’я і перетравність корму; забезпечує кращу реакцію організму на вакцинацію; зміцнює імунну систему, підвищуючи збереженість на 1-2%, збільшує несучість на 4-8%.

    У м'ясному птахівництві з перших днів життя частково замінює антибіотики; підвищує збереженість на 2-3%, а середньодобові прирости ваги - на 2-3 г; придушує патогенну мікрофлору і стабілізує роботу ШКТ; підвищує однорідність стада і перетравність корму;

    забезпечує кращу реакцію організму на вакцинацію; зміцнює імунну систему та підвищує збереженість; збільшує вихід живої маси на 1-1,5 кг на метр квадратний.

    У свинарстві з перших днів життя дозволяє замінити антибіотики; придушує умовно-патогенну мікрофлору і нормалізує травлення; поліпшує апетит і поїдання кормів; профілактує набрякову хворобу поросят; збільшує збереженість поросят у 60 днів до 97%; збільшує масу поросят при відлученні на 8-10%; підвищує загальну резистентність організму до вірусних захворювань і стресових факторів.

    У тваринництвіз перших днів життя дозволяє замінити антибіотики; придушує умовно-патогенну мікрофлору і нормалізує травлення; є альтернативою антибіотиків при випоюванні маститного молока; поліпшує апетит і поїдання кормів; збільшує збереження до 98%; сприяє підвищенню середньодобових приростів на 8-10%;дозволяє зняти стреси при переходах з незбираного молока на замінники молока; підвищує загальну резистентність організму до вірусних захворювань і стресових факторів.

    «Вітацелл» – ферментно-пробіотичний препарат на основі мікроорганізмів целюлозолітичної, пробіотичної і пребіотичної дії: Ruminococcus albus, Lactobacillus sp, Bacillus subtilis, Propionibacterium shermanii, Bacillus nigricans, а також містить комплекс ферментів з амілолітичною, целюлозолітичною, протеолітичною, бетаглюконазною і фітазною активністю.

    Вигоди при використанні препарату: сприяє перетравленню зерна силосної кукурудзи в 2-3 рази; профілактує ацидоз рубця за рахунок стабілізації рН рубця; збільшує молочність до 2 літрів і жирність на 0,3% за рахунок кращої перетравності компонентів раціону; сприяє частковій заміні сухих жирів (до 1,3%) в раціоні за рахунок вивільнення доступної енергії; збільшує обмінну енергію ВРХ на 0,4-0,5 мДж в раціоні; дає можливість застосовувати кукурудзу до 50% у раціонах свиней і птиці; дозволяє замінити більш дорогий білок на більш дешевий (макуха соєва на соняшниковий шрот або макуху); сприяє введенню пшениці до 60% комбікорму, в т. ч. зерно нового врожаю в необмеженій кількості; збільшує середньодобові прирости в свинарстві на 70-100 г, у скотарстві - від 100 до 170 г, у бройлерному птахівництві - на 2-3 г; дозволяє здешевити рецептуру комбікормів у середньому на тонні - 70-100 грн; зменшує витрату молочних кормів для телят до 30% і дозволяє замінити їх на повноцінний рослинний концентрат; у 5-6 разів зменшує кількість грибів у кормах; відновлює мікрофлору ШКТ після застосування антибіотиків; сприяє ранньому формуванню власної кишкової мікрофлори; забезпечує постійне знаходження пробіотичних бактерій в кормі.

     





    Схожі новини
  • Мікробні консерванти для кормів
  • Пробіотик Емпробіо® для підвищення рентабельності промислового птахівництва
  • Заготовлюй вигідний та ефективний сінаж сьогодні!
  • На захисті вашого поголів’я - пробіотики
  • Ера пробіотиків

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Ефективна альтернатива та піклування про майбутні покоління


Кілька років тому в країнах ЄС заборонили низку хімічних діючих речовин, які застосовувалися для захисту сільгоспкультур від хвороб і шкідливих організмів. Тож нині найкращою альтернативою є біологічні організми, що є невід’ємною частиною навколишнього та внутрішнього середовища для тварин і людини.

Компанія «Біона» 15 років ефективно розробляє й впроваджує в сільське господарство сучасні біологічні методики вирощування сільськогосподарських тварин і культур. Група компаній «Біона» - це 2 діючих науково-виробничих комплекси з виробництва біологічних препаратів, 7 представництв, 54 менеджера-консультанта та 74 дистриб’ютори у 5 країнах світу.

Сьогодні ГК «Біона» є провідним українським і міжнародним розробником ефективних рішень захисту тваринницьких комплексів від хвороб, запровадивши високотехнологічні та надсучасні процеси у виробництві й дослідженнях. Так, уже цього року в Україні (м. Бориспіль) запрацював новий сучасний виробничо-дослідницький комплекс з виробництва біологічних препаратів для сільського господарства та біологічної безпеки.

Це унікальне поєднання офісного комплексу, новітніх лабораторій і виробничих ліній дозволить аграріям України та інших держав отримати високоякісні комплексні рішення проблем бактеріальних і грибкових захворювань у полі, у тепличному господарстві, тваринництві, очисних спорудах, системах компостування.

Спеціалісти компанії постійно проводять навчальні семінари та конференції з питань біологізації сільського господарства та інших сфер життя. Ці заходи дозволяють агровиробнику ознайомитися з перевагами біологічних препаратів та ефективністю їх застосування.

Нині особливо посилено ведеться пошук альтернативних шляхів заміни антибіотиків у тваринництві. Одним із реальних напрямів є пробіотики. Пробіотики - живі мікробні добавки, які мають сприятливу дію на організм людини і тварини шляхом покращення кишкового мікробного балансу, стимулюють обмінні та імунні процеси. Встановлено, що їх застосування може забезпечити протиінфекційний, імуномодулюючий вплив на організм, підвищувати бар'єрні функції (фізіологічні механізми, що захищають організм від впливу навколишнього середовища, що перешкоджають проникненню в нього бактерій, вірусів і шкідливих речовин), стимулювати моторику та екскреторну функцію кишечника.

В останнє десятиліття концепція пробіотиків зазнала істотних змін. Зросла увага дослідників до структурних компонентів і продуктів метаболізму пробіотичних мікроорганізмів. Сьогодні виділяють 4 покоління пробіотиків:

·I покоління - монокомпонентні препарати, що містять один штам бактерій;

·II покоління - самоелімінуючі антагоністи, до яких належать представники роду Bacillus, головним чином В. subtilis, B. Licheniformis;

·III покоління - комбіновані препарати, що складаються з кількох штамів бактерій (полікомпонентні) або включають добавки, що підсилюють їх дію;

·IV покоління - іммобілізовані на сорбенті (сорбовані) живі бактерії.

Зараз на ринку пробіотиків затребувані препарати ІІ та ІІІ покоління, в яких штами бактерій об'єднуються у здатності продукувати різні ферменти, біологічно активні речовини так, щоб вони доповнювали один одного за біологічною активністю.

Аспекти використання пробіотиків зачіпають широке коло проблем, пов'язаних з корекцією кишкового біоценозу, імунної, гормональної та ферментної систем молодняка і дорослих тварин.

 

Препарат «Пентапрол» ГК «Біона» є пробіотиком ІІІ покоління, що призначений для заселення нормальної мікрофлори шлунково-кишкового тракту у тварин і птиці після антибіотиків. Діюча речовина препарату складається з п’яти штамів лакто-та біфідобактерій:

·Lactobacillus acidophilusбактерія, стійка до низки антибіотиків, зокрема до стрептоміцину. Ефективна при профілактиці та лікуванні діареї та дисбактеріозів;

·Lactococcus lactis – є продуцентом антибіотичної речовини низину, активного відносно цілого ряду патогенних бактерій, в тому числі клостридій;

·Enterococus faecium – використовується для боротьби з дисбактеріозами. Продуцент вітамінів групи В;

·Lactobacillus plantarum – мікроорганізм є антагоністом патогенних бактерій E. coli та Salmonella typhimurium;

·Bifidobacterium pullorum – продукує молочну кислоту та низку інших біологічно активних речовин.

Переваги препарату - збільшення збереженості на 1-1,5% за рахунок стабілізації мікрофлори кишечника. Покращення засвоюваності корму. Відновлення функції травлення. Збільшення середньодобових приростів ваги: у птахівництві – на 1-2 г; у свинарстві – 30-50 грамів.

 

Ще один препарат ГК «Біона» має назву «Субтиспорин». Його основа – промислово цінний штам Bacillus subtilis, а також діючі речовини - напрацьовані в процесі ферментації (лізоцим, пептиди з антибіотичними властивостями, ферменти, вітаміни групи В).

Препарат володіє високими антагоністичними властивостями відносно збудників кишкових інфекцій: грамнегативних – представників родів Klebsiella, Escherichia, Salmonella, Proteus, Pseudomonas; грампозитивних – Staphylococcus, Streptococcus.

«Субтиспорин» відноситься до пробіотиків ІІ покоління. Ці пробіотики - антагоністи, які потрапляючи до шлунково-кишкового тракту тварин і птахів пригнічують патогенну мікрофлору за рахунок виділених діючих речовин (лізоцим, пептиди з антибіотичними властивостями) і стимулюють розвиток нормальної мікрофлори кишечника.

Переваги препарату у яєчному птахівництві - з перших днів життя частково замінює антибіотики; пригнічує патогенні мікроорганізми і стабілізує мікрофлору ШКТ; підвищує однорідність поголів’я і перетравність корму; забезпечує кращу реакцію організму на вакцинацію; зміцнює імунну систему, підвищуючи збереженість на 1-2%, збільшує несучість на 4-8%.

У м'ясному птахівництві з перших днів життя частково замінює антибіотики; підвищує збереженість на 2-3%, а середньодобові прирости ваги - на 2-3 г; придушує патогенну мікрофлору і стабілізує роботу ШКТ; підвищує однорідність стада і перетравність корму;

забезпечує кращу реакцію організму на вакцинацію; зміцнює імунну систему та підвищує збереженість; збільшує вихід живої маси на 1-1,5 кг на метр квадратний.

У свинарстві з перших днів життя дозволяє замінити антибіотики; придушує умовно-патогенну мікрофлору і нормалізує травлення; поліпшує апетит і поїдання кормів; профілактує набрякову хворобу поросят; збільшує збереженість поросят у 60 днів до 97%; збільшує масу поросят при відлученні на 8-10%; підвищує загальну резистентність організму до вірусних захворювань і стресових факторів.

У тваринництвіз перших днів життя дозволяє замінити антибіотики; придушує умовно-патогенну мікрофлору і нормалізує травлення; є альтернативою антибіотиків при випоюванні маститного молока; поліпшує апетит і поїдання кормів; збільшує збереження до 98%; сприяє підвищенню середньодобових приростів на 8-10%;дозволяє зняти стреси при переходах з незбираного молока на замінники молока; підвищує загальну резистентність організму до вірусних захворювань і стресових факторів.

«Вітацелл» – ферментно-пробіотичний препарат на основі мікроорганізмів целюлозолітичної, пробіотичної і пребіотичної дії: Ruminococcus albus, Lactobacillus sp, Bacillus subtilis, Propionibacterium shermanii, Bacillus nigricans, а також містить комплекс ферментів з амілолітичною, целюлозолітичною, протеолітичною, бетаглюконазною і фітазною активністю.

Вигоди при використанні препарату: сприяє перетравленню зерна силосної кукурудзи в 2-3 рази; профілактує ацидоз рубця за рахунок стабілізації рН рубця; збільшує молочність до 2 літрів і жирність на 0,3% за рахунок кращої перетравності компонентів раціону; сприяє частковій заміні сухих жирів (до 1,3%) в раціоні за рахунок вивільнення доступної енергії; збільшує обмінну енергію ВРХ на 0,4-0,5 мДж в раціоні; дає можливість застосовувати кукурудзу до 50% у раціонах свиней і птиці; дозволяє замінити більш дорогий білок на більш дешевий (макуха соєва на соняшниковий шрот або макуху); сприяє введенню пшениці до 60% комбікорму, в т. ч. зерно нового врожаю в необмеженій кількості; збільшує середньодобові прирости в свинарстві на 70-100 г, у скотарстві - від 100 до 170 г, у бройлерному птахівництві - на 2-3 г; дозволяє здешевити рецептуру комбікормів у середньому на тонні - 70-100 грн; зменшує витрату молочних кормів для телят до 30% і дозволяє замінити їх на повноцінний рослинний концентрат; у 5-6 разів зменшує кількість грибів у кормах; відновлює мікрофлору ШКТ після застосування антибіотиків; сприяє ранньому формуванню власної кишкової мікрофлори; забезпечує постійне знаходження пробіотичних бактерій в кормі.

 





Схожі новини
  • Мікробні консерванти для кормів
  • Пробіотик Емпробіо® для підвищення рентабельності промислового птахівництва
  • Заготовлюй вигідний та ефективний сінаж сьогодні!
  • На захисті вашого поголів’я - пробіотики
  • Ера пробіотиків

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.