Аграрний тиждень. Україна
» » ХХІ молочна ріка
» » ХХІ молочна ріка

    ХХІ молочна ріка


    Пресяжнюк, Сергійчук«ЕКСТРА»-клас

    З Шепетівського району я повертався у піднесеному настрої, згадуючи слова миловидної доярки з корпорації «Сварог Вест Груп» Оксани Закалати: «Чи втомлююся я, видоюючи 800 корів за добу? Не повірите, на такій роботі я просто відпочиваю. Повертаюсь додому завжди в доброму гуморі, навіть встигаю до перукарні зайти про зачіску попіклуватися, щоби чоловік мною милувався».

    Це я почув не на Лазурному березі Франції, а на молочно-товарному комплексі в селі Саверці Шепетівського району, що на Хмельниччині. І не від мадам Патрісії, а від пані українки, яка, здається, набагато гарніша за стильну француженку. Та що там парижанки! Вони просто «відпочивають» у порівнянні з чарівними сварожими панянками, які, до речі, працюють не в гірших умовах, ніж в оспіваній Західній Європі. А доярки тут швидше нагадують операційних лікарів з найкращих європейських клінік. Тільки скальпелі тут не потрібні. І болю ніхто не завдає. Навпаки, радості й наснаги. Наші, цивілізовано доглянуті українські чорно- та червоно-рябі корівки тут віддають молоко під звуки шедеврів класичної музики. І молоко те не абияке, а «екстра-класу» для дитячого харчування.

    Правда мадам Горпини

    Європа «закінчилася» на станції Козятин, де я з 1 класу підвищеного комфорту мусив пересідати на звичайну приміську електричку, щоби до рідного села доїхати. У вагоні з виламаними дверима миготіли лише дві лампочки. Далі розгорталася справжня трагікомедія про реалії нашого життя. Заходить така собі кремезна мадам й гукає мене: «Мужчина, ходімо допоможете мені тачки затягти». Виходжу й хапаюся за голову. На платформі три моцні кравчучки й на кожній - по п’ять величезних ящиків із яблуками.

    Я спробував потягти – де там. Сімдесятикілограмова штанга здається пушинкою у порівнянні з таким вантажем. Мадам посміхається: «Ну й мужики слабі пішли…». Але з горем пополам разом витягуємо тачки у вагон. Сідаємо. Моя супутниця представляється Горпиною й дістає чотиристаграмову кружку, наливаючи мені майже догори самогону…

    «Дякую, я в дорозі не п’ю», - кажу. Мадам Горпина не розгубилася й махом «перехилила» те, що пропонувала мені. Від побаченого мене почало буквально колотити. Розговорилися. «Ці яблука з Могиліва-Подільського везу. Вже п’ята пересадка за два дні, - зітхає жінка. - Заночую в Фастові на вокзалі. Вранці до Києва на базар. Іншої «роботи» в нашому селі нема. Якби був колгосп, я би краще на фермі корів уручну доїла, та й вози з гноєм тягала». Я дістав фотоапарат й показав на його моніторі знімки з відкриття нового молочно-товарного комплексу
    Паляницякорпорації «Сварог Вест Груп». Моя співрозмовниця розплакалася, голосячи: «Де це? Я би й за половину зарплати тут працювала щодоби! Коли ж скрізь так буде!». «Коли таких господарів, як Андрій Гордійчук, побільшає, - відповів я. І подарував супутниці газету «Свароже коло», яку вона із захопленням взялася читати, просячи мене освітити ліхтариком у вагонному мороку газетні шпальти. «Он як про людей піклуються в «Сварозі» ,- дивувалася мадам Горпина гортаючи газету й коментуючи прочитане: - І  клуб відновили, і дитячий майданчик спорудили, й церкву реконструювали. Та ще й яблука рясні для французів вирощують! А в нашій Василівці все в руїнах. Поля в бур’яні. Ферму й клуб розвалили. Молодь гине від п’янки. Дуже Вас прошу, передайте керівнику «Сварогу» може й нашу Василівку порятує, під опіку візьме…”

    … Ось і моя станція... «Шкода, що ви виходите, - говорить на прощання пані Горпина. - Адже мені подарували надію, що й на нашу вулицю прийде свято. Щастить же вам бачити таких людей, як у «Сварозі», й розповідати про їхні радощі»… 

    Про свято двадцять першої ріки

    «Можна мати гарні хати з газом та усіма зручностями, але без тваринництва село не матиме перспективи й вимиратиме, - підкреслив міністр агрополітики Микола Присяжнюк, прибувши в Саверці на відкриття нового молочно-товарного комплексу. - Хочеться, щоби городяни мріяли перебратися до села. Так воно й буде, якщо подібні привабливі об’єкти, які більше й більше відкриває корпорація «Сварог Вест Груп», будуватимуть скрізь. Сьогоднішній приклад – взірець торжества сучасних нових технологій в агропромисловому комплексі».

    Голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха буквально сяяв від радісних емоцій: «Головне, є в нас такі люди, такі керівники, як голова правління корпорації «Сварог Вест Груп», депутат обласної ради Андрій Гордійчук, люди, які живуть майбутнім і будують його. Відтак наша Хмельниччина має всі перспективи бути кращим регіоном України. А як добре, що діточки в садочках і школах, й хворі в лікарнях матимуть змогу пити справжнє екологічно чисте молоко, а не якісь сумнівні замінники. Маємо пишатися такому внеску в здорове життя громадян України, яким радує корпорація «Сварог Вест Груп».

    Андрій Гордійчук, голова правління компанії, передусім подякував міністру Миколі Присяжнюку за підтримку з перших же кроків. «Звертаючись до Миколи Володимировича, - ділився Андрій Гордійчук, - я завжди відчував, що ми робимо одну спільну корисну справу задля повернення життя в села і піднесення вітчизняного аграрного виробництва. А як не згадати добрим словом підтримку від знаного політичного та громадського діяча, народного депутата України ІІ-VI скликань Сергія Буряка? Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік теж завжди був поруч. І з головою Хмельницької обласної держадміністрації Василем Ядухою щоразу говоримо спільною мовою. Завдяки розумінню й підтримці вдається запроваджувати нашу стратегію розвитку молочного скотарства, будуючи сучасні комплекси з кращими технологіями виробництва. Зокрема, один із таких високотехнологічних об’єктів - у селі Саверці Шепетівського району - відкриваємо сьогодні. Таким шляхом ітимемо й завтра, бо працюємо над наступним проектом з будівництва ферми на 4 тисячі голів дійного стада в селі Вишневе цього ж району».  

    Довідково. Корпорація «Сварог Вест Груп» - аграрна компанія, що організувала сучасне високотехнологічне сільськогосподарське виробництво на 75 тис. га у Хмельницькій та Чернівецькій областях.

    Серед основних напрямів діяльності:

    * рослинництво (зернові, олійні, технічні, цукровий буряк);

    * молочне й м’ясне тваринництво;

    * садівництво й овочівництво;

    * зберігання продукції в сучасних зерно-, фрукто- й овочесховищах;

    * сучасні МТС.

    «Сварог Вест Груп» - корпорація зі 100% українським капіталом. Тваринницький напрям діяльності в «Сварог Вест Груп» представляють ТОВ «Подільський господар-2004», ТОВ «АТЗТ «Мирне». Тут і молочне скотарство, й відгодівля ВРХ, і племінні заводи та репродуктори, і виробництво біогумусу. На базі згаданих підприємств діє 21 ферма із загальним поголів’ям ВРХ, що перевищує 11 тисяч.

    Свій «Олімпійський» в Саверцях

    Комплекс в Саверцях виріс лише за 2,5 місяці і вважається одним із найпотужніших не тільки в області, а й в Україні. Об’єкт розраховано на 1200 корів. Пануватимуть тут українські чорно-ряба та червоно-ряба молочні породи. На одинадцятьох гектарах споруджено 5 корівників, «пологове відділення», телятник. Не забули й про склади грубих, концентрованих кормів, механізованих засобів. Комплекс оснащено висококласним обладнанням фірм «Muller», «Penta», «Delaval». Вклали в це диво понад 45 млн. гривень.

    Перший заступник голови правління корпорації «Сварог Вест Груп» Володимир Стецюк розповідає : «Тільки щебеню використали понад 35 тисяч кубометрів. А це приблизно 800 залізничних вагонів. Дякуємо за це директорові Шепетівського «Гранкар’єру «Пронекс» Валерію Мудрику». Показав Володимир Іполитович і як по-хазяйські на новому комплексі працюють з гноєм. Ні, не з лопатами та возами, а з суцільною механізацією. Тверда фракція завдяки автоматичним лініям складується в спеціальних сховищах, де відбувається процес перегнивання. Рідка фракція накопичується і «бродить» у величезних лагунах. У ґрунт така органіка вноситься теж як в рідкому, так і в твердому вигляді. Й кілограма ніде не губиться.

    СтойлоЦінності «молочного королівства»

    Директор департаменту тваринництва корпорації «Сварог Вест Груп» Анатолій Паляниця веде до доїльної зали: «Чому українські чорно-ряба й червоно-ряба? Бо саме ці породи добре пристосовані до місцевих умов і стійкі до хвороб. Як ви, певне, помітили, під час процесу доїння молоко не контактує з повітрям. До того ж, швидко охолоджується, що запобігає розвитку шкідливої мікрофлори в продукті. Отже, сприятливий мікроклімат, безприв’язна система утримання тварин, їхній вільний доступ до збалансованого корму, щадне доїння, високоякісна генетика надають змогу отримувати від кожної корови понад 6 тис. кг молока «екстра-класу» за рік. Через кілька місяців, з виходом на повну виробничу потужність, молочно-товарний комплекс у Саверцях продукуватиме щодоби понад 75 тонн цілющого молока. А за підсумками 2011 року, на 21-й сучасній фермі компанія розраховує виробити 18 млн. т молока».

    «Я задоволений тим, що побачив сьогодні в Саверцях. І бажаю всім, хто працює на цьому новітньому комплексі, працювати із почуттям задоволення. Здоров’я всім, добробуту, наснаги, енергії, благополуччя, нових звершень», - так підсумував свій візит до Сварожого кола міністр агрополітики.

    Якою ж бачить свою компанію через п’ять років директор департаменту тваринництва корпорації «Сварог Вест Груп» Анатолій Паляниця? «Таких ферм, як у Саверцях, сподіваюсь, буде в п’ять разів більше,-відповів пан Анатолій, - Відтак, тисячі українських селян матимуть змогу реалізовувати свій талант в Україні, в цивілізованих європейських умовах і добробуті. А заробітчанство піде в минуле».

    Голова правління корпорації «Сварог Вест Груп» Андрій ГОРДІЙЧУК додав на завершення: «Від щирого серця дозвольте ж привітати всіх трударів українських ланів і ферм із заслуженим святом – Днем працівника сільського господарства. Шановні наші колеги, здоров’я вам доброго, родинного щастя, рясних урожаїв, добробуту. Щасти вам! Повірте, разом ми зробимо Україну процвітаючою й заможною європейською державою! »

     

    Володимир ВІЛЬОВИЧ  





    Схожі новини
  • Стали більше їсти вітчизняних яблук
  • Технології, що працюють на розвиток
  • «Аграрна Еліта України»
  • Корпорація «Сварог Вест Груп» розпочала будівництво елеватора у Чернівецькій області
  • «Сварог Вест Груп» запровадить технології точного землеробства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

ХХІ молочна ріка


Пресяжнюк, Сергійчук«ЕКСТРА»-клас

З Шепетівського району я повертався у піднесеному настрої, згадуючи слова миловидної доярки з корпорації «Сварог Вест Груп» Оксани Закалати: «Чи втомлююся я, видоюючи 800 корів за добу? Не повірите, на такій роботі я просто відпочиваю. Повертаюсь додому завжди в доброму гуморі, навіть встигаю до перукарні зайти про зачіску попіклуватися, щоби чоловік мною милувався».

Це я почув не на Лазурному березі Франції, а на молочно-товарному комплексі в селі Саверці Шепетівського району, що на Хмельниччині. І не від мадам Патрісії, а від пані українки, яка, здається, набагато гарніша за стильну француженку. Та що там парижанки! Вони просто «відпочивають» у порівнянні з чарівними сварожими панянками, які, до речі, працюють не в гірших умовах, ніж в оспіваній Західній Європі. А доярки тут швидше нагадують операційних лікарів з найкращих європейських клінік. Тільки скальпелі тут не потрібні. І болю ніхто не завдає. Навпаки, радості й наснаги. Наші, цивілізовано доглянуті українські чорно- та червоно-рябі корівки тут віддають молоко під звуки шедеврів класичної музики. І молоко те не абияке, а «екстра-класу» для дитячого харчування.

Правда мадам Горпини

Європа «закінчилася» на станції Козятин, де я з 1 класу підвищеного комфорту мусив пересідати на звичайну приміську електричку, щоби до рідного села доїхати. У вагоні з виламаними дверима миготіли лише дві лампочки. Далі розгорталася справжня трагікомедія про реалії нашого життя. Заходить така собі кремезна мадам й гукає мене: «Мужчина, ходімо допоможете мені тачки затягти». Виходжу й хапаюся за голову. На платформі три моцні кравчучки й на кожній - по п’ять величезних ящиків із яблуками.

Я спробував потягти – де там. Сімдесятикілограмова штанга здається пушинкою у порівнянні з таким вантажем. Мадам посміхається: «Ну й мужики слабі пішли…». Але з горем пополам разом витягуємо тачки у вагон. Сідаємо. Моя супутниця представляється Горпиною й дістає чотиристаграмову кружку, наливаючи мені майже догори самогону…

«Дякую, я в дорозі не п’ю», - кажу. Мадам Горпина не розгубилася й махом «перехилила» те, що пропонувала мені. Від побаченого мене почало буквально колотити. Розговорилися. «Ці яблука з Могиліва-Подільського везу. Вже п’ята пересадка за два дні, - зітхає жінка. - Заночую в Фастові на вокзалі. Вранці до Києва на базар. Іншої «роботи» в нашому селі нема. Якби був колгосп, я би краще на фермі корів уручну доїла, та й вози з гноєм тягала». Я дістав фотоапарат й показав на його моніторі знімки з відкриття нового молочно-товарного комплексу
Паляницякорпорації «Сварог Вест Груп». Моя співрозмовниця розплакалася, голосячи: «Де це? Я би й за половину зарплати тут працювала щодоби! Коли ж скрізь так буде!». «Коли таких господарів, як Андрій Гордійчук, побільшає, - відповів я. І подарував супутниці газету «Свароже коло», яку вона із захопленням взялася читати, просячи мене освітити ліхтариком у вагонному мороку газетні шпальти. «Он як про людей піклуються в «Сварозі» ,- дивувалася мадам Горпина гортаючи газету й коментуючи прочитане: - І  клуб відновили, і дитячий майданчик спорудили, й церкву реконструювали. Та ще й яблука рясні для французів вирощують! А в нашій Василівці все в руїнах. Поля в бур’яні. Ферму й клуб розвалили. Молодь гине від п’янки. Дуже Вас прошу, передайте керівнику «Сварогу» може й нашу Василівку порятує, під опіку візьме…”

… Ось і моя станція... «Шкода, що ви виходите, - говорить на прощання пані Горпина. - Адже мені подарували надію, що й на нашу вулицю прийде свято. Щастить же вам бачити таких людей, як у «Сварозі», й розповідати про їхні радощі»… 

Про свято двадцять першої ріки

«Можна мати гарні хати з газом та усіма зручностями, але без тваринництва село не матиме перспективи й вимиратиме, - підкреслив міністр агрополітики Микола Присяжнюк, прибувши в Саверці на відкриття нового молочно-товарного комплексу. - Хочеться, щоби городяни мріяли перебратися до села. Так воно й буде, якщо подібні привабливі об’єкти, які більше й більше відкриває корпорація «Сварог Вест Груп», будуватимуть скрізь. Сьогоднішній приклад – взірець торжества сучасних нових технологій в агропромисловому комплексі».

Голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха буквально сяяв від радісних емоцій: «Головне, є в нас такі люди, такі керівники, як голова правління корпорації «Сварог Вест Груп», депутат обласної ради Андрій Гордійчук, люди, які живуть майбутнім і будують його. Відтак наша Хмельниччина має всі перспективи бути кращим регіоном України. А як добре, що діточки в садочках і школах, й хворі в лікарнях матимуть змогу пити справжнє екологічно чисте молоко, а не якісь сумнівні замінники. Маємо пишатися такому внеску в здорове життя громадян України, яким радує корпорація «Сварог Вест Груп».

Андрій Гордійчук, голова правління компанії, передусім подякував міністру Миколі Присяжнюку за підтримку з перших же кроків. «Звертаючись до Миколи Володимировича, - ділився Андрій Гордійчук, - я завжди відчував, що ми робимо одну спільну корисну справу задля повернення життя в села і піднесення вітчизняного аграрного виробництва. А як не згадати добрим словом підтримку від знаного політичного та громадського діяча, народного депутата України ІІ-VI скликань Сергія Буряка? Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік теж завжди був поруч. І з головою Хмельницької обласної держадміністрації Василем Ядухою щоразу говоримо спільною мовою. Завдяки розумінню й підтримці вдається запроваджувати нашу стратегію розвитку молочного скотарства, будуючи сучасні комплекси з кращими технологіями виробництва. Зокрема, один із таких високотехнологічних об’єктів - у селі Саверці Шепетівського району - відкриваємо сьогодні. Таким шляхом ітимемо й завтра, бо працюємо над наступним проектом з будівництва ферми на 4 тисячі голів дійного стада в селі Вишневе цього ж району».  

Довідково. Корпорація «Сварог Вест Груп» - аграрна компанія, що організувала сучасне високотехнологічне сільськогосподарське виробництво на 75 тис. га у Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Серед основних напрямів діяльності:

* рослинництво (зернові, олійні, технічні, цукровий буряк);

* молочне й м’ясне тваринництво;

* садівництво й овочівництво;

* зберігання продукції в сучасних зерно-, фрукто- й овочесховищах;

* сучасні МТС.

«Сварог Вест Груп» - корпорація зі 100% українським капіталом. Тваринницький напрям діяльності в «Сварог Вест Груп» представляють ТОВ «Подільський господар-2004», ТОВ «АТЗТ «Мирне». Тут і молочне скотарство, й відгодівля ВРХ, і племінні заводи та репродуктори, і виробництво біогумусу. На базі згаданих підприємств діє 21 ферма із загальним поголів’ям ВРХ, що перевищує 11 тисяч.

Свій «Олімпійський» в Саверцях

Комплекс в Саверцях виріс лише за 2,5 місяці і вважається одним із найпотужніших не тільки в області, а й в Україні. Об’єкт розраховано на 1200 корів. Пануватимуть тут українські чорно-ряба та червоно-ряба молочні породи. На одинадцятьох гектарах споруджено 5 корівників, «пологове відділення», телятник. Не забули й про склади грубих, концентрованих кормів, механізованих засобів. Комплекс оснащено висококласним обладнанням фірм «Muller», «Penta», «Delaval». Вклали в це диво понад 45 млн. гривень.

Перший заступник голови правління корпорації «Сварог Вест Груп» Володимир Стецюк розповідає : «Тільки щебеню використали понад 35 тисяч кубометрів. А це приблизно 800 залізничних вагонів. Дякуємо за це директорові Шепетівського «Гранкар’єру «Пронекс» Валерію Мудрику». Показав Володимир Іполитович і як по-хазяйські на новому комплексі працюють з гноєм. Ні, не з лопатами та возами, а з суцільною механізацією. Тверда фракція завдяки автоматичним лініям складується в спеціальних сховищах, де відбувається процес перегнивання. Рідка фракція накопичується і «бродить» у величезних лагунах. У ґрунт така органіка вноситься теж як в рідкому, так і в твердому вигляді. Й кілограма ніде не губиться.

СтойлоЦінності «молочного королівства»

Директор департаменту тваринництва корпорації «Сварог Вест Груп» Анатолій Паляниця веде до доїльної зали: «Чому українські чорно-ряба й червоно-ряба? Бо саме ці породи добре пристосовані до місцевих умов і стійкі до хвороб. Як ви, певне, помітили, під час процесу доїння молоко не контактує з повітрям. До того ж, швидко охолоджується, що запобігає розвитку шкідливої мікрофлори в продукті. Отже, сприятливий мікроклімат, безприв’язна система утримання тварин, їхній вільний доступ до збалансованого корму, щадне доїння, високоякісна генетика надають змогу отримувати від кожної корови понад 6 тис. кг молока «екстра-класу» за рік. Через кілька місяців, з виходом на повну виробничу потужність, молочно-товарний комплекс у Саверцях продукуватиме щодоби понад 75 тонн цілющого молока. А за підсумками 2011 року, на 21-й сучасній фермі компанія розраховує виробити 18 млн. т молока».

«Я задоволений тим, що побачив сьогодні в Саверцях. І бажаю всім, хто працює на цьому новітньому комплексі, працювати із почуттям задоволення. Здоров’я всім, добробуту, наснаги, енергії, благополуччя, нових звершень», - так підсумував свій візит до Сварожого кола міністр агрополітики.

Якою ж бачить свою компанію через п’ять років директор департаменту тваринництва корпорації «Сварог Вест Груп» Анатолій Паляниця? «Таких ферм, як у Саверцях, сподіваюсь, буде в п’ять разів більше,-відповів пан Анатолій, - Відтак, тисячі українських селян матимуть змогу реалізовувати свій талант в Україні, в цивілізованих європейських умовах і добробуті. А заробітчанство піде в минуле».

Голова правління корпорації «Сварог Вест Груп» Андрій ГОРДІЙЧУК додав на завершення: «Від щирого серця дозвольте ж привітати всіх трударів українських ланів і ферм із заслуженим святом – Днем працівника сільського господарства. Шановні наші колеги, здоров’я вам доброго, родинного щастя, рясних урожаїв, добробуту. Щасти вам! Повірте, разом ми зробимо Україну процвітаючою й заможною європейською державою! »

 

Володимир ВІЛЬОВИЧ  





Схожі новини
  • Стали більше їсти вітчизняних яблук
  • Технології, що працюють на розвиток
  • «Аграрна Еліта України»
  • Корпорація «Сварог Вест Груп» розпочала будівництво елеватора у Чернівецькій області
  • «Сварог Вест Груп» запровадить технології точного землеробства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.