Фахівці зі мною погодяться: свинарство - галузь складна. Хоча б тому, що доводиться працювати з живими тваринами, яким потрібен чи не щохвилинний догляд. Тут варто враховувати все - і температурний режим, і умови утримування, і якісну годівлю... І ще багато-багато всіляких «і», кожне з яких...
Велика біла порода свиней в Україні є провідною і по відношенню до інших генотипів складає 78,0%. Тому від рівня її продуктивності в значній мірі залежить виробництво свинини в державі. Спеціалізація селекції у великій білій породі здійснюється у 4-х напрямках, а саме: за відтворювальними якостями...
Нещодавно минуло 15 років з моменту оголошення в Україні пандемії туберкульозу, а питання комплексної профілактики і протидії цьому захворюванню не втрачають актуальності й донині. Дані офіційної статистики красномовно свідчать: кількість хворих людей, особливо серед так званих незахищених верств...
Як відомо, одним із напрямків забезпечення продовольчої незалежності та безпеки держави є підвищення ефективності рослинництва і тваринництва, в тому числі за рахунок збільшення обсягів виробництва сої та використання продуктів її переробки у кормовиробництві. Соя є унікальною кормовою і однією з...
"Немає хвороби боліснішої і жахливішої, ніж водобоязнь. Коли вперше мені довелося побачити сказ людини, я днів п'ять потім ходив, як очманілий, і зненавидів тоді всіх на світі собакарів і собак", - згадував свого часу про сказ відомий письменник Антон Павлович Чехов....
Аналізуючи стан галузі свинарства в Україні за останні десять років, можна визначити деякі загальні тенденції та особливості змін в окремих регіонах. Так, спостерігається тенденція до скорочення частки господарств населення та збільшення частки поголів’я в...
Сьогодні поняття «продуктивність у тваринництві» означає набагато більше, ніж просто поліпшення репродуктивних показників та темпів зростання. Сучасна годівля тварин покликана не лише відповідати виробничим вимогам, але й забезпечувати профілактику проблем, які...
Свинарство в умовах України – справа вигідна й прибуткова. Головний козир – доступна кормова база. І дійсно, сьогодні мільйони тонн фуражного зерна українські сільгоспвиробники віддають за безцінь спекулянтам. У той же час і від влади, й від господарників, й...
Хотілося б удвічі більше їсти м’ясних і молочних продуктів, правда ж? І це не лише наше бажання. Це потреби нашого організму. Медики-дієтологи підкреслюють: для повноцінного харчування й найкращого обміну речовин людський організм потребує щодня 200 г м’яса та...
Ця людина майже все своє життя присвятила сільському господарству, зокрема молочному скотарству, і сьогодні справедливо вважається одним із найкращих експертів і консультантів галузі. ...
Сьогодні колись славна ковбасою та салом Україна щороку завозить з-за кордону сотні тисяч тонн м’яса та м’ясопродуктів, часто сумнівної якості. То невже ми не можемо власними силами прогодувати себе цим цінним продуктом?...
Свинарство, як галузь тваринництва, навіть в умовах кризи може бути прибутковим, якщо в господарствах створюються умови для максимальної реалізації генетичного потенціалу тварин....
«Переваги французької генетики свиней» - організаторами цього міжнародного семінару в Україні став IFIP (Інститут свинарства, Франція). А цікавились досвідом французів представники свинарської галузі та наукових установ нашої країни....
У Києві відбулися з бори учасників корпорації «Тваринпром», на які представники тваринницьких господарств України з ’ їхалися обговорити свої проблеми, а також можливі способи їх вирішення....
Напевне, сьогодні не потрібно детально зупинятись на досягненнях галузі тваринництва. Їх усі знають. Варто нагадати проблеми, через які ми не досягли запланованих показників. У зв’язку зі світовою економічною кризою більшість країн прагнули захистити своїх виробників. В Україні сталося все...
У газеті «Аграрний тиждень. Україна», у №40 (123) подано матеріал „Ідентифікація – справа тонка.” Оскільки ця тема для мене є добре знайомою, хочу продовжити дискусію....
Фахівці галузі свинарства стверджують, зокрема, що за останні 5 років у нашу країну імпортовано значну кількість голів племінних і товарних свиней. А отже, разом із ними на вітчизняні тваринницькі підприємства цієї галузі завезено й ряд хвороб тварин, які раніше в Україні не реєстрували. ...
В селі Лука на Івано-Франківщині ТзОВ "Даноша", яке належить датським інвесторам, завершило будівництво і відкрило ще одну філію свинокомплексу....
Якби в Україні існувала партія любителів сала, вони неодмінно були б у її лавах. Утім, відсутність такої організації не заважає їм шанобливо і турботливо ставитись до свиней. Бо ті, про кого йде мова - справжні професіонали у вирощуванні цих тварин на промисловій основі....
Якщо ви проаналізуєте р езультати роботи тваринницької галузі за вісім місяців поточного року, то передсвідчитесь: галузь поступово відроджується. І це відбувається у досить кризовий період в аграрному секторі країни....
Всі усвідомлюють, що для більш ефективної фізичної та розумової праці людині в процесі життєдіяльності необхідне правильне і збалансоване харчування, тобто, продукти тваринного та рослинного походження....
Думка про це не раз переслідувала учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції «Проблеми та шляхи розвитку м'ясного скотарства в сучасних умовах», присвяченої 15-річчю створення волинської м'ясної породи великої рогатої худоби....
Попри кризові забобони, приємно спостерігати й пишатися ознаками відродження України як годувальниці світу. І йдеться не лише про призові місця серед лідерів в експорті зерна. Але й про м'ясну галузь. Зокрема, свинарство....
26 червня 2009 Президент України підписав Закон України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», прийнятий Верховною Радою 4 червня у другому читанні. Закон набере чинності з 1 січня 2010 року....