Аграрний тиждень. Україна

    Саморемонт призводить до збитків

    02 жовтня, переглядів 2234, Тваринництво, Свинарство
    Саморемонт призводить до збитків

    Успіх кожного підприємства по виробництву свинини – це здорове високопродуктивне маточне поголів’я. Отримання від свиноматки 26-28 поросят за рік забезпечує виробництво 2,5 тонн м’яса на основну свиноматку. Для цього в умовах інтенсивного виробництва необхідно проводити заміну основного стада щорік на рівні 40-45%, тобто майже наполовину. Ремонтна свинка – особлива тварина Для отримання відгодівельного молодняка вагою 110-115 кг віком 160-170 днів потрібно створити всі необхідні умови. Насамперед, забезпечити якісну годівлю і відповідний мікроклімат. Для цього, в свою чергу, потрібні дороге...

    Докладніше 0

    Генетики стане більше

    24 вересня, переглядів 1776, Тваринництво, Свинарство
    Генетики стане більше

    Перша в Україні ферма-нуклеус з розведення чистих ліній племінних свиней «Серволюкс-Генетик» (http://www.servolux.com.ua/) розширює потужності. Сьогодні на території вже працюючого свинокомплексу тривають завершальні роботи з будівництва і обладнання ще одного приміщення, і вже зовсім скоро на новий свинокомплекс поставлять 350 племінних тварин. За словами генерального директора корпорації «Тваринпром» Сергія Гнатюка, останніми роками в Україні свинарство динамічно розвивається. «Хоча при цьому маємо негативний показник - щороку 500 сільгосппідприємств в Україні припиняють займатися свинарством,...

    Докладніше 0

    Новатор ринку фасованого яйця

    23 вересня, переглядів 1964, Тваринництво, Птахівництво
    Новатор ринку фасованого яйця

    За півстоліття свого існування промислове птахівництво в Україні динамічно розвивалося, і найкращі показники в цій галузі завжди мали виробники курячого яйця. Тож справедливо буде, якщо низку статей, приурочених до 50-річчя українського птахівництва, ми розпочнемо розповіддю про першу національну торговельну марку курячих яєць ТМ ЯСЕНСВІТ та історію появи найпотужнішого гравця на яєчному ринку. У 1998 р. була започаткована ГК «Ovostar Union» http://www.ovostar.ua/ , до складу якої входить ТОВ ЯСЕНСВІТ. Ця компанія займається виробництвом та продажем курячих харчових яєць. Знаковим роком в історії...

    Докладніше 0

    Генетичні лінії компанії «Гермітаж Дженетікс», наявні в Україні

    23 вересня, переглядів 13975, Тваринництво, Свинарство
    Генетичні лінії компанії «Гермітаж Дженетікс», наявні в Україні

    «Гермітаж Дженетікс» - один із найбільших постачальників високоякісної генетики свиней на український ринок: за чотири роки в наші господарства завезено понад 7800 племінних тварин. Генетична компанія «Гермітаж Дженетікс»  входить до десятки найвідоміших генетичних компаній світу та експортує свою продукцію в більш ніж 36 країн. З 1958 р. компанія виробляє тварин високого статусу здоров’я та високої продуктивності. Компанія тісно працює зі своїми клієнтами, виробляючи племінних свиней світового рівня з високими показниками, що, в свою чергу, дає відмінні показники туші й максимальні переваги...

    Докладніше 0

    Как упростить составление рационов и/или рецептов комбикормов

    28 липня, переглядів 2181, Тваринництво
    Как упростить составление рационов и/или рецептов комбикормов

    Начало статьи – в №3-4 нашего журнала.   Кормовые группы и рецепты комбикормов для молочного скота Мы не можем рассчитывать рецепты комбикормов для дойных коров непосредсвенно по нормам кормления по двум причинам. Во-первых, в нормах указаны потребности для коров определенной массы, числа лактаций, стадии стельности. Во-вторых, концентраты - это только часть рациона. Однако, как и в случае рационов для свиней, именно протеин более чем какие-либо другие питательные вещества определяет количество различных кормовых смесей, необходимое для удовлетворения потребностей различных кормовых групп...

    Докладніше 0

    Молочне тваринництво потрібно модернізувати

    28 липня, переглядів 2211, Тваринництво, ВРХ
    Молочне тваринництво потрібно модернізувати

    На сучасному етапі розвитку галузі молочного тваринництва України ефективне виробництво високоякісного молока можливе лише за умови комплексного вирішення низки ключових задач галузі.   А їх чимало: - перехід до виробництва товарного молока для переробної галузі виключно в умовах промислових ферм із виробництва молока; - впровадження сучасних планувально-технологічних рішень ферм, спрямованих на забезпечення максимального комфорту утримання корів і скорочення енерговитрат;...

    Докладніше 0

    Особлива небезпека для села

    21 липня, переглядів 1345, Тваринництво, Свинарство
    Особлива небезпека для села

    Як відомо, у наш час перший випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС), який досить швидко ліквідували, був зареєстрований на території України в Запорізькій області в 2012 році. На сьогодні зареєстровано три неблагополучні пункти на Луганщині (з 6.01.2014 р., 2 спалахи – серед диких свиней, один – серед домашніх свиней (загинуло 5 голів)). Хвороба поширена в сусідніх з Україною державах – у Російській Федерації, Республіці Білорусь та Литві.  Найбільший ризик природного заносу АЧС в Україну існує з Південного федерального округу РФ. Причина - формування у 2009 р. на території...

    Докладніше 0

    Природна стимуляція росту та продуктивності у свиней

    07 липня, переглядів 1748, Новини, Тваринництво, Свинарство
    Природна стимуляція росту та продуктивності у свиней

    Зростаючий попит на продукти тваринництва, нестабільність і постійне зростання цін на кормову базу вимагають у виробників дотримання умов оптимального виробництва для забезпечення високої продуктивності тварин. Шукаючи вихід із ситуації, все більше виробників звертаються до включення фітогенних добавок у програми годівлі. Сьогодні близько 70-80% компаній зі всього світу використовують чи, принаймні, спробували застосовувати фітогенні продукти у годівлі тварин і птиці. Серед фітогенів є безліч рослин, які виступають у ролі натуральних стимуляторів росту для сільськогосподарських тварин: орегано,...

    Докладніше 0

    Кращий вибір батьківської лінії для виробництва свиней на забій

    03 липня, переглядів 1571, Новини, Тваринництво, Свинарство
    Кращий вибір батьківської лінії для виробництва свиней на забій

    З 1 січня 2011 року деякі мережі супермаркетів вирішили продавати продукцію, отриману лише від тих свиней, що не були фізично кастровані. Один із основних факторів, що впливають на неприємний запах кнура, - рівень андростенону в тушах некастрованих кнурів. Він в основному залежить від забійної ваги/віку (зрілість свині). Пол Аллен, головний науковий співробітник у галузі хімії харчових продуктів і технології в науково-дослідному центрі продовольства Teagasc (Дублін, Ірландія) і Патрік Варлі, координатор досліджень і розробок в Hermitage Genetics Ltd, провели дослідження: чи справді рівні...

    Докладніше 0

    4 фактори впливу на ефективність виробництва свинини

    03 липня, переглядів 1607, Новини, Тваринництво, Свинарство
    4 фактори впливу на ефективність виробництва свинини

    Свинарство - одна з найбільш перспективних галузей в агробізнесі. Вона забезпечує продуктами харчування мало не весь світ. Чи не щодня світові лідери з вирощування та виробництва свинини удосконалюють знання, технології, аби збільшити виробництво, зробивши його ефективнішим і менш затратним. Виробництво товарної свинини умовно можна поділити на два етапи: виробництво товарних поросят - репродуктор - та вирощування їх до забійної ваги – відгодівельник. Найприбутковіша – друга фаза, стверджує директор ТОВ «Фрідом Фарм Бекон», доцент кафедри генетики сільськогосподарських тварин Херсонського ДАУ...

    Докладніше 0