Аграрний тиждень. Україна
» » Спельта – перспективний сегмент європейського ринку
» » Спельта – перспективний сегмент європейського ринку

    Спельта – перспективний сегмент європейського ринку


    Часка експорту спельти з України є низькою, її не виділять в окрему експортну категорію, а зараховують до категорії інші зернові. Однак вирощування даної культури може стати перспективним напрямком діяльності через зростання попиту на безглютенові продукти у Європі.
    Перевагою спельти на відміну від решти злакових культур є набагато нижчий рівень глютену. Дана пшениця використовується для виробництва продукції із маркуванням «gluten-free». Продукти харчування даної категорії, як правило є екологічно чистими і їх ціна є вищою у порівнянні із іншими товарами споживчої групи.
    Спельта користується значним попитом в США, де близько 30% населення дотримується безглютенової дієти. Схожа тенденція прослідковується також в Європі.
    Спельта – вид пшениці, що ще 150 років тому був широко поширеним. Але через складність промислового виробництва була витіснена іншими видами пшениці, оскільки після збору потребує лущення, також урожайність спельти дещо нижча у порівнянні із традиційними сортами пшениці.

    //ucab.ua/





    Схожі новини
  • [Новини АПК] : Майже 90 країн світу імпортують українське зерно
  • В Україні може виникнути нестача жита
  • Зерновий та олійний ринки
  • Українська пшениця конкурує на світовому ринку за якістю і ціною
  • Група «РОСТОК-ХОЛДИНГ» зібрала кукурудзу

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Спельта – перспективний сегмент європейського ринку


Часка експорту спельти з України є низькою, її не виділять в окрему експортну категорію, а зараховують до категорії інші зернові. Однак вирощування даної культури може стати перспективним напрямком діяльності через зростання попиту на безглютенові продукти у Європі.
Перевагою спельти на відміну від решти злакових культур є набагато нижчий рівень глютену. Дана пшениця використовується для виробництва продукції із маркуванням «gluten-free». Продукти харчування даної категорії, як правило є екологічно чистими і їх ціна є вищою у порівнянні із іншими товарами споживчої групи.
Спельта користується значним попитом в США, де близько 30% населення дотримується безглютенової дієти. Схожа тенденція прослідковується також в Європі.
Спельта – вид пшениці, що ще 150 років тому був широко поширеним. Але через складність промислового виробництва була витіснена іншими видами пшениці, оскільки після збору потребує лущення, також урожайність спельти дещо нижча у порівнянні із традиційними сортами пшениці.

//ucab.ua/





Схожі новини
  • [Новини АПК] : Майже 90 країн світу імпортують українське зерно
  • В Україні може виникнути нестача жита
  • Зерновий та олійний ринки
  • Українська пшениця конкурує на світовому ринку за якістю і ціною
  • Група «РОСТОК-ХОЛДИНГ» зібрала кукурудзу

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.