Аграрний тиждень. Україна
» » Малим фермерам України здешевлять кредити на купівлю землі
» » Малим фермерам України здешевлять кредити на купівлю землі

Малим фермерам України здешевлять кредити на купівлю землі


Малим фермерам України здешевлять кредити на купівлю землі

У Міністерстві фінансів працюють над механізмом запровадження більш дешевих кредитів на купівлю землі для малих та середніх фермерів.

Цей механізм мають запустити після запуску ринку землі в Україні.

Про це повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова за підсумками дискусії з директоркою Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, повідомляє прес-служба відомства.

“Наразі та кредитна ставка, яку можуть запропонувати комерційні банки з огляду на економічну ситуацію та ставку рефінансування, встановлену Національним банком, є занадто великою. Тож наше завдання знайти спосіб зменшити вартість ресурсів”, — повідомила Маркарова.

Вона додала, що в уряді розглядають різні можливості здешевити кредити для малих фермерів. Одним з таких механізмів може стати переорієнтування всіх державних програм в аграрній сфері на програми з відшкодування та надання гарантій за купівлі землі.

“Мінфін активно працює над запровадження зрозумілих додаткових фінансових інструментів таких як гарантії повернення кредитів та інші для підтримки фінансових можливостей дрібних фермерів і середніх підприємств”, — додали у прес-службі Мінфіну.

ІЦ УАК за матеріалами SEEDS.org

agroconf.org





Схожі новини
  • Держава має зробити програми підтримки більш ефективними та зменшити банківські ризики по кредитах для МСБ - експерти та профільні асоціації
  • Україна залучить $200 млн на прискорення інвестицій в сільське господарство
  • Україна отримає від Данії безвідсоткові кредити на «зелену» енергетику
  • Довгостроковий кредит під 3% на купівлю землі — можливий
  • Європейські банки готові кредитувати купівлю землі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.