Аграрний тиждень. Україна
» Борщовий набір з українських плантацій
» Борщовий набір з українських плантацій

    Борщовий набір з українських плантацій


    «Вовка-морковка» - насправді унікальний продукт. Куди там братися чіпсам і сухарикам. Не куштували? А дарма!

     

    alt«Вовка-морковка» - це соковиті моркв'яні палички. А морква, якщо ви ще не знаєте, здавна вважається еліксиром здоров'я та краси. Бо містить в собі майже всі відомі нам вітаміни: В1, В2, В6, C, Е, РР, значну кількість солей кальцію, магнію, натрію, фосфору та заліза.

    У 2004 році саме з «Вовки-морковки» розпочала свою успішну виробничу історію вітчизняна овочева компанія ТОВ «Агрохолдинг». Тож тут про моркву та інші овочі, з яких готується найсмачніший український борщ, знають майже все.

    - Найскладніший овочевий продукт - морква. Бо вона надто ніжна, - розповідає Сергій Завгороднюк, генеральний директор компанії. - Якщо її пошкодити в процесі збору і перевантаження, вона почне гнити. Тому ми одразу виключили етап можливої перевалки. І прямо з комбайну морква потрапляє до контейнера, а вже він - у склад.

    До речі, від дня створення в «Агрохолдингу» свою роботу будують, спираючись на надсучасні розробки в галузях вирощування, збирання, зберігання, передпродажної підготовки овочів і багаторівневий контроль всіх етапів виробництва від посадки до доставки кінцевому споживачу .

    ТОВ «Агрохолдинг» вирощує виключно високопродуктивні сорти овочевих культур, застосовуючи передові технології.

    - У виробництві моркви вони найбільш складні, - продовжує розповідь Сергій Борисович. - Морква не повинна падати, навіть з висоти 10 сантиметрів. Із поля до сховища її перевозимо протягом доби, збираємо при температурі 10-12 градусів тепла, чітко дотримуючись всіх технологічних прийомів.

     

    Довідково. ТОВ «Агрохолдинг» засновано 2004 року. Підприємство орієнтоване на роботу на вітчизняному ринку вирощування, заготівлі, зберігання та передпродажної підготовки овочів. Завдяки наполегливій праці за 5 років підприємство пройшло шлях від невеликої компанії до одного з лідерів овочевого ринку України. Спеціалізація компанії - вирощування, заготівля, зберігання, підготовка відбірних свіжих овочів до продажу, їх оптовий і роздрібний продаж.

     

    Поки що маленькі моркв'яні палички виро***ють лише дві компанії у світі - американський «Бебі керотс» і український «Агрохолдинг». У США, скажімо, дуже полю***ють ці овочеві ласощі. Їх їдять замість сухариків, розуміючи, що моркв'яний каротин - не просто вітамін краси, а, перш за все, здоровий зір і імунітет.

    altСвою моркву «Агрохолдинг» вирощує в столичній області, фінансуючи до 23% витрат. Господарствам надають так званий товарний кредит і для вирощування інших овочів: елітне насіння, спеціальну надсучасну техніку, засоби захисту. Відповідно до технологічних карт агрономи компанії ретельно стежать за виконанням усіх виробничих процесів протягом вегетаційного періоду коренеплодів.

    Втім, це лише один бік роботи компанії. Інший - не менш цікавий і відповідальний - зберігання, підготовка до продажу, оптовий і роздрібний продаж відбірних свіжих овочів. Тож не лише моркву ведуть з високим професіоналізмом «від поля до нашого столу» фахівці «Агрохолдингу». Другим коренеплодом, на який тут звернули увагу, стала картопля.

             - Сьогодні вона у нас - перший продукт за обсягами виробництва, - констатує Сергій Завгороднюк. - Маємо довгострокові парнерські стосунки з фермерськими господарствами кількох регіонів України. Це дозволяє нам вирощувати і пропонувати споживачам екологічно чисті картоплю, моркву, цибулю, буряк і капусту, які відповідають високим стандартам якості. Враховуючи, що ми набільша компанія на вітчизняному овочевому ринку, то картоплі заготовляємо 5 тис. т, моркви - 3 тис., цибулі - 2 тис., буряку - 1 тис. тонн.

               - Чи  готові укладати контракти з новими виробниками овочів?

              - Безперечно. Та повсякчас виникає проблема якості овочів. Ми добре знаємо овочевий ринок, адже працюємо на ньому з 1998 року, тож орієнтуємось, в яких господарствах використовують передові технології. Бо саме завдяки їм можна отримати насправді якісний продукт. Скажімо, якщо мова йде про цибулю, то це Херсонська область, якщо про буряк, то це Черкащина, якщо про картоплю, то це Чернігівська, Черкаська, Полтавська області. Ми знаємо всіх виробників якісних овочів і співпрацюємо з ними.

     

              altДовідково. Розвинута система логістики дозволяє «Агрохолдингу» забезпечити доставку продукції з поля до сховища у день збору врожаю. Компнаія володіє комплексом зі зберігання та подготовки овочів до продажу класу А, який дозволяє забезпечити одночасне зберігання 14 000 тонн овочів і фруктів. Під час будівництва комплексу реалізовані найсучасніші європейські технології забезпечення зберігання плодо-овочевої продукції.

     

               Взагалі Україна має досить стрімкий ріст виробництва коренеплодів. І хоча ми дуже відстаємо від, скажімо, Голландії, у нас є шанс, - вважають в «Агрохолдингу».

              - У насінництві картоплі ми й досі орієнтуємося на Голландію?

              - Наш профільний Інститут картоплярства УААН (Немішаєве) і підприємства системи Єлітсортнасіння, самі розумієте в якому стані, - продовжує розмову з нами Сергій Борисович. - А щоб вивести сорт, потрібно щонайменше 12 років. Голландська «Агріко», наприклад, має 160 сортів, «HZPC» - близько 100. І у нас є сорти, які заслуговують на увагу, тож немає сенсу говорити: хто кращий, а хто - ні. Крім того, слід зауважити, що деякі українські сорти картоплі мають голландські корені. altНаприклад, відомий український сорт «Слов'янка» має в основі сорт «Кондор» селекції компанії «Агріко». Водночас, «Агріко» продає свій насіннєвий матеріал у понад 80 країн світу. А продаючи картоплю всьому світу, має щорічний грошовий обіг майже 500 млн. євро. 

             Україна займає 4 місце у світі по виробництву картоплі. Ми вирощуємо її 19, 5 млн. т, з них 5% - у сільгосподарствах, а 95% - у населення. Споживаємо ж 6 млн. т, 3 млн. використовуємо на повторну репродукцію, решту ж - 10 млн. т - повинні навчитись зберігати. Щоб не було так: вивезли з поля, лише частину продали й історію з виробництвом закінчили. Є ціна - заробили гроші, немає - прогоріли. Але ж уявіть лишень: скільки коштів на виробництво витрачено!

            Поки що сучасних сховищ наші виробники не мають, тому, вибираючи картоплю з підвалів аж до квітня, перебирають, сортують, вибраковують, викидають. Інколи з 10 картоплин вибирають лише одну. А з квітня починаємо завозити коренеплід з Голландії, Єгипту... Так робиться. Маючи величезний експортний потенціал й не маючи логістики збереження й передпродажної підготовки, країна викидає на смітник тисячі тонн овочів. А ціна питання на коренеплодах - не менше 7 млрд. євро!

          - Ваша компанія, знаю, може показати приклад в цій роботі...

          - Так, ми працюємо за європейськими стандартами. Маючи відповідну картку, технологи по стандарту приймають овочі. З серпня по жовтень закладаємо їх 14 тис. т (щодня по 200-300 тонн). Наприклад, моркву збираємо французькими комбайнами. Кожен овоч протягом 24 годин потрапляє до сховища зі спеціальним температурним режимом.

    alt       До речі, перша камера, німецького виробництва, була встановлена в 2004 році. Тепер маємо найсучасніші камери голландського виробництва. Вони набагато економічніші, кожна розрахована на 1300 тонн овочів. Спеціальні метеостанції немов сканують повітря, тож вікна, завдяки інжекції, або зачиняються (влітку), або ж відкриваються, втягуючи зовнішнє повітря (взимку). Системою керує компьютер і метеостанція. І кожний овоч має свій мікроклімат і умови зберігання. Між іншим, я доволі часто буваю у Голландії, Німеччині, бачив чимало сховищ. Вони там в інженерному плані вже дещо застарілі.

     

    Довідково. Обладнання, яке використовує компанія, дозволяє їй за рік переро***ти (сортувати, мити, пакувати) більше 40 тис. тонн продукції, яка упаковується у поліетиленові пакети або пакети з екструдованої (дихаючої) плівки вагою від 1кг до 2,5 кілограмів. Для дрібнооптових покупців овочі пакують в сітки-мішки на 5-10 кілограмів.

     

           - Як ви працюєте з супермаркетами? Вдається задовольнити їх вимоги?

           - Потужність нашого комплексу - 200 тонн відсортованих, митих, упакованих овочів на добу. Ми працюємо зі всіма супермаркетами України і від замовлення до поставки продукції до магазину проходить не більше 6 годин. Як правило, в торгову мережу Києва і області ми продукцію відвантажуємо о 6-й ранку, для обласних супермаркетів звечора, щоб вранці свіжі овочі вже були у продажу.

     

    altДовідково. Кілька автоматичних ліній мийки, сортування і калібрування овочів (виробництва ЄС) дозволяють відібрати високоякісний продукт, який відповідає найвищим вимогам. П'ять ліній упаковки готового продукту (виробництва ЄС) одночасно фасують кілька видів продукції в різні типи упаковки. Спеціальний вантажний транспорт від 1,5 до 20 тонн з кузовами типу «ізотерм» і «рефрижератор» дозволяють протягом 10 годин доставити підготовлені до продажу овочі в будь-яку точку України, без втрати їхньої якості. Як результат, на прилавках супермаркетів України завжди представлена продукція торгових  марок «Вовка-морковка» і «Ваші овочі».

     

           - Очевидно, що у своїй роботі ви не можете не стикатися з проблемами...

           - В кожному бізнесі, погоджуюсь, є свої складності. В овочевому бізнесі треба забезпечити повний цикл дотримання європейских стандартів на кожному з етапів: вирощування; зберігання; передпродажна підготовка. Головна складність - забезпечення контролю та нерозривності усіх етапів виробництва. І так окремо по кожному виду овочів борщового набору. Ось, наприклад, морква у звичному стані робить 120 дихань на хвилину, і щоб довго її зберігати, без втрати морквою своїх корисних властивостей, потрібно поступово з допомогою відповідної температури довести кількість її дихань до 10 на хвилину. І це тільки один із нюансів роботи. Спираючись на найсучасніші досягнення і технології, ми вміємо вирішувати такі питання, забезпечуючи повний нерозривний контроль по кожному з овочів, які вирощуємо і продаємо через торговельну мережу.

            alt Взагалі ж мушу визнати, що виробництво овочів є рентабельним. І ними потрібно займатися Україні. А ті 7 мільярдів доларів, які ми витрачаємо на галузь щороку, повинні не гноїти й викидати на смітник, а розвинувши інфраструктуру, заро***ти за рахунок експорту коренеплодів і овочів. Та для початку потрібно бути патріотами своєї країни, «дотягнути» овочеву продукцію за якістю й стандартами до європейського рівня, побудувати потрібну кількість таких комплексів, як наш. Бо вони - європейського стандарту. Сьогодні Польща вже має такі сховища й будує нові. В усій Європі їх чимало, проте вони трохи застарілі. Тож, звівши необхідну кількість нових овочесховищ, ми не лише розвинемо власний овочевий ринок, але й зможемо вийти на ринки Росії та Балканських країн. А отже, зможемо принести нашій країні солідні прибутки.

                                                                                                  

    Наталія ЛЮПИН

     

    Наші контакти: 

    ТОВ «АГРОХОЛДИНГ»

    08290, Київська обл., смт. Гостомель, вул. Радгоспна, 34,

    тел.: +38-044-223-85-51, факс: +38-044-498-10-48,

    e-mail: office@vovka-morkovka.com.ua, sb@vovka-morkovka.com.ua

    http://www.vovka-morkovka.com.ua





    Схожі новини
  • №4 (259)
  • №2 (257)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Борщовий набір з українських плантацій


«Вовка-морковка» - насправді унікальний продукт. Куди там братися чіпсам і сухарикам. Не куштували? А дарма!

 

alt«Вовка-морковка» - це соковиті моркв'яні палички. А морква, якщо ви ще не знаєте, здавна вважається еліксиром здоров'я та краси. Бо містить в собі майже всі відомі нам вітаміни: В1, В2, В6, C, Е, РР, значну кількість солей кальцію, магнію, натрію, фосфору та заліза.

У 2004 році саме з «Вовки-морковки» розпочала свою успішну виробничу історію вітчизняна овочева компанія ТОВ «Агрохолдинг». Тож тут про моркву та інші овочі, з яких готується найсмачніший український борщ, знають майже все.

- Найскладніший овочевий продукт - морква. Бо вона надто ніжна, - розповідає Сергій Завгороднюк, генеральний директор компанії. - Якщо її пошкодити в процесі збору і перевантаження, вона почне гнити. Тому ми одразу виключили етап можливої перевалки. І прямо з комбайну морква потрапляє до контейнера, а вже він - у склад.

До речі, від дня створення в «Агрохолдингу» свою роботу будують, спираючись на надсучасні розробки в галузях вирощування, збирання, зберігання, передпродажної підготовки овочів і багаторівневий контроль всіх етапів виробництва від посадки до доставки кінцевому споживачу .

ТОВ «Агрохолдинг» вирощує виключно високопродуктивні сорти овочевих культур, застосовуючи передові технології.

- У виробництві моркви вони найбільш складні, - продовжує розповідь Сергій Борисович. - Морква не повинна падати, навіть з висоти 10 сантиметрів. Із поля до сховища її перевозимо протягом доби, збираємо при температурі 10-12 градусів тепла, чітко дотримуючись всіх технологічних прийомів.

 

Довідково. ТОВ «Агрохолдинг» засновано 2004 року. Підприємство орієнтоване на роботу на вітчизняному ринку вирощування, заготівлі, зберігання та передпродажної підготовки овочів. Завдяки наполегливій праці за 5 років підприємство пройшло шлях від невеликої компанії до одного з лідерів овочевого ринку України. Спеціалізація компанії - вирощування, заготівля, зберігання, підготовка відбірних свіжих овочів до продажу, їх оптовий і роздрібний продаж.

 

Поки що маленькі моркв'яні палички виро***ють лише дві компанії у світі - американський «Бебі керотс» і український «Агрохолдинг». У США, скажімо, дуже полю***ють ці овочеві ласощі. Їх їдять замість сухариків, розуміючи, що моркв'яний каротин - не просто вітамін краси, а, перш за все, здоровий зір і імунітет.

altСвою моркву «Агрохолдинг» вирощує в столичній області, фінансуючи до 23% витрат. Господарствам надають так званий товарний кредит і для вирощування інших овочів: елітне насіння, спеціальну надсучасну техніку, засоби захисту. Відповідно до технологічних карт агрономи компанії ретельно стежать за виконанням усіх виробничих процесів протягом вегетаційного періоду коренеплодів.

Втім, це лише один бік роботи компанії. Інший - не менш цікавий і відповідальний - зберігання, підготовка до продажу, оптовий і роздрібний продаж відбірних свіжих овочів. Тож не лише моркву ведуть з високим професіоналізмом «від поля до нашого столу» фахівці «Агрохолдингу». Другим коренеплодом, на який тут звернули увагу, стала картопля.

         - Сьогодні вона у нас - перший продукт за обсягами виробництва, - констатує Сергій Завгороднюк. - Маємо довгострокові парнерські стосунки з фермерськими господарствами кількох регіонів України. Це дозволяє нам вирощувати і пропонувати споживачам екологічно чисті картоплю, моркву, цибулю, буряк і капусту, які відповідають високим стандартам якості. Враховуючи, що ми набільша компанія на вітчизняному овочевому ринку, то картоплі заготовляємо 5 тис. т, моркви - 3 тис., цибулі - 2 тис., буряку - 1 тис. тонн.

           - Чи  готові укладати контракти з новими виробниками овочів?

          - Безперечно. Та повсякчас виникає проблема якості овочів. Ми добре знаємо овочевий ринок, адже працюємо на ньому з 1998 року, тож орієнтуємось, в яких господарствах використовують передові технології. Бо саме завдяки їм можна отримати насправді якісний продукт. Скажімо, якщо мова йде про цибулю, то це Херсонська область, якщо про буряк, то це Черкащина, якщо про картоплю, то це Чернігівська, Черкаська, Полтавська області. Ми знаємо всіх виробників якісних овочів і співпрацюємо з ними.

 

          altДовідково. Розвинута система логістики дозволяє «Агрохолдингу» забезпечити доставку продукції з поля до сховища у день збору врожаю. Компнаія володіє комплексом зі зберігання та подготовки овочів до продажу класу А, який дозволяє забезпечити одночасне зберігання 14 000 тонн овочів і фруктів. Під час будівництва комплексу реалізовані найсучасніші європейські технології забезпечення зберігання плодо-овочевої продукції.

 

           Взагалі Україна має досить стрімкий ріст виробництва коренеплодів. І хоча ми дуже відстаємо від, скажімо, Голландії, у нас є шанс, - вважають в «Агрохолдингу».

          - У насінництві картоплі ми й досі орієнтуємося на Голландію?

          - Наш профільний Інститут картоплярства УААН (Немішаєве) і підприємства системи Єлітсортнасіння, самі розумієте в якому стані, - продовжує розмову з нами Сергій Борисович. - А щоб вивести сорт, потрібно щонайменше 12 років. Голландська «Агріко», наприклад, має 160 сортів, «HZPC» - близько 100. І у нас є сорти, які заслуговують на увагу, тож немає сенсу говорити: хто кращий, а хто - ні. Крім того, слід зауважити, що деякі українські сорти картоплі мають голландські корені. altНаприклад, відомий український сорт «Слов'янка» має в основі сорт «Кондор» селекції компанії «Агріко». Водночас, «Агріко» продає свій насіннєвий матеріал у понад 80 країн світу. А продаючи картоплю всьому світу, має щорічний грошовий обіг майже 500 млн. євро. 

         Україна займає 4 місце у світі по виробництву картоплі. Ми вирощуємо її 19, 5 млн. т, з них 5% - у сільгосподарствах, а 95% - у населення. Споживаємо ж 6 млн. т, 3 млн. використовуємо на повторну репродукцію, решту ж - 10 млн. т - повинні навчитись зберігати. Щоб не було так: вивезли з поля, лише частину продали й історію з виробництвом закінчили. Є ціна - заробили гроші, немає - прогоріли. Але ж уявіть лишень: скільки коштів на виробництво витрачено!

        Поки що сучасних сховищ наші виробники не мають, тому, вибираючи картоплю з підвалів аж до квітня, перебирають, сортують, вибраковують, викидають. Інколи з 10 картоплин вибирають лише одну. А з квітня починаємо завозити коренеплід з Голландії, Єгипту... Так робиться. Маючи величезний експортний потенціал й не маючи логістики збереження й передпродажної підготовки, країна викидає на смітник тисячі тонн овочів. А ціна питання на коренеплодах - не менше 7 млрд. євро!

      - Ваша компанія, знаю, може показати приклад в цій роботі...

      - Так, ми працюємо за європейськими стандартами. Маючи відповідну картку, технологи по стандарту приймають овочі. З серпня по жовтень закладаємо їх 14 тис. т (щодня по 200-300 тонн). Наприклад, моркву збираємо французькими комбайнами. Кожен овоч протягом 24 годин потрапляє до сховища зі спеціальним температурним режимом.

alt       До речі, перша камера, німецького виробництва, була встановлена в 2004 році. Тепер маємо найсучасніші камери голландського виробництва. Вони набагато економічніші, кожна розрахована на 1300 тонн овочів. Спеціальні метеостанції немов сканують повітря, тож вікна, завдяки інжекції, або зачиняються (влітку), або ж відкриваються, втягуючи зовнішнє повітря (взимку). Системою керує компьютер і метеостанція. І кожний овоч має свій мікроклімат і умови зберігання. Між іншим, я доволі часто буваю у Голландії, Німеччині, бачив чимало сховищ. Вони там в інженерному плані вже дещо застарілі.

 

Довідково. Обладнання, яке використовує компанія, дозволяє їй за рік переро***ти (сортувати, мити, пакувати) більше 40 тис. тонн продукції, яка упаковується у поліетиленові пакети або пакети з екструдованої (дихаючої) плівки вагою від 1кг до 2,5 кілограмів. Для дрібнооптових покупців овочі пакують в сітки-мішки на 5-10 кілограмів.

 

       - Як ви працюєте з супермаркетами? Вдається задовольнити їх вимоги?

       - Потужність нашого комплексу - 200 тонн відсортованих, митих, упакованих овочів на добу. Ми працюємо зі всіма супермаркетами України і від замовлення до поставки продукції до магазину проходить не більше 6 годин. Як правило, в торгову мережу Києва і області ми продукцію відвантажуємо о 6-й ранку, для обласних супермаркетів звечора, щоб вранці свіжі овочі вже були у продажу.

 

altДовідково. Кілька автоматичних ліній мийки, сортування і калібрування овочів (виробництва ЄС) дозволяють відібрати високоякісний продукт, який відповідає найвищим вимогам. П'ять ліній упаковки готового продукту (виробництва ЄС) одночасно фасують кілька видів продукції в різні типи упаковки. Спеціальний вантажний транспорт від 1,5 до 20 тонн з кузовами типу «ізотерм» і «рефрижератор» дозволяють протягом 10 годин доставити підготовлені до продажу овочі в будь-яку точку України, без втрати їхньої якості. Як результат, на прилавках супермаркетів України завжди представлена продукція торгових  марок «Вовка-морковка» і «Ваші овочі».

 

       - Очевидно, що у своїй роботі ви не можете не стикатися з проблемами...

       - В кожному бізнесі, погоджуюсь, є свої складності. В овочевому бізнесі треба забезпечити повний цикл дотримання європейских стандартів на кожному з етапів: вирощування; зберігання; передпродажна підготовка. Головна складність - забезпечення контролю та нерозривності усіх етапів виробництва. І так окремо по кожному виду овочів борщового набору. Ось, наприклад, морква у звичному стані робить 120 дихань на хвилину, і щоб довго її зберігати, без втрати морквою своїх корисних властивостей, потрібно поступово з допомогою відповідної температури довести кількість її дихань до 10 на хвилину. І це тільки один із нюансів роботи. Спираючись на найсучасніші досягнення і технології, ми вміємо вирішувати такі питання, забезпечуючи повний нерозривний контроль по кожному з овочів, які вирощуємо і продаємо через торговельну мережу.

        alt Взагалі ж мушу визнати, що виробництво овочів є рентабельним. І ними потрібно займатися Україні. А ті 7 мільярдів доларів, які ми витрачаємо на галузь щороку, повинні не гноїти й викидати на смітник, а розвинувши інфраструктуру, заро***ти за рахунок експорту коренеплодів і овочів. Та для початку потрібно бути патріотами своєї країни, «дотягнути» овочеву продукцію за якістю й стандартами до європейського рівня, побудувати потрібну кількість таких комплексів, як наш. Бо вони - європейського стандарту. Сьогодні Польща вже має такі сховища й будує нові. В усій Європі їх чимало, проте вони трохи застарілі. Тож, звівши необхідну кількість нових овочесховищ, ми не лише розвинемо власний овочевий ринок, але й зможемо вийти на ринки Росії та Балканських країн. А отже, зможемо принести нашій країні солідні прибутки.

                                                                                              

Наталія ЛЮПИН

 

Наші контакти: 

ТОВ «АГРОХОЛДИНГ»

08290, Київська обл., смт. Гостомель, вул. Радгоспна, 34,

тел.: +38-044-223-85-51, факс: +38-044-498-10-48,

e-mail: office@vovka-morkovka.com.ua, sb@vovka-morkovka.com.ua

http://www.vovka-morkovka.com.ua





Схожі новини
  • №4 (259)
  • №2 (257)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.