Аграрний тиждень. Україна
» Земля в Україні має стати товаром
» Земля в Україні має стати товаром

Земля в Україні має стати товаром


Україна може отримати від реалізації землі близько 100 мільярдів доларів. Таку думку висловив під час Міжнародної конференції на підтримку України міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, передає кореспондент Укрінформу.
«Загальний потенціал земель, які будуть продані, 100 мільярдів доларів», —сказав Павленко.
Водночас він зазначив, що велику увагу необхідно приділити політичному обговоренню питання вільного продажу землі, а також привести у відповідність земельний кадастр. «Спільно зі Світовим банком наповнюємо земельний кадастр, він наповнений усього на 15%. Ви не можете щось продати, якщо не знаєте, кому це належить», — наголосив міністр.
В якості прикладу пан Павленко навів відкриття ринку землі сільгосппризначення в Румунії, де на 1 пай припадало до п’яти власників.
«Моя власна позиції — з часом земля має стати товаром. Але коли, яким чином вона продаватиметься і кому, я вважаю, що це питання обговорення політичного», — підсумував Павленко.

//ukurier.gov.ua





Схожі новини
  • Олексій Павленко: до 2020 року очікуємо 8 мільярдів доларів США інвестицій у аграрний сектор
  • Олексій Павленко: відкриття зовнішніх ринків — один із прикладів втілення реформ
  • Олексій Павленко: На часі тотальна, безповоротна приватизація
  • Франція підтримує інтеграційні процеси України
  • Мораторій буде скасований автоматично

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.