Аграрний тиждень. Україна
» В. Балога відвідав родину фермерів, яка вирощує "волохатих" свиней та варить леквар
» В. Балога відвідав родину фермерів, яка вирощує "волохатих" свиней та варить леквар

    В. Балога відвідав родину фермерів, яка вирощує "волохатих" свиней та варить леквар


    Побував я в угорській родині фермерів Павла та Ангели Тізеш з села Ботар Виноградівського району. Про це пише Віктор Балога на своїй сторінці у Фейсбук.

    Глава родинного бізнесу Павло Тізеш організував там виробництво ексклюзивної, і дуже якісної та смачної екологічної продукції: соки, повидло (в Закарпатті це називають леквар) та варення з чорноплідної горобини, червоних порічок, сливи, полуниці, вишні, абрикосів, кизилу, ожини, малини, журавлини та брусниці, а також ковбаси та інші вироби з м’яса, тобто усього того, що виростає там в екологічно чистих закарпатських умовах, від яких гурмани з усієї Європи лише язики проковтують.


    Для м’ясної продукції родина навіть вирощує спеціальну карпатську породу свиней–монголиць. Такого стада (більше як триста голів), як у них, в Закарпатті немає більше ні в кого. Ці свині специфічні, волохаті, бо вони тільки пасуться, і майже не споживають корму, а тому і є такими спортивними на вигляд, а їхнє м'ясо і сало – дієтичне, бо без холестерину, і дуже дуже смачне.

    Саме екологічність, те що все без сумнозвісне відомого ГМО, а також високі смакові якості, примушують гурманів з усього світу шукати продукцію з села Ботар із маркою «Леквар» чи «Пан Еко».

    Слід зазначити, що уся продукція родини Тізеш із села Ботар виробляється за європейськими стандартами й відповідає вимогам регулювань Європейського Союзу щодо органічного виробництва та маркування органічних продуктів і постійно інспектується та сертифікується поважним сертифікуючим органом з ЄС. За природність та натуральність смаку їхня продукція отримала стільки нагород, що для розміщення їхнього переліку було б необхідно декілька сторінок.

    Саме на таких людях, як Тізеши, стоїть слава Закарпаття. І таких людей потрібно підтримувати та допомагати їм розвиватися і далі.

    Ми домовились із Павлом Павловичем, що я їм допоможу добудувати м’ясопереробний цех. Бо якщо вони виробляють таку відмінну за екологічними та смаковими якостями продукцію, то її просто повинні мати можливість скуштувати не лише на Закарпатті.

    Також в планах створити і еко-село та розвивати гастрономічний туризм, щоб нашими закарпатськими стравами могли поласувати і гості з інших міст України та із-за кордону. В селі вже діє перший в Закарпатті дегустаційний зал та Музей Леквару.

    В нас на Закарпатті про таких, як Павло Тізеш та його родина, кажуть: що «Люба робота в таких людей получається, аж горить.». І це правда, бо вони ж Тізеши, що в перекладі на українську – «Вогняні».





    Схожі новини
  • На Закарпатті також вирощують кавуни
  • На Закарпатті 102,4 тис. громадян господарюють на власних земельних паях
  • З 1 квітня - рибу ловити не можна. Почався нерест
  • Підвищення мит на молочну продукцію Митним союзом спрямоване проти України і ЄС – М.Колесник
  • Закарпатські аграрії зібрали понад 133 тисячі тонн зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В. Балога відвідав родину фермерів, яка вирощує "волохатих" свиней та варить леквар


Побував я в угорській родині фермерів Павла та Ангели Тізеш з села Ботар Виноградівського району. Про це пише Віктор Балога на своїй сторінці у Фейсбук.

Глава родинного бізнесу Павло Тізеш організував там виробництво ексклюзивної, і дуже якісної та смачної екологічної продукції: соки, повидло (в Закарпатті це називають леквар) та варення з чорноплідної горобини, червоних порічок, сливи, полуниці, вишні, абрикосів, кизилу, ожини, малини, журавлини та брусниці, а також ковбаси та інші вироби з м’яса, тобто усього того, що виростає там в екологічно чистих закарпатських умовах, від яких гурмани з усієї Європи лише язики проковтують.


Для м’ясної продукції родина навіть вирощує спеціальну карпатську породу свиней–монголиць. Такого стада (більше як триста голів), як у них, в Закарпатті немає більше ні в кого. Ці свині специфічні, волохаті, бо вони тільки пасуться, і майже не споживають корму, а тому і є такими спортивними на вигляд, а їхнє м'ясо і сало – дієтичне, бо без холестерину, і дуже дуже смачне.

Саме екологічність, те що все без сумнозвісне відомого ГМО, а також високі смакові якості, примушують гурманів з усього світу шукати продукцію з села Ботар із маркою «Леквар» чи «Пан Еко».

Слід зазначити, що уся продукція родини Тізеш із села Ботар виробляється за європейськими стандартами й відповідає вимогам регулювань Європейського Союзу щодо органічного виробництва та маркування органічних продуктів і постійно інспектується та сертифікується поважним сертифікуючим органом з ЄС. За природність та натуральність смаку їхня продукція отримала стільки нагород, що для розміщення їхнього переліку було б необхідно декілька сторінок.

Саме на таких людях, як Тізеши, стоїть слава Закарпаття. І таких людей потрібно підтримувати та допомагати їм розвиватися і далі.

Ми домовились із Павлом Павловичем, що я їм допоможу добудувати м’ясопереробний цех. Бо якщо вони виробляють таку відмінну за екологічними та смаковими якостями продукцію, то її просто повинні мати можливість скуштувати не лише на Закарпатті.

Також в планах створити і еко-село та розвивати гастрономічний туризм, щоб нашими закарпатськими стравами могли поласувати і гості з інших міст України та із-за кордону. В селі вже діє перший в Закарпатті дегустаційний зал та Музей Леквару.

В нас на Закарпатті про таких, як Павло Тізеш та його родина, кажуть: що «Люба робота в таких людей получається, аж горить.». І це правда, бо вони ж Тізеши, що в перекладі на українську – «Вогняні».





Схожі новини
  • На Закарпатті також вирощують кавуни
  • На Закарпатті 102,4 тис. громадян господарюють на власних земельних паях
  • З 1 квітня - рибу ловити не можна. Почався нерест
  • Підвищення мит на молочну продукцію Митним союзом спрямоване проти України і ЄС – М.Колесник
  • Закарпатські аграрії зібрали понад 133 тисячі тонн зерна

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.