Аграрний тиждень. Україна
АТУ»В. Балога відвідав родину фермерів, яка вирощує "волохатих" свиней та варить леквар
АТУ»В. Балога відвідав родину фермерів, яка вирощує "волохатих" свиней та варить леквар

    В. Балога відвідав родину фермерів, яка вирощує "волохатих" свиней та варить леквар


    Побував я в угорській родині фермерів Павла та Ангели Тізеш з села Ботар Виноградівського району. Про це пише Віктор Балога на своїй сторінці у Фейсбук.

    Глава родинного бізнесу Павло Тізеш організував там виробництво ексклюзивної, і дуже якісної та смачної екологічної продукції: соки, повидло (в Закарпатті це називають леквар) та варення з чорноплідної горобини, червоних порічок, сливи, полуниці, вишні, абрикосів, кизилу, ожини, малини, журавлини та брусниці, а також ковбаси та інші вироби з м’яса, тобто усього того, що виростає там в екологічно чистих закарпатських умовах, від яких гурмани з усієї Європи лише язики проковтують.


    Для м’ясної продукції родина навіть вирощує спеціальну карпатську породу свиней–монголиць. Такого стада (більше як триста голів), як у них, в Закарпатті немає більше ні в кого. Ці свині специфічні, волохаті, бо вони тільки пасуться, і майже не споживають корму, а тому і є такими спортивними на вигляд, а їхнє м'ясо і сало – дієтичне, бо без холестерину, і дуже дуже смачне.

    Саме екологічність, те що все без сумнозвісне відомого ГМО, а також високі смакові якості, примушують гурманів з усього світу шукати продукцію з села Ботар із маркою «Леквар» чи «Пан Еко».

    Слід зазначити, що уся продукція родини Тізеш із села Ботар виробляється за європейськими стандартами й відповідає вимогам регулювань Європейського Союзу щодо органічного виробництва та маркування органічних продуктів і постійно інспектується та сертифікується поважним сертифікуючим органом з ЄС. За природність та натуральність смаку їхня продукція отримала стільки нагород, що для розміщення їхнього переліку було б необхідно декілька сторінок.

    Саме на таких людях, як Тізеши, стоїть слава Закарпаття. І таких людей потрібно підтримувати та допомагати їм розвиватися і далі.

    Ми домовились із Павлом Павловичем, що я їм допоможу добудувати м’ясопереробний цех. Бо якщо вони виробляють таку відмінну за екологічними та смаковими якостями продукцію, то її просто повинні мати можливість скуштувати не лише на Закарпатті.

    Також в планах створити і еко-село та розвивати гастрономічний туризм, щоб нашими закарпатськими стравами могли поласувати і гості з інших міст України та із-за кордону. В селі вже діє перший в Закарпатті дегустаційний зал та Музей Леквару.

    В нас на Закарпатті про таких, як Павло Тізеш та його родина, кажуть: що «Люба робота в таких людей получається, аж горить.». І це правда, бо вони ж Тізеши, що в перекладі на українську – «Вогняні».





    Схожі новини
  • На Закарпатті також вирощують кавуни
  • Закарпатські аграрії зібрали понад 133 тисячі тонн зерна
  • На Закарпатті 102,4 тис. громадян господарюють на власних земельних паях
  • З 1 квітня - рибу ловити не можна. Почався нерест
  • Підвищення мит на молочну продукцію Митним союзом спрямоване проти України і ЄС – М.Колесник

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В. Балога відвідав родину фермерів, яка вирощує "волохатих" свиней та варить леквар

17 вересень, Розділ ---, переглядів 4 338

Побував я в угорській родині фермерів Павла та Ангели Тізеш з села Ботар Виноградівського району. Про це пише Віктор Балога на своїй сторінці у Фейсбук.

Глава родинного бізнесу Павло Тізеш організував там виробництво ексклюзивної, і дуже якісної та смачної екологічної продукції: соки, повидло (в Закарпатті це називають леквар) та варення з чорноплідної горобини, червоних порічок, сливи, полуниці, вишні, абрикосів, кизилу, ожини, малини, журавлини та брусниці, а також ковбаси та інші вироби з м’яса, тобто усього того, що виростає там в екологічно чистих закарпатських умовах, від яких гурмани з усієї Європи лише язики проковтують.


Для м’ясної продукції родина навіть вирощує спеціальну карпатську породу свиней–монголиць. Такого стада (більше як триста голів), як у них, в Закарпатті немає більше ні в кого. Ці свині специфічні, волохаті, бо вони тільки пасуться, і майже не споживають корму, а тому і є такими спортивними на вигляд, а їхнє м'ясо і сало – дієтичне, бо без холестерину, і дуже дуже смачне.

Саме екологічність, те що все без сумнозвісне відомого ГМО, а також високі смакові якості, примушують гурманів з усього світу шукати продукцію з села Ботар із маркою «Леквар» чи «Пан Еко».

Слід зазначити, що уся продукція родини Тізеш із села Ботар виробляється за європейськими стандартами й відповідає вимогам регулювань Європейського Союзу щодо органічного виробництва та маркування органічних продуктів і постійно інспектується та сертифікується поважним сертифікуючим органом з ЄС. За природність та натуральність смаку їхня продукція отримала стільки нагород, що для розміщення їхнього переліку було б необхідно декілька сторінок.

Саме на таких людях, як Тізеши, стоїть слава Закарпаття. І таких людей потрібно підтримувати та допомагати їм розвиватися і далі.

Ми домовились із Павлом Павловичем, що я їм допоможу добудувати м’ясопереробний цех. Бо якщо вони виробляють таку відмінну за екологічними та смаковими якостями продукцію, то її просто повинні мати можливість скуштувати не лише на Закарпатті.

Також в планах створити і еко-село та розвивати гастрономічний туризм, щоб нашими закарпатськими стравами могли поласувати і гості з інших міст України та із-за кордону. В селі вже діє перший в Закарпатті дегустаційний зал та Музей Леквару.

В нас на Закарпатті про таких, як Павло Тізеш та його родина, кажуть: що «Люба робота в таких людей получається, аж горить.». І це правда, бо вони ж Тізеши, що в перекладі на українську – «Вогняні».





Схожі новини
  • На Закарпатті також вирощують кавуни
  • Закарпатські аграрії зібрали понад 133 тисячі тонн зерна
  • На Закарпатті 102,4 тис. громадян господарюють на власних земельних паях
  • З 1 квітня - рибу ловити не можна. Почався нерест
  • Підвищення мит на молочну продукцію Митним союзом спрямоване проти України і ЄС – М.Колесник

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.