Аграрний тиждень. Україна
» "Українська біржа" у четвер зупинила роботу на 45 хвилин
» "Українська біржа" у четвер зупинила роботу на 45 хвилин

"Українська біржа" у четвер зупинила роботу на 45 хвилин


Учасники ринку не підтримують закон про функціонування системи депозитарного обліку цінних паперів, який ухвалили депутати, але ще не підписав Президент Віктор Янукович.

“Ми просимо всі органи влади, які можуть вплинути, і Президента, щоби цей закон був ветований по суті. Він створює дуже небезпечні прецеденти, він створює загрози, і зробить існування фондового ринку неможливим”, - сказав голова Біржової ради "Української біржі" Ігор Мазепа.

Зазначимо, згідно з нормами закону, на ринку створять Єдиний центральний депозитарій і Єдиний розрахунковий центр, які в перші роки будуть підконтрольні державі і Нацбанку. Фондовики ж проти монополії та адміністративного контролю ринку.

“Що непокоїть - це те, що забирається принцип конкурентності, яка є рушієм прогресу. Введення монополії у розрахунки - дуже небезпечна річ. Це забирає можливість у бірж самим регулювати кліринговий процес, створювати нові продукти, які би відповідали сучасним вимогам”, - каже глава трейдингового департаменту Dragon Capital Дмитро Тарабакін.

Тим часом у Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку здивовані. Кажуть, що “Українська біржа” вирішила змінити графік торгів, а ринку своє рішення презентувала як прояв незгоди з позицією законотворців.

“Гучна заява про призупинення торгів, про вихід з ринку, не має під собою нічого конкретного. Є інші дії, які намагаються видавати за таку напружену активну реакцію на ті чи інші законодавчі акти, певно, з метою, підвищити свій імідж”, - сказав голова НКЦПФР Дмитро Тевелєв.

Втім, зазначимо, раніше у Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку на заздалегідь оприлюднену ініціативу торгового майданчика призупинити роботу нагадали фондовикам про можливі санкції, передбачені законодавством.

 


от Економіка - Новини - Телеканал новин 24





Схожі новини
  • Агроринок «Столичний» отримав кредит на 40 млн грн.
  • ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика» має намір збільшити статутний капітал на 800 млн грн.
  • Агрокомпанія «Дружба-Нова» залучила 102 млн грн від розміщення облігацій
  • Бровді став заступником голови правління Державної зернової корпорації
  • «Хліб України» наростив чистий збиток у 12 разів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.