Аграрний тиждень. Україна
» » Енергія в гранулах від ICK Group
» » Енергія в гранулах від ICK Group

    Енергія в гранулах від ICK Group


    Економічна криза, стрімке й безповоротне зростання цін на енергоносії змушує нас не лише заощаджувати, а ще й в прямому та переносному сенсі подивитися під ноги.

     

    altГазової дармівщини не буде

    Важко збагнути, що ще якихось десять років тому ми особливо й не переймалися утепленням будинків, дозволяли собі на повну потужність вмикати газові котли, відкриваючи вікна аби не було жарко. Ще б пак, адже, скажімо, у 2000 році ми купували російське блакитне паливо по 30 доларів за 1 тисячу кубометрів, а з Туркменбаші, й поготів, домовлялися про розрахунок бартером...

    Сьогодні ситуація докорінно й безповоротно змінилася. Туркменія не квапиться забезпечувати нас газом ані по бартеру, ані за гроші. Росія «змилувалася» продавати своє блакитне паливо за ціною понад 260 доларів. А завтра може бути й 400, й 500, й... Отож, довелося й вікна позачиняти та позаклеювати, й газові котли відрегулювати до мінімуму. І це ще не межа... Що ж тоді - готуватися до льодовикового періоду без тепла й світла?

     

    18 тисяч кіловат з гектара

       Якби солому після зернових зібрати лише з 1 тисячі гектарів й генерувати в електроенергію, то вистачить протягом року забезпечувати всі потреби в струмі міста з населенням 12 тисяч людей. Таким чином, з 1 га соломи можна виробити приблизно 18 тисяч кіловат-годин електрики на суму понад 4,2 тисячі гривень (в перерахунку на тариф для міського населення).

    Але де знайти стільки складських приміщень, щоби сухими зберегти мільйони кубометрів рослинних решток? Де взяти стільки транспортних засобів, щоби возити-перевозити таку альтернативу? Яким чином розтягнути в часі горіння соломи, бур'яну, лушпиння, адже це все «паливо» миттєво спалахує й догоряє за лічені хвилини? 

       У компанії ICK Group не лише знають вичерпну відповідь на ці запитання, а й у стислий термін забезпечать реалізацію на перший погляд фантастичної ідеї, яку можна без перебільшення назвати енергетичним проривом.

     

    Довідково. ICK Group створено групою німецьких, українських і швейцарських компаній, що мають чималий досвід роботи в науково-виробничій і фінансово-інвестиційній сферах діяльності. Перша українська компанія групи - фірма „Інатекс" (пізніше реорганізована в холдингову компанію ТОВ «І.С.К.») - почала свою діяльність з 22 листопада 1993 року.

    1994 року засновано спільні українсько-німецькі компанії „Кристал" і „Грантех", які здійснюють основну виробничо-комерційну діяльність ICK Group.

    altІнжинірингова компанія ТОВ СП „Кристал" надає послуги від створення і супроводу науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок до стадії виробництва. При цьому компанія виконує всі етапи інноваційного циклу, що забезпечують комплексне впровадження найскладніших завдань «з єдиних рук».

    Виробнича компанія ТОВ СП „Грантех" спеціалізується на розробці та виготовленні технологічного устаткування, запасних частин і систем управління для виробництва гранульованих продуктів. Завдяки оптимальній організаційній структурі і матеріально-технічній базі, підприємство є взірцем сучасного машинобудівного виробництва. Багаторічний досвід і високий рівень підготовки інженерно-технічних працівників компанії, постійне вдосконалення виробничих процесів і конструкцій устаткування є гарантом конкурентоздатності, надійності й простоти в експлуатації обладнання й продукції, що тут випускається. На підприємстві функціонують усі необхідні технічні служби, завдяки чому створено цикл від концептуального опрацювання до післягарантійного обслуговування.

    Наявність власного конструкторського бюро, запровадження інноваційних технологій і багатолітня співпраця з провідними світовими виробниками устаткування для гранулювання дозволяє компанії розвиватися в ногу з часом, враховуючи як тенденції ринку, так і потреби замовників.

     

    Відновлюване паливо без мороки

    - Ми проектуємо й виготовляємо унікальне обладнання, що й солому, й відходи деревини, й торф швидко спресовує в гранули, які ще називають пелетами. Таке біопаливо можна ефективно використовувати замість традиційних джерел енергії, - розпочинає екскурсію технічний директор ІСК Group Валерій Михайлович Косован. - На відміну від первинної сировини, altгранули мають в 3-4 рази менший об'єм. Отже, такий матеріал можна компактно складувати. Відомо, що звичайна солома швидко спалахує і догоряє, тому потрібно мати спритного кочегара з вилами, який би не відходив від топки. Дрова хоч і повільніше горять, та з ними ручної мороки чимало. Гранули ж можна прямо зі складу конвеєром засипати в бункер котла, відрегулювати дозатор для забезпечення відповідної подачі сипучого палива в топку, запалити - от і вся праця...

    - І де вже ви налагодили виробництво пелет?

    - Устаткування від ICK Group має попит не лише в Україні, а й у Казахстані та Узбекистані. Я вже не кажу про Білорусь та Росію. До речі, ми маємо представництва в Москві та Бєлгороді.

    - Та ж в Росії ж газу й нафти доволі. Навіщо ж їм на альтернативу витрачатися?

    - Запаси газу й нафти не вічні, а як джерело прибутку вони до певного часу вичерпаються. Солома та лушпиння будуть завжди, адже від хліба і олії ніхто ніколи не відмовиться. До того ж, і Росія й Білорусь мають потужні деревообробні комплекси, от і прагнуть відходи деревини перетворити в доходи. Додайте ще й величезні поклади торфу.

     - А з торфу доцільно пелети виготовляти?

    - Так, бо при горінні торф'яні гранули виділяють майже стільки енергії, скільки й вугілля. Тільки перед тим, як цю сировину спресувати, її треба висушити й стиснути. ICK Group проектує, виготовляє й монтує відповідні комплекси.

     

    Відкриття на виставці "Lisderevmash 2009"

    - Валерію Михайловичу, чим же ваша компанія так здивувала відвідувачів популярної виставки "Lisderevmash-2009", яка два тижні тому відбулася в Києві, що потік запитань від зацікавлених людей щодня збільшується?

      - Ми демонстрували в роботі міні-комплекс ГТЛ-304Д і всі, хто мав бажання, безпосередньо побачили як він працює, поставили запитання і отримали вичерпну інформацію від менеджерів компанії. ГТЛ-304Д розроблений для невеликих підприємств деревообробної галузі і аграрного сектора, які мають рослинні рештки після основного виробництва у відносно невеликих об'ємах. Окрім того, за наявності сировини вологістю понад 20%, комплекс додатково може бути оснащений відповідною сушильною установкою.

    Серед переваг ГТЛ-304Д - компактність (5000х2200 мм), адже він змонтований на єдиній рамі. Габаритні розміри дозволяють розмістити його у вантажному автомобілі в зібраному вигляді й транспортувати безпосередньо у місцезнаходження сировини без додаткових монтажних altробіт. Для обслуговування достатньо одного оператора, який за допомогою панелі управління має змогу без фізичних зусиль керувати процесом.

    Для багатьох відвідувачів міні-комплекс став справжнім відкриттям, оскільки в Україні показ подібної установки відбувався вперше. Тож компанією безпосередньо на виставці укладено чимало контрактів на постачання представленої новинки.

     

    Гранульована їжа

    - Холдинг ІСК Group й обладнання для гранулювання кормів виготовляє?

    - Так. До речі, тварин дуже зручно годувати саме гранулами, адже в них можна об'єднати чимало корисних і поживних продуктів, забезпечуючи вміст усіх необхідних для організму речовин та елементів.

     

    «Під ключ» із гарантією якості

    - У яких господарствах найдоцільніше застосовувати обладнання від ICK Group?

    - Ми практикуємо індивідуальний підхід, беремося задовольнити потреби й крупнотоварних виробників, і невеликих господарств. У процесі проектування ми якомога детальніше враховуємо й умови, і можливості, і аспекти перспективного розвитку відповідного підприємства-замовника. Завдяки співпраці з ICK Group господарство, що займається рослинництвом чи деревообробкою, може успішно налагодити суміжне виробництво і реалізацію гранульованого біопалива та кормів. Витрати на відповідне обладнання окупляться протягом 1-2 років.   

    - А що скажете про гарантійне та сервісне обслуговування?

    alt- Гарантія - 12 місяців. Але, як правило, наше обладнання бездоганно працює довгі роки. Якщо ж раптом щось трапиться, наша сервісна бригада протягом доби приїде до будь-якого регіону України, а протягом двох діб ми досягнемо навіть віддалених куточків країн СНД й усунемо несправність. По закінченні гарантійного терміну теж не забуваємо про своїх замовників, забезпечуючи якісне сервісне обслуговування на взаємовигідних умовах.

     

     

                                          Підготував Володимир ШАПОВАЛОВ

     





    Схожі новини
  • №42 (254)
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Зроблено у Херсоні
  • Енергетична незалежність у гранулах
  • Spiraflex A/S (Дания) інженерно-проектна компанія

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Енергія в гранулах від ICK Group


Економічна криза, стрімке й безповоротне зростання цін на енергоносії змушує нас не лише заощаджувати, а ще й в прямому та переносному сенсі подивитися під ноги.

 

altГазової дармівщини не буде

Важко збагнути, що ще якихось десять років тому ми особливо й не переймалися утепленням будинків, дозволяли собі на повну потужність вмикати газові котли, відкриваючи вікна аби не було жарко. Ще б пак, адже, скажімо, у 2000 році ми купували російське блакитне паливо по 30 доларів за 1 тисячу кубометрів, а з Туркменбаші, й поготів, домовлялися про розрахунок бартером...

Сьогодні ситуація докорінно й безповоротно змінилася. Туркменія не квапиться забезпечувати нас газом ані по бартеру, ані за гроші. Росія «змилувалася» продавати своє блакитне паливо за ціною понад 260 доларів. А завтра може бути й 400, й 500, й... Отож, довелося й вікна позачиняти та позаклеювати, й газові котли відрегулювати до мінімуму. І це ще не межа... Що ж тоді - готуватися до льодовикового періоду без тепла й світла?

 

18 тисяч кіловат з гектара

   Якби солому після зернових зібрати лише з 1 тисячі гектарів й генерувати в електроенергію, то вистачить протягом року забезпечувати всі потреби в струмі міста з населенням 12 тисяч людей. Таким чином, з 1 га соломи можна виробити приблизно 18 тисяч кіловат-годин електрики на суму понад 4,2 тисячі гривень (в перерахунку на тариф для міського населення).

Але де знайти стільки складських приміщень, щоби сухими зберегти мільйони кубометрів рослинних решток? Де взяти стільки транспортних засобів, щоби возити-перевозити таку альтернативу? Яким чином розтягнути в часі горіння соломи, бур'яну, лушпиння, адже це все «паливо» миттєво спалахує й догоряє за лічені хвилини? 

   У компанії ICK Group не лише знають вичерпну відповідь на ці запитання, а й у стислий термін забезпечать реалізацію на перший погляд фантастичної ідеї, яку можна без перебільшення назвати енергетичним проривом.

 

Довідково. ICK Group створено групою німецьких, українських і швейцарських компаній, що мають чималий досвід роботи в науково-виробничій і фінансово-інвестиційній сферах діяльності. Перша українська компанія групи - фірма „Інатекс" (пізніше реорганізована в холдингову компанію ТОВ «І.С.К.») - почала свою діяльність з 22 листопада 1993 року.

1994 року засновано спільні українсько-німецькі компанії „Кристал" і „Грантех", які здійснюють основну виробничо-комерційну діяльність ICK Group.

altІнжинірингова компанія ТОВ СП „Кристал" надає послуги від створення і супроводу науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок до стадії виробництва. При цьому компанія виконує всі етапи інноваційного циклу, що забезпечують комплексне впровадження найскладніших завдань «з єдиних рук».

Виробнича компанія ТОВ СП „Грантех" спеціалізується на розробці та виготовленні технологічного устаткування, запасних частин і систем управління для виробництва гранульованих продуктів. Завдяки оптимальній організаційній структурі і матеріально-технічній базі, підприємство є взірцем сучасного машинобудівного виробництва. Багаторічний досвід і високий рівень підготовки інженерно-технічних працівників компанії, постійне вдосконалення виробничих процесів і конструкцій устаткування є гарантом конкурентоздатності, надійності й простоти в експлуатації обладнання й продукції, що тут випускається. На підприємстві функціонують усі необхідні технічні служби, завдяки чому створено цикл від концептуального опрацювання до післягарантійного обслуговування.

Наявність власного конструкторського бюро, запровадження інноваційних технологій і багатолітня співпраця з провідними світовими виробниками устаткування для гранулювання дозволяє компанії розвиватися в ногу з часом, враховуючи як тенденції ринку, так і потреби замовників.

 

Відновлюване паливо без мороки

- Ми проектуємо й виготовляємо унікальне обладнання, що й солому, й відходи деревини, й торф швидко спресовує в гранули, які ще називають пелетами. Таке біопаливо можна ефективно використовувати замість традиційних джерел енергії, - розпочинає екскурсію технічний директор ІСК Group Валерій Михайлович Косован. - На відміну від первинної сировини, altгранули мають в 3-4 рази менший об'єм. Отже, такий матеріал можна компактно складувати. Відомо, що звичайна солома швидко спалахує і догоряє, тому потрібно мати спритного кочегара з вилами, який би не відходив від топки. Дрова хоч і повільніше горять, та з ними ручної мороки чимало. Гранули ж можна прямо зі складу конвеєром засипати в бункер котла, відрегулювати дозатор для забезпечення відповідної подачі сипучого палива в топку, запалити - от і вся праця...

- І де вже ви налагодили виробництво пелет?

- Устаткування від ICK Group має попит не лише в Україні, а й у Казахстані та Узбекистані. Я вже не кажу про Білорусь та Росію. До речі, ми маємо представництва в Москві та Бєлгороді.

- Та ж в Росії ж газу й нафти доволі. Навіщо ж їм на альтернативу витрачатися?

- Запаси газу й нафти не вічні, а як джерело прибутку вони до певного часу вичерпаються. Солома та лушпиння будуть завжди, адже від хліба і олії ніхто ніколи не відмовиться. До того ж, і Росія й Білорусь мають потужні деревообробні комплекси, от і прагнуть відходи деревини перетворити в доходи. Додайте ще й величезні поклади торфу.

 - А з торфу доцільно пелети виготовляти?

- Так, бо при горінні торф'яні гранули виділяють майже стільки енергії, скільки й вугілля. Тільки перед тим, як цю сировину спресувати, її треба висушити й стиснути. ICK Group проектує, виготовляє й монтує відповідні комплекси.

 

Відкриття на виставці "Lisderevmash 2009"

- Валерію Михайловичу, чим же ваша компанія так здивувала відвідувачів популярної виставки "Lisderevmash-2009", яка два тижні тому відбулася в Києві, що потік запитань від зацікавлених людей щодня збільшується?

  - Ми демонстрували в роботі міні-комплекс ГТЛ-304Д і всі, хто мав бажання, безпосередньо побачили як він працює, поставили запитання і отримали вичерпну інформацію від менеджерів компанії. ГТЛ-304Д розроблений для невеликих підприємств деревообробної галузі і аграрного сектора, які мають рослинні рештки після основного виробництва у відносно невеликих об'ємах. Окрім того, за наявності сировини вологістю понад 20%, комплекс додатково може бути оснащений відповідною сушильною установкою.

Серед переваг ГТЛ-304Д - компактність (5000х2200 мм), адже він змонтований на єдиній рамі. Габаритні розміри дозволяють розмістити його у вантажному автомобілі в зібраному вигляді й транспортувати безпосередньо у місцезнаходження сировини без додаткових монтажних altробіт. Для обслуговування достатньо одного оператора, який за допомогою панелі управління має змогу без фізичних зусиль керувати процесом.

Для багатьох відвідувачів міні-комплекс став справжнім відкриттям, оскільки в Україні показ подібної установки відбувався вперше. Тож компанією безпосередньо на виставці укладено чимало контрактів на постачання представленої новинки.

 

Гранульована їжа

- Холдинг ІСК Group й обладнання для гранулювання кормів виготовляє?

- Так. До речі, тварин дуже зручно годувати саме гранулами, адже в них можна об'єднати чимало корисних і поживних продуктів, забезпечуючи вміст усіх необхідних для організму речовин та елементів.

 

«Під ключ» із гарантією якості

- У яких господарствах найдоцільніше застосовувати обладнання від ICK Group?

- Ми практикуємо індивідуальний підхід, беремося задовольнити потреби й крупнотоварних виробників, і невеликих господарств. У процесі проектування ми якомога детальніше враховуємо й умови, і можливості, і аспекти перспективного розвитку відповідного підприємства-замовника. Завдяки співпраці з ICK Group господарство, що займається рослинництвом чи деревообробкою, може успішно налагодити суміжне виробництво і реалізацію гранульованого біопалива та кормів. Витрати на відповідне обладнання окупляться протягом 1-2 років.   

- А що скажете про гарантійне та сервісне обслуговування?

alt- Гарантія - 12 місяців. Але, як правило, наше обладнання бездоганно працює довгі роки. Якщо ж раптом щось трапиться, наша сервісна бригада протягом доби приїде до будь-якого регіону України, а протягом двох діб ми досягнемо навіть віддалених куточків країн СНД й усунемо несправність. По закінченні гарантійного терміну теж не забуваємо про своїх замовників, забезпечуючи якісне сервісне обслуговування на взаємовигідних умовах.

 

 

                                      Підготував Володимир ШАПОВАЛОВ

 





Схожі новини
  • №42 (254)
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Зроблено у Херсоні
  • Енергетична незалежність у гранулах
  • Spiraflex A/S (Дания) інженерно-проектна компанія

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.