Аграрний тиждень. Україна
» » Суднобудівельна галузь України відроджується завдяки компанії «Нібулон»
» » Суднобудівельна галузь України відроджується завдяки компанії «Нібулон»

    Суднобудівельна галузь України відроджується завдяки компанії «Нібулон»


    Елеватори, річковий термінал і флот... Що поєднує ці поняття, якщо говорити про ринок зерна? Так, всі ці об'єкти отримали путівку в життя завдяки ТОВ СП «Нібулон».


    altДві знакові події відбулися в Україні з розривом у два дні. 17 жовтня «Нібулон» запустив у роботу перевантажувальний термінал із відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт у с. Вітове Чигиринського району Черкаської області, а вже 20 жовтня в Миколаєві на заводі ВАТ «Вадан Ярдс Океан» відбувся спуск на воду чотирьох суден флоту відомої компанії.

        В урочистій події запуску річкового терміналу взяв участь Президент України Віктор Ющенко. Привітавши колектив підприємства та подякувавши всім, хто долучився до будівництва цього об'єкту, глава держави підкреслив, що сільське господарство України має значний експортний потенціал і вирішення проблеми розбудови сильної інфраструктури цього ринку в країні є надзвичайно важливим, адже поки що ми маємо лише третину від потреб елеваторного господарства. Тож Президент України високо оцінив роботу ТОВ СП «Нібулон», висловивши за це велику вдячність генеральному директору компанії, Герою України Олексію Вадатурському. Та й справді, підприємство спорудило сучасний термінал у надзвичайно короткі строки - лише за два місяці. Потужності елеватора дозволять переробляти кількасот тисяч тонн зернової продукції та забезпечать десятивідсоткове здешевлення собівартості доставки зерна. До того ж термінал сприятиме відновленню Дніпровського транспортного вузла.  

    - Криза - це не тільки трагедія, це спосіб удосконалення, реформувування, зміни того, що заважає ефективній і конкурентній праці, - сказав Віктор Ющенко. - Те, що в найскладнішу економічну кризу, якої не було з повоєнних часів, на Черкащині піднімається капітальний високотехнологічний об'єкт завдяки інвестуванню більше 100 млн. гривень, цьому просто хочеться аплодувати.

    В свою чергу Олексій Вадатурський подякував Президенту України за підтримку в виконанні програми інвестування і відродження Дніпра як транспортної артерії. 

      - Сьогодні у нас на будівництві перевантажувальних комплексів і несамохідних суден задіяні більше 10 тис. чоловік. Тож для тих, хто пов'язаний з «Нібулоном» виробничими відносинами, altкризи немає. Існує лише криза часу, якого катастрофічно не вистачає протягом доби, - зазначив Олексій Опанасович.

    І ось хвилюючий момент. Віктор Ющенко, Олексій Вадатурський, міністр аграрної політики Юрій Мельник і голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Черевко перерізають традиційну стрічку, Президент України вручає символічний ключ директору філії «Вітове» Сергію Прибишу і всі йдуть оглянути виробничі приміщення, причал і лабораторію нового перевантажувального термінала.

    Пізніше, спілкуючись з пресою, Олексій Вадатурський зізнався, що «втілення в життя інвестиційного проекту компанії допоможе збільшити прибуток аграріїв на півмільярда доларів. «Нібулон» - перше вітчизняне підприємство, яке передбачає відвантаження зерна на баржі. В цьому регіоні в радіусі 60-70 км немає залізниці. Тож аграрії змушені везти зерно за 300 км до нас у Миколаїв. Ми цю проблему прагнемо вирішити. 100 таких інвестиційних проектів, як у нашої компанії, і криза в Україні мине».

    До Миколаєва, де відбувся спуск на воду 4-х суден флоту ТОВ СП «Нібулон», прибув перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак. Тут святковий мітинг розпочався з привітальних слів генерального директора ВАТ «Вадан Ярдс Океан», Героя України Миколи Романчука. Він щиро подякував своєму партнеру - Олексію Вадатурському за ефективну співпрацю: «Ця подія має велике значення для миколаївців і для суднобудівельної галузі загалом. Замовлення «Нібулон» нашому заводу є стовідсотково українським, бо судна побудовані за проектом українського конструкторського бюро, з української сталі, на українському заводі під пильним наглядом Регістру судноплавства України, для українського замовника і ходитимуть під українським прапором. У проекті задіяна низка підприємств інших галузей економіки України. Це дозволяє нам зберегти робочі місця і забезпечити додаткові надходження до бюджету. Злагоджена і результативна праця колективів ТОВ СП «Нібулон» і ВАТ «Вадан Ярдс Океан» - яскравий приклад вдалого інвестування у вітчизняне суднобудування і флот».

    altОлександр Шлапак передав вітання та щирі побажання від Глави держави Віктора Ющенка, зазначивши що з-поміж українських аграріїв на перше місце виходить саме «Нібулон». «Наш Дніпро, на превеликий жаль, останні роки в 7 разів зменшив свою пропускну здатність по перевезенню вантажів, - сказав високий гість. - Сьогодні ми починаємо проект, який поверне нашій головній річковій артерії її славу. Це, безумовно, має дати економічний ефект, бо значно дешевшою стане доставка нашого зерна і до українських портів».

    На унікальності свята наголосив і голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Гаркуша: «Сьогодні на теренах України не знайдеться подібного мастабного прикладу, коли саме український інвестор інвестує в розвиток українського підприємства, і на наших очах створюється справжня українська судноплавна компанія. «Нібулон» вкладає у проект із будівництва елеваторів по Дніпру та несамохідних суден і буксирів більше 150 млн. доларів. Це заслуговує на велику повагу, особливо у нинішні часи. ТОВ СП «Нібулон» у цей складний непростий час дає багатьом тисячам українців роботу і гідну заробітну плату».

    Присутній на святі мер міста Миколаєва Володимир Чайка подякував хліборобам і кораблям за додаткові надходження до бюджету, створення робочих місць, розвиток і розвкіт держави.

    - Наша трудова перемога - це наша спільна перемога, - сказав генеральний директор ТОВ СП «Нібулон», Герой України Олексій Вадатурський, звертаючись до присутніх. Досягнення нашої компанії - це колосальна праця. Робітники «Нібулона» у дуже непростий час практично безперервно можуть знаходитись на роботі, вирішувати найскладніші задачі життєдіяльності компанії. Працюють дуже багато і не лише в центральну офісі, а й у філіях. Наша команда - це талановиті та високопрофесійні люди, середній вік яких 29 років». До речі, почесний обов'язок хрещених матерів чотирьох нових суден гідно виконали саме представниці «Нібулонівської» команди: заступники генерального директора з персоналу - Л.Б. Бурик і з фінансової безпеки - Л.В. Назарова, головний бухгалтер С.О. Шуліка і його заступниця Л.Г. Мехеда.

     Того дня булий інші приємні моменти. Так, за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Миколаївської області, створення інфраструктури для розвитку експортного потенціалу країни Подяками Президента України відзначено заводчан: фрезерувальника цеху № 24 П.С. Сагайдака, заступника директора з виробництва А.В. Фатьянова, різальника металу цеху № 1 А.Г. Федькова. Іменні годинники Президента України отримали заступник генерального директора ТОВ СП «Нібулон» Андрій Вадатурський, начальник відділу виконання договорів компанії Д.В. Вазанов, заступник генерального директора А.О. Васильєв, директора судноплавної компанії В.А. Козакевич, директор перевантажувального термінала О.М. Лепко, слюсар-монтажник суднового цеху ВАТ «Вадан Ярдс Океан» О.Ф. Довгов, начальник цеху №24 заводу М.Ф. Степанчак, складальник корпусів металевих суден цеху №11 В.О. Стражник, складальник-добудовник цеху №7 С.О. Чопоров.

    Приємною несподіванкою стало те, що миколаївським загальноосвітнім школам №№1, 24, 51 і 57 були урочисто вручені від Президента України сертифікати на отримання мультимедійних комплексів.

    Згодом пояснюючи механізм державної підтримки кораблебудування, Олександр Шлапак зазначив, що нині значно виросли логістичні видатки для перевезення зерна автотранспортом. І саме створення річкового конкурентного шляху дозволяє суттєво зменшити ці витрати.

    - Я дав обіцянку Президенту України, що 1 листопада перше судно буде завантажено зерном у с. Вітове на Черкащині, - підтримав розмову генеральний директор ТОВ СП «Нібулон» О.О. Вадатурський. - Це ознаменує відкриття навігації нашим підприємством. І ще до кінця навігації (останні дні листопада) ми зможемо транспортувати зерно по Дніпру.

               Зважаючи на високі темпи роботи ТОВ СП «Нібулон», з Олексієм Опанасовичем важко не погодитись. Та крім того, що компанія будує бюджетоутворюючі підприємства в сільських населених пунктах, даючи цим регіонам додаткові робочі місця, і відроджує водну артерію - Дніпро, у кризові часи «Нібулон» ще й укорінює в серцях наших громадян віру і надію в потенціал, силу і талант українського народу.

     

                                                                                                            Сергій ДЕМЧЕНКО





    Схожі новини
  • №33-34 (274)
  • Візитери з Франції
  • Що зупинить сільське господарство
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Азаров убежден, что больше продукты дорожать не будут,.. но и меньше тоже

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Суднобудівельна галузь України відроджується завдяки компанії «Нібулон»


Елеватори, річковий термінал і флот... Що поєднує ці поняття, якщо говорити про ринок зерна? Так, всі ці об'єкти отримали путівку в життя завдяки ТОВ СП «Нібулон».


altДві знакові події відбулися в Україні з розривом у два дні. 17 жовтня «Нібулон» запустив у роботу перевантажувальний термінал із відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт у с. Вітове Чигиринського району Черкаської області, а вже 20 жовтня в Миколаєві на заводі ВАТ «Вадан Ярдс Океан» відбувся спуск на воду чотирьох суден флоту відомої компанії.

    В урочистій події запуску річкового терміналу взяв участь Президент України Віктор Ющенко. Привітавши колектив підприємства та подякувавши всім, хто долучився до будівництва цього об'єкту, глава держави підкреслив, що сільське господарство України має значний експортний потенціал і вирішення проблеми розбудови сильної інфраструктури цього ринку в країні є надзвичайно важливим, адже поки що ми маємо лише третину від потреб елеваторного господарства. Тож Президент України високо оцінив роботу ТОВ СП «Нібулон», висловивши за це велику вдячність генеральному директору компанії, Герою України Олексію Вадатурському. Та й справді, підприємство спорудило сучасний термінал у надзвичайно короткі строки - лише за два місяці. Потужності елеватора дозволять переробляти кількасот тисяч тонн зернової продукції та забезпечать десятивідсоткове здешевлення собівартості доставки зерна. До того ж термінал сприятиме відновленню Дніпровського транспортного вузла.  

- Криза - це не тільки трагедія, це спосіб удосконалення, реформувування, зміни того, що заважає ефективній і конкурентній праці, - сказав Віктор Ющенко. - Те, що в найскладнішу економічну кризу, якої не було з повоєнних часів, на Черкащині піднімається капітальний високотехнологічний об'єкт завдяки інвестуванню більше 100 млн. гривень, цьому просто хочеться аплодувати.

В свою чергу Олексій Вадатурський подякував Президенту України за підтримку в виконанні програми інвестування і відродження Дніпра як транспортної артерії. 

  - Сьогодні у нас на будівництві перевантажувальних комплексів і несамохідних суден задіяні більше 10 тис. чоловік. Тож для тих, хто пов'язаний з «Нібулоном» виробничими відносинами, altкризи немає. Існує лише криза часу, якого катастрофічно не вистачає протягом доби, - зазначив Олексій Опанасович.

І ось хвилюючий момент. Віктор Ющенко, Олексій Вадатурський, міністр аграрної політики Юрій Мельник і голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Черевко перерізають традиційну стрічку, Президент України вручає символічний ключ директору філії «Вітове» Сергію Прибишу і всі йдуть оглянути виробничі приміщення, причал і лабораторію нового перевантажувального термінала.

Пізніше, спілкуючись з пресою, Олексій Вадатурський зізнався, що «втілення в життя інвестиційного проекту компанії допоможе збільшити прибуток аграріїв на півмільярда доларів. «Нібулон» - перше вітчизняне підприємство, яке передбачає відвантаження зерна на баржі. В цьому регіоні в радіусі 60-70 км немає залізниці. Тож аграрії змушені везти зерно за 300 км до нас у Миколаїв. Ми цю проблему прагнемо вирішити. 100 таких інвестиційних проектів, як у нашої компанії, і криза в Україні мине».

До Миколаєва, де відбувся спуск на воду 4-х суден флоту ТОВ СП «Нібулон», прибув перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак. Тут святковий мітинг розпочався з привітальних слів генерального директора ВАТ «Вадан Ярдс Океан», Героя України Миколи Романчука. Він щиро подякував своєму партнеру - Олексію Вадатурському за ефективну співпрацю: «Ця подія має велике значення для миколаївців і для суднобудівельної галузі загалом. Замовлення «Нібулон» нашому заводу є стовідсотково українським, бо судна побудовані за проектом українського конструкторського бюро, з української сталі, на українському заводі під пильним наглядом Регістру судноплавства України, для українського замовника і ходитимуть під українським прапором. У проекті задіяна низка підприємств інших галузей економіки України. Це дозволяє нам зберегти робочі місця і забезпечити додаткові надходження до бюджету. Злагоджена і результативна праця колективів ТОВ СП «Нібулон» і ВАТ «Вадан Ярдс Океан» - яскравий приклад вдалого інвестування у вітчизняне суднобудування і флот».

altОлександр Шлапак передав вітання та щирі побажання від Глави держави Віктора Ющенка, зазначивши що з-поміж українських аграріїв на перше місце виходить саме «Нібулон». «Наш Дніпро, на превеликий жаль, останні роки в 7 разів зменшив свою пропускну здатність по перевезенню вантажів, - сказав високий гість. - Сьогодні ми починаємо проект, який поверне нашій головній річковій артерії її славу. Це, безумовно, має дати економічний ефект, бо значно дешевшою стане доставка нашого зерна і до українських портів».

На унікальності свята наголосив і голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Гаркуша: «Сьогодні на теренах України не знайдеться подібного мастабного прикладу, коли саме український інвестор інвестує в розвиток українського підприємства, і на наших очах створюється справжня українська судноплавна компанія. «Нібулон» вкладає у проект із будівництва елеваторів по Дніпру та несамохідних суден і буксирів більше 150 млн. доларів. Це заслуговує на велику повагу, особливо у нинішні часи. ТОВ СП «Нібулон» у цей складний непростий час дає багатьом тисячам українців роботу і гідну заробітну плату».

Присутній на святі мер міста Миколаєва Володимир Чайка подякував хліборобам і кораблям за додаткові надходження до бюджету, створення робочих місць, розвиток і розвкіт держави.

- Наша трудова перемога - це наша спільна перемога, - сказав генеральний директор ТОВ СП «Нібулон», Герой України Олексій Вадатурський, звертаючись до присутніх. Досягнення нашої компанії - це колосальна праця. Робітники «Нібулона» у дуже непростий час практично безперервно можуть знаходитись на роботі, вирішувати найскладніші задачі життєдіяльності компанії. Працюють дуже багато і не лише в центральну офісі, а й у філіях. Наша команда - це талановиті та високопрофесійні люди, середній вік яких 29 років». До речі, почесний обов'язок хрещених матерів чотирьох нових суден гідно виконали саме представниці «Нібулонівської» команди: заступники генерального директора з персоналу - Л.Б. Бурик і з фінансової безпеки - Л.В. Назарова, головний бухгалтер С.О. Шуліка і його заступниця Л.Г. Мехеда.

 Того дня булий інші приємні моменти. Так, за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Миколаївської області, створення інфраструктури для розвитку експортного потенціалу країни Подяками Президента України відзначено заводчан: фрезерувальника цеху № 24 П.С. Сагайдака, заступника директора з виробництва А.В. Фатьянова, різальника металу цеху № 1 А.Г. Федькова. Іменні годинники Президента України отримали заступник генерального директора ТОВ СП «Нібулон» Андрій Вадатурський, начальник відділу виконання договорів компанії Д.В. Вазанов, заступник генерального директора А.О. Васильєв, директора судноплавної компанії В.А. Козакевич, директор перевантажувального термінала О.М. Лепко, слюсар-монтажник суднового цеху ВАТ «Вадан Ярдс Океан» О.Ф. Довгов, начальник цеху №24 заводу М.Ф. Степанчак, складальник корпусів металевих суден цеху №11 В.О. Стражник, складальник-добудовник цеху №7 С.О. Чопоров.

Приємною несподіванкою стало те, що миколаївським загальноосвітнім школам №№1, 24, 51 і 57 були урочисто вручені від Президента України сертифікати на отримання мультимедійних комплексів.

Згодом пояснюючи механізм державної підтримки кораблебудування, Олександр Шлапак зазначив, що нині значно виросли логістичні видатки для перевезення зерна автотранспортом. І саме створення річкового конкурентного шляху дозволяє суттєво зменшити ці витрати.

- Я дав обіцянку Президенту України, що 1 листопада перше судно буде завантажено зерном у с. Вітове на Черкащині, - підтримав розмову генеральний директор ТОВ СП «Нібулон» О.О. Вадатурський. - Це ознаменує відкриття навігації нашим підприємством. І ще до кінця навігації (останні дні листопада) ми зможемо транспортувати зерно по Дніпру.

           Зважаючи на високі темпи роботи ТОВ СП «Нібулон», з Олексієм Опанасовичем важко не погодитись. Та крім того, що компанія будує бюджетоутворюючі підприємства в сільських населених пунктах, даючи цим регіонам додаткові робочі місця, і відроджує водну артерію - Дніпро, у кризові часи «Нібулон» ще й укорінює в серцях наших громадян віру і надію в потенціал, силу і талант українського народу.

 

                                                                                                        Сергій ДЕМЧЕНКО





Схожі новини
  • №33-34 (274)
  • Візитери з Франції
  • Що зупинить сільське господарство
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Азаров убежден, что больше продукты дорожать не будут,.. но и меньше тоже

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.