Аграрний тиждень. Україна
» » Аграрна партія визначила найближчі перспективи
» » Аграрна партія визначила найближчі перспективи

    Аграрна партія визначила найближчі перспективи


    altМинулого тижня в Полтаві відбулася нарада керівників регіональних партійних організацій Аграрної партії України (АПУ) та голів рад Аграрного Союзу України (колишній ВССП) шести областей нашої держави. Це остання кущова нарада, яку провели ці громадські структури в усіх регіонах України.

     

    Розбудова АПУ та АСУ як єдиного цілісного механізму, здатного позитивно впливати на ситуацію, що склалася в агропромисловому комплексі України - такою була основна тема роботи зібрання. «Створення потужної партії товаровиробників – об'єктивна необхідність і нагальна вимога сьогодення, - зазначив голова Аграрної партії України Юрій Карасик, - бо нинішня ситуація в незалежній Україні жодною мірою не влаштовує сільгосптоваровиробників. Нині до вже звичного непрофесіоналізму влади, яка переважно чує лише себе і тих, хто має важелі впливу на неї, додалася ще страшніша хвороба: влада різних рівнів часто-густо обслуговує ті різного роду угрупування чи об'єднання, які дивляться на українське село як на пиріг, від якого можна відшматувати для себе якомога більший ласий кусень. Селянина практично ніхто не підтримує. Він, по суті, позбавлений активного юридичного захисту, можливості добиватися справедливості через суди внаслідок свого правового нігелізму.

    Економічно не краще почуваються у сільському виробничому середовищі і юридичні особи, їх на стадії виробництва продукції обкрадають численні посередники, які спеціалізуються на продажу селу технічних засобів, пального, добрив тощо. Коли ж настає пора реалізовувати продукцію полів і ферм, наживаються на українському селянинові вже «акули» значно більші за посередників на місцях. Причому влада, відчуваючи відсутність контролю з боку товаровиробників і

     

    altможливості їхньої організованої протидії економічному свавіллю обслуговуючих структур, робить вигляд, що це в рамках ринкових правил. Та якщо глибше розібратися, то й ринок у нас від початку його формування і дотепер по всіх позиціях – дикий: існуючі закони країни вміло обходять або відкрито ігнорують, а в неохопленому законодавством економічному просторі діють по-піратськи.”

    Переконливим доказом цього є доведений до економічного краху цукровий комплекс України, внаслідок імпорту неякісної м'ясної продукції знищується тваринницька галузь, зводиться нанівець матеріальна зацікавленість вітчизняних аграріїв до виробництва зерна. Іноземні зернотрейдери відчувають себе господарями становища: вони диктують такі закупівельні ціни на зерно, які ледве покривають витрати наших виробників. Зате вартість усіх інших операцій, пов'язаних із реалізацією зерна, в рази перевищує рівень цін у багатьох західноєвропейських країнах. Таку ситуацію спричиняють нічим не обмежені апетити кримінальних ділків від бізнесу, портова корупційна практика, безправ'я товаровиробників і фактична абсолютно не зрозуміла бездіяльність чиновників, які мають стояти на сторожі законності в економічній сфері, - вважає Юрій Карасик.

    Можна перелічити ще масу проблем, з якими стикаються сільські виробники. Проте, ще не пізно уникнути прірви. І допоможе тут високий професіоналізм і загальнодержавний патріотизм ідеологів розвитку українського села, його продуктивних сил, відповідальність влади перед народом за свої дії чи бездіяльність. Втім, влада поки що безвідповідальна у ставленні до села, тож очолити рух за його виживання має Аграрна партія.

    У яки й спосіб? Юрій Карасик визначив п’ять принципових положень, виконавши які, на його думку, за шість наступних

     

    altмісяців можна зробити із АПУ потужну й впливову силу, з якою рахуватиметься влада. Йдеться зокрема про реальне відродження і кількісне збільшення партії, створення парторганізацій в кожному районі, а в кожному селі – осередків АПУ. Якісна розбудова партії не можлива без високоінтелектуального кадрового потенціалу, без ідеологічного забезпечення, сформованого як єдина позиція партії й донесеного до первинного виробничого аграрного колективу. Йшлося і про необхідність системного та постійного інформаційного забезпечення, наявність офісних приміщень, комп’ютерної техніки для партійних осередків.

    – Тільки за умови виконання вищезазначених принципів і розбудови АПУ до мільйона членів партії з нами буде рахуватися влада, бо рахуються з тими, хто сильний. Тоді ми зможемо підготуватися до виборів у місцеві ради й сподіватися на якийсь позитив, – переконаний Юрій Карасик. - Відтак соціальною базою АПУ має бути весь народ, від виробника до споживача. Тільки в цьому випадку сільськогосподарське виробництво буде пріоритетом для держави, а потужні компанії, які сьогодні обробляють по 200-300 тис. га землі, перестануть її виснажувати великими площами технічних культур і знищувати, зокрема й внесенням у ґрунт мінеральних добрив та інших гербіцидів, яке за останні роки зросло в 10-15 разів.

    Питання розбудови Аграрної партії – копітка справа, - зазначив голова Полтавської обласної партійної організації АПУ Петро Ківшик. Він коротко ознайомив присутніх з історією створення партійного осередку на Полтавщині, наголосивши, що основною метою діяльності АПУ є захист інтересів села й сільського трудівника. Петро Андрійович розповів про роботу обласної парторганізації, на рахунку якої чимало конкретних справ, серед них – впровадження, і не лише на Полтавщині, комплексних цільових програм „Білок”, „Сільська молодь”, „Єдиний соціальний простір”, „Новітні технології садівництва”, „Сільська медицина”, „Ліквідація безробіття на селі”, „Сільський журналіст”, „Болонський процес і вища освіта Полтавщини” та інших.

    Сьогодні обласна організація АПУ активно співпрацює в організаційних і наукових питаннях з Полтавською державною аграрною та Українською медичною стоматологічною академіями, аграрними коледжами, завдяки чому створено вагоме підґрунтя для позитивних змін у економіці нашої області та рівні соціального забезпечення полтавців. За домовленістю з місцевими партійцями, юридичну допомогу селянам у питаннях реформування земельних відносин і отримання державних актів на земельні паї надають фахівці Полтавського філіалу інституту землеустрою. Не менш активну позицію займає первинна парторганізація с. Михайлики Шишацького району, яку очолює Заслужений працівник сільського господарства України, директор ПП „Агроекологія” Василь Лубенець. На базі цього

     

    altгосподарства впроваджено екологічну систему землеробства з виробництвом екологічно чистої сільгосппродукції. Тут також функціонує навчально-виробничий центр ПДАА, на базі господарства відбуваються засідання колегії Міністерства агрополітики України.

    За новітніми технологіями зводяться сучасні елеватори в Лохвиці, Карлівці, Глобиному, Ромодані Миргородського району. Високих показників у агровиробництві досягають у Карлівці, де районну партійну організацію АПУ очолює заступник керівника агропромислової компанії „Докучаєвські чорноземи” Анатолій Кибка. Це об’єднання сільгосппідприємств орендує понад 26 тис. га карлівських чорноземів. Тут впроваджують нові технології виробництва, сприяють розвитку соціальної сфери району, збудували потужний зерноелеватор, заклали 100 га саду, реконструюють тваринницькі ферми, створюють племрепродуктор із розведення свинопоголів’я. Фахівці корпорації роблять усе можливе для підвищення родючості грунтів, дбайливо ставляться до землі, своєчасно розраховуються із селянами за оренду їхніх наділів, бо знають, що тут жити їм і їхнім дітям, дивитися в очі своїм землякам. Потужною є первинна організація АПУ і в с. Удовиченки Зіньківського району, де в місцевому господарстві „Перемога” повністю збережено майновий комплекс колишнього КСП. Окрім рільництва, тут розвивають тваринницьку галузь, допомагають в утриманні інфраструктури села. Таке ефективне господарювання дає свої позитивні результати.

    На думку Петра Ківшика, приклади господарювання могли би бути й ліпшими, якби була належна державна підтримка аграрного комплексу. На жаль, в Україні й досі відсутні державні банки, які надавали би реальне кредитне фінансування сільгоспвиробникам. Надзвичайно актуальним є питання систематичного статистичного обліку продукції, яка

     

    altвиробляється для забезпечення продовольчої безпеки країни. Адже зараз ніким не прораховано: скільки і якої продукції потрібно виробити, аби не завозити зайву її кількість з-за кордону. Приміром, маючи величезну водну територію, 90% рибної продукції ми імпортуємо з інших країн.

    Дуже болючий і надзвичайно важливий напрямок – соціальні проблеми села через невирішення яких частина населенних пунктів просто занепадає і люди лишають домівки. Третій напрямок – створення умов для використання експортного потенціалу України і зернового виробництва, реалізація через це виробництво потенціалу тваринницької галузі, традиційної для українського селянства. Тож обласна парторганізація відстоює принцип: все, що вироблено селянами, має працювати на соціально-економічну сферу села, - наголошує Петро Ківшик.

    Повну підтримку принципів і Програми дій АПУ висловив у своєму виступі голова ради сільгоспвиробників Полтавської області Іван Кочерга: „Наша мета спільна, тож разом будемо працювати над її виконанням”.

    Своїм досвідом роботи та думками щодо розбудови партії поділилися представники обласних організацій АПУ Дніпропетровської, Харківської, Сумської, Кіровоградської, Донецької областей. Вони також висловили вдячність полтавським однопартійцям за насичену програму перебування на Полтавщині та професійну організацію регіональної наради.

    Про свій шлях у агровиробництві розповів колегам Герой України, член Аграрної партії, засновник ПП „Агроекологія” Семен Антонець: „Нині ми говоримо про розбудову партії, про те, що вона повинна зробити для села. Селяни, на мою думку, мають займатися виробництвом сільгосппродукції. А в чому ж тоді полягає політика держави, якщо в Україні сметана

     

    виробляється без молока, а ковбаса – без м’яса? Саме тому Аграрна партія і наполягає на необхідності збереження села та екологічно чистого агровиробництва. Бо нині в нас спостерігаються страшні парадокси: у селі з’явилася високопродуктивна енергозберігаюча техніка, а водночас – молоді працездатні люди спиваються, бо не знаходять, де можна докласти своїх сил. Ми 30 років займаємося екологічно чистим землеробством, наша земля оздоровлена, тож ми зверталися до центральної влади щодо надання відповідного сертифіката на цю землю. У відповідь – мовчання. Словом, є чимало проблем, які усім нам ще доведеться вирішувати. Але особисто в мене після цієї наради романтичний, піднесений настрій. Романтизм же свідчить про прагнення до роботи.”

    «Аграрна партія – це єдина партія, яка не може бути в бездумній опозиції до влади, бо селянам щодня треба годувати худобу, доїти корів... Ми можемо бути лише в конструктивній опозиції, підтримуючи ті програми, які будуть на користь вітчизняному товаровиробнику, й критикуючи все, що не йде на благо виробництва, – зазначив заступник голови АПУ Петро Мокляк. Він також наголосив, що майбутній травень буде екзаменом на зрілість партії. Бо від того, настільки сильною вона буде, залежить, чи зможе вона диктувати свої умови владним структурам і якісно впливати на ситуацію, що склалася в державі, в агропромисловому комплексі України. До того ж, уже зараз закладаються передумови формування списків кандидатів на виборах у місцеві органи самоврядування та членів виборчих комісій, і тут Аграрна партія має сказати своє авторитетне слово.

    Підсумовуючи роботу регіональної наради АПУ, її голова Юрій Карасик наголосив, що всі пропозиції та ідеї Аграрної партії України всіляко підтримує Герой України, міністр агрополітики України Юрій Мельник. А отже, тільки разом, об’єднавши зусилля, аграрії можуть змінити на краще своє майбутнє і майбутнє своєї держави. До речі, Юрій Михайлович також висловив позицію АПУ щодо ринку землі: „Ми категорично проти того, щоб українську землю скуповували іноземці чи заїжджі товстосуми, бо тоді наші селяни опиняться в кабальних умовах. Перш ніж продавати землю, потрібно створити земельний та іпотечний банки й підготувати відповідну законодавчу та юридичну базу.”

    Юрій Карасик високо оцінив роботу Полтавської обласної організації АПУ та її голови Петра Ківшика. А національною гордістю назвав він Семена Антонця, який, за словами нинішнього лідера партії, закладає потенціал на сто, а то й на тисячу років наперед. Що ж до проблем зерновиробництва та експорту сільгосппродукції вітчизняного виробництва, то тут, на думку голови АПУ, необхідно створити національні трейдерські компанії, які би перш за все дбали про державу, а не про власну кишеню.

    Не популістською, а реальною назвав Юрій Карасик Програму Аграрної партії України, яка нині, до речі, доопрацьовується й до якої, як і до Статуту АПУ, невдовзі будуть внесені деякі доповнення.

    Приємним акордом наради стало вручення партійних квитків молодому поповненню Полтавської обласної партійної організації АПУ. Її новими членами стали близько півсотні наших земляків. Додали гарного настрою всім мистецькі художні колективи обласного центру, які подарували учасникам зібрання концертну програму. А ще організатори наради провели прес-конференцію для регіональних ЗМІ.

     

                                                                 Людмила ДАЦЕНКО

                                                                 Микола БЕЗНОС (фото)

                                                                 (матеріал надано Полтавським осередком АПУ)





    Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №35 (247
  • Полтавська ОДА: Цьогоріч проведено майже 700 "ярмарків вихідного дня"
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Аграрна партія визначила найближчі перспективи


altМинулого тижня в Полтаві відбулася нарада керівників регіональних партійних організацій Аграрної партії України (АПУ) та голів рад Аграрного Союзу України (колишній ВССП) шести областей нашої держави. Це остання кущова нарада, яку провели ці громадські структури в усіх регіонах України.

 

Розбудова АПУ та АСУ як єдиного цілісного механізму, здатного позитивно впливати на ситуацію, що склалася в агропромисловому комплексі України - такою була основна тема роботи зібрання. «Створення потужної партії товаровиробників – об'єктивна необхідність і нагальна вимога сьогодення, - зазначив голова Аграрної партії України Юрій Карасик, - бо нинішня ситуація в незалежній Україні жодною мірою не влаштовує сільгосптоваровиробників. Нині до вже звичного непрофесіоналізму влади, яка переважно чує лише себе і тих, хто має важелі впливу на неї, додалася ще страшніша хвороба: влада різних рівнів часто-густо обслуговує ті різного роду угрупування чи об'єднання, які дивляться на українське село як на пиріг, від якого можна відшматувати для себе якомога більший ласий кусень. Селянина практично ніхто не підтримує. Він, по суті, позбавлений активного юридичного захисту, можливості добиватися справедливості через суди внаслідок свого правового нігелізму.

Економічно не краще почуваються у сільському виробничому середовищі і юридичні особи, їх на стадії виробництва продукції обкрадають численні посередники, які спеціалізуються на продажу селу технічних засобів, пального, добрив тощо. Коли ж настає пора реалізовувати продукцію полів і ферм, наживаються на українському селянинові вже «акули» значно більші за посередників на місцях. Причому влада, відчуваючи відсутність контролю з боку товаровиробників і

 

altможливості їхньої організованої протидії економічному свавіллю обслуговуючих структур, робить вигляд, що це в рамках ринкових правил. Та якщо глибше розібратися, то й ринок у нас від початку його формування і дотепер по всіх позиціях – дикий: існуючі закони країни вміло обходять або відкрито ігнорують, а в неохопленому законодавством економічному просторі діють по-піратськи.”

Переконливим доказом цього є доведений до економічного краху цукровий комплекс України, внаслідок імпорту неякісної м'ясної продукції знищується тваринницька галузь, зводиться нанівець матеріальна зацікавленість вітчизняних аграріїв до виробництва зерна. Іноземні зернотрейдери відчувають себе господарями становища: вони диктують такі закупівельні ціни на зерно, які ледве покривають витрати наших виробників. Зате вартість усіх інших операцій, пов'язаних із реалізацією зерна, в рази перевищує рівень цін у багатьох західноєвропейських країнах. Таку ситуацію спричиняють нічим не обмежені апетити кримінальних ділків від бізнесу, портова корупційна практика, безправ'я товаровиробників і фактична абсолютно не зрозуміла бездіяльність чиновників, які мають стояти на сторожі законності в економічній сфері, - вважає Юрій Карасик.

Можна перелічити ще масу проблем, з якими стикаються сільські виробники. Проте, ще не пізно уникнути прірви. І допоможе тут високий професіоналізм і загальнодержавний патріотизм ідеологів розвитку українського села, його продуктивних сил, відповідальність влади перед народом за свої дії чи бездіяльність. Втім, влада поки що безвідповідальна у ставленні до села, тож очолити рух за його виживання має Аграрна партія.

У яки й спосіб? Юрій Карасик визначив п’ять принципових положень, виконавши які, на його думку, за шість наступних

 

altмісяців можна зробити із АПУ потужну й впливову силу, з якою рахуватиметься влада. Йдеться зокрема про реальне відродження і кількісне збільшення партії, створення парторганізацій в кожному районі, а в кожному селі – осередків АПУ. Якісна розбудова партії не можлива без високоінтелектуального кадрового потенціалу, без ідеологічного забезпечення, сформованого як єдина позиція партії й донесеного до первинного виробничого аграрного колективу. Йшлося і про необхідність системного та постійного інформаційного забезпечення, наявність офісних приміщень, комп’ютерної техніки для партійних осередків.

– Тільки за умови виконання вищезазначених принципів і розбудови АПУ до мільйона членів партії з нами буде рахуватися влада, бо рахуються з тими, хто сильний. Тоді ми зможемо підготуватися до виборів у місцеві ради й сподіватися на якийсь позитив, – переконаний Юрій Карасик. - Відтак соціальною базою АПУ має бути весь народ, від виробника до споживача. Тільки в цьому випадку сільськогосподарське виробництво буде пріоритетом для держави, а потужні компанії, які сьогодні обробляють по 200-300 тис. га землі, перестануть її виснажувати великими площами технічних культур і знищувати, зокрема й внесенням у ґрунт мінеральних добрив та інших гербіцидів, яке за останні роки зросло в 10-15 разів.

Питання розбудови Аграрної партії – копітка справа, - зазначив голова Полтавської обласної партійної організації АПУ Петро Ківшик. Він коротко ознайомив присутніх з історією створення партійного осередку на Полтавщині, наголосивши, що основною метою діяльності АПУ є захист інтересів села й сільського трудівника. Петро Андрійович розповів про роботу обласної парторганізації, на рахунку якої чимало конкретних справ, серед них – впровадження, і не лише на Полтавщині, комплексних цільових програм „Білок”, „Сільська молодь”, „Єдиний соціальний простір”, „Новітні технології садівництва”, „Сільська медицина”, „Ліквідація безробіття на селі”, „Сільський журналіст”, „Болонський процес і вища освіта Полтавщини” та інших.

Сьогодні обласна організація АПУ активно співпрацює в організаційних і наукових питаннях з Полтавською державною аграрною та Українською медичною стоматологічною академіями, аграрними коледжами, завдяки чому створено вагоме підґрунтя для позитивних змін у економіці нашої області та рівні соціального забезпечення полтавців. За домовленістю з місцевими партійцями, юридичну допомогу селянам у питаннях реформування земельних відносин і отримання державних актів на земельні паї надають фахівці Полтавського філіалу інституту землеустрою. Не менш активну позицію займає первинна парторганізація с. Михайлики Шишацького району, яку очолює Заслужений працівник сільського господарства України, директор ПП „Агроекологія” Василь Лубенець. На базі цього

 

altгосподарства впроваджено екологічну систему землеробства з виробництвом екологічно чистої сільгосппродукції. Тут також функціонує навчально-виробничий центр ПДАА, на базі господарства відбуваються засідання колегії Міністерства агрополітики України.

За новітніми технологіями зводяться сучасні елеватори в Лохвиці, Карлівці, Глобиному, Ромодані Миргородського району. Високих показників у агровиробництві досягають у Карлівці, де районну партійну організацію АПУ очолює заступник керівника агропромислової компанії „Докучаєвські чорноземи” Анатолій Кибка. Це об’єднання сільгосппідприємств орендує понад 26 тис. га карлівських чорноземів. Тут впроваджують нові технології виробництва, сприяють розвитку соціальної сфери району, збудували потужний зерноелеватор, заклали 100 га саду, реконструюють тваринницькі ферми, створюють племрепродуктор із розведення свинопоголів’я. Фахівці корпорації роблять усе можливе для підвищення родючості грунтів, дбайливо ставляться до землі, своєчасно розраховуються із селянами за оренду їхніх наділів, бо знають, що тут жити їм і їхнім дітям, дивитися в очі своїм землякам. Потужною є первинна організація АПУ і в с. Удовиченки Зіньківського району, де в місцевому господарстві „Перемога” повністю збережено майновий комплекс колишнього КСП. Окрім рільництва, тут розвивають тваринницьку галузь, допомагають в утриманні інфраструктури села. Таке ефективне господарювання дає свої позитивні результати.

На думку Петра Ківшика, приклади господарювання могли би бути й ліпшими, якби була належна державна підтримка аграрного комплексу. На жаль, в Україні й досі відсутні державні банки, які надавали би реальне кредитне фінансування сільгоспвиробникам. Надзвичайно актуальним є питання систематичного статистичного обліку продукції, яка

 

altвиробляється для забезпечення продовольчої безпеки країни. Адже зараз ніким не прораховано: скільки і якої продукції потрібно виробити, аби не завозити зайву її кількість з-за кордону. Приміром, маючи величезну водну територію, 90% рибної продукції ми імпортуємо з інших країн.

Дуже болючий і надзвичайно важливий напрямок – соціальні проблеми села через невирішення яких частина населенних пунктів просто занепадає і люди лишають домівки. Третій напрямок – створення умов для використання експортного потенціалу України і зернового виробництва, реалізація через це виробництво потенціалу тваринницької галузі, традиційної для українського селянства. Тож обласна парторганізація відстоює принцип: все, що вироблено селянами, має працювати на соціально-економічну сферу села, - наголошує Петро Ківшик.

Повну підтримку принципів і Програми дій АПУ висловив у своєму виступі голова ради сільгоспвиробників Полтавської області Іван Кочерга: „Наша мета спільна, тож разом будемо працювати над її виконанням”.

Своїм досвідом роботи та думками щодо розбудови партії поділилися представники обласних організацій АПУ Дніпропетровської, Харківської, Сумської, Кіровоградської, Донецької областей. Вони також висловили вдячність полтавським однопартійцям за насичену програму перебування на Полтавщині та професійну організацію регіональної наради.

Про свій шлях у агровиробництві розповів колегам Герой України, член Аграрної партії, засновник ПП „Агроекологія” Семен Антонець: „Нині ми говоримо про розбудову партії, про те, що вона повинна зробити для села. Селяни, на мою думку, мають займатися виробництвом сільгосппродукції. А в чому ж тоді полягає політика держави, якщо в Україні сметана

 

виробляється без молока, а ковбаса – без м’яса? Саме тому Аграрна партія і наполягає на необхідності збереження села та екологічно чистого агровиробництва. Бо нині в нас спостерігаються страшні парадокси: у селі з’явилася високопродуктивна енергозберігаюча техніка, а водночас – молоді працездатні люди спиваються, бо не знаходять, де можна докласти своїх сил. Ми 30 років займаємося екологічно чистим землеробством, наша земля оздоровлена, тож ми зверталися до центральної влади щодо надання відповідного сертифіката на цю землю. У відповідь – мовчання. Словом, є чимало проблем, які усім нам ще доведеться вирішувати. Але особисто в мене після цієї наради романтичний, піднесений настрій. Романтизм же свідчить про прагнення до роботи.”

«Аграрна партія – це єдина партія, яка не може бути в бездумній опозиції до влади, бо селянам щодня треба годувати худобу, доїти корів... Ми можемо бути лише в конструктивній опозиції, підтримуючи ті програми, які будуть на користь вітчизняному товаровиробнику, й критикуючи все, що не йде на благо виробництва, – зазначив заступник голови АПУ Петро Мокляк. Він також наголосив, що майбутній травень буде екзаменом на зрілість партії. Бо від того, настільки сильною вона буде, залежить, чи зможе вона диктувати свої умови владним структурам і якісно впливати на ситуацію, що склалася в державі, в агропромисловому комплексі України. До того ж, уже зараз закладаються передумови формування списків кандидатів на виборах у місцеві органи самоврядування та членів виборчих комісій, і тут Аграрна партія має сказати своє авторитетне слово.

Підсумовуючи роботу регіональної наради АПУ, її голова Юрій Карасик наголосив, що всі пропозиції та ідеї Аграрної партії України всіляко підтримує Герой України, міністр агрополітики України Юрій Мельник. А отже, тільки разом, об’єднавши зусилля, аграрії можуть змінити на краще своє майбутнє і майбутнє своєї держави. До речі, Юрій Михайлович також висловив позицію АПУ щодо ринку землі: „Ми категорично проти того, щоб українську землю скуповували іноземці чи заїжджі товстосуми, бо тоді наші селяни опиняться в кабальних умовах. Перш ніж продавати землю, потрібно створити земельний та іпотечний банки й підготувати відповідну законодавчу та юридичну базу.”

Юрій Карасик високо оцінив роботу Полтавської обласної організації АПУ та її голови Петра Ківшика. А національною гордістю назвав він Семена Антонця, який, за словами нинішнього лідера партії, закладає потенціал на сто, а то й на тисячу років наперед. Що ж до проблем зерновиробництва та експорту сільгосппродукції вітчизняного виробництва, то тут, на думку голови АПУ, необхідно створити національні трейдерські компанії, які би перш за все дбали про державу, а не про власну кишеню.

Не популістською, а реальною назвав Юрій Карасик Програму Аграрної партії України, яка нині, до речі, доопрацьовується й до якої, як і до Статуту АПУ, невдовзі будуть внесені деякі доповнення.

Приємним акордом наради стало вручення партійних квитків молодому поповненню Полтавської обласної партійної організації АПУ. Її новими членами стали близько півсотні наших земляків. Додали гарного настрою всім мистецькі художні колективи обласного центру, які подарували учасникам зібрання концертну програму. А ще організатори наради провели прес-конференцію для регіональних ЗМІ.

 

                                                             Людмила ДАЦЕНКО

                                                             Микола БЕЗНОС (фото)

                                                             (матеріал надано Полтавським осередком АПУ)





Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №35 (247
  • Полтавська ОДА: Цьогоріч проведено майже 700 "ярмарків вихідного дня"
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.