Аграрний тиждень. Україна
» » „ІНТЕРАГРО-2010”: НОВИНКИ ВІД КОМПАНІЙ-УЧАСНИЦЬ
» » „ІНТЕРАГРО-2010”: НОВИНКИ ВІД КОМПАНІЙ-УЧАСНИЦЬ

    „ІНТЕРАГРО-2010”: НОВИНКИ ВІД КОМПАНІЙ-УЧАСНИЦЬ


    alt

             У Києві завершила роботу спеціалізована Міжнародна виставка високоефективного сільського господарства „ІнтерАгро”. Цього року її проводили вшосте. За цей час виставка здобула популярність і широке визнання, стала однією з найбільших у галузі, охопивши фактично всі напрямки розвитку АПК.

             Про враження і деякі новинки вам розскажують самі учасники виставки.

    Віктор Барило, генеральний директор «Цехове Корм ЛТД»:

    – Ми пропонуємо готові корми для поросят і кормові добавки для годівлі тварин і птиці.

    Чи не найважчими процесами у свинарстві є робота зі свиноматками і поросятами. Ми розробили чимало цікавих продуктів, які вважаємо найкращими на цей момент на вітчизняному ринку.

    Один із основних напрямків нашої діяльності у 2009 році – нові корми для свинарства. Це, зокрема, кормові добавки для ремонтних свинок. У добавці, яку використовують на етапі вирощування, ми зробили акцент на кращому розвитку статевих органів, кістяку, роговиць, копит. Упевнений, на неї звернуть увагу наші постійні клієнти і ті господарства, що лише починають розвивати свинарство.

    У цей рік ми ввійшли з оптимізмом, незважаючи на загальний невисокий рівень тваринництва України. На 46 млн. громадян у нас нараховується лише 6 млн. свиней, 3 млн. з них вирощує професійний сектор, решту – господарства

     

    altприватного сектора. Тоді як у Голландії, що може розміститися на території кількох наших областей, для задоволення потреб 16 млн. людей вирощують 12 млн. свиней. Сподіваємося, що 2010-й буде подібним до 2004-го, коли завдяки зміненій державній політиці чимало фінансово стабільних господарств обрали за пріоритет своєї діяльності тваринництво. Уже торік ми побачили реальні кроки держави стосовно підтримки цієї галузі. Тож запрошуємо всіх до співпраці.

     

    Віталій Орловський, директор ТОВ «РОПА Україна»:

    – За останні роки Україна втратила свій статус країни-виробника, експортера цукру. Квотування виробництва призвело до формування уявлення про нерентабельність цукрового бізнесу, скорочення посівів цукрового буряку, закриття цукрових заводів, формування дефіциту продукту, росту цін. Певний час цю нішу займав імпортований в Україну цукор із тростини. Більшість цивілізованих країн перейшли на виробництво біоетанолу, для чого потрібна рослинна сировина. Тож великі обсяги цукрової тростини переробляють на біоетанол, а не на цукор задля експорту. 

    Ми щиро раді цьому, оскільки Україна нарешті спробує поновити свої позиції на внутрішньому ринку. Про це свідчить введення 2010 року до сівозміни цукрових буряків. Нарешті ми зможемо пропонувати підприємствам свої машини, попит на які почав зростати порівняно з 2009 роком, коли замовлень фактично не було.

    Роки спаду продажів ми не витрачали даремно: суттєво дисциплінували, оптимізували свій бізнес, провели модернізацію

     

    altсервісу, зробили його мобільнішим, поповнили штат кваліфікованих механіків і збираємося з цієї міцної платформи стартувати.

    Оскільки фінансування аграріїв у нашій країні далеке від бажаного, ТОВ «РОПА Україна» ще 2003 р. визначила одним із перспективних напрямів роботи продаж техніки, що була у використанні. Цей напрям роботи обрали з обєктивної причини: техніка для збирання цукрових буряків надзвичайно дорога (1 машина – понад півмільйона євро). Ми навчилися поставляти такі машини до себе на базу, якісно ремонтувати їх і лише потім пропонувати клієнтам, гарантуючи їхню якісну роботу впродовж року. За нашими прогнозами, цього року через брак державної підтримки користуватиметься попитом саме така техніка. Відтак 90% наших продажів припадатимуть саме на неї. Упевнені: розвиток ринку техніки, що була у використанні, має великі перспективи.

    Як свідчать переговори в ході “ІнтерАгро”, цей рік буде для нас більш ніж успішним. Були у нас на стенді кілька домовленостей про продаж техніки. Проте це наші давні клієнти, що цього року употужнюють свої господарства, зрозумівши перспективність розвитку цукрового напряму в найближчі роки. До глобального покращення цукрової ситуації в країні далеко, проте позитивні зрушення вже є.

     

    Андрій Галинковський, технічний директор ТОВ «RCS»:

    Сучасне сільське господарство без ІТ-рішень важко уявити. Ми - лідери на українському ринку і пропонуємо системи JPS-моніторингу і контролю палива. На жаль, поки ці рішення впроваджують лише потужні вертикально інтегровані холдинги, такі як “Райз”, “Євронасіння”, “Миронівський хлібопродукт” тощо. Повязано це з необхідністю контролювати зловживання з використанням палива. Далі системи JPS-моніторингу вони інтегрують у систему обліку 1С, загальну систему керування підприємством. Але ці новації вже доступні й середнім і невеликим господарствам.

    Наша система дозволяє оперативно контролювати рухомі обєкти компаній (трактори, комбайни, вантажівки), витрати ними палива, знати, скільки залишилося в машини ресурсів, прогнозувати видаткову частину на ці складові ведення господарства, контролювати технічний стан техзасобів (температуру двигуна, обороти двигуна), отримувати максимально швидко інформацію, що є необхідною і для головного механіка, і для обліковця, і для керівника.

    Ми є розробниками і виробниками системи JPS-моніторингу. Представляємо повністю замкнений цикл виробництва. Наше підприємство - номінант премії „Кращі 100 товарів року”. Проте лише цього року помітили ріст попиту на нашу продукцію і можемо нарешті похвалитися, що знаходимося на етапі глобального впровадження. Зростання попиту на нашу продукцію повязане не стільки з інертністю аграріїв, скільки з новизною самої технології. Та й глобальна криза, в якій опинилася Україна, нарешті змусила виробників переглянути систему господарювання та оптимізувати видатки.

    Ми готові пропонувати клієнтам якісний продукт, який можна встановлювати на дуже широкий спектр техніки: від тракторів радянських часів до сучасної імпортної техніки. Упевнені, наш товар допоможе аграріям підвищити ефективність бізнесу, отримати додатковий прибуток.

     

    Сергій Аркуша, заступник генерального директора ВАТ «УманьФермМаш»:

    – На цій виставці підприємство представило близько 10 агрегатів. Новинки, які ми презентуємо, - це 20-тонний причеп, дисковий лущильник, традиційні агрегати, а також велика кількість ознайомлювальної літератури. При порівнянні зарубіжних аналогів і нашої продукції почуваємося спокійно. Так, європейські виробники мають високорозвинені технології, проте їхня вартість у 5 разів вища, ніж наша, а якість приблизно однакова. Упродовж 2009 року ми провели близько 20 днів поля, де мали змогу порівняти характеристики наших і закордонних машин. Висновок такий: ми не поступаємося іноземцям нічим.

    2009 рік, як і у багатьох інших, був дуже складним щодо продажів. І цього року не чекаємо особливих змін на краще. Але ми пропонуємо для аграріїв доставку за рахунок підприємства, виконання гарантійних зобов’язань, індивідуальний підхід по ціновій політиці (до речі, зараз діє 15-відсоткова знижка до весняної посівної кампанії), систему лізингу, за якою можна працювати упродовж 3-х років.

             Нам, як представникам вітчизняного машинобудування, дуже соромно, що на виставці представлено лише кілька українських сільгоспмашиновиробників. Але відвідувачі до нас приходять – це свідчення того, що “УманьФермМаш” правильно підібрав асортиментний ряд, упорядкував і налагодив сервісне обслуговування і розробив нормальну маркетингову політику: висока якість за невисоку ціну однозначно користуватиметься попитом.

     

    Ірина Приймак, керівник відділу маркетингу ЗАТ „Волинська фондова компанія”:

    – Саме у день офіційного відкриття “ІнтерАгро” нашій компанії виповнилося 17 років. Протриматися так довго на українському нестабільному ринку за різних політичних урядів - вже досягнення. Компанія представляє широкий спектр товарів і послуг для аграріїв. На сьогоднішній день сферу нашої діяльності можна розділити умовно на такі напрямки: продаж імпортної та вітчизняної сільгосптехніки, гарантійний сервіс та післягарантійне обслуговування, продаж запасних частин.

    ЗАТ „Волинська фондова компанія” презентує таких відомих світових виробників: "Unia group", "Laverda", "Kuhn", "Montana", "Meprozet", "Tanzi", "Crucianelli". Серед українських - завод-виробник "ХТЗ". Завдяки потужній та мобільній сервісній службі доставляємо техніку покупцю в господарство та запускаємо, забезпечуємо гарантійне та післягарантійне обслуговування. “ВФК” використовує комплексний підхід у роботі з клієнтами та партнерами, що забезпечує широкий вибір умов і форм розрахунків за придбану у нас техніку та послуги. Кожен продаж забезпечується обовязковим безкоштовним навчанням операторів (комбайнерів, трактористів, інженерів), що дає можливість їм швидко освоїти високотехнологічні машини і уникнути будь-яких проблем в експлуатації.

    Упродовж минулого року ми спробували змінити політику спілкування з клієнтами, шукаємо вигідні для них умови придбання техніки, завжди йдемо назустріч.

    Компанія росте. Продажі є. Можливо, частково менші, ніж раніше, проте ми на це не маємо часу зважати, навіть на “ІнтерАгро” вже фактично всі експонати розпродали. Проте їх вистачає на регіональних майданчиках, на які запрошуємо завітати.

     

    Роман Семерак, директор ТзОВ «Ріля Україна»:

    – Зі зростанням обсягів вирощування зернових не можна не помітити збільшення будівництва сільгоспвиробниками елеваторів та зерносушильних комплексів.

    У 2009 році обсяги кредитування знизились, інвестиційні проекти за участю іноземних інвесторів призупинились і не лише через політичну нестабільність в Україні. Проте кількість продажів обладнання нашої компанії (офіційного представника ТМ RIELA в Україні) постійно росте. Підводячи підсумки результатів роботи за 2009 рік, назвемо найкращі наши обєкти: ПП «Агрофірма Вільхівці» (Івано-Франківська обл.), ТзОВ «Лампка Агро» (Хмельницька обл.), де змонтовані нові сушарні; ТзОВ «Вінал Агро» (Львівська обл.), де зданий зерносушильний комплекс з подальшим зберіганням матеріалу в силосах. Також у 2009 році закінчено великий зерносушильний комплекс ТзОВ "ЛК Юкрейн Груп" у Львівській області місткістю 20 тис. т, який є цілісним комплексом з приймання, очищення, сушки, зберігання зерна і розвантаження його на автомобільний транспорт та вагони.

    Якість, точність, новітні технічні та енергозберігаючі технології - найважливіші критерії у виробництві. Працівники фірми докладають багато зусиль для підтримання встановленого іміджу та збільшення обсягу продажів. Важливу роль відіграють тут виставки, де ми представляємо свою продукцію, спілкуємося з виробниками, знаходимо нових клієнтів. Новинкою від ТМ RIELA серед експонатів “ІнтерАгро” була установка на причепі для приготування комбікормів. Хочемо, щоб на неї звернули особливу увагу. Ми сподіваємося на розширення кола своїх клієнтів, особливо за рахунок тих, хто відвідав наш стенд у Києві.

     

    Ельвіра Божонок, директор ТОВ «Франк Лемекс»:

    - Ви, певне, й на власні очі переконалися, що ми не дарма беремо участь в «ІнтерАгро-2010», адже звернули увагу, як багато відвідувачів зібралися біля наших стендів. Давно стало аксіомою, що без сучасної техніки неможливо ефективно господарювати на землі. А її надійність чималою мірою залежить від начебто «непомітних» швидкозношувальних деталей. От вийде з ладу схожа «непомітна» запчастина, і вся машина зупиниться. Але сучасні інноваційні методи виготовлення продукції «Франк Лемекс» є надійною гарантією бездоганної довгорічної служби наших деталей для ґрунтообробної техніки та комбайнів.

            Асортимент наш перевищує десятитисячну позначку. Пропонуємо ми запчастини до ґрунтообробної та збиральної техніки відомих виробників Європи: «Квернеланд», «Лемкен», «Фогель унд Нот», «Кун», «Григорі Бізон», «Рабеверк», ПНЛ, ББГ тощо. А гнучкість і довершеність у вирішенні високотехнологічних питань, вміння перетворювати найвибагливіші ідеї у найкращі реальні вироби завжди розширюють коло наших шанувальників. Що й підтвердила ця виставка.

     

    Валентина Болоховська, кандидат технічних наук, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, директор з перспективи розвитку та наукових питань підприємства «БТУ-Центр»: 

    - Протягом перших же годин «ІнтерАгро» до нашої експозиції завітали сотні відвідувачів. Серед них були й представники крупнотоварних агропідприємств, і селяни-одноосібники. Особливо багато серед наших шанувальників прибічників органічного виробництва. Усіх цікавлять препарати, виготовлені біотехнологічним способом. А саме такі засоби й пропонує наше підприємство.

        Варто зазначити, що «БТУ-Центр» має власну сертифіковану лабораторію, що гарантує високу якість препаратів. Завдячуючи шляхетній просвітницькій місії наших висококваліфікованих фахівців, що далеко не один рік ефективно працюють в галузі біотехнології, споживачі продукції «БТУ-Центр» переосмислюють роль біопрепаратів у веденні успішного господарювання. Тож в хімічно навантажену епоху люди свідомо віддають перевагу засобам природного походження, що не пригнічують наше здоров’я. Якщо ж хімічні міндобрива, даючи примарний ефект, «сприяють» накопиченню в ґрунті нерозчинних шкідливих речовин, то наші препарати повертають землі її первісну цінність у природний спосіб. Завдяки ефективній діяльності корисних мікроорганізмів, що входять до складу препаратів «БТУ-Центр», значно стимулюється діяльність ґрунтової мікрофлори. А результат цього – покращення родючості ґрунтів, своєчасне підживлення та ефективний захист рослин, і в дарунок – здорові продукти харчування.

     

    Олександр Цибко, заступник директора насіннєвої компанії «Зоря - Маїс Насіння» :

    - „ІнтерАгро” - авторитетна виставка, і ми завжди відгукуємося на запрошення взяти в ній активну участь. Цього разу представники компанії знайомили відвідувачів із шістнадцятьма гібридами кукурудзи вітчизняної та зарубіжної селекції. Наша експозиція викликала неабиякий інтерес. Знайшлося чимало охочих дізнатися про особливості „маїсівських” гібридів і придбати їх. І це не випадково, бо посівний матеріал, який ми пропонуємо, відповідає вимогам часу. Справа в тім, що наші гібриди дають добрі результати в усіх регіонах України. Тож маємо серед партнерів і відомих крупнотоварних сільгоспвиробників, що плідно співпрацюють із «Зоря - Маїс Насіння» вже не перший рік, і фермерські господарства середньої ланки.

            Кожного відвідувача ми знайомимо з результатами вирощування кукурудзи та соняшнику з посівного матеріалу, який представлено на виставці. Наші партнери гарантовано отримують урожай із гібридів французької селекції по 10-11 тонн в сухому зерні та при збиранні силосної маси по 600 ц/га вітчизняних гібридів. Чимало запитань надходить з приводу особливостей технологій вирощування сільгоспкультур. Завдяки тому, що наша компанія має представництва в регіонах, вдається оперативно допомагати нашим партнерам в успішному господарюванні. Отже, ми завжди раді успіхам партнерів, а новим – обіцяємо: приводу для розчарування не буде…      

     

    Федір Парій, директор Всеукраїнського наукового інституту селекції:

    - Цього разу з понад 30 гібридів і сортів різних культур власної селекції пропонуємо звернути увагу на наші гібриди соняшнику, який, упевнені, поза конкуренцією навіть серед сортів відомих зарубіжних фірм. Селекція – процес безперервний: створили один гібрид, інший сорт, передали на сортовипробування, розширили асортимент. Щороку реєструємо для використання в Україні по 2-3 гібриди. Тож своїх клієнтів можемо радувати постійно. У тому числі й на виставках, таких як „ІнтерАгро”. Тут цікаво працювати: поруч чимало імпортних фірм, із якими ризикуємо мірятися силами. Але ж наш посівний матеріал, не поступаючись якістю імпортним конкурентам, в кілька разів доступніший за ціною. Тому аграрії віддають нам перевагу. Сорти та гібриди від ВНІСу з успіхом вирощуються не лише в усіх регіонах України, а в Білорусі, та навіть у суворих умовах Підмосков’я та Ульяновської області Росії. Це й не дивно, адже вони високоврожайні, стійки до погодних примх, хвороб та шкідників. До того ж, вони високоякісні та доступні за ціною. Ми завжди раді новим замовникам і готові задовольняти всі їхні потреби у високоякісному посівному матеріалі.

     

    Лариса Ігнат, директор ТОВ «Агропрайм Холдинг»:

    - Хоча цей рік складний і непередбачуваний, є всі підстави сподіватися, що незабаром запрацює наш великий відгодівельний комплекс, де утримуватимуться в найкращих умовах і набиратимуть вагу 24 тис. свиней. Вже завезене все необхідне обладнання. Підписуємо контракт з чеською фірмою на постачання сандвіч-панелей. До речі, саме з цього матеріалу побудований наш племрепродуктор. Ми дуже задоволені такою будівельною технологією, адже «змонтувати» велике приміщення можна буквально за кілька тижнів без застосування спеціальної техніки та особливих зусиль. У таких фермах влітку не спекотно, а взимку тепло. При нашому відгодівельному комплексі буде і мясокомбінат, звідки постачатимуться до супермаркетів охолоджені напівтуші.

         Завдяки тому, що в нас є чудова кормова база, власний сучасний елеватор, високопродуктивне племінне поголівя, відгодовувати тварин і постачати їхнє мясо в торговельну мережу буде рентабельно й вигідно. Сподіваюся, що незабаром наші високоякісні м’ясні продукти добре оцінять не лише споживачі Одещини, а й зарубіжних країн. Ми не боїмося конкуренції, бо дбаємо про селекційну справу та сучасні високоефективні технології утримання тварин. І свині наші набирають товарну вагу не понад рік, як у переважної більшості невеликих господарств, а протягом 105-155 діб, при цьому зїдаючи лише 350-400 кг корму замість тонни, як зазвичай…     

     

    Олександр Ісаєнко, член Наглядової ради, директор з продажів ТОВ «ВО «ТЕХНА»

    - Компания ООО «ПО «ТЕХНА» принимает достаточно активное участие в выставочных мероприятиях как в Украине, так и в странах СНГ, Европе, Азии, Америке. В январе мы представили образцы производимого нами оборудования на выставке в Атланте (США). Оборудование получило прекрасные отзывы технических специалистов в птицеводческой отрасли.

           Эта выставка позволила компании познакомиться с мировыми технологиями и приобрести полезный опыт. А также найти новых заказчиков и партнеров. Используя научные исследования в отрасли птицеводства, а также опыт птицеводческих хозяйств, мы постоянно работаем над усовершенствованием выпускаемого оборудования. Благодаря этому предлагаем своим заказчикам новые модели с современными системами и узлами оборудования.

    Наши потенциальные потребители - это не только крупные агрохолдинги, но и средние птицеводческие предприятия. Производственное объединение «ТЕХНА», имеет девятилетний опыт работы в отрасли птицеводства. Наши постоянные заказчики - птицеводческие хозяйства России, Белоруссии, Казахстана, Азербайджана, Литвы, Румынии и Узбекистана.

    Срок гарантии на производимое компанией «ТЕХНА» оборудование - 2 года. Сервисное обслуживание не заканчивается на гарантийном сроке, а продолжается до тех пор, пока данное оборудование используется нашими заказчиками. Обратившись к нам, заказчик получит своевременную и квалифицированную помощь.

    Ведь девиз нашей компании: «Решение для эффективного птицеводства».

     

    Юрій Пономар, генеральний директор ТОВ «Краснянське СП «Агромаш»:

    - Настрій піднесений, адже попри сніг, що припорошив нашу техніку на відкритому майданчику «ІнтерАгро», зацікавлених було чимало. Ми представили і важкі причіпні дискові борони БДВП шириною захвату 5-7 метрів, і лущильник ЛД для посіву сидеральних культур, і легку дискову борону БДЛП з сівалкою австрійського виробництва. До речі, таку борону можна комплектувати й універсальною сівалкою, вона водночас і міндобривами здатна ґрунт підживлювати. А цей комбінований агрегат передпосівної обробки ґрунту АК виконує одразу декілька операцій: вирівнює, подрібнює, культивує, прикочує і ущільнює ґрунт. А тепер підраxxxте, скільки часу й палива можна зекономити, якщо користуватися таким багатофункціональним агрегатом.

      Техніка, яку ми пропонуємо, задовольняє потреби агрогосподарств незалежно від масштабів їхньої діяльності. Різноманітні моделі захвату нашого обладнання дозволяють продуктивно працювати, маючи і міні-трактор потужністю лише 25 к.с., і тяговий гігант понад 250 кінських сил. Приваблює наших партнерів не лише висока якість та широкий асортимент техніки, а ще й доступні ціни.     





    Схожі новини
  • Візитери з Франції
  • Участь у виставках «Agro Animal Show» та «Зернові технології» - запорука успішного господарювання
  • Створення кооперативних елеваторів забезпечить стабільну позицію одноосібника на ринку зерна
  • „АГРО-2012” запрошує
  • МінАП визначив перелік і ціни на сільгосптехніку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

„ІНТЕРАГРО-2010”: НОВИНКИ ВІД КОМПАНІЙ-УЧАСНИЦЬ


alt

         У Києві завершила роботу спеціалізована Міжнародна виставка високоефективного сільського господарства „ІнтерАгро”. Цього року її проводили вшосте. За цей час виставка здобула популярність і широке визнання, стала однією з найбільших у галузі, охопивши фактично всі напрямки розвитку АПК.

         Про враження і деякі новинки вам розскажують самі учасники виставки.

Віктор Барило, генеральний директор «Цехове Корм ЛТД»:

– Ми пропонуємо готові корми для поросят і кормові добавки для годівлі тварин і птиці.

Чи не найважчими процесами у свинарстві є робота зі свиноматками і поросятами. Ми розробили чимало цікавих продуктів, які вважаємо найкращими на цей момент на вітчизняному ринку.

Один із основних напрямків нашої діяльності у 2009 році – нові корми для свинарства. Це, зокрема, кормові добавки для ремонтних свинок. У добавці, яку використовують на етапі вирощування, ми зробили акцент на кращому розвитку статевих органів, кістяку, роговиць, копит. Упевнений, на неї звернуть увагу наші постійні клієнти і ті господарства, що лише починають розвивати свинарство.

У цей рік ми ввійшли з оптимізмом, незважаючи на загальний невисокий рівень тваринництва України. На 46 млн. громадян у нас нараховується лише 6 млн. свиней, 3 млн. з них вирощує професійний сектор, решту – господарства

 

altприватного сектора. Тоді як у Голландії, що може розміститися на території кількох наших областей, для задоволення потреб 16 млн. людей вирощують 12 млн. свиней. Сподіваємося, що 2010-й буде подібним до 2004-го, коли завдяки зміненій державній політиці чимало фінансово стабільних господарств обрали за пріоритет своєї діяльності тваринництво. Уже торік ми побачили реальні кроки держави стосовно підтримки цієї галузі. Тож запрошуємо всіх до співпраці.

 

Віталій Орловський, директор ТОВ «РОПА Україна»:

– За останні роки Україна втратила свій статус країни-виробника, експортера цукру. Квотування виробництва призвело до формування уявлення про нерентабельність цукрового бізнесу, скорочення посівів цукрового буряку, закриття цукрових заводів, формування дефіциту продукту, росту цін. Певний час цю нішу займав імпортований в Україну цукор із тростини. Більшість цивілізованих країн перейшли на виробництво біоетанолу, для чого потрібна рослинна сировина. Тож великі обсяги цукрової тростини переробляють на біоетанол, а не на цукор задля експорту. 

Ми щиро раді цьому, оскільки Україна нарешті спробує поновити свої позиції на внутрішньому ринку. Про це свідчить введення 2010 року до сівозміни цукрових буряків. Нарешті ми зможемо пропонувати підприємствам свої машини, попит на які почав зростати порівняно з 2009 роком, коли замовлень фактично не було.

Роки спаду продажів ми не витрачали даремно: суттєво дисциплінували, оптимізували свій бізнес, провели модернізацію

 

altсервісу, зробили його мобільнішим, поповнили штат кваліфікованих механіків і збираємося з цієї міцної платформи стартувати.

Оскільки фінансування аграріїв у нашій країні далеке від бажаного, ТОВ «РОПА Україна» ще 2003 р. визначила одним із перспективних напрямів роботи продаж техніки, що була у використанні. Цей напрям роботи обрали з обєктивної причини: техніка для збирання цукрових буряків надзвичайно дорога (1 машина – понад півмільйона євро). Ми навчилися поставляти такі машини до себе на базу, якісно ремонтувати їх і лише потім пропонувати клієнтам, гарантуючи їхню якісну роботу впродовж року. За нашими прогнозами, цього року через брак державної підтримки користуватиметься попитом саме така техніка. Відтак 90% наших продажів припадатимуть саме на неї. Упевнені: розвиток ринку техніки, що була у використанні, має великі перспективи.

Як свідчать переговори в ході “ІнтерАгро”, цей рік буде для нас більш ніж успішним. Були у нас на стенді кілька домовленостей про продаж техніки. Проте це наші давні клієнти, що цього року употужнюють свої господарства, зрозумівши перспективність розвитку цукрового напряму в найближчі роки. До глобального покращення цукрової ситуації в країні далеко, проте позитивні зрушення вже є.

 

Андрій Галинковський, технічний директор ТОВ «RCS»:

Сучасне сільське господарство без ІТ-рішень важко уявити. Ми - лідери на українському ринку і пропонуємо системи JPS-моніторингу і контролю палива. На жаль, поки ці рішення впроваджують лише потужні вертикально інтегровані холдинги, такі як “Райз”, “Євронасіння”, “Миронівський хлібопродукт” тощо. Повязано це з необхідністю контролювати зловживання з використанням палива. Далі системи JPS-моніторингу вони інтегрують у систему обліку 1С, загальну систему керування підприємством. Але ці новації вже доступні й середнім і невеликим господарствам.

Наша система дозволяє оперативно контролювати рухомі обєкти компаній (трактори, комбайни, вантажівки), витрати ними палива, знати, скільки залишилося в машини ресурсів, прогнозувати видаткову частину на ці складові ведення господарства, контролювати технічний стан техзасобів (температуру двигуна, обороти двигуна), отримувати максимально швидко інформацію, що є необхідною і для головного механіка, і для обліковця, і для керівника.

Ми є розробниками і виробниками системи JPS-моніторингу. Представляємо повністю замкнений цикл виробництва. Наше підприємство - номінант премії „Кращі 100 товарів року”. Проте лише цього року помітили ріст попиту на нашу продукцію і можемо нарешті похвалитися, що знаходимося на етапі глобального впровадження. Зростання попиту на нашу продукцію повязане не стільки з інертністю аграріїв, скільки з новизною самої технології. Та й глобальна криза, в якій опинилася Україна, нарешті змусила виробників переглянути систему господарювання та оптимізувати видатки.

Ми готові пропонувати клієнтам якісний продукт, який можна встановлювати на дуже широкий спектр техніки: від тракторів радянських часів до сучасної імпортної техніки. Упевнені, наш товар допоможе аграріям підвищити ефективність бізнесу, отримати додатковий прибуток.

 

Сергій Аркуша, заступник генерального директора ВАТ «УманьФермМаш»:

– На цій виставці підприємство представило близько 10 агрегатів. Новинки, які ми презентуємо, - це 20-тонний причеп, дисковий лущильник, традиційні агрегати, а також велика кількість ознайомлювальної літератури. При порівнянні зарубіжних аналогів і нашої продукції почуваємося спокійно. Так, європейські виробники мають високорозвинені технології, проте їхня вартість у 5 разів вища, ніж наша, а якість приблизно однакова. Упродовж 2009 року ми провели близько 20 днів поля, де мали змогу порівняти характеристики наших і закордонних машин. Висновок такий: ми не поступаємося іноземцям нічим.

2009 рік, як і у багатьох інших, був дуже складним щодо продажів. І цього року не чекаємо особливих змін на краще. Але ми пропонуємо для аграріїв доставку за рахунок підприємства, виконання гарантійних зобов’язань, індивідуальний підхід по ціновій політиці (до речі, зараз діє 15-відсоткова знижка до весняної посівної кампанії), систему лізингу, за якою можна працювати упродовж 3-х років.

         Нам, як представникам вітчизняного машинобудування, дуже соромно, що на виставці представлено лише кілька українських сільгоспмашиновиробників. Але відвідувачі до нас приходять – це свідчення того, що “УманьФермМаш” правильно підібрав асортиментний ряд, упорядкував і налагодив сервісне обслуговування і розробив нормальну маркетингову політику: висока якість за невисоку ціну однозначно користуватиметься попитом.

 

Ірина Приймак, керівник відділу маркетингу ЗАТ „Волинська фондова компанія”:

– Саме у день офіційного відкриття “ІнтерАгро” нашій компанії виповнилося 17 років. Протриматися так довго на українському нестабільному ринку за різних політичних урядів - вже досягнення. Компанія представляє широкий спектр товарів і послуг для аграріїв. На сьогоднішній день сферу нашої діяльності можна розділити умовно на такі напрямки: продаж імпортної та вітчизняної сільгосптехніки, гарантійний сервіс та післягарантійне обслуговування, продаж запасних частин.

ЗАТ „Волинська фондова компанія” презентує таких відомих світових виробників: "Unia group", "Laverda", "Kuhn", "Montana", "Meprozet", "Tanzi", "Crucianelli". Серед українських - завод-виробник "ХТЗ". Завдяки потужній та мобільній сервісній службі доставляємо техніку покупцю в господарство та запускаємо, забезпечуємо гарантійне та післягарантійне обслуговування. “ВФК” використовує комплексний підхід у роботі з клієнтами та партнерами, що забезпечує широкий вибір умов і форм розрахунків за придбану у нас техніку та послуги. Кожен продаж забезпечується обовязковим безкоштовним навчанням операторів (комбайнерів, трактористів, інженерів), що дає можливість їм швидко освоїти високотехнологічні машини і уникнути будь-яких проблем в експлуатації.

Упродовж минулого року ми спробували змінити політику спілкування з клієнтами, шукаємо вигідні для них умови придбання техніки, завжди йдемо назустріч.

Компанія росте. Продажі є. Можливо, частково менші, ніж раніше, проте ми на це не маємо часу зважати, навіть на “ІнтерАгро” вже фактично всі експонати розпродали. Проте їх вистачає на регіональних майданчиках, на які запрошуємо завітати.

 

Роман Семерак, директор ТзОВ «Ріля Україна»:

– Зі зростанням обсягів вирощування зернових не можна не помітити збільшення будівництва сільгоспвиробниками елеваторів та зерносушильних комплексів.

У 2009 році обсяги кредитування знизились, інвестиційні проекти за участю іноземних інвесторів призупинились і не лише через політичну нестабільність в Україні. Проте кількість продажів обладнання нашої компанії (офіційного представника ТМ RIELA в Україні) постійно росте. Підводячи підсумки результатів роботи за 2009 рік, назвемо найкращі наши обєкти: ПП «Агрофірма Вільхівці» (Івано-Франківська обл.), ТзОВ «Лампка Агро» (Хмельницька обл.), де змонтовані нові сушарні; ТзОВ «Вінал Агро» (Львівська обл.), де зданий зерносушильний комплекс з подальшим зберіганням матеріалу в силосах. Також у 2009 році закінчено великий зерносушильний комплекс ТзОВ "ЛК Юкрейн Груп" у Львівській області місткістю 20 тис. т, який є цілісним комплексом з приймання, очищення, сушки, зберігання зерна і розвантаження його на автомобільний транспорт та вагони.

Якість, точність, новітні технічні та енергозберігаючі технології - найважливіші критерії у виробництві. Працівники фірми докладають багато зусиль для підтримання встановленого іміджу та збільшення обсягу продажів. Важливу роль відіграють тут виставки, де ми представляємо свою продукцію, спілкуємося з виробниками, знаходимо нових клієнтів. Новинкою від ТМ RIELA серед експонатів “ІнтерАгро” була установка на причепі для приготування комбікормів. Хочемо, щоб на неї звернули особливу увагу. Ми сподіваємося на розширення кола своїх клієнтів, особливо за рахунок тих, хто відвідав наш стенд у Києві.

 

Ельвіра Божонок, директор ТОВ «Франк Лемекс»:

- Ви, певне, й на власні очі переконалися, що ми не дарма беремо участь в «ІнтерАгро-2010», адже звернули увагу, як багато відвідувачів зібралися біля наших стендів. Давно стало аксіомою, що без сучасної техніки неможливо ефективно господарювати на землі. А її надійність чималою мірою залежить від начебто «непомітних» швидкозношувальних деталей. От вийде з ладу схожа «непомітна» запчастина, і вся машина зупиниться. Але сучасні інноваційні методи виготовлення продукції «Франк Лемекс» є надійною гарантією бездоганної довгорічної служби наших деталей для ґрунтообробної техніки та комбайнів.

        Асортимент наш перевищує десятитисячну позначку. Пропонуємо ми запчастини до ґрунтообробної та збиральної техніки відомих виробників Європи: «Квернеланд», «Лемкен», «Фогель унд Нот», «Кун», «Григорі Бізон», «Рабеверк», ПНЛ, ББГ тощо. А гнучкість і довершеність у вирішенні високотехнологічних питань, вміння перетворювати найвибагливіші ідеї у найкращі реальні вироби завжди розширюють коло наших шанувальників. Що й підтвердила ця виставка.

 

Валентина Болоховська, кандидат технічних наук, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, директор з перспективи розвитку та наукових питань підприємства «БТУ-Центр»: 

- Протягом перших же годин «ІнтерАгро» до нашої експозиції завітали сотні відвідувачів. Серед них були й представники крупнотоварних агропідприємств, і селяни-одноосібники. Особливо багато серед наших шанувальників прибічників органічного виробництва. Усіх цікавлять препарати, виготовлені біотехнологічним способом. А саме такі засоби й пропонує наше підприємство.

    Варто зазначити, що «БТУ-Центр» має власну сертифіковану лабораторію, що гарантує високу якість препаратів. Завдячуючи шляхетній просвітницькій місії наших висококваліфікованих фахівців, що далеко не один рік ефективно працюють в галузі біотехнології, споживачі продукції «БТУ-Центр» переосмислюють роль біопрепаратів у веденні успішного господарювання. Тож в хімічно навантажену епоху люди свідомо віддають перевагу засобам природного походження, що не пригнічують наше здоров’я. Якщо ж хімічні міндобрива, даючи примарний ефект, «сприяють» накопиченню в ґрунті нерозчинних шкідливих речовин, то наші препарати повертають землі її первісну цінність у природний спосіб. Завдяки ефективній діяльності корисних мікроорганізмів, що входять до складу препаратів «БТУ-Центр», значно стимулюється діяльність ґрунтової мікрофлори. А результат цього – покращення родючості ґрунтів, своєчасне підживлення та ефективний захист рослин, і в дарунок – здорові продукти харчування.

 

Олександр Цибко, заступник директора насіннєвої компанії «Зоря - Маїс Насіння» :

- „ІнтерАгро” - авторитетна виставка, і ми завжди відгукуємося на запрошення взяти в ній активну участь. Цього разу представники компанії знайомили відвідувачів із шістнадцятьма гібридами кукурудзи вітчизняної та зарубіжної селекції. Наша експозиція викликала неабиякий інтерес. Знайшлося чимало охочих дізнатися про особливості „маїсівських” гібридів і придбати їх. І це не випадково, бо посівний матеріал, який ми пропонуємо, відповідає вимогам часу. Справа в тім, що наші гібриди дають добрі результати в усіх регіонах України. Тож маємо серед партнерів і відомих крупнотоварних сільгоспвиробників, що плідно співпрацюють із «Зоря - Маїс Насіння» вже не перший рік, і фермерські господарства середньої ланки.

        Кожного відвідувача ми знайомимо з результатами вирощування кукурудзи та соняшнику з посівного матеріалу, який представлено на виставці. Наші партнери гарантовано отримують урожай із гібридів французької селекції по 10-11 тонн в сухому зерні та при збиранні силосної маси по 600 ц/га вітчизняних гібридів. Чимало запитань надходить з приводу особливостей технологій вирощування сільгоспкультур. Завдяки тому, що наша компанія має представництва в регіонах, вдається оперативно допомагати нашим партнерам в успішному господарюванні. Отже, ми завжди раді успіхам партнерів, а новим – обіцяємо: приводу для розчарування не буде…      

 

Федір Парій, директор Всеукраїнського наукового інституту селекції:

- Цього разу з понад 30 гібридів і сортів різних культур власної селекції пропонуємо звернути увагу на наші гібриди соняшнику, який, упевнені, поза конкуренцією навіть серед сортів відомих зарубіжних фірм. Селекція – процес безперервний: створили один гібрид, інший сорт, передали на сортовипробування, розширили асортимент. Щороку реєструємо для використання в Україні по 2-3 гібриди. Тож своїх клієнтів можемо радувати постійно. У тому числі й на виставках, таких як „ІнтерАгро”. Тут цікаво працювати: поруч чимало імпортних фірм, із якими ризикуємо мірятися силами. Але ж наш посівний матеріал, не поступаючись якістю імпортним конкурентам, в кілька разів доступніший за ціною. Тому аграрії віддають нам перевагу. Сорти та гібриди від ВНІСу з успіхом вирощуються не лише в усіх регіонах України, а в Білорусі, та навіть у суворих умовах Підмосков’я та Ульяновської області Росії. Це й не дивно, адже вони високоврожайні, стійки до погодних примх, хвороб та шкідників. До того ж, вони високоякісні та доступні за ціною. Ми завжди раді новим замовникам і готові задовольняти всі їхні потреби у високоякісному посівному матеріалі.

 

Лариса Ігнат, директор ТОВ «Агропрайм Холдинг»:

- Хоча цей рік складний і непередбачуваний, є всі підстави сподіватися, що незабаром запрацює наш великий відгодівельний комплекс, де утримуватимуться в найкращих умовах і набиратимуть вагу 24 тис. свиней. Вже завезене все необхідне обладнання. Підписуємо контракт з чеською фірмою на постачання сандвіч-панелей. До речі, саме з цього матеріалу побудований наш племрепродуктор. Ми дуже задоволені такою будівельною технологією, адже «змонтувати» велике приміщення можна буквально за кілька тижнів без застосування спеціальної техніки та особливих зусиль. У таких фермах влітку не спекотно, а взимку тепло. При нашому відгодівельному комплексі буде і мясокомбінат, звідки постачатимуться до супермаркетів охолоджені напівтуші.

     Завдяки тому, що в нас є чудова кормова база, власний сучасний елеватор, високопродуктивне племінне поголівя, відгодовувати тварин і постачати їхнє мясо в торговельну мережу буде рентабельно й вигідно. Сподіваюся, що незабаром наші високоякісні м’ясні продукти добре оцінять не лише споживачі Одещини, а й зарубіжних країн. Ми не боїмося конкуренції, бо дбаємо про селекційну справу та сучасні високоефективні технології утримання тварин. І свині наші набирають товарну вагу не понад рік, як у переважної більшості невеликих господарств, а протягом 105-155 діб, при цьому зїдаючи лише 350-400 кг корму замість тонни, як зазвичай…     

 

Олександр Ісаєнко, член Наглядової ради, директор з продажів ТОВ «ВО «ТЕХНА»

- Компания ООО «ПО «ТЕХНА» принимает достаточно активное участие в выставочных мероприятиях как в Украине, так и в странах СНГ, Европе, Азии, Америке. В январе мы представили образцы производимого нами оборудования на выставке в Атланте (США). Оборудование получило прекрасные отзывы технических специалистов в птицеводческой отрасли.

       Эта выставка позволила компании познакомиться с мировыми технологиями и приобрести полезный опыт. А также найти новых заказчиков и партнеров. Используя научные исследования в отрасли птицеводства, а также опыт птицеводческих хозяйств, мы постоянно работаем над усовершенствованием выпускаемого оборудования. Благодаря этому предлагаем своим заказчикам новые модели с современными системами и узлами оборудования.

Наши потенциальные потребители - это не только крупные агрохолдинги, но и средние птицеводческие предприятия. Производственное объединение «ТЕХНА», имеет девятилетний опыт работы в отрасли птицеводства. Наши постоянные заказчики - птицеводческие хозяйства России, Белоруссии, Казахстана, Азербайджана, Литвы, Румынии и Узбекистана.

Срок гарантии на производимое компанией «ТЕХНА» оборудование - 2 года. Сервисное обслуживание не заканчивается на гарантийном сроке, а продолжается до тех пор, пока данное оборудование используется нашими заказчиками. Обратившись к нам, заказчик получит своевременную и квалифицированную помощь.

Ведь девиз нашей компании: «Решение для эффективного птицеводства».

 

Юрій Пономар, генеральний директор ТОВ «Краснянське СП «Агромаш»:

- Настрій піднесений, адже попри сніг, що припорошив нашу техніку на відкритому майданчику «ІнтерАгро», зацікавлених було чимало. Ми представили і важкі причіпні дискові борони БДВП шириною захвату 5-7 метрів, і лущильник ЛД для посіву сидеральних культур, і легку дискову борону БДЛП з сівалкою австрійського виробництва. До речі, таку борону можна комплектувати й універсальною сівалкою, вона водночас і міндобривами здатна ґрунт підживлювати. А цей комбінований агрегат передпосівної обробки ґрунту АК виконує одразу декілька операцій: вирівнює, подрібнює, культивує, прикочує і ущільнює ґрунт. А тепер підраxxxте, скільки часу й палива можна зекономити, якщо користуватися таким багатофункціональним агрегатом.

  Техніка, яку ми пропонуємо, задовольняє потреби агрогосподарств незалежно від масштабів їхньої діяльності. Різноманітні моделі захвату нашого обладнання дозволяють продуктивно працювати, маючи і міні-трактор потужністю лише 25 к.с., і тяговий гігант понад 250 кінських сил. Приваблює наших партнерів не лише висока якість та широкий асортимент техніки, а ще й доступні ціни.     





Схожі новини
  • Візитери з Франції
  • Участь у виставках «Agro Animal Show» та «Зернові технології» - запорука успішного господарювання
  • Створення кооперативних елеваторів забезпечить стабільну позицію одноосібника на ринку зерна
  • „АГРО-2012” запрошує
  • МінАП визначив перелік і ціни на сільгосптехніку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.