Аграрний тиждень. Україна
» » Animal Farming Ukraine 2010. Перша спроба
» » Animal Farming Ukraine 2010. Перша спроба

    Animal Farming Ukraine 2010. Перша спроба


    alt    Впродовж трьох днів у Києві в Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті активно спілкувались, дискутували, обмінювались напрацьованим досвідом тваринники.

        Щоправда, вітчизняних компаній, які би працювали в галузях тваринництва, було обмаль. Розуміючи перспективи розвитку свинарства, молочного і мясного скотарства, птахівництва в Україні, до Києва приїхали численні спеціалісти зі 130 країн світу. Принаймні таку цифру назвали організатори виставки. Вони ж і наполягають: Animal Farming Ukraine 2010 – перша і на сьогодні єдина в нашій країні вузькоспеціалізована виставка тваринництва і птахівництва. І з цим, певне, варто погодитися.

    Під час урочистої церемонії відкриття виставкового заходу, високоповажні гості, а серед них – заступник міністра аграрної політики України Сергій Биков, голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Леонід Козаченко, президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Микола Миркевич та інші – підкреслили, що тваринництво – одна з найперспективніших галузей АПК України. І хоча скотарство, свинарство і птахівництво у нас активно розвивається, мясної продукції все ж недостатньо на внутрішньому ринку. І завдання тих, хто займається такою неспокійною роботою як догляд і утримання сільгосптварин, не лише нагодувати якісною тваринницькою продукцією вітчизняних споживачів, а й якнайшвидше вийти з нею на світові ринки. До прикладу, птахівники вже готові експортувати куряче м’ясо і яйця до країн СНД і ЄС, деякі птахопідприємства навіть проінспектовані відповідними службами.

    До того ж варто пам’ятати, що позиції України у світовому тваринництві постійно укріплюються. Адже ми маємо

     

    altдостатню кількість сільськогосподарських угідь, тож можемо здешевлювати вартість кормів, що виробляємо. Маємо і кваліфікованих спеціалістів. Наш внутрішній споживчий ринок швидко розвивається. А отже, це відкриває величезні перспективи для зарубіжних партнерів, які ладні поставляти нам сучасні технології, товари, послуги для утримання і годівлі свиней, ВРХ, птиці.

     

    Геннадій Мальований, генеральний директор компанії «ПО ТЕХНА»:

    - Підприємство «ПО ТЕХНА» невпинно розвивається, збільшуючи асортимент продукції і вдосконалюючи вже існуюче обладнання. На виставці Animal Farming Ukraine компанія «ПО ТЕХНА» окрім вже знайомої клієнтам продукції представила декілька новинок. Це традиційна клітка для вирощування бройлерів, яку компанія продає більше двох років, але цьогоріч ми її дещо доопрацювали і додали освітлення годівниць всередині кліток. Такі зміни були викликані потребами і бажанням наших клієнтів, адже, за їхніми словами, використовуючи технологію освітлення, можна отримати більший приріст ваги птиці.

    Інша пропозиція від «ПО ТЕХНА» – це клітки-хмарочоси для утримання курей. Потребу в багатоярусних клітках диктує подорожчання землі, і для економії місця більшість птахофабрик для скорочення виробничих майданчиків використовують багатоярусні клітки. «ПО ТЕХНА» пропонує восьмиярусну клітку. До цього ми позиціонували 4-6 ярусів, але європейські клієнти почали замовляти восьмиярусні батареї. В Казахстані «ПО ТЕХНА» має проект десятиярусних кліток. Треба завважити, що кількість обслуговуючого персоналу, не зважаючи на збільшення

     

    altкількості батарей, а відповідно і кількості птиці, залишається незмінним. Загалом у нашій компанії вже розроблена конструкція 16-ярусних кліток. Збільшення ярусів клітки призвело до зміни конструкції при обслуговуванні. Клітки на 4-6 ярусів можна обслуговувати з підлоги, а в той час для кліток-хмарочосів розробили нову технологію – проміжна підлога і рухома конструкція, яка рухається вздовж кліток, що значно підвищує продуктивність використання обладнання виробництва «ПО ТЕХНА».

     

    Вадим Горошков, начальник комерційного відділу ICK Group:

    - Наша компанія займається виробництвом обладнання TM GRANTECH для гранулювання комбікорму і переробки біомаси на паливні гранули. На виставці Animal Farming Ukraine ICK Group представляє охолоджувач гранул невеликої продуктивності, який є однією зі складових міні-комплексу. Міні-комплекс для гранулювання – це розробка ICK Group. Наша компанія здійснює повний комплекс послуг – інжиніринг, розробка та виготовлення обладнання TM GRANTECH, монтаж, навчання персоналу, гарантійне і сервісне обслуговування. Все обладнання розробляється і виготовляється в Україні в Київській області. Зазначу, що в Україні аналогів нашої продукції немає. Нашими конкурентами є європейські компанії. Тому наша продукція здебільшого експортується в країни СНД. В Україні більшість господарств використовує в кормовиробництві старе обладнання, яке ще залишилося з радянських часів. Періодично господарства замовляють в ICK Group реставрацію старого обладнання, а заводи, які виходять на нові потужності, замовляють нове обладнання TM GRANTECH.

     

    Віталій Ромашко, генеральний директор компанії Біовак в Україні:

    - Компанія Біовак зовсім нещодавно вийшла на ринок Україні. Це дочірне підприємство німецької компанії Biochem Zusatzstoffe Handels-u Produktionsges. mbH. Ми займаємося імпортом продукції цієї компанії та низки інших компаній-партнерів з Данії та Фінляндії. Продукція, яку ми реалізуємо на території України, має гасло – «Безпечна годівля для здорового харчування». Це новітні розробки в галузі біохімії з виключно природними кормовими добавками. Наразі ми реалізуємо продукцію для птахівництва та тваринництва.

    Для України наразі є дуже актуальним питання вигодування птиці та свиней високоефективними та якісними кормами. В Європі був прийнятий закон, який забороняє введення антибіотиків як стимуляторів росту для годівлі всіх видів тварин. Тому наша продукція має перспективу розвитку в Україні, адже багато сільгосппідприємств мають бажання експортувати вироблену продукцію за кордон. А відгодівля тварин і птиці продукцією компанії надає таку можливість, адже вона відповідає європейським стандартам і вимогам. Крім того, консультанти компанії Біовак допомагають складати оптимальні раціони, які дозволяють заощаджувати кошти. Тож ми одночасно пропонуємо безпечність і економію. Гадаю, ці дві складових дуже важливі для українських сільгосппідприємств.

     

    Олексій Науменко, директор свинокомплексу «Серволюкс-Генетик»:

    - Ми одна з компаній в Україні, де представлено GGP-стадо, тобто поголів’я свиней прапрабатьківської породи від компанії «Hypor». На виставці Animal Farming Ukraine ми представили великі фото нашої свиноферми, щоб люди мали уявлення про наше підприємство, знали, яка справді ферма, які справжні поросята. Шкода, але за правилами біобезпеки ми не змогли привезти на виставку тварин, так само як і не можемо пускати відвідувачів на свинокомплекс. Взагалі на комплексі в нас суворе дотримання біобезпеки. На територію ферми не має права заїзджати жодна машина. Коли клієнти приїздять за черговою партією поросят, то вибір тварин відбувається через відеоспостереження, через монітор. Потім записується номер тварини і людина впевнена, що отримає вона саме те порося, яка вибрала. Потрапити всередину свинокомплексу неможливо.

    В рамках виставки ми знайомимо своїх потенційних клієнтів з процесом транспортування сперми, як ми її утримуємо, перевозимо, тобто розповідаємо весь процес, щоб наші клієнти були впевнені, що вони отримають якісну сперму. Сперму передаємо разом з катетерами для штучного осіменіння. До того ж менеджер напрямку Центральної та Східної Європи компанії «Hypor» Тон тен Дам в рамках виставки Animal Farming Ukraine доповідав на конференції на тему «Вибір правильного генетичного матеріалу і його вплив на виробництво та якість свинини».

    Загалом можна сказати, що у нас продуктивно пройшла виставка, було активне спілкування з потенційними клієнтами. Приємно усвідомлювати, що свинарство в Україні набирає обертів.

     

    Геннадій Чернецький, офіційний представник компанії Hermitage в Україні:

    - Добре, що нарешті в Україні з’явилася вузькоспеціалізована виставка тваринництва і птахівництва, тому що насправді ці галузі заслужили на те, щоб мати власну виставку, адже вони займають великий сегмент ринку.

    Як генетична компанія, Hermitage пропонує широкий спектр генетичних товарів, таких як чистопородний молодняк, GGP/GP породи ландрас і велика біла. Це тварини, відібрані за материнськими селекційними індексами, тобто вони мають потенційну можливість створити найкращий гібрид для виробництва поросят на забій. І також широкий спектр термінальних ліній кнурів, основна мета яких – створення гарної м’ясної тушки, каркаса, який так необхідний українському виробнику. Ми маємо декілька таких термінальних ліній. Новинкою можна вважати лінію Беркі, яка була створена торік. Ця лінія здебільшого була створена для західного ринку і основна її цінність – дуже смачне м'ясо.

    Щороку компанія Hermitage випускає каталог, де розміщено всіх кнурів, які існують на наших підприємствах. Ми маємо станції штучного запліднення в Англії, Ірландії, Німеччині, Італії, Іспанії.  

    Компанію Hermitage відрізняє від інших компаній бажання не просто продати тварин, а через генетичну і технічну підтримку цих тварин допомагати господарствам отримати максимальний прибуток. Треба зважати на те, що старі методи селекційної роботи не виправдовують себе. Hermitage розробила спеціальну програму розвитку закритого стада BLUP (понад 20 тис. маток). За допомогою цієї програми постійно ведеться робота по схрещуванню найкращих маток і найкращих кнурів, в результаті отримуючи покоління краще, ніж їхні батьки.

    Наприкінці липня була завезена перша партія поросят Hermitage в господарство АФ «Шахтар» Донецької області. Найближчим часом ми сподіваємося на підписання нових контрактів.

                                            

                                                             Світлана СЛОБОДА,

                                                              Маряна ДОБРОБОГ

     





    Схожі новини
  • №7-8(261)
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Animal Farming Ukraine 2010. Перша спроба


alt    Впродовж трьох днів у Києві в Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті активно спілкувались, дискутували, обмінювались напрацьованим досвідом тваринники.

    Щоправда, вітчизняних компаній, які би працювали в галузях тваринництва, було обмаль. Розуміючи перспективи розвитку свинарства, молочного і мясного скотарства, птахівництва в Україні, до Києва приїхали численні спеціалісти зі 130 країн світу. Принаймні таку цифру назвали організатори виставки. Вони ж і наполягають: Animal Farming Ukraine 2010 – перша і на сьогодні єдина в нашій країні вузькоспеціалізована виставка тваринництва і птахівництва. І з цим, певне, варто погодитися.

Під час урочистої церемонії відкриття виставкового заходу, високоповажні гості, а серед них – заступник міністра аграрної політики України Сергій Биков, голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Леонід Козаченко, президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Микола Миркевич та інші – підкреслили, що тваринництво – одна з найперспективніших галузей АПК України. І хоча скотарство, свинарство і птахівництво у нас активно розвивається, мясної продукції все ж недостатньо на внутрішньому ринку. І завдання тих, хто займається такою неспокійною роботою як догляд і утримання сільгосптварин, не лише нагодувати якісною тваринницькою продукцією вітчизняних споживачів, а й якнайшвидше вийти з нею на світові ринки. До прикладу, птахівники вже готові експортувати куряче м’ясо і яйця до країн СНД і ЄС, деякі птахопідприємства навіть проінспектовані відповідними службами.

До того ж варто пам’ятати, що позиції України у світовому тваринництві постійно укріплюються. Адже ми маємо

 

altдостатню кількість сільськогосподарських угідь, тож можемо здешевлювати вартість кормів, що виробляємо. Маємо і кваліфікованих спеціалістів. Наш внутрішній споживчий ринок швидко розвивається. А отже, це відкриває величезні перспективи для зарубіжних партнерів, які ладні поставляти нам сучасні технології, товари, послуги для утримання і годівлі свиней, ВРХ, птиці.

 

Геннадій Мальований, генеральний директор компанії «ПО ТЕХНА»:

- Підприємство «ПО ТЕХНА» невпинно розвивається, збільшуючи асортимент продукції і вдосконалюючи вже існуюче обладнання. На виставці Animal Farming Ukraine компанія «ПО ТЕХНА» окрім вже знайомої клієнтам продукції представила декілька новинок. Це традиційна клітка для вирощування бройлерів, яку компанія продає більше двох років, але цьогоріч ми її дещо доопрацювали і додали освітлення годівниць всередині кліток. Такі зміни були викликані потребами і бажанням наших клієнтів, адже, за їхніми словами, використовуючи технологію освітлення, можна отримати більший приріст ваги птиці.

Інша пропозиція від «ПО ТЕХНА» – це клітки-хмарочоси для утримання курей. Потребу в багатоярусних клітках диктує подорожчання землі, і для економії місця більшість птахофабрик для скорочення виробничих майданчиків використовують багатоярусні клітки. «ПО ТЕХНА» пропонує восьмиярусну клітку. До цього ми позиціонували 4-6 ярусів, але європейські клієнти почали замовляти восьмиярусні батареї. В Казахстані «ПО ТЕХНА» має проект десятиярусних кліток. Треба завважити, що кількість обслуговуючого персоналу, не зважаючи на збільшення

 

altкількості батарей, а відповідно і кількості птиці, залишається незмінним. Загалом у нашій компанії вже розроблена конструкція 16-ярусних кліток. Збільшення ярусів клітки призвело до зміни конструкції при обслуговуванні. Клітки на 4-6 ярусів можна обслуговувати з підлоги, а в той час для кліток-хмарочосів розробили нову технологію – проміжна підлога і рухома конструкція, яка рухається вздовж кліток, що значно підвищує продуктивність використання обладнання виробництва «ПО ТЕХНА».

 

Вадим Горошков, начальник комерційного відділу ICK Group:

- Наша компанія займається виробництвом обладнання TM GRANTECH для гранулювання комбікорму і переробки біомаси на паливні гранули. На виставці Animal Farming Ukraine ICK Group представляє охолоджувач гранул невеликої продуктивності, який є однією зі складових міні-комплексу. Міні-комплекс для гранулювання – це розробка ICK Group. Наша компанія здійснює повний комплекс послуг – інжиніринг, розробка та виготовлення обладнання TM GRANTECH, монтаж, навчання персоналу, гарантійне і сервісне обслуговування. Все обладнання розробляється і виготовляється в Україні в Київській області. Зазначу, що в Україні аналогів нашої продукції немає. Нашими конкурентами є європейські компанії. Тому наша продукція здебільшого експортується в країни СНД. В Україні більшість господарств використовує в кормовиробництві старе обладнання, яке ще залишилося з радянських часів. Періодично господарства замовляють в ICK Group реставрацію старого обладнання, а заводи, які виходять на нові потужності, замовляють нове обладнання TM GRANTECH.

 

Віталій Ромашко, генеральний директор компанії Біовак в Україні:

- Компанія Біовак зовсім нещодавно вийшла на ринок Україні. Це дочірне підприємство німецької компанії Biochem Zusatzstoffe Handels-u Produktionsges. mbH. Ми займаємося імпортом продукції цієї компанії та низки інших компаній-партнерів з Данії та Фінляндії. Продукція, яку ми реалізуємо на території України, має гасло – «Безпечна годівля для здорового харчування». Це новітні розробки в галузі біохімії з виключно природними кормовими добавками. Наразі ми реалізуємо продукцію для птахівництва та тваринництва.

Для України наразі є дуже актуальним питання вигодування птиці та свиней високоефективними та якісними кормами. В Європі був прийнятий закон, який забороняє введення антибіотиків як стимуляторів росту для годівлі всіх видів тварин. Тому наша продукція має перспективу розвитку в Україні, адже багато сільгосппідприємств мають бажання експортувати вироблену продукцію за кордон. А відгодівля тварин і птиці продукцією компанії надає таку можливість, адже вона відповідає європейським стандартам і вимогам. Крім того, консультанти компанії Біовак допомагають складати оптимальні раціони, які дозволяють заощаджувати кошти. Тож ми одночасно пропонуємо безпечність і економію. Гадаю, ці дві складових дуже важливі для українських сільгосппідприємств.

 

Олексій Науменко, директор свинокомплексу «Серволюкс-Генетик»:

- Ми одна з компаній в Україні, де представлено GGP-стадо, тобто поголів’я свиней прапрабатьківської породи від компанії «Hypor». На виставці Animal Farming Ukraine ми представили великі фото нашої свиноферми, щоб люди мали уявлення про наше підприємство, знали, яка справді ферма, які справжні поросята. Шкода, але за правилами біобезпеки ми не змогли привезти на виставку тварин, так само як і не можемо пускати відвідувачів на свинокомплекс. Взагалі на комплексі в нас суворе дотримання біобезпеки. На територію ферми не має права заїзджати жодна машина. Коли клієнти приїздять за черговою партією поросят, то вибір тварин відбувається через відеоспостереження, через монітор. Потім записується номер тварини і людина впевнена, що отримає вона саме те порося, яка вибрала. Потрапити всередину свинокомплексу неможливо.

В рамках виставки ми знайомимо своїх потенційних клієнтів з процесом транспортування сперми, як ми її утримуємо, перевозимо, тобто розповідаємо весь процес, щоб наші клієнти були впевнені, що вони отримають якісну сперму. Сперму передаємо разом з катетерами для штучного осіменіння. До того ж менеджер напрямку Центральної та Східної Європи компанії «Hypor» Тон тен Дам в рамках виставки Animal Farming Ukraine доповідав на конференції на тему «Вибір правильного генетичного матеріалу і його вплив на виробництво та якість свинини».

Загалом можна сказати, що у нас продуктивно пройшла виставка, було активне спілкування з потенційними клієнтами. Приємно усвідомлювати, що свинарство в Україні набирає обертів.

 

Геннадій Чернецький, офіційний представник компанії Hermitage в Україні:

- Добре, що нарешті в Україні з’явилася вузькоспеціалізована виставка тваринництва і птахівництва, тому що насправді ці галузі заслужили на те, щоб мати власну виставку, адже вони займають великий сегмент ринку.

Як генетична компанія, Hermitage пропонує широкий спектр генетичних товарів, таких як чистопородний молодняк, GGP/GP породи ландрас і велика біла. Це тварини, відібрані за материнськими селекційними індексами, тобто вони мають потенційну можливість створити найкращий гібрид для виробництва поросят на забій. І також широкий спектр термінальних ліній кнурів, основна мета яких – створення гарної м’ясної тушки, каркаса, який так необхідний українському виробнику. Ми маємо декілька таких термінальних ліній. Новинкою можна вважати лінію Беркі, яка була створена торік. Ця лінія здебільшого була створена для західного ринку і основна її цінність – дуже смачне м'ясо.

Щороку компанія Hermitage випускає каталог, де розміщено всіх кнурів, які існують на наших підприємствах. Ми маємо станції штучного запліднення в Англії, Ірландії, Німеччині, Італії, Іспанії.  

Компанію Hermitage відрізняє від інших компаній бажання не просто продати тварин, а через генетичну і технічну підтримку цих тварин допомагати господарствам отримати максимальний прибуток. Треба зважати на те, що старі методи селекційної роботи не виправдовують себе. Hermitage розробила спеціальну програму розвитку закритого стада BLUP (понад 20 тис. маток). За допомогою цієї програми постійно ведеться робота по схрещуванню найкращих маток і найкращих кнурів, в результаті отримуючи покоління краще, ніж їхні батьки.

Наприкінці липня була завезена перша партія поросят Hermitage в господарство АФ «Шахтар» Донецької області. Найближчим часом ми сподіваємося на підписання нових контрактів.

                                        

                                                         Світлана СЛОБОДА,

                                                          Маряна ДОБРОБОГ

 





Схожі новини
  • №7-8(261)
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.