Аграрний тиждень. Україна
» » » Почесна професія - хлібороб
» » » Почесна професія - хлібороб

    Почесна професія - хлібороб


    Земля, привабна та багата,

    Де родить жито з доброї ріллі.

    Ми клянемося, люба альма-матер,

    Господарями йти по цій землі.

    Краси твоєї не злічити,

    Степів твоїх не перейти,

    І будем лиш для тебе жити,

    І твій вогонь в душі нести.

     

    alt м. Київ. 1 вересня в Національному університеті біоресурсів і природокористування України (НУБіП України) «День знань» відбувся за участю Президента України Віктора Ющенка, зібравши понад три тисячі науково-педагогічних і педагогічних працівників, студентів, їх батьків з мальовничого Закарпаття, Наддніпрянської та Лівобережної України, чорноморської перлини Автономної Республіки Крим, з інших куточків нашої Батьківщини, де розташовані регіональні вищі навчальні заклади І-IV рівнів акредитації НУБіП України.

    Серед почесних гостей та учасників дійства були представники Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики України, Міністерства охорони природного навколишнього середовища України, Міністерства промислової політики України, Верховної Ради України, органів місцевого самоврядування та велика кількість іноземних гостей, які представляли п'ять країн світу (США, Франція, Німеччина, Чехія, Польща).

    Віктор Ющенко привітав студентів із «Днем знань», відзначивши досягнення АПК України і наголосивши, що зі студентством аграрних навчальних закладів керівництво держави пов'язує свої надії на відродження сільського господарства. Тож Президент побажав студентам бути гідними громадянами своєї країни, мати тверду віру у краще майбутнє для нашого народу, запорукою якого є невтомна повсякденна праця.

    До першокурсників звернувся і ректор НУБіП, Герой України, академік Дмитро Мельничук. Вітаючи їх зі святом, він відзначив, що шлях розвитку і зміцнення економіки України залежить від науки та освіти. Сучасна вища школа має поєднувати у своїй діяльності навчально-виховну, наукову, інноваціну та виробничу складові. У підготовці майбутнього фахівця мають велике altзначення не лише найновіші знання, але й сформовані уміння і навички, які студенти можуть набути в університеті, використовуючи потенціал баз практичного навчання. Дмитро Олексійович запевнив Президента України, що університет здатний готувати фахівця, конкурентноздатного не лише на українському, а й на світовому ринку праці. Тож ректор побажав студентам-першокурсникам міцного здоров'я та наполегливості у здобутті освіти.      

    За традицією, відбулась і ритуальна посвята першокурсників у студенти університету, метою якої є формування у молоді почуття приналежності до великого колективу НУБіП України. А він, до речі, налічує понад 40 тис. студентів, педагогічних, науково-педагогічних працівників і співробітників.

     

    м. Умань. 1 вересня, як і у всіх навчальних закладах України, в Уманському державному аграрному університеті відбулися урочистості з нагоди Дня знань і традиційна посвята в студенти.

    Цьогорічне свято було особливим. Адже воно відбувається у ювілейний рік для навчального закладу: виповнюється 165 років від дня заснування університету та 150 років його роботи в місті Умань.

    З цієї нагоди старовинний навчальний заклад відвідав міністр аграрної політики України, голова Наглядової ради Уманського державного аграрного університету, член-кореспондент УААН Юрій Федорович Мельник.

    Серед почесних гостей свята також були заступник голови Черкаської облдержадміністрації Василь Корнієнко, міський голова м. Умань Юрій Бодров, голова Уманської райдержадміністрації та районної ради Олег Тригубенко і Сергій Усик, директор altНаціонального дендрологічного парку «Софіївка» НАН України, доктор біологічних наук, професор, член-кореспондент НАН України Іван Косенко, відомі аграрії області.

    Урочистості відбулися на центральній площі університетського містечка. За традицією, першокурсники вшанували пам'ять викладачів і студентів, що віддали своє життя, захищаючи Вітчизну. До меморіалу загиблих воїнів були покладені квіти. Згодом декани факультетів вручили першокурсникам символічні залікові книжки та студентські квитки.

    Доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансів і кредиту Непочатенко О.О. і кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри економіки Семенда Д.К. передали студентам 1 курсу символічну "Книгу мудрості", а проректор з науково-педагогічної роботи Бержанір А.Л. вручив символічний "Ключ до знань".

    Урочисто прозвучала клятва студентів: "Любити землю, квітчати її садами, зміцнювати економічну могутність України, високо нести честь студента Уманського державного аграрного університету".

    З привітальними словами до першокурсників звернулись ректор університету, почесні гості.

    Яскравою промовою привітав студентів, викладачів і всіх присутніх міністр аграрної політики України Юрій Мельник. Він наголосив на правильності вибору майбутньої спеціальності, підкреслив значення аграрного сектора в розвитку економіки України, побажав студентам 1 курсу успішного навчання і не забувати, що студентські роки - це найкраща пора в житті людини.

    Настоятель Свято-Троїцької Української православної церкви протоієрей отець Олександр благословив нове поповнення altстудентської сім'ї на відмінне навчання, зразкову поведінку, на добрі справи.

    Особливістю цьогорічного свята було і те, що в цей день відбулося урочисте відкриття новозбудованого корпусу наукової бібліотеки університету. В цій події взяли участь почесні гості, викладачі, першокурсники та їх батьки. На церемонії відкриття виступив ректор Андрій Головчук, наголосивши, що це одна з найстаріших бібліотек України, її загальний фонд нараховує 238 тис. томів наукової, навчальної та художньої літератури. А загальна площа становить майже 4 тис. м2.

    З відкриттям нової бібліотеки привітав усіх і мер м. Умань Юрій Бодров. А потім ректор університету Андрій Головчук і міністр аграрної політики України Юрій Мельник перерізали червону стрічку, отець Олександр освятив новобудову і директор наукової бібліотеки Олена Гарбар гостинно запросила всіх присутніх не лише на оглядини, а й щоденне відвідування храму знань людства.

                             *********************************************

     

    м. Миколаїв. Першовересень для студентської молоді Миколаївського державного аграрного університету став особливим, адже їй відкрив свої двері новий навчальний корпус площею більш як 5 тис. м2.

    Він стане справжньою домівкою для двох тисяч студентів факультету менеджменту Інституту економіки та управління Миколаївського ДАУ. Саме в цьому навчальному корпусі із затишними світлими аудиторіями, лекційними залами з altмультимедійним обладнанням та комп'ютерними класами науково-педагогічні працівники університету самовіддано передаватимуть свої знання та уміння майбутнім фахівцям.

    В урочистому відкритті нового навчального корпусу взяли участь перший заступник міністра аграрної політики України Юрій Лузан, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Гаркуша, голова Миколаївської обласної ради Тетяна Демченко, міський голова Володимир Чайка, інші високоповажні гості, провідні вчені, відомі виробничники регіону.

                                   ******************************

     

    м. Луганськ. 1 вересня в Луганському національному аграрному університеті відбувся традиційний щорічний захід - урочиста «Посвята в студенти».

    Зал Палацу культури студентів ЛНАУ був заповнений першокурсниками, їх батьками, викладачами та представниками адміністрації університету. А ще - почесними гостями, серед яких були заступник міністра аграрної політики України, голова наглядової ради університету Борис Супіханов, заступник голови Луганської облдержадміністрації Олександр Ольшанський, народний депутат Верховної Ради України 4-го скликання Микола Гапочка, голова Лутугінської райдержадміністрації Юрій Гладких, начальник Головного управління земельних ресурсів Луганської облдержадміністрації Петро Мілєхін, начальник Луганського обласного управління лісового господарства Володимир Янченко, голова Луганського обкому профспілок працівників АПК Микола Білоусов, Герой України Іван Запорожець та інші.

    Гості щиро вітали першокурсників, бажали їм відмінного навчання, наголошуючи на важливості та пріоритетності аграрної освіти.

    altПід час своєї промови заступник міністра аграрної політики України Борис Супіханов, зокрема, зачитав привітання з 1 вересня міністра аграрної політики Юрія Мельника. До речі, кожен першокурсник університету особисто отримав привітання міністра у вигляді святкової листівки.

    З нагоди Дня знань та за видатні досягнення заступник міністра відзначив нагородами співробітників ЛНАУ: «Знак пошани» отримали проректор з міжнародних зв'язків і післядипломної освіти Олександр Рязанов, начальник департаменту міжнародного співробітництва Валентина Лебедєва. Нагороду «Відмінник аграрної освіти» ІІ ступеня отримав проректор з навчальної роботи Вадим Матвєєв, нагороду «Відмінник аграрної освіти» ІІІ ступеня - начальник департаменту ринку праці Вікторія Рязанова. Почесними грамотами Міністерства аграрної політики України були відзначені декан факультету механізації сільського господарства Володимир Кириченко і завідувач кафедри землеробства та екології навколишнього середовища Микола Драніщев. Подяки міністра аграрної політики України отримали завідувач кафедри рослинництва Микола Ковтун і старший лаборант кафедри економічної теорії та маркетингу Антоніна Стеценко.

    Заступник голови Луганської облдержадміністрації Олександр Ольшанський привітав присутніх зі святом, зачитавши слова вітання Президента України Віктора Ющенка з нагоди Дня Знань та початку нового начального року.

    Зробити «Посвяту в першокурсники» справжнім святом допомогли студентські художні колективи та виконавці університету: ансамбль народного танцю «Соняшник», ансамбль бального танцю «Натхнення», ансамбль естрадного танцю «Парадиз», вокальний ансамбль «Золоті зерна», хор студентів ЛНАУ, вокальний ансамбль «Кураж», команди КВН «Фарш» і «ДТП», Максим altБучнєв і Дмитро Шепеленко. 

    Найурочистішим моментом заходу стало вручення першокурсникам символічного ключа знань, студентського квитка та залікової книжки. За звичаєм, першокурсники скуштували студентської каші, розбивши горщик на щастя. Першокурсники також урочисто поклялися бути вірними вузу, науці, обраній спеціальності, заспівавши міжнародний гімн студентів "Gaudeamus".

    До слова, за даними приймальної комісії, цього року Луганський НАУ виконав держзамовлення за кількістю зарахованих першокурсників на денну форму навчання. Кількість першокурсників повністю відповідає ліцензійному обсягу. Варто зазначити, що, не зважаючи на цьогорічні правила вступу до ВНЗ України, які відрізнялись нововведеннями та складнощами, інтерес абітурієнтів до аграрної освіти навіть зріс. ЛНАУ зберігає статус єдиного в Донбасі вищого аграрного навчального закладу і одного з кращих аграрних університетів України, черговий раз доводячи свою затребуваність і престижність аграрної освіти, що є надто важливою у нашій державі

     

    м. Львів. 31 серпня у Львівському національному аграрному університеті відбулося урочисте святкування з нагоди Дня знань та Посвяти у студенти першокурсників.

    Один із найпотужніших і найпрестижніших вищих навчальних закладів аграрної освіти, Львівський НАУ, маючи за плечима понад 150-річну історію, продовжує плекати давні та створювати нові традиції.

     За ініціативою, започаткованою ще 1998 року ректором університету, академіком УААН Володимиром Снітинським, урочиста altцеремонія традиційно щороку проходить на університетському стадіоні як надзвичайно емоційне, щоразу неповторне та незабутнє свято для усіх першокурсників, їхніх батьків, викладачів, студентів-старшокурсників і багатьох гостей, які у цей день радо відвідують університет у Дублянах.

    Цьогоріч на свято завітали високоповажні гості: Єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун, заступник міністра аграрної політики України Ярослав Гадзало, президент Національної сільськогосподарської палати України Михайло Гладій, гендиректор Львівської облдержтелерадіокомпанії Ярослав Климович, заступник голови Львівської облдержадміністрації з питань АПК Ярослав Панюра, секретар Львівської міської ради Володимир Квурт, директор Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок, член-кореспондент УААН Ігор Коцюмбас, голови Жовківської та Кам'янко-Буської райдержадміністрацій Михайло Заболоцький та Ярослав Янишин, голова Обласного комітету профспілкової організації працівників АПК Львівщини Михайло Тарнавський та багато інших гостей і знаних випукників вузу.

    Присутні почули теплі слова вітання, надіслані до свята, від Президента України Віктора Ющенка і президента Української академії аграрних наук, доктора Honoris Causa ЛНАУ Михайла Зубця. Зі змістовним, цікавим, емоційно насиченим вітальним словом звернувся до всіх ректор університету, академік УААН, дійсний член Академії вищої освіти України, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Володимир Васильович Снітинський.

    За традицією, першокурсників, професорів, викладачів, усіх студентів і особисто ректора, сердечно вітали гості свята, відзначивши великий внесок колективу ЛНАУ у розвиток аграрної освіти та науки, у шляхетну справу гідного виховання нашої молоді.

    Кульмінацією урочистої події стало слово благословення Преосвященнішого Владики Михаїла Колтуна та освячення altнастоятелями церков Успіння Пресвятої Богородиці м. Дубляни о. Іваном, о. Володимиром і капеланом ЛНАУ о. Петром першокурсників й всієї святочної громади.

    Тож Львівський НАУ розпочав ще один новий навчальний рік, гортаючи чергову, сподіваємось, важливу сторінку своєї історії.

     

    м. Мелітополь, Запорізька область. У Таврійському державному агротехнологічному університеті  урочисто відбулась лінійка для першокурсників, присвячена Дню знань.

    Гості та студенти вузу зібрались на площі перед центральним корпусом університету, прикрашеній повітряними кульками і транспорантами. У сонячний осінній день - 1 вересня - коли по всій країні лунає мелодія першого дзвоника, у дружній студентський колектив Таврійського ДАТУ, в якому навчаються майже 8 тисяч студентів, влилося нове покоління.

    Близько однієї тисячі юнаків і дівчат з багатьох міст України прийшли в славетний університет, щоб оволодівати найнеобхіднішими професіями для нашої держави - аграрними.

              З прекрасним, незабутнім святом студентів привітав ректор університету, професор, Заслужений працівник освіти України Володимир Кюрчев.

              З теплими словами вітання також виступили голова Наглядової ради університету, віце-президент Української академії аграрних наук, академік уаан, доктор ветеринарних наук, професор Анатолій Головко, міський голова Мелітополя, випускник університету Дмитро Сичов, голова Мелітопольської районної Ради, випускник університету Юрій Єсипенко та інші гості.

    alt          Вшановуючи пам'ять про великого українського поета Т.Г. Шевченка, бюст якого установлений на території університету, студенти і гості поклали квіти до його бюсту, а також до пам'ятників загиблим у роки Великої Вітчизняної Війни студентам і викладачам вузу.

    Під час урочистої лінійки ректор Володимир Кюрчев передав символічні «Ключ знань» і «Студентський квиток» першокурсникам.

    Після посвячення у студенти до першокурсників звернувся і заступник благочинного м. Мелітополя архімандрита Тихона, настоятель храму Георгія Побєдоносця отець Максим. А також голова Студентської ради університету.

    Яскраве дійство вдалося і завдяки аматорам - вихованцям колективів художнньої самодіяльності Центру культури і дозвілля Таврійського університету.

     

     

     

     





    Схожі новини
  • Про презентацію результатів фундаментальних досліджень щодо започаткування обліку трансакційних витрат
  • Держава націлена дати нове життя українському селу
  • День знань – подія національного масштабу
  • МІНІСТР АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ МИКОЛА ПРИСЯЖНЮК ПОБУВАВ З РОБОЧОЮ ПОЇЗДКОЮ НА ВІННИЧЧИНІ
  • МІНІСТР ВІДВІДАВ СУМСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Почесна професія - хлібороб


Земля, привабна та багата,

Де родить жито з доброї ріллі.

Ми клянемося, люба альма-матер,

Господарями йти по цій землі.

Краси твоєї не злічити,

Степів твоїх не перейти,

І будем лиш для тебе жити,

І твій вогонь в душі нести.

 

alt м. Київ. 1 вересня в Національному університеті біоресурсів і природокористування України (НУБіП України) «День знань» відбувся за участю Президента України Віктора Ющенка, зібравши понад три тисячі науково-педагогічних і педагогічних працівників, студентів, їх батьків з мальовничого Закарпаття, Наддніпрянської та Лівобережної України, чорноморської перлини Автономної Республіки Крим, з інших куточків нашої Батьківщини, де розташовані регіональні вищі навчальні заклади І-IV рівнів акредитації НУБіП України.

Серед почесних гостей та учасників дійства були представники Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики України, Міністерства охорони природного навколишнього середовища України, Міністерства промислової політики України, Верховної Ради України, органів місцевого самоврядування та велика кількість іноземних гостей, які представляли п'ять країн світу (США, Франція, Німеччина, Чехія, Польща).

Віктор Ющенко привітав студентів із «Днем знань», відзначивши досягнення АПК України і наголосивши, що зі студентством аграрних навчальних закладів керівництво держави пов'язує свої надії на відродження сільського господарства. Тож Президент побажав студентам бути гідними громадянами своєї країни, мати тверду віру у краще майбутнє для нашого народу, запорукою якого є невтомна повсякденна праця.

До першокурсників звернувся і ректор НУБіП, Герой України, академік Дмитро Мельничук. Вітаючи їх зі святом, він відзначив, що шлях розвитку і зміцнення економіки України залежить від науки та освіти. Сучасна вища школа має поєднувати у своїй діяльності навчально-виховну, наукову, інноваціну та виробничу складові. У підготовці майбутнього фахівця мають велике altзначення не лише найновіші знання, але й сформовані уміння і навички, які студенти можуть набути в університеті, використовуючи потенціал баз практичного навчання. Дмитро Олексійович запевнив Президента України, що університет здатний готувати фахівця, конкурентноздатного не лише на українському, а й на світовому ринку праці. Тож ректор побажав студентам-першокурсникам міцного здоров'я та наполегливості у здобутті освіти.      

За традицією, відбулась і ритуальна посвята першокурсників у студенти університету, метою якої є формування у молоді почуття приналежності до великого колективу НУБіП України. А він, до речі, налічує понад 40 тис. студентів, педагогічних, науково-педагогічних працівників і співробітників.

 

м. Умань. 1 вересня, як і у всіх навчальних закладах України, в Уманському державному аграрному університеті відбулися урочистості з нагоди Дня знань і традиційна посвята в студенти.

Цьогорічне свято було особливим. Адже воно відбувається у ювілейний рік для навчального закладу: виповнюється 165 років від дня заснування університету та 150 років його роботи в місті Умань.

З цієї нагоди старовинний навчальний заклад відвідав міністр аграрної політики України, голова Наглядової ради Уманського державного аграрного університету, член-кореспондент УААН Юрій Федорович Мельник.

Серед почесних гостей свята також були заступник голови Черкаської облдержадміністрації Василь Корнієнко, міський голова м. Умань Юрій Бодров, голова Уманської райдержадміністрації та районної ради Олег Тригубенко і Сергій Усик, директор altНаціонального дендрологічного парку «Софіївка» НАН України, доктор біологічних наук, професор, член-кореспондент НАН України Іван Косенко, відомі аграрії області.

Урочистості відбулися на центральній площі університетського містечка. За традицією, першокурсники вшанували пам'ять викладачів і студентів, що віддали своє життя, захищаючи Вітчизну. До меморіалу загиблих воїнів були покладені квіти. Згодом декани факультетів вручили першокурсникам символічні залікові книжки та студентські квитки.

Доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансів і кредиту Непочатенко О.О. і кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри економіки Семенда Д.К. передали студентам 1 курсу символічну "Книгу мудрості", а проректор з науково-педагогічної роботи Бержанір А.Л. вручив символічний "Ключ до знань".

Урочисто прозвучала клятва студентів: "Любити землю, квітчати її садами, зміцнювати економічну могутність України, високо нести честь студента Уманського державного аграрного університету".

З привітальними словами до першокурсників звернулись ректор університету, почесні гості.

Яскравою промовою привітав студентів, викладачів і всіх присутніх міністр аграрної політики України Юрій Мельник. Він наголосив на правильності вибору майбутньої спеціальності, підкреслив значення аграрного сектора в розвитку економіки України, побажав студентам 1 курсу успішного навчання і не забувати, що студентські роки - це найкраща пора в житті людини.

Настоятель Свято-Троїцької Української православної церкви протоієрей отець Олександр благословив нове поповнення altстудентської сім'ї на відмінне навчання, зразкову поведінку, на добрі справи.

Особливістю цьогорічного свята було і те, що в цей день відбулося урочисте відкриття новозбудованого корпусу наукової бібліотеки університету. В цій події взяли участь почесні гості, викладачі, першокурсники та їх батьки. На церемонії відкриття виступив ректор Андрій Головчук, наголосивши, що це одна з найстаріших бібліотек України, її загальний фонд нараховує 238 тис. томів наукової, навчальної та художньої літератури. А загальна площа становить майже 4 тис. м2.

З відкриттям нової бібліотеки привітав усіх і мер м. Умань Юрій Бодров. А потім ректор університету Андрій Головчук і міністр аграрної політики України Юрій Мельник перерізали червону стрічку, отець Олександр освятив новобудову і директор наукової бібліотеки Олена Гарбар гостинно запросила всіх присутніх не лише на оглядини, а й щоденне відвідування храму знань людства.

                         *********************************************

 

м. Миколаїв. Першовересень для студентської молоді Миколаївського державного аграрного університету став особливим, адже їй відкрив свої двері новий навчальний корпус площею більш як 5 тис. м2.

Він стане справжньою домівкою для двох тисяч студентів факультету менеджменту Інституту економіки та управління Миколаївського ДАУ. Саме в цьому навчальному корпусі із затишними світлими аудиторіями, лекційними залами з altмультимедійним обладнанням та комп'ютерними класами науково-педагогічні працівники університету самовіддано передаватимуть свої знання та уміння майбутнім фахівцям.

В урочистому відкритті нового навчального корпусу взяли участь перший заступник міністра аграрної політики України Юрій Лузан, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Гаркуша, голова Миколаївської обласної ради Тетяна Демченко, міський голова Володимир Чайка, інші високоповажні гості, провідні вчені, відомі виробничники регіону.

                               ******************************

 

м. Луганськ. 1 вересня в Луганському національному аграрному університеті відбувся традиційний щорічний захід - урочиста «Посвята в студенти».

Зал Палацу культури студентів ЛНАУ був заповнений першокурсниками, їх батьками, викладачами та представниками адміністрації університету. А ще - почесними гостями, серед яких були заступник міністра аграрної політики України, голова наглядової ради університету Борис Супіханов, заступник голови Луганської облдержадміністрації Олександр Ольшанський, народний депутат Верховної Ради України 4-го скликання Микола Гапочка, голова Лутугінської райдержадміністрації Юрій Гладких, начальник Головного управління земельних ресурсів Луганської облдержадміністрації Петро Мілєхін, начальник Луганського обласного управління лісового господарства Володимир Янченко, голова Луганського обкому профспілок працівників АПК Микола Білоусов, Герой України Іван Запорожець та інші.

Гості щиро вітали першокурсників, бажали їм відмінного навчання, наголошуючи на важливості та пріоритетності аграрної освіти.

altПід час своєї промови заступник міністра аграрної політики України Борис Супіханов, зокрема, зачитав привітання з 1 вересня міністра аграрної політики Юрія Мельника. До речі, кожен першокурсник університету особисто отримав привітання міністра у вигляді святкової листівки.

З нагоди Дня знань та за видатні досягнення заступник міністра відзначив нагородами співробітників ЛНАУ: «Знак пошани» отримали проректор з міжнародних зв'язків і післядипломної освіти Олександр Рязанов, начальник департаменту міжнародного співробітництва Валентина Лебедєва. Нагороду «Відмінник аграрної освіти» ІІ ступеня отримав проректор з навчальної роботи Вадим Матвєєв, нагороду «Відмінник аграрної освіти» ІІІ ступеня - начальник департаменту ринку праці Вікторія Рязанова. Почесними грамотами Міністерства аграрної політики України були відзначені декан факультету механізації сільського господарства Володимир Кириченко і завідувач кафедри землеробства та екології навколишнього середовища Микола Драніщев. Подяки міністра аграрної політики України отримали завідувач кафедри рослинництва Микола Ковтун і старший лаборант кафедри економічної теорії та маркетингу Антоніна Стеценко.

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Олександр Ольшанський привітав присутніх зі святом, зачитавши слова вітання Президента України Віктора Ющенка з нагоди Дня Знань та початку нового начального року.

Зробити «Посвяту в першокурсники» справжнім святом допомогли студентські художні колективи та виконавці університету: ансамбль народного танцю «Соняшник», ансамбль бального танцю «Натхнення», ансамбль естрадного танцю «Парадиз», вокальний ансамбль «Золоті зерна», хор студентів ЛНАУ, вокальний ансамбль «Кураж», команди КВН «Фарш» і «ДТП», Максим altБучнєв і Дмитро Шепеленко. 

Найурочистішим моментом заходу стало вручення першокурсникам символічного ключа знань, студентського квитка та залікової книжки. За звичаєм, першокурсники скуштували студентської каші, розбивши горщик на щастя. Першокурсники також урочисто поклялися бути вірними вузу, науці, обраній спеціальності, заспівавши міжнародний гімн студентів "Gaudeamus".

До слова, за даними приймальної комісії, цього року Луганський НАУ виконав держзамовлення за кількістю зарахованих першокурсників на денну форму навчання. Кількість першокурсників повністю відповідає ліцензійному обсягу. Варто зазначити, що, не зважаючи на цьогорічні правила вступу до ВНЗ України, які відрізнялись нововведеннями та складнощами, інтерес абітурієнтів до аграрної освіти навіть зріс. ЛНАУ зберігає статус єдиного в Донбасі вищого аграрного навчального закладу і одного з кращих аграрних університетів України, черговий раз доводячи свою затребуваність і престижність аграрної освіти, що є надто важливою у нашій державі

 

м. Львів. 31 серпня у Львівському національному аграрному університеті відбулося урочисте святкування з нагоди Дня знань та Посвяти у студенти першокурсників.

Один із найпотужніших і найпрестижніших вищих навчальних закладів аграрної освіти, Львівський НАУ, маючи за плечима понад 150-річну історію, продовжує плекати давні та створювати нові традиції.

 За ініціативою, започаткованою ще 1998 року ректором університету, академіком УААН Володимиром Снітинським, урочиста altцеремонія традиційно щороку проходить на університетському стадіоні як надзвичайно емоційне, щоразу неповторне та незабутнє свято для усіх першокурсників, їхніх батьків, викладачів, студентів-старшокурсників і багатьох гостей, які у цей день радо відвідують університет у Дублянах.

Цьогоріч на свято завітали високоповажні гості: Єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун, заступник міністра аграрної політики України Ярослав Гадзало, президент Національної сільськогосподарської палати України Михайло Гладій, гендиректор Львівської облдержтелерадіокомпанії Ярослав Климович, заступник голови Львівської облдержадміністрації з питань АПК Ярослав Панюра, секретар Львівської міської ради Володимир Квурт, директор Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок, член-кореспондент УААН Ігор Коцюмбас, голови Жовківської та Кам'янко-Буської райдержадміністрацій Михайло Заболоцький та Ярослав Янишин, голова Обласного комітету профспілкової організації працівників АПК Львівщини Михайло Тарнавський та багато інших гостей і знаних випукників вузу.

Присутні почули теплі слова вітання, надіслані до свята, від Президента України Віктора Ющенка і президента Української академії аграрних наук, доктора Honoris Causa ЛНАУ Михайла Зубця. Зі змістовним, цікавим, емоційно насиченим вітальним словом звернувся до всіх ректор університету, академік УААН, дійсний член Академії вищої освіти України, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Володимир Васильович Снітинський.

За традицією, першокурсників, професорів, викладачів, усіх студентів і особисто ректора, сердечно вітали гості свята, відзначивши великий внесок колективу ЛНАУ у розвиток аграрної освіти та науки, у шляхетну справу гідного виховання нашої молоді.

Кульмінацією урочистої події стало слово благословення Преосвященнішого Владики Михаїла Колтуна та освячення altнастоятелями церков Успіння Пресвятої Богородиці м. Дубляни о. Іваном, о. Володимиром і капеланом ЛНАУ о. Петром першокурсників й всієї святочної громади.

Тож Львівський НАУ розпочав ще один новий навчальний рік, гортаючи чергову, сподіваємось, важливу сторінку своєї історії.

 

м. Мелітополь, Запорізька область. У Таврійському державному агротехнологічному університеті  урочисто відбулась лінійка для першокурсників, присвячена Дню знань.

Гості та студенти вузу зібрались на площі перед центральним корпусом університету, прикрашеній повітряними кульками і транспорантами. У сонячний осінній день - 1 вересня - коли по всій країні лунає мелодія першого дзвоника, у дружній студентський колектив Таврійського ДАТУ, в якому навчаються майже 8 тисяч студентів, влилося нове покоління.

Близько однієї тисячі юнаків і дівчат з багатьох міст України прийшли в славетний університет, щоб оволодівати найнеобхіднішими професіями для нашої держави - аграрними.

          З прекрасним, незабутнім святом студентів привітав ректор університету, професор, Заслужений працівник освіти України Володимир Кюрчев.

          З теплими словами вітання також виступили голова Наглядової ради університету, віце-президент Української академії аграрних наук, академік уаан, доктор ветеринарних наук, професор Анатолій Головко, міський голова Мелітополя, випускник університету Дмитро Сичов, голова Мелітопольської районної Ради, випускник університету Юрій Єсипенко та інші гості.

alt          Вшановуючи пам'ять про великого українського поета Т.Г. Шевченка, бюст якого установлений на території університету, студенти і гості поклали квіти до його бюсту, а також до пам'ятників загиблим у роки Великої Вітчизняної Війни студентам і викладачам вузу.

Під час урочистої лінійки ректор Володимир Кюрчев передав символічні «Ключ знань» і «Студентський квиток» першокурсникам.

Після посвячення у студенти до першокурсників звернувся і заступник благочинного м. Мелітополя архімандрита Тихона, настоятель храму Георгія Побєдоносця отець Максим. А також голова Студентської ради університету.

Яскраве дійство вдалося і завдяки аматорам - вихованцям колективів художнньої самодіяльності Центру культури і дозвілля Таврійського університету.

 

 

 

 





Схожі новини
  • Про презентацію результатів фундаментальних досліджень щодо започаткування обліку трансакційних витрат
  • Держава націлена дати нове життя українському селу
  • День знань – подія національного масштабу
  • МІНІСТР АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ МИКОЛА ПРИСЯЖНЮК ПОБУВАВ З РОБОЧОЮ ПОЇЗДКОЮ НА ВІННИЧЧИНІ
  • МІНІСТР ВІДВІДАВ СУМСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.