Аграрний тиждень. Україна
» » » Щоб у вас і у нас усе було гаразд!
» » » Щоб у вас і у нас усе було гаразд!

    Щоб у вас і у нас усе було гаразд!


    Коли на урочисте дійство збираються однодумці - люди, об’єднані спільними справами і помислами та славними трудовими успіхами, завжди є місце щирим словам, шанобливим привітанням, а ще пісні, без якої свято – не свято. Саме так було і у Києві на презентації інформаційно-довідкового видання «Агропромисловий комплекс України: сьогодення та майбутнє – 2012».

     

    Це видання – чудово ілюстрована та чималенька за обсягом і розмірами вже 4-го випуску іміджева книга із черговим поважним літописом про багатьох із тих, хто у наш далеко не простий економічно час творить славу аграрній галузі України. При тому ці люди готові ділитись досвідом роботи, тож у книзі є їхні адреси і контактні телефони.

    Автором ідеї, упорядником видання, генеральним директором проекту є член Національної спілки журналістів України Наталія Гороховська. Примітно, що проект отримав підтримку профільного міністерства, Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Державного агентства рибного господарства України, Національної академії аграрних наук України. Це посприяло його успішній реалізації, про що схвально і не раз відмічали у виступах на презентації книги аграрії, науковці. Бо велика справа друкованим словом пошанувати людей хліборобської праці, додавши їм поваги на широкий загал, наснаги на подальші труди. Говорили також про здобутки у праці, не минали проблем, ділились баченням того, яким чином їх варто вирішувати, аби вітчизняна аграрна галузь зміцнювалась, у село поверталось краще життя, від того додавалось добробуту та «щоб у нас і у вас усе було гаразд!».

    Заступник директора Департаменту економічного розвитку аграрного ринку Мінагрополітики України Олексій Кузьменков наголосив: «Проект демонструє велике визнання вашої щоденної праці на розвиток АПК країни. І мені приємно передати всім вам вітання із виходом у світ книги від міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка і від його імені побажати успіхів у ваших трудових буднях.

    Аграрний сектор тому й називається базовим, що фактично забезпечує життєдіяльність держави та добробут її громадян. Нині Президентом України Віктором Януковичем визначено основні напрямки організації державної політики у аграрному комплексі на подальші роки. Це, перш за все, модернізація АПК, світове лідерство у виробництві зернових та розвиток харчової промисловості, всебічний розвиток сільських територій та нове життя українського села. Проте і за останні два роки реалізації Програми економічних реформ Президента України вже зроблено чимало: сьогодні Україна повністю забезпечує внутрішнє продовольче споживання за рахунок власного виробництва. Намітилась постійна динаміка збільшення експорту сільгосппродукції, і нині Україна є одним зі світових лідерів на зерновому ринку, на ринках олії та олійних продуктів. Є позитивна тенденція експорту овочів і фруктів. Уперше за роки незалежності країни подолано спад поголів’я ВРХ, збільшуються обсяги виробництва молока. Завдяки підтримці урядом сільгоспвиробників розбудовується інфраструктура агроринку – по всій країні будуються оптові ринки сільгосппродукції, модернізуються та будуються нові овоче-, фрукто- та картоплесховища. Значний поштовх до розвитку отримала сільськогосподарська кооперація. Акцент державної фінансової підтримки зміщено у бік дрібного та середнього агровиробника. Відтак на полицях магазинів помітно збільшилось якісної української продукції. Все це стало можливим завдяки вашій, шановні аграрії, високопрофесійній господарській діяльності. У презентованому виданні про це чимало розповідей, які ще раз підтверджують: Україна є потужною аграрною державою із великим потенціалом та можливостями».

    Вчений секретар НААН України Станіслав Корнієнко, привітавши присутніх, зауважив, що невипадково тут є розповіді про науковців, бо наука ніколи не була зайвою аграрному сектору і вона теж працює на його розбудову.

    Голова правління СВК «Батьківщина» (Полтавщина), Герой України Олександр Коросташов, сказавши добрі слова про книгу, висловив побажання - щоб селяни обдумано обирали у депутати людей, котрі б дійсно не забували своїх обіцянок і виконували їх. Ось тоді і поменшає проблем на селі.

    А Герой України, академік НААН, радник при дирекції ННЦ «Інститут аграрної економіки» Петро Саблук загострив увагу всіх на земельному питанні, де має таки бути визначена ціна землі: «Бо як же без вартості цього ресурсу? Ми купуємо добрива, машини, пальне і все має свою вартість, а земля її не має. Через те селяни втрачають мільярди...»

    Нагороди додали святкового настрою, а фуршет, до якого пізніше всіх запросили, надав можливість приїжджим чи не з усіх областей України подружитись, зав’язати ділові стосунки та щиро поспілкуватись. При тому у розмовах не бракувало ні об’єктивності, ні оптимізму, а ще були романтика, повага до трудових здобутків колег, чудовий передноворічний настрій і гумор.

    Людмила Клебанова, голова Всеукраїнської громадської організації «Рада жінок-фермерів України» (м. Одеса):  

    - Приємно було сьогодні отримати диплом у нагороду. Ми, до речі, перша жіноча громадська організація національного рівня, яка об’єднала жінок-лідерів, що отримали у наш економічно складний час досвід виживання і захисту інтересів сімейного підприємництва у сільській місцевості. Я щиро бажаю всім, хто причетний до села, успішного в усьому нового року, а надто щедрих нив і запашних короваїв. У нас в Одесі так зичать: щоб зелень на полях стала «зеленню» у гаманцях!

    Лариса Баль-Прилипко, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Українського навчально-наукового інституту якості біоресурсів та безпеки життя:

    - Сьогодні на урочистому зібранні є чимало жінок, які відзначені й розповідями у книзі, й дипломами. У кожної з нас - свій шлях до цього. Але жінка має бути щасливою ще й в особистому житті, а тому моє їм побажання: хай сподівання всі ваші здійсняться, і щастям сповниться ріка життя!  

    Дмитро Українець, голова Рівненської асоціації фермерів та приватних землевласників:

    - Для фермера надзвичайно важливо, що його відзначають нагородами, що про нього знають, що є можливість поділитися досвідом. У нашому Поліському краї, де, як відомо, наполовину бідні піщані ґрунти, є фермерські господарства, де урожаї пшениці понад 90 ц/га, де картоплі зібрано близько 500-600 ц/га, є успішними урожаї овочів. Та є проблеми, які мають вирішитись заради всіх українських фермерів на рівні держави. Для нас важливо, аби вирішилась проблема зі збуту сільгосппродукції. У цьому мають навести лад Мінагрополітики та Мінекономіки, надаючи держзамовлення чи квоту, чи котрийсь із напрямків щодо того, скільки і чого потрібно вирощувати. Друге: нам, аграріям України, вже потрібно виходити на експорт не лише зерна, а й з картоплі, овочів. Хвилює проблема: сьогодні ціни на м’ясомолочну продукцію, ті ж овочі, картоплю далеко нижчі, аніж на матеріально-технічні ресурси, запасні деталі до техніки, трактори, комбайни, паливо, міндобрива. Такий диспаритет цін не на користь фермера, села. Також чекаємо вирішення цього питання на рівні держави.

    Та сьогодні свято – вийшла з друку дійсно чудова книга. Мені приємно, що є у ній розповідь про роботу мого доброго знайомого, який ось поряд і також відзначений дипломом, Василя Бурлаку з Полтавщини. Приїхав із дружиною Галиною Григорівною. Хороші, працьовиті люди, які, знаю, одне одному завжди у поміч. Так і у мене із власною дружиною, якій я вдячний за взаєморозуміння, підтримку на стежках долі.

    Василь Бурлака, керівник Полтавського фонду підтримки фермерських господарств, голова ПОГО «АФЗ Відродження Полтавщини»:

    - Галина Григорівна, яка, до речі, теж фермер, - моя права рука. Або я у неї... Мої здобутки – це і її заслуга. Хочу подякувати людям, які помітили наші здобутки, видали хорошу книгу, стали організаторами нагород аграріїв. Фермери Полтавщини здобули 2012 року непоганих результатів. Тож хочу побажати всім у 2013-му здоров’я, благополуччя, аби у державі піднімалась економіка, а ми були постійними учасниками ось такого, як сьогодні, зібрання. З новорічними святами!

    Галина Бурлака, голова ФГ «Щаслива доля», голова Асоціації фермерів Полтавського району:

    - Дуже рада нагороді чоловіка. Йому, всім учасникам урочистого заходу, які причетні до землі, бажаю високих урожаїв, хороших цін на них, а ще - впевненості у завтрашньому дні. Щоб ми вставали ранком, і душа співала, щоб ми могли радіти рідному сонцю, а наші сходи на полях були дружні, щоб наші діти та онуки жили щасливо в Україні!»

    І зазвучала пісня, яку розпочав її чоловік, а решта його підтримали:

         Солдатской службы строк окончился уже,

         Но с плеч шинели все же не снимаю.

         Стою среди хлебов на узенькой меже –

         На верность полю присягаю!

         Хлеба налево, хлеба направо,

         Хлеба на счастье, хлеба на славу!.. 

    Правду кажуть: хто вміє працювати – той вміє і веселитись.

                                                                  Валентина ПИСЬМЕННА

     

     

     

     

     

     

     

     







    Схожі новини
  • Перше потужне зібрання українських аграріїв
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • Лабораторії Держсільгоспінспекції мають міжнародну акредитацію та працюють у штатному режимі
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Щоб у вас і у нас усе було гаразд!


Коли на урочисте дійство збираються однодумці - люди, об’єднані спільними справами і помислами та славними трудовими успіхами, завжди є місце щирим словам, шанобливим привітанням, а ще пісні, без якої свято – не свято. Саме так було і у Києві на презентації інформаційно-довідкового видання «Агропромисловий комплекс України: сьогодення та майбутнє – 2012».

 

Це видання – чудово ілюстрована та чималенька за обсягом і розмірами вже 4-го випуску іміджева книга із черговим поважним літописом про багатьох із тих, хто у наш далеко не простий економічно час творить славу аграрній галузі України. При тому ці люди готові ділитись досвідом роботи, тож у книзі є їхні адреси і контактні телефони.

Автором ідеї, упорядником видання, генеральним директором проекту є член Національної спілки журналістів України Наталія Гороховська. Примітно, що проект отримав підтримку профільного міністерства, Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Державного агентства рибного господарства України, Національної академії аграрних наук України. Це посприяло його успішній реалізації, про що схвально і не раз відмічали у виступах на презентації книги аграрії, науковці. Бо велика справа друкованим словом пошанувати людей хліборобської праці, додавши їм поваги на широкий загал, наснаги на подальші труди. Говорили також про здобутки у праці, не минали проблем, ділились баченням того, яким чином їх варто вирішувати, аби вітчизняна аграрна галузь зміцнювалась, у село поверталось краще життя, від того додавалось добробуту та «щоб у нас і у вас усе було гаразд!».

Заступник директора Департаменту економічного розвитку аграрного ринку Мінагрополітики України Олексій Кузьменков наголосив: «Проект демонструє велике визнання вашої щоденної праці на розвиток АПК країни. І мені приємно передати всім вам вітання із виходом у світ книги від міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка і від його імені побажати успіхів у ваших трудових буднях.

Аграрний сектор тому й називається базовим, що фактично забезпечує життєдіяльність держави та добробут її громадян. Нині Президентом України Віктором Януковичем визначено основні напрямки організації державної політики у аграрному комплексі на подальші роки. Це, перш за все, модернізація АПК, світове лідерство у виробництві зернових та розвиток харчової промисловості, всебічний розвиток сільських територій та нове життя українського села. Проте і за останні два роки реалізації Програми економічних реформ Президента України вже зроблено чимало: сьогодні Україна повністю забезпечує внутрішнє продовольче споживання за рахунок власного виробництва. Намітилась постійна динаміка збільшення експорту сільгосппродукції, і нині Україна є одним зі світових лідерів на зерновому ринку, на ринках олії та олійних продуктів. Є позитивна тенденція експорту овочів і фруктів. Уперше за роки незалежності країни подолано спад поголів’я ВРХ, збільшуються обсяги виробництва молока. Завдяки підтримці урядом сільгоспвиробників розбудовується інфраструктура агроринку – по всій країні будуються оптові ринки сільгосппродукції, модернізуються та будуються нові овоче-, фрукто- та картоплесховища. Значний поштовх до розвитку отримала сільськогосподарська кооперація. Акцент державної фінансової підтримки зміщено у бік дрібного та середнього агровиробника. Відтак на полицях магазинів помітно збільшилось якісної української продукції. Все це стало можливим завдяки вашій, шановні аграрії, високопрофесійній господарській діяльності. У презентованому виданні про це чимало розповідей, які ще раз підтверджують: Україна є потужною аграрною державою із великим потенціалом та можливостями».

Вчений секретар НААН України Станіслав Корнієнко, привітавши присутніх, зауважив, що невипадково тут є розповіді про науковців, бо наука ніколи не була зайвою аграрному сектору і вона теж працює на його розбудову.

Голова правління СВК «Батьківщина» (Полтавщина), Герой України Олександр Коросташов, сказавши добрі слова про книгу, висловив побажання - щоб селяни обдумано обирали у депутати людей, котрі б дійсно не забували своїх обіцянок і виконували їх. Ось тоді і поменшає проблем на селі.

А Герой України, академік НААН, радник при дирекції ННЦ «Інститут аграрної економіки» Петро Саблук загострив увагу всіх на земельному питанні, де має таки бути визначена ціна землі: «Бо як же без вартості цього ресурсу? Ми купуємо добрива, машини, пальне і все має свою вартість, а земля її не має. Через те селяни втрачають мільярди...»

Нагороди додали святкового настрою, а фуршет, до якого пізніше всіх запросили, надав можливість приїжджим чи не з усіх областей України подружитись, зав’язати ділові стосунки та щиро поспілкуватись. При тому у розмовах не бракувало ні об’єктивності, ні оптимізму, а ще були романтика, повага до трудових здобутків колег, чудовий передноворічний настрій і гумор.

Людмила Клебанова, голова Всеукраїнської громадської організації «Рада жінок-фермерів України» (м. Одеса):  

- Приємно було сьогодні отримати диплом у нагороду. Ми, до речі, перша жіноча громадська організація національного рівня, яка об’єднала жінок-лідерів, що отримали у наш економічно складний час досвід виживання і захисту інтересів сімейного підприємництва у сільській місцевості. Я щиро бажаю всім, хто причетний до села, успішного в усьому нового року, а надто щедрих нив і запашних короваїв. У нас в Одесі так зичать: щоб зелень на полях стала «зеленню» у гаманцях!

Лариса Баль-Прилипко, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Українського навчально-наукового інституту якості біоресурсів та безпеки життя:

- Сьогодні на урочистому зібранні є чимало жінок, які відзначені й розповідями у книзі, й дипломами. У кожної з нас - свій шлях до цього. Але жінка має бути щасливою ще й в особистому житті, а тому моє їм побажання: хай сподівання всі ваші здійсняться, і щастям сповниться ріка життя!  

Дмитро Українець, голова Рівненської асоціації фермерів та приватних землевласників:

- Для фермера надзвичайно важливо, що його відзначають нагородами, що про нього знають, що є можливість поділитися досвідом. У нашому Поліському краї, де, як відомо, наполовину бідні піщані ґрунти, є фермерські господарства, де урожаї пшениці понад 90 ц/га, де картоплі зібрано близько 500-600 ц/га, є успішними урожаї овочів. Та є проблеми, які мають вирішитись заради всіх українських фермерів на рівні держави. Для нас важливо, аби вирішилась проблема зі збуту сільгосппродукції. У цьому мають навести лад Мінагрополітики та Мінекономіки, надаючи держзамовлення чи квоту, чи котрийсь із напрямків щодо того, скільки і чого потрібно вирощувати. Друге: нам, аграріям України, вже потрібно виходити на експорт не лише зерна, а й з картоплі, овочів. Хвилює проблема: сьогодні ціни на м’ясомолочну продукцію, ті ж овочі, картоплю далеко нижчі, аніж на матеріально-технічні ресурси, запасні деталі до техніки, трактори, комбайни, паливо, міндобрива. Такий диспаритет цін не на користь фермера, села. Також чекаємо вирішення цього питання на рівні держави.

Та сьогодні свято – вийшла з друку дійсно чудова книга. Мені приємно, що є у ній розповідь про роботу мого доброго знайомого, який ось поряд і також відзначений дипломом, Василя Бурлаку з Полтавщини. Приїхав із дружиною Галиною Григорівною. Хороші, працьовиті люди, які, знаю, одне одному завжди у поміч. Так і у мене із власною дружиною, якій я вдячний за взаєморозуміння, підтримку на стежках долі.

Василь Бурлака, керівник Полтавського фонду підтримки фермерських господарств, голова ПОГО «АФЗ Відродження Полтавщини»:

- Галина Григорівна, яка, до речі, теж фермер, - моя права рука. Або я у неї... Мої здобутки – це і її заслуга. Хочу подякувати людям, які помітили наші здобутки, видали хорошу книгу, стали організаторами нагород аграріїв. Фермери Полтавщини здобули 2012 року непоганих результатів. Тож хочу побажати всім у 2013-му здоров’я, благополуччя, аби у державі піднімалась економіка, а ми були постійними учасниками ось такого, як сьогодні, зібрання. З новорічними святами!

Галина Бурлака, голова ФГ «Щаслива доля», голова Асоціації фермерів Полтавського району:

- Дуже рада нагороді чоловіка. Йому, всім учасникам урочистого заходу, які причетні до землі, бажаю високих урожаїв, хороших цін на них, а ще - впевненості у завтрашньому дні. Щоб ми вставали ранком, і душа співала, щоб ми могли радіти рідному сонцю, а наші сходи на полях були дружні, щоб наші діти та онуки жили щасливо в Україні!»

І зазвучала пісня, яку розпочав її чоловік, а решта його підтримали:

     Солдатской службы строк окончился уже,

     Но с плеч шинели все же не снимаю.

     Стою среди хлебов на узенькой меже –

     На верность полю присягаю!

     Хлеба налево, хлеба направо,

     Хлеба на счастье, хлеба на славу!.. 

Правду кажуть: хто вміє працювати – той вміє і веселитись.

                                                              Валентина ПИСЬМЕННА

 

 

 

 

 

 

 

 







Схожі новини
  • Перше потужне зібрання українських аграріїв
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • Лабораторії Держсільгоспінспекції мають міжнародну акредитацію та працюють у штатному режимі
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.