Аграрний тиждень. Україна
» » » Добре, бо українське
» » » Добре, бо українське

    Добре, бо українське


    alt   Є в аграрному секторі України галузь, результатами роботи якої ми користуємося щодня незалежно від віку, статі, фінансового стану, політичних та релігійних поглядів, галузь, без якої у прямому сенсі цього слова життя неможливе, - це харчова промисловість.  

      17 жовтня працівники харчової та переробної промисловості відзначили своє професійне свято. На урочистостях, присвячених професійному святу харчовиків, яке традиційно відбулося в приміщенні Національного університету харчових технологій (м. Київ), прозвучали теплі слова вітання від Уряду та Верховної Ради. Кращим працівникам галузі були вручені державні відзнаки.

       Звертаючись до присутніх у залі, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк підкреслив, що харчова промисловість – один із основних сегментів аграрного сектору. І подякував фахівцям галузі за те, що український споживач віддає перевагу вітчизняним продуктам, традиційні смакові якості яких зуміли зберегти наші харчовики. І нині майже 95% продовольчих товарів, що реалізуються на внутрішньому ринку, є саме продуктами вітчизняного виробництва. А галузь водночас демонструє стабільні темпи зростання.

    Микола Володимирович також наголосив, що Україна - аграрна держава і міністерство й надалі при укладанні міжнародних торговельних угод насамперед дбатиме про захист вітчизняних виробників. «Український продукт має бути у кожній країні» - це гасло ми всі повинні втілювати в життя», - закликав міністр.

    Харчова промисловість України - це тисячі великих, середніх і малих підприємств різних форм власності, які виробляють altмайже 20% від загального обсягу промислової продукції. Нині асортимент харчової промисловості становить понад 3000 найменувань. А найбільша частка реалізованої продукції - напої, м'ясні та молочні продукти, тютюнові вироби, хліб і хлібобулочні вироби, жири.

    З року в рік зростає конкурентоспроможність українських продуктів харчування на внутрішньому і зовнішньому ринках. Приємно констатувати, що продовольчі товари з України експортуються сьогодні у більш ніж 40 країн світу.

        Ще один факт: харчова галузь посідає перше місце за обсягами залучених іноземних інвестицій. На думку експертів, цей процес триватиме й надалі. Адже продовольча криза останніми роками – проблема, актуальна для всього світу. І основна її причина – брак земель, придатних для виробництва сільськогосподарської продукції. Натомість в Україні зосереджено понад 30% світових запасів чорнозему – майже третина від загальної кількості. Отже, світ покладає на нас надії у виробництві продовольства.

       Варто також нагадати, що серед основних пріоритетів державної політики у сфері харчової промисловості фахівці вважають створення сприятливих умов для активізації інноваційного розвитку галузі, прискорення модернізації її матеріально-технічної бази, впровадження сучасних технологій та широке застосування новітніх наукових розробок.

       «Переконаний, що ви й надалі докладатимете всіх зусиль для нарощування виробництва, оновлення асортименту та поліпшення якості продуктів відповідно до світових стандартів», - підкреслив під час урочистостей Микола Присяжнюк.

       А за такого ставлення до справи не лише в Україні, а й далеко за її межами неодмінно говоритимуть: «Добре, бо altукраїнське».

                                                                                                    Вікторія ІСАЄНКО,

                                                                                      ковбасно-молочний експерт

     

        З нагоди професійного свята - Дня працівників харчової промисловості - подякою Прем'єр-міністра України нагороджено:

    - Палій Микола Петрович, головний енергетик ВАТ «Ланівський цукровий завод», Полтавська область;

    - Собко Тетяна Іванівна, начальник відділу по роботі з акціонерами ЗАТ "Оболонь", м. Київ;

    - Соловей Валентина Олексіївна, директор ВАТ "Ланівський цукровий завод", Полтавська область;

    - колектив товариства з обмеженою відповідальністю "Спеціальне проектно-конструкторське та технологічне бюро "Енергомашпроект", м. Київ.

    Трудовою відзнакою Міністерства аграрної політики України “Знак пошани” нагороджено:

    - Анікін Олег Ілліч, головний енергетик Зінківського комбікормового заводу, Полтавська область;

     

    - Дмитровська Галина Петрівна, провідний науковий співробітник Національного університету харчових технологій, м. Київ;

    - Дудко Сергій Дмитрович, директор Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, м. Київ;

    - Копищик Світлана Романівна, начальник виробництва ТОВ " Фірма "Фавор", м. Київ;

    - Ломова Людмила Іванівна, заступник головного технолога ТЕЦ ТОВ "Агрокомплекс "Зелена долина", Вінницька область;

    - Мосійчук Григорій Іванович, провідний інженер-енергетик ТЕЦ ТОВ "Агрокомплекс " Зелена долина", Вінницька область;

    - Рута Валентина Миколаївна, начальник служби пивоваріння ЗАТ "Сармат", м. Донецьк;

    - Скиба Світлана Іванівна, виробник сиру КП "Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування", м. Київ;

    - Татарчук Богдан Юрійович, начальник відділу майнових прав та трудових відносин концерну "Укрспирт", м. Київ;

    - Хлусович Світлана Анатоліївна, старший менеджер ТОВ "Фірма "Фавор", м. Київ;

    alt- Шпак Петро Григорович, начальник ТЕЦ ТОВ "Агрокомплекс "Зелена долина", Вінницька область;

    - Янчевська Ірина Вікторівна, начальник відділу технології та контролю концерну "Укрспирт", м. Київ.

     

     





    Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • №35 (247
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Добре, бо українське


alt   Є в аграрному секторі України галузь, результатами роботи якої ми користуємося щодня незалежно від віку, статі, фінансового стану, політичних та релігійних поглядів, галузь, без якої у прямому сенсі цього слова життя неможливе, - це харчова промисловість.  

  17 жовтня працівники харчової та переробної промисловості відзначили своє професійне свято. На урочистостях, присвячених професійному святу харчовиків, яке традиційно відбулося в приміщенні Національного університету харчових технологій (м. Київ), прозвучали теплі слова вітання від Уряду та Верховної Ради. Кращим працівникам галузі були вручені державні відзнаки.

   Звертаючись до присутніх у залі, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк підкреслив, що харчова промисловість – один із основних сегментів аграрного сектору. І подякував фахівцям галузі за те, що український споживач віддає перевагу вітчизняним продуктам, традиційні смакові якості яких зуміли зберегти наші харчовики. І нині майже 95% продовольчих товарів, що реалізуються на внутрішньому ринку, є саме продуктами вітчизняного виробництва. А галузь водночас демонструє стабільні темпи зростання.

Микола Володимирович також наголосив, що Україна - аграрна держава і міністерство й надалі при укладанні міжнародних торговельних угод насамперед дбатиме про захист вітчизняних виробників. «Український продукт має бути у кожній країні» - це гасло ми всі повинні втілювати в життя», - закликав міністр.

Харчова промисловість України - це тисячі великих, середніх і малих підприємств різних форм власності, які виробляють altмайже 20% від загального обсягу промислової продукції. Нині асортимент харчової промисловості становить понад 3000 найменувань. А найбільша частка реалізованої продукції - напої, м'ясні та молочні продукти, тютюнові вироби, хліб і хлібобулочні вироби, жири.

З року в рік зростає конкурентоспроможність українських продуктів харчування на внутрішньому і зовнішньому ринках. Приємно констатувати, що продовольчі товари з України експортуються сьогодні у більш ніж 40 країн світу.

    Ще один факт: харчова галузь посідає перше місце за обсягами залучених іноземних інвестицій. На думку експертів, цей процес триватиме й надалі. Адже продовольча криза останніми роками – проблема, актуальна для всього світу. І основна її причина – брак земель, придатних для виробництва сільськогосподарської продукції. Натомість в Україні зосереджено понад 30% світових запасів чорнозему – майже третина від загальної кількості. Отже, світ покладає на нас надії у виробництві продовольства.

   Варто також нагадати, що серед основних пріоритетів державної політики у сфері харчової промисловості фахівці вважають створення сприятливих умов для активізації інноваційного розвитку галузі, прискорення модернізації її матеріально-технічної бази, впровадження сучасних технологій та широке застосування новітніх наукових розробок.

   «Переконаний, що ви й надалі докладатимете всіх зусиль для нарощування виробництва, оновлення асортименту та поліпшення якості продуктів відповідно до світових стандартів», - підкреслив під час урочистостей Микола Присяжнюк.

   А за такого ставлення до справи не лише в Україні, а й далеко за її межами неодмінно говоритимуть: «Добре, бо altукраїнське».

                                                                                                Вікторія ІСАЄНКО,

                                                                                  ковбасно-молочний експерт

 

    З нагоди професійного свята - Дня працівників харчової промисловості - подякою Прем'єр-міністра України нагороджено:

- Палій Микола Петрович, головний енергетик ВАТ «Ланівський цукровий завод», Полтавська область;

- Собко Тетяна Іванівна, начальник відділу по роботі з акціонерами ЗАТ "Оболонь", м. Київ;

- Соловей Валентина Олексіївна, директор ВАТ "Ланівський цукровий завод", Полтавська область;

- колектив товариства з обмеженою відповідальністю "Спеціальне проектно-конструкторське та технологічне бюро "Енергомашпроект", м. Київ.

Трудовою відзнакою Міністерства аграрної політики України “Знак пошани” нагороджено:

- Анікін Олег Ілліч, головний енергетик Зінківського комбікормового заводу, Полтавська область;

 

- Дмитровська Галина Петрівна, провідний науковий співробітник Національного університету харчових технологій, м. Київ;

- Дудко Сергій Дмитрович, директор Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, м. Київ;

- Копищик Світлана Романівна, начальник виробництва ТОВ " Фірма "Фавор", м. Київ;

- Ломова Людмила Іванівна, заступник головного технолога ТЕЦ ТОВ "Агрокомплекс "Зелена долина", Вінницька область;

- Мосійчук Григорій Іванович, провідний інженер-енергетик ТЕЦ ТОВ "Агрокомплекс " Зелена долина", Вінницька область;

- Рута Валентина Миколаївна, начальник служби пивоваріння ЗАТ "Сармат", м. Донецьк;

- Скиба Світлана Іванівна, виробник сиру КП "Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування", м. Київ;

- Татарчук Богдан Юрійович, начальник відділу майнових прав та трудових відносин концерну "Укрспирт", м. Київ;

- Хлусович Світлана Анатоліївна, старший менеджер ТОВ "Фірма "Фавор", м. Київ;

alt- Шпак Петро Григорович, начальник ТЕЦ ТОВ "Агрокомплекс "Зелена долина", Вінницька область;

- Янчевська Ірина Вікторівна, начальник відділу технології та контролю концерну "Укрспирт", м. Київ.

 

 





Схожі новини
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • №35 (247
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.