Аграрний тиждень. Україна
» » » Природний засіб підвищення продуктивності та якості продукції тварин
» » » Природний засіб підвищення продуктивності та якості продукції тварин

    Природний засіб підвищення продуктивності та якості продукції тварин



     

     

       alt    Якщо використовувати цей екологічно чистий препарат природного походження в годівлі свиноматок, кнурів-плідників, батьківських стад курей, то на 1 гривню затрат прибуток сягатиме 5-5,5 гривень.

     

            Він має назву Вітатон. Порошок помаранчевого кольору Вітатон – комплексний натуральний препарат, що виготовляється на основі штаму гриба Blakeslea trispora з використанням кукурудзяного екстракту та патоки цієї культури задля кормових і ветеринарних цілей. Порошок містить 7% бета-каротину. Крім того, Вітатон є джерелом жирних кислот, вітаміну Е, групи вітамінів В, багатьох макро- та мікроелементів. Вітатон – антиоксидант, що сприяє зміцненню імунітету тварини, підвищує якість кінцевої продукції, якість сперми, зменшує падіж.

            А виробляє його наша українська компанія - ТОВ «НПП ВІТАН»,а представляє його на ринку України Торговий Дім ТОВ «Вита-Маркет».

     

    Стимулятор відтворної функції свиней

          Використання в годівлі свиноматок і кнурів-плідників Вітатону™ як джерела природного бета-каротину в кількості лише 0,5 кг на тонну комбікорму протягом всього циклу відтворення сприяло поліпшенню їх відтворної здатності.

          Підтверджено, що згодовування кнурам-плідникам Вітатону підвищує термін активності сперміїв на 19-28%, що пов’язане з підвищенням вмісту вітаміну А в спермі кнурів майже у 7 разів. Відповідно підвищення тривалості виживання сперміїв збільшило їх запліднюючу здатність у середньому на 7%.

     

     

    alt 

    Реальні результати

          Свиноводи обережно ставляться до новинок у годівлі тварин. І дуже довіряють досвіду один одного. Та для них Вітатон – уже перевірений препарат. Адже використання його в годівлі свиноматок і кнурів сприяло підвищенню багатоплідності свиноматок в ЗАТ «Бахмутський Аграрний Союз» (Донецька обл.) на 1,5 голови, у ВАТ Племзавод «Степний» (Запорізька обл.) на 1,2 голови, в ТОВ «Гранум» (Луганщина) - на 0,7 голови за опорос. При відлученні поросят у цих господарствах одержано в середньому на 0,5-0,7 голови вищий вихід поголів'я на свиноматку за опорос.

           У СВАТ «Агрокомбінат «Калита» (Київська обл.) свиноматкам і кнурам-плідникам теж давали корми з вмістом Вітатону, завдяки цьому зріс вихід поросят при відлученні на 0,4 голови за один опорос, а термін їх відлучення скоротився на 3 дні. Зменшилася й кількість слабих і мертвих поросят при народженні (на 2,2% порівняно з аналогічними даними у тварин, яких утримували на основному раціоні).

     

    Вітатон - корова і теля здорові

           Однією з причин післяотельної патології у корів, а саме затримки посліду, що в подальшому веде до ендометриту, подовження сервіс-періоду та яловості, є дефіцит у кормах бета-каротину. Це спричиняє гіпокаротинемію з подальшим розвитком гіповітамінозу А.

           Особливо часто це виникає в зимово-стійловий період, коли вміст каротиноїдів у силосованих і сінажованих кормах (основа раціону корів), знижується і не забезпечує організм біологічно активними речовинами.

           Згодовування сухостійним коровам в ДП НДППЗ ім. Фрунзе АР Крим Вітатону™ як природного джерела (бета-каротину у дозі 0,5% від маси концентрованих кормів) зменшило кількість затримок посліду після отелення на 12,3%.

          Як показали результати виробничих випробувань, годівля корів і нетелів у СТОВ «Куйбишеве» (Полтавська обл.) з додаванням Вітатону™ протягом сухостійного періоду в дозі Вітатону 0,5%, а після отелення в дозі 0,2% від маси концкормів сприяло зменшенню кількості затримок посліду на 23%.

          Слід відмітити, що телята, народжені коровами, які одержували Вітатон, були менш чутливими до захворювань системи травлення. При цьому загибель новонароджених телят зменшилася на 20%.

          Зважаючи на свій тісний зв'язок зі слизовими оболонками і епітеліальними клітинами, бета-каротин сприятливо впливає на функціонування легенів, а також допомагає лікувати деякі хвороби шлунково-кишкового тракту (виразки, коліт). Бета-каротин необхідний і для нормального ембріонального розвитку, живлення зародка і зменшення ризиків ускладнень вагітності.

     

     

    Молоко та масло стають жирнішими та кориснішими 

            Відомо, що натурально вітамінізовані високоякісні природні молочні продукти користуються неабияким попитом у споживача. Особливо у той час, як наше здоровя слабшає, а послуги медицини зростають. Пошукайте-но в магазинах справжнє вершкове масло з підвищеним вмістом вітаміну А… Зась!

           Водночас на українських полицях спред на спреді, маргарин на маргарині. Їх основа – жири рослинного походження, часто-густо пальмова олія. Та й те, що ще називають «вершковим маслом» (як свідчать дослідження служб захисту прав споживачів) у багатьох випадках є фальсифікатом, бо містить у великій кількості ту ж таки пальмову олію. Та немає ані в маргарині, ані в пальмовій олії тих незамінних корисних речовин, зокрема вітаміну А та бета-каротину, що містить справжнє селянське вершкове масло. Що робити, як налагодити виробництво високоякісного натурального вершкового масла, у природний спосіб насиченого незамінним вітаміном А? Звернімося до досвіду провідних господарств.  

           У СТОВ «Куйбишеве» (Полтавщина) годували корів кормом з Вітатоном. Результат - вміст жиру в молоці збільшився з 3,7 до 3,9%. А ще встановлено підвищення біологічної повноцінності та якості вершкового масла, а саме: при утриманні корів на силосно-концентратному типі годівлі (зимово-стійловий період) констатоване збільшення вмісту каротиноїдів у вершковому маслі в 3,4 рази, в т.ч. бета-каротину - в 2 рази, та зниження вмісту вільних жирних кислот у 1,5 рази. Це помітно по інтенсивнішому забарвленню і самого вершкового масла.

           При утриманні корів на трав'янисто-концентратному типі годівлі (літній період) - введення до складу концкормів Вітатону значно збільшувало рівень вітаміну А до 3,7 мг/кг у вершковому маслі жирністю 78%. 

           Отже ті, хто товаришує з Вітатоном, виграє і в ефективності ведення сільського господарства, і в якості кінцевої продукції. Може варто і вам перейняти цей досвід? Наступного разу ми розповімо про використання Вітатону в птахівництві.

                                                                      Володимир ШАПОВАЛОВ   

     





    Схожі новини
  • №7-8(261)
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №35 (247
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Природний засіб підвищення продуктивності та якості продукції тварин



 

 

   alt    Якщо використовувати цей екологічно чистий препарат природного походження в годівлі свиноматок, кнурів-плідників, батьківських стад курей, то на 1 гривню затрат прибуток сягатиме 5-5,5 гривень.

 

        Він має назву Вітатон. Порошок помаранчевого кольору Вітатон – комплексний натуральний препарат, що виготовляється на основі штаму гриба Blakeslea trispora з використанням кукурудзяного екстракту та патоки цієї культури задля кормових і ветеринарних цілей. Порошок містить 7% бета-каротину. Крім того, Вітатон є джерелом жирних кислот, вітаміну Е, групи вітамінів В, багатьох макро- та мікроелементів. Вітатон – антиоксидант, що сприяє зміцненню імунітету тварини, підвищує якість кінцевої продукції, якість сперми, зменшує падіж.

        А виробляє його наша українська компанія - ТОВ «НПП ВІТАН»,а представляє його на ринку України Торговий Дім ТОВ «Вита-Маркет».

 

Стимулятор відтворної функції свиней

      Використання в годівлі свиноматок і кнурів-плідників Вітатону™ як джерела природного бета-каротину в кількості лише 0,5 кг на тонну комбікорму протягом всього циклу відтворення сприяло поліпшенню їх відтворної здатності.

      Підтверджено, що згодовування кнурам-плідникам Вітатону підвищує термін активності сперміїв на 19-28%, що пов’язане з підвищенням вмісту вітаміну А в спермі кнурів майже у 7 разів. Відповідно підвищення тривалості виживання сперміїв збільшило їх запліднюючу здатність у середньому на 7%.

 

 

alt 

Реальні результати

      Свиноводи обережно ставляться до новинок у годівлі тварин. І дуже довіряють досвіду один одного. Та для них Вітатон – уже перевірений препарат. Адже використання його в годівлі свиноматок і кнурів сприяло підвищенню багатоплідності свиноматок в ЗАТ «Бахмутський Аграрний Союз» (Донецька обл.) на 1,5 голови, у ВАТ Племзавод «Степний» (Запорізька обл.) на 1,2 голови, в ТОВ «Гранум» (Луганщина) - на 0,7 голови за опорос. При відлученні поросят у цих господарствах одержано в середньому на 0,5-0,7 голови вищий вихід поголів'я на свиноматку за опорос.

       У СВАТ «Агрокомбінат «Калита» (Київська обл.) свиноматкам і кнурам-плідникам теж давали корми з вмістом Вітатону, завдяки цьому зріс вихід поросят при відлученні на 0,4 голови за один опорос, а термін їх відлучення скоротився на 3 дні. Зменшилася й кількість слабих і мертвих поросят при народженні (на 2,2% порівняно з аналогічними даними у тварин, яких утримували на основному раціоні).

 

Вітатон - корова і теля здорові

       Однією з причин післяотельної патології у корів, а саме затримки посліду, що в подальшому веде до ендометриту, подовження сервіс-періоду та яловості, є дефіцит у кормах бета-каротину. Це спричиняє гіпокаротинемію з подальшим розвитком гіповітамінозу А.

       Особливо часто це виникає в зимово-стійловий період, коли вміст каротиноїдів у силосованих і сінажованих кормах (основа раціону корів), знижується і не забезпечує організм біологічно активними речовинами.

       Згодовування сухостійним коровам в ДП НДППЗ ім. Фрунзе АР Крим Вітатону™ як природного джерела (бета-каротину у дозі 0,5% від маси концентрованих кормів) зменшило кількість затримок посліду після отелення на 12,3%.

      Як показали результати виробничих випробувань, годівля корів і нетелів у СТОВ «Куйбишеве» (Полтавська обл.) з додаванням Вітатону™ протягом сухостійного періоду в дозі Вітатону 0,5%, а після отелення в дозі 0,2% від маси концкормів сприяло зменшенню кількості затримок посліду на 23%.

      Слід відмітити, що телята, народжені коровами, які одержували Вітатон, були менш чутливими до захворювань системи травлення. При цьому загибель новонароджених телят зменшилася на 20%.

      Зважаючи на свій тісний зв'язок зі слизовими оболонками і епітеліальними клітинами, бета-каротин сприятливо впливає на функціонування легенів, а також допомагає лікувати деякі хвороби шлунково-кишкового тракту (виразки, коліт). Бета-каротин необхідний і для нормального ембріонального розвитку, живлення зародка і зменшення ризиків ускладнень вагітності.

 

 

Молоко та масло стають жирнішими та кориснішими 

        Відомо, що натурально вітамінізовані високоякісні природні молочні продукти користуються неабияким попитом у споживача. Особливо у той час, як наше здоровя слабшає, а послуги медицини зростають. Пошукайте-но в магазинах справжнє вершкове масло з підвищеним вмістом вітаміну А… Зась!

       Водночас на українських полицях спред на спреді, маргарин на маргарині. Їх основа – жири рослинного походження, часто-густо пальмова олія. Та й те, що ще називають «вершковим маслом» (як свідчать дослідження служб захисту прав споживачів) у багатьох випадках є фальсифікатом, бо містить у великій кількості ту ж таки пальмову олію. Та немає ані в маргарині, ані в пальмовій олії тих незамінних корисних речовин, зокрема вітаміну А та бета-каротину, що містить справжнє селянське вершкове масло. Що робити, як налагодити виробництво високоякісного натурального вершкового масла, у природний спосіб насиченого незамінним вітаміном А? Звернімося до досвіду провідних господарств.  

       У СТОВ «Куйбишеве» (Полтавщина) годували корів кормом з Вітатоном. Результат - вміст жиру в молоці збільшився з 3,7 до 3,9%. А ще встановлено підвищення біологічної повноцінності та якості вершкового масла, а саме: при утриманні корів на силосно-концентратному типі годівлі (зимово-стійловий період) констатоване збільшення вмісту каротиноїдів у вершковому маслі в 3,4 рази, в т.ч. бета-каротину - в 2 рази, та зниження вмісту вільних жирних кислот у 1,5 рази. Це помітно по інтенсивнішому забарвленню і самого вершкового масла.

       При утриманні корів на трав'янисто-концентратному типі годівлі (літній період) - введення до складу концкормів Вітатону значно збільшувало рівень вітаміну А до 3,7 мг/кг у вершковому маслі жирністю 78%. 

       Отже ті, хто товаришує з Вітатоном, виграє і в ефективності ведення сільського господарства, і в якості кінцевої продукції. Може варто і вам перейняти цей досвід? Наступного разу ми розповімо про використання Вітатону в птахівництві.

                                                                  Володимир ШАПОВАЛОВ   

 





Схожі новини
  • №7-8(261)
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №35 (247
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.