Аграрний тиждень. Україна
» » » Насіння від сіячів добра
» » » Насіння від сіячів добра

    Насіння від сіячів добра


    altЗ перемогою українського варіанту печерного капіталізму все частіше чути, що ніби вже «все в нас є». Неправда. У найбільшому дефіциті - добро, що від щирого серця. Кажуть, у найважчі часи воєнного лихоліття, коли щодня дивилися у вічі голоду й смерті - ми були набагато добрішими, готовими віддати все найдорожче зовсім незнайомій людині, яка потрапила в біду.

    Сьогодні, коли ми «ситі» і «все є», здається, створене нами середовище є набагато агресивнішим і злішім, ніж дотепер. Але є ще поруч люди, які своєю місією обрали ідеали добра, людяності, плодотворності. Вони - із компанії «Маїс»…

    Довідково. Компанія «Маїс» серед національних виробників насіння кукурудзи першою:

    - перейшла на фірмове насінництво із замкненим циклом виробництва від створення до реалізації продукту;

     - запровадила попередній ґрунтовий контроль якості насіння в польових умовах Індії;

     - отримала патенти на власні гібриди кукурудзи;

    - стала членом всесвітньо відомої асоціації АSТА (Американська асоціація виробників насіння).

    Компанія «Маїс» серед національних виробників насіння кукурудзи має найбільшу:

     - загальну потужність насіннєвих заводів;

     - долю сегменту національного ринку насіння гібридів кукурудзи;

     - чисельність покупців насіння гібридів кукурудзи першого покоління;

     - надійність і стабільність в досягненні позитивного результату.

    Компанія «Маїс» серед національних виробників насіння кукурудзи має найвищу:

    - потенційну врожайність зерна і силосу гібридів;

     - посухостійкість та жаростійкість гібридів;

    - схожість і енергію проростання насіння;

    - компетентність і відповідальність фахівців.     

    Компанія «Маїс» обрала своєю місією:

    alt- лідера на світовому ринку насіння, надійного партнера;

     - розповсюджувача новітніх досягнень сільськогосподарської науки і виробництва в світі;

     - носія ідеалів добра, людяності і плодотворності.

     Ми завітали до компанії «Маїс» в м. Синельникове, що на Дніпропетровщині, й попрохали її комерційного директора Миколу Мельника детальніше розповісти про особливості підприємства та його продукції .

    - Вашу компанію  впізнають не лише за гаслом «Сійте добро», але й за тим що «Маїс» не обіцяє захмарно-максимальних урожаїв, при тому гарантуючи непогані мінімальні. Чому обрали саме такий підхід?

    - Хоча ми пропонуємо високоякісне насіння кукурудзи для результативного вирощування в усіх регіонах України, але ж і природні умови, і ґрунти в кожній ґрунтово-кліматичній зоні мають свої особливості. При виборі гібридів цієї культури треба обов’язково враховувати місцеві нюанси, а не обіцяти в рекламних цілях рекордів. І максимальні результати, закладені генетичним потенціалом, реально досягти, але знову ж таки, зважаючи на рівень техніко-технологічного забезпечення. Все дуже просто. При замовленні насіння ми надаємо нашим партнерам вичерпну і тільки правдиву інформацію про результати вирощування певного гібриду кукурудзи в різних зонах України за різних умов і за різних технологій. Отже, сільгоспвиробник одразу може розрахувати свої можливості щодо догляду за культурою і спрогнозувати реальний ефект. Підкреслю: саме реальний ефект, а не солодко розрекламований з метою абищо збути.

    - Миколо Миколайовичу, що ж це у вас за посівний матеріал такий, з яким «не прогоріти»?

    - Гібриди кукурудзи компанії «Маїс» створюються нашими селекціонерами, насіння цих гібридів та їх батьківських компонентів вирощується на наших полях і доводиться до altвідповідних кондицій на трьох власних насіннєвих заводах. У 2009 році насіннєвий завод у місті Новомосковську Дніпропетровської області обладнаний найсучаснішою та першою в Україні спеціалізованою лінією для доробки насіння кукурудзи німецької фірми «Petkus». Комплекс машин також включає оптичну сортувальну машину американської фірми «Satake» Ця машина забезпечує сортування насіння за спектрами кольорів та їх відтінків. Ефективність роботи цієї машини умовно можливо порівняти з обсягом роботи, яку одночасно можуть виконувати не менше ста пар рук та очей. У результаті реалізації селекційних програм в компанії «Маїс» створено та офіційно зареєстровано тридцять п’ять нових гібридів цієї культури різних груп стиглості (ФАО).

    - Чув, що «Маїс» - чемпіон серед експортерів до країн СНД. Це так?

    - Дійсно, наше підприємство дуже динамічно розвивається і вже протягом двох останніх років за оцінками Міжнародної торгової палати визнане експортером №1 в категорії «Обсяг реалізованої продукції на експорт. Кукурудза насіннєва». Особливим попитом наша продукція користується в Білорусі та Росії.

    - Що ж приваблює ваших партнерів?

     - Передусім, гарантована висока якість посівного матеріалу. Варто підкреслити, що «Маїс» серед національних виробників насіння кукурудзи має найвищу потенційну врожайність зерна та силосу, посухостійкість та жаростійкість гібридів, схожість та енергією проростання насіння. А наші висококваліфіковані спеціалісти завжди уважні до клієнтів.

    - І багато ваших замовників звертаються до вас по насіння вдруге чи втретє?

    - Понад 80% наших клієнтів – постійні партнери, які замовляють насіння «Маїс» довгі роки і наші стосунки можна сміливо назвати родинними. Це різні за розмірами сільгосппідприємства, серед яких є й потужні аграрні холдинги й невеликі фермерські господарства. Ми щиро радіємо їхнім успіхам.

    - Чи обмежуєте обсяги замовлень у той чи інший бік?

    - Ми раді всім: і тим, хто купує наше насіння кілограмами, і тим, хто замовляє тонни. 

    - Задля яких цілей можна використовувати гібриди кукурудзи від «Маїс»?

    - Є в нас і такі, що рекомендуємо для вирощування на високоякісне фуражне зерно. Є й для виготовлення продовольчих круп та крохмалю, є й енергетичні, що використовуються для виробництва біопалива, є і на силос.

    - Дороге насіння?

    - Щодо цін – вони доступні. Тим більше, що витрати швидко виправдаються. Доведено, навіть без витрат на зміни в технології, без витрат на додаткове паливо для обробітку додаткових площ, але завдяки використанню високоякісного посівного матеріалу нових гібридів можна на третину збільшити урожаї. От і підраxxxте витрати й прибутки.

    - Сьогодні чимало сільгоспвиробників прагнуть запровадити технологію «No-till». Яке компанія «Маїс» пропонує насіння задля найкращих результатів?

    - Задля успішного запровадження згаданої технології радимо, зокрема, Бестселер 287 СВ. Це середньоранній простий модифікований гібрид, що його рекомендовано вирощувати в степовій та лісостеповій зонах України, що характеризується стійкістю до полягання, ураження багатьма шкідниками та збудниками хвороб. Має високу посухостійкість та жаростійкість. Найкращі показники урожайності зерна зафіксовано в Лісостепу. Мінімум в стресових умовах – 42 ц/га, максимум в комфортних умовах – 152,5 ц/гектар. Ще добре зарекомендував себе при запровадженні «No-till» середньопізній простий поміжлінійний гібрид Світ 400 МВ, виявивши стійкість до полягання, шкідників та збудників характерних хвороб, високу засухостійкість та жаростійкість. Урожайність зерна за різних умов вирощування (стресові або комфортні) становила в Степу 24,0-104,5 ц/га, Лісостепу 52,4-155,0 ц/гектар. На силос цього гібриду збирають у Степу 190-400 ц/га, Лісостепу - 290-550 ц/га, на Поліссі – 300-880 ц/гектар.

    - Але не всі ще готові перейти до «No-till». Який посівний матеріал порадите тим, хто поки що застосовує традиційну технологію?

    - Як я вже розповідав, компанією «Маїс» створено, офіційно зареєстровано й запроваджено у виробництво 35 нових високопродуктивних гібридів кукурудзи різного призначення та груп стиглості. У кожного біотипу свої характерні властивості. От, скажімо, на Поліссі високих результатів досягли ті господарства, що посіяли ранній простий гібрид Премія 190 МВ. Мінімальна кількість зібраного зерна - 42,3 ц/га, максимальна – 128,8 ц/гектар.

    - Хто забезпечує високі мірки бренду компанії «Маїс» ?

    - Особливою цінністю компанії «Маїс» є її кадровий потенціал. В першу чергу це наукові співробітники – потужна група селекціонерів компанії, а досвідчені фахівці виробничої сфери впроваджують у виробництво всі новації науковців. Одним із пріоритетних напрямків діяльності підприємства є і завжди буде освіта молоді, передання досвіду наставниками. До речі, тільки протягом 2008-2009 років два молодих фахівці здобули наукову ступінь кандидатів сільськогосподарських наук. Мабуть, це і є головним чинником усього вічного…

    Враховуючи наближення професійного свята аграрників України, дозвольте щиро привітати усіх колег та партнерів з нагоди Дня працівника сільського господарства! Бажаємо і надалі примножувати свої досягнення, гідно представляти та звеличувати рідну Україну. Зичимо вам міцного здоров’я та наснаги, дорогі друзі. Доброї погоди вам у полі, щастя і достатку вашим сімям.

     

                                                                              Підготував Юрій МАЛАЙ        

     





    Схожі новини
  • №33-34 (274)
  • Візитери з Франції
  • Створення кооперативних елеваторів забезпечить стабільну позицію одноосібника на ринку зерна
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Азаров убежден, что больше продукты дорожать не будут,.. но и меньше тоже

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Насіння від сіячів добра


altЗ перемогою українського варіанту печерного капіталізму все частіше чути, що ніби вже «все в нас є». Неправда. У найбільшому дефіциті - добро, що від щирого серця. Кажуть, у найважчі часи воєнного лихоліття, коли щодня дивилися у вічі голоду й смерті - ми були набагато добрішими, готовими віддати все найдорожче зовсім незнайомій людині, яка потрапила в біду.

Сьогодні, коли ми «ситі» і «все є», здається, створене нами середовище є набагато агресивнішим і злішім, ніж дотепер. Але є ще поруч люди, які своєю місією обрали ідеали добра, людяності, плодотворності. Вони - із компанії «Маїс»…

Довідково. Компанія «Маїс» серед національних виробників насіння кукурудзи першою:

- перейшла на фірмове насінництво із замкненим циклом виробництва від створення до реалізації продукту;

 - запровадила попередній ґрунтовий контроль якості насіння в польових умовах Індії;

 - отримала патенти на власні гібриди кукурудзи;

- стала членом всесвітньо відомої асоціації АSТА (Американська асоціація виробників насіння).

Компанія «Маїс» серед національних виробників насіння кукурудзи має найбільшу:

 - загальну потужність насіннєвих заводів;

 - долю сегменту національного ринку насіння гібридів кукурудзи;

 - чисельність покупців насіння гібридів кукурудзи першого покоління;

 - надійність і стабільність в досягненні позитивного результату.

Компанія «Маїс» серед національних виробників насіння кукурудзи має найвищу:

- потенційну врожайність зерна і силосу гібридів;

 - посухостійкість та жаростійкість гібридів;

- схожість і енергію проростання насіння;

- компетентність і відповідальність фахівців.     

Компанія «Маїс» обрала своєю місією:

alt- лідера на світовому ринку насіння, надійного партнера;

 - розповсюджувача новітніх досягнень сільськогосподарської науки і виробництва в світі;

 - носія ідеалів добра, людяності і плодотворності.

 Ми завітали до компанії «Маїс» в м. Синельникове, що на Дніпропетровщині, й попрохали її комерційного директора Миколу Мельника детальніше розповісти про особливості підприємства та його продукції .

- Вашу компанію  впізнають не лише за гаслом «Сійте добро», але й за тим що «Маїс» не обіцяє захмарно-максимальних урожаїв, при тому гарантуючи непогані мінімальні. Чому обрали саме такий підхід?

- Хоча ми пропонуємо високоякісне насіння кукурудзи для результативного вирощування в усіх регіонах України, але ж і природні умови, і ґрунти в кожній ґрунтово-кліматичній зоні мають свої особливості. При виборі гібридів цієї культури треба обов’язково враховувати місцеві нюанси, а не обіцяти в рекламних цілях рекордів. І максимальні результати, закладені генетичним потенціалом, реально досягти, але знову ж таки, зважаючи на рівень техніко-технологічного забезпечення. Все дуже просто. При замовленні насіння ми надаємо нашим партнерам вичерпну і тільки правдиву інформацію про результати вирощування певного гібриду кукурудзи в різних зонах України за різних умов і за різних технологій. Отже, сільгоспвиробник одразу може розрахувати свої можливості щодо догляду за культурою і спрогнозувати реальний ефект. Підкреслю: саме реальний ефект, а не солодко розрекламований з метою абищо збути.

- Миколо Миколайовичу, що ж це у вас за посівний матеріал такий, з яким «не прогоріти»?

- Гібриди кукурудзи компанії «Маїс» створюються нашими селекціонерами, насіння цих гібридів та їх батьківських компонентів вирощується на наших полях і доводиться до altвідповідних кондицій на трьох власних насіннєвих заводах. У 2009 році насіннєвий завод у місті Новомосковську Дніпропетровської області обладнаний найсучаснішою та першою в Україні спеціалізованою лінією для доробки насіння кукурудзи німецької фірми «Petkus». Комплекс машин також включає оптичну сортувальну машину американської фірми «Satake» Ця машина забезпечує сортування насіння за спектрами кольорів та їх відтінків. Ефективність роботи цієї машини умовно можливо порівняти з обсягом роботи, яку одночасно можуть виконувати не менше ста пар рук та очей. У результаті реалізації селекційних програм в компанії «Маїс» створено та офіційно зареєстровано тридцять п’ять нових гібридів цієї культури різних груп стиглості (ФАО).

- Чув, що «Маїс» - чемпіон серед експортерів до країн СНД. Це так?

- Дійсно, наше підприємство дуже динамічно розвивається і вже протягом двох останніх років за оцінками Міжнародної торгової палати визнане експортером №1 в категорії «Обсяг реалізованої продукції на експорт. Кукурудза насіннєва». Особливим попитом наша продукція користується в Білорусі та Росії.

- Що ж приваблює ваших партнерів?

 - Передусім, гарантована висока якість посівного матеріалу. Варто підкреслити, що «Маїс» серед національних виробників насіння кукурудзи має найвищу потенційну врожайність зерна та силосу, посухостійкість та жаростійкість гібридів, схожість та енергією проростання насіння. А наші висококваліфіковані спеціалісти завжди уважні до клієнтів.

- І багато ваших замовників звертаються до вас по насіння вдруге чи втретє?

- Понад 80% наших клієнтів – постійні партнери, які замовляють насіння «Маїс» довгі роки і наші стосунки можна сміливо назвати родинними. Це різні за розмірами сільгосппідприємства, серед яких є й потужні аграрні холдинги й невеликі фермерські господарства. Ми щиро радіємо їхнім успіхам.

- Чи обмежуєте обсяги замовлень у той чи інший бік?

- Ми раді всім: і тим, хто купує наше насіння кілограмами, і тим, хто замовляє тонни. 

- Задля яких цілей можна використовувати гібриди кукурудзи від «Маїс»?

- Є в нас і такі, що рекомендуємо для вирощування на високоякісне фуражне зерно. Є й для виготовлення продовольчих круп та крохмалю, є й енергетичні, що використовуються для виробництва біопалива, є і на силос.

- Дороге насіння?

- Щодо цін – вони доступні. Тим більше, що витрати швидко виправдаються. Доведено, навіть без витрат на зміни в технології, без витрат на додаткове паливо для обробітку додаткових площ, але завдяки використанню високоякісного посівного матеріалу нових гібридів можна на третину збільшити урожаї. От і підраxxxте витрати й прибутки.

- Сьогодні чимало сільгоспвиробників прагнуть запровадити технологію «No-till». Яке компанія «Маїс» пропонує насіння задля найкращих результатів?

- Задля успішного запровадження згаданої технології радимо, зокрема, Бестселер 287 СВ. Це середньоранній простий модифікований гібрид, що його рекомендовано вирощувати в степовій та лісостеповій зонах України, що характеризується стійкістю до полягання, ураження багатьма шкідниками та збудниками хвороб. Має високу посухостійкість та жаростійкість. Найкращі показники урожайності зерна зафіксовано в Лісостепу. Мінімум в стресових умовах – 42 ц/га, максимум в комфортних умовах – 152,5 ц/гектар. Ще добре зарекомендував себе при запровадженні «No-till» середньопізній простий поміжлінійний гібрид Світ 400 МВ, виявивши стійкість до полягання, шкідників та збудників характерних хвороб, високу засухостійкість та жаростійкість. Урожайність зерна за різних умов вирощування (стресові або комфортні) становила в Степу 24,0-104,5 ц/га, Лісостепу 52,4-155,0 ц/гектар. На силос цього гібриду збирають у Степу 190-400 ц/га, Лісостепу - 290-550 ц/га, на Поліссі – 300-880 ц/гектар.

- Але не всі ще готові перейти до «No-till». Який посівний матеріал порадите тим, хто поки що застосовує традиційну технологію?

- Як я вже розповідав, компанією «Маїс» створено, офіційно зареєстровано й запроваджено у виробництво 35 нових високопродуктивних гібридів кукурудзи різного призначення та груп стиглості. У кожного біотипу свої характерні властивості. От, скажімо, на Поліссі високих результатів досягли ті господарства, що посіяли ранній простий гібрид Премія 190 МВ. Мінімальна кількість зібраного зерна - 42,3 ц/га, максимальна – 128,8 ц/гектар.

- Хто забезпечує високі мірки бренду компанії «Маїс» ?

- Особливою цінністю компанії «Маїс» є її кадровий потенціал. В першу чергу це наукові співробітники – потужна група селекціонерів компанії, а досвідчені фахівці виробничої сфери впроваджують у виробництво всі новації науковців. Одним із пріоритетних напрямків діяльності підприємства є і завжди буде освіта молоді, передання досвіду наставниками. До речі, тільки протягом 2008-2009 років два молодих фахівці здобули наукову ступінь кандидатів сільськогосподарських наук. Мабуть, це і є головним чинником усього вічного…

Враховуючи наближення професійного свята аграрників України, дозвольте щиро привітати усіх колег та партнерів з нагоди Дня працівника сільського господарства! Бажаємо і надалі примножувати свої досягнення, гідно представляти та звеличувати рідну Україну. Зичимо вам міцного здоров’я та наснаги, дорогі друзі. Доброї погоди вам у полі, щастя і достатку вашим сімям.

 

                                                                          Підготував Юрій МАЛАЙ        

 





Схожі новини
  • №33-34 (274)
  • Візитери з Франції
  • Створення кооперативних елеваторів забезпечить стабільну позицію одноосібника на ринку зерна
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • Азаров убежден, что больше продукты дорожать не будут,.. но и меньше тоже

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.