Аграрний тиждень. Україна
» » День поля зібрав лідерів агробізнесу
» » День поля зібрав лідерів агробізнесу

    День поля зібрав лідерів агробізнесу


    Уже втретє Міністерство аграрної політики України на базі модельного агрокультурного підприємства корпорації “Агро-Союз” провело Всеукраїнський День поля. Цей загальнодержавний захід — найбільша у нашій країні виставка-демонстрація кращого вітчизняного і закордонного досвіду в галузі сільськогосподарського виробництва, зокрема — землеробства.

     

    До села Майського на Дніпропетровщині, де проходила виставка, завітали Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, міністр аграрної політики України Юрій Мельник, міністр сільського господарства Росії Олексій Гордєєв і міністр сільського господарства та продовольства Республіки Білорусь Семен Шапіро.

    Високих гостей на землі Придніпров’я вітали голова обласної ради Юрій Вілкул та виконуючий обов’язки голови обласної держадміністрації Семен Кроль.

    Упродовж двох днів “Агро-Союз” відвідали близько п’яти тисяч керівників і фахівців сільгосппідприємств України, Росії, Білорусі, щоб на власні очі побачити здобутки світових лідерів — виробників сільгосптехніки й устаткування.

    Свою продукцію на виставку привезли близько 100 провідних компаній і фірм-виробників сільгосптехніки й устаткування, засобів захисту рослин, добрив з десяти країн світу.

    В тому, що такий визначний аграрний форум під відкритим небом запроваджено саме на Дніпропетровщині, в господарстві “Агро-Союз”, є велика заслуга керівників корпорації Володимира Хорішка і Сергія Прокаєва, які першими в нашій державі усвідомили і визначили стратегічні напрями діяльності господарства з впровадження ґрунтозахисної системи землеробства та поліпшення якості ґрунтів на основі нульової технології обробітку. Саме ця технологія дає можливість сільському господарству бути продуктивним, стабільним і прибутковим, а особливо тепер, коли ціни на енергоносії, техніку, добрива, засоби захисту рослин мають сталу тенденцію до зростання.

    Упродовж кількох років корпорація проводить міжнародні конференції з енергоресурсозберігаючих технологій як у себе вдома, так і в Росії та Казахстані. Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко визнала безперечне лідерство корпорації, підкресливши, що “Агро-Союз” — перший номер в аграрній галузі, який є методологічною базою і практичним ідеологічним центром всього аграрного комплексу нашої держави. “Ці люди можуть в аграрній галузі показувати просто дива. Завойовувати рекорди Гіннесса не один раз і практично показувати, як Україна може бути в усьому світі першою”, - з гордістю наголосила Прем’єр.

    Глава Уряду пообіцяла аграріям України підтримку держави і закликала сільгоспвиробників нарощувати потенціал зернового виробництва, щоб великі врожаї змогли повернути нашій державі колишню славу житниці Європи, а, можливо, і цілого світу.

    Міністр аграрної політики України Юрій Мельник назвав третій Всеукраїнський День поля знаковим, адже до Майського завітали делегації з Росії і Білорусі, які очолюють профільні міністри. «В “Агро-Сооюз” селяни їдуть не за адміністративним наполяганням, а за покликанням серця, щоб саме тут зрозуміти перевагу сучасних, перспективних інноваційних технологій, щоб саме ці технології запровадити в себе на підприємствах», -підкреслив міністр.

    Представницькою була делегація Російської Федерації, яку очолив міністр сільського господарства Олексій Гордєєв. До її складу входили губернатори, представники аграрної науки, освіти, виробники, журналісти.

    Олексій Гордєєв зокрема зазначив, що три аграрні міністри братніх народів домовилися скоординувати свою політику як на аграрних ринках, так і на сільськогосподарському виробництві. Він висловив сподівання, що в цьому їх підтримають керівники урядів усіх трьох країн. Російський міністр повідомив, що його країна зацікавлена у збільшенні імпорту з України цукру, продуктів тваринництва, кормів.

    Особливо зворушливими були слова, сказані Олексієм Васильовичем наприкінці виступу. Цитуємо в оригіналі: “Мне очень приятно, что, слушая здесь украинскую речь и ловя себя на мысли, а могу ли я что-то не понять, я вдруг ощутил — понимаю каждое слово. Может быть, это аграрный язык, а может быть, это наша общая славянская мова”.

    Та й правда: ті, хто займаються життєдайною працею, що є основою людського існування, чудово розуміють один одного і знаходять спільну мову у вирішенні існуючих проблем. Це дає надію, що все у нас буде добре!

    Аграрний міністр Республіки Білорусь Семен Шапіро підтримав думку свого російського колеги і теж підтримав ідею напрацювання спільної стратегії і тактики в роботі аграріїв трьох країн. «Розрізненість і роз’єднаність у прийнятті рішень не сприятиме нашій роботі», - наголосив міністр. А ще додав, що Білорусь з великою повагою ставиться до тих високих досягнень, які має братська Україна.

    Високі гості з цікавістю оглянули виставку машин і механізмів, що експонувались на демонстраційному полі.

    Варто нагадати, що Уряд прийняв п’ять основних пріоритетів у діяльності Міністерства аграрної політики. Повний перелік їх такий: запровадження ефективної системи охорони і раціонального використання земель сільськогосподарського призначення; створення сприятливих умов для залучення інвестицій і розвитку агропромислового комплексу; забезпечення розвитку інфраструктури аграрного ринку; створення сучасної селекційної бази для сільськогосподарського виробництва та координація розвитку виробництва альтернативних джерел палива.

    Прем’єр-міністру, гостям і учасникам Дня поля наочно продемонстрували в Майському один із пріоритетів раціональне використання землі. Показ у полі дав можливість наочно побачити і оцінити якість роботи всього спектру сільськогосподарської техніки: зразки техніки кількох виробників дозволяли аграріям порівнювати її та обрати кращу.

    - Брати участь у Всеукраїнському Дні поля в “Агро-Союзі”, - сказав Юрій Мельник, - стає доброю традицією. Бо наймасштабнішу в Україні виставку, присвячену новітнім розробкам у сільському господарстві, необхідно проводити саме в таких унікальних підприємствах.

    Не секрет, що сучасний стан українського сільського господарства вимагає швидкої зміни укоріненої та застарілої системи господарювання. Адже світовий досвід показує: виключно за допомогою інноваційних технологій і високопродуктивної техніки можна досягти значних успіхів у аграрній галузі, яка завжди була профілюючою в нашій країні. Розуміючи надзвичайну важливість впровадження інновацій в аграрне виробництво, Мінагрополітики України всіляко сприяє поширенню знань про нові сільськогосподарські технології, зокрема у рослинництві, проводячи Дні поля, - підкреслив міністр.

    Юлія Тимошенко та гості оглянули продукцію комбайнового заводу “Ростсельмаш”, який експонував зернозбиральні комбайни “Acros 530”, “Дон-1500Б”, “Vector 410”, “Нива Ефект” і кормозбиральний комбайн “Дон- 680 М”. Це російське підприємство продає свою продукцію у 17 країн світу.

    Високі гості ознайомилися з технікою найбільшого на території СНД виробника сільськогосподарської техніки — ВАТ “Червона Зірка”. Підприємство випускає культиватори, прокатки, зернові сіялки. Компанія має розвинену дилерську мережу з технічними центрами в Росії, Казахстані, Білорусі, Болгарії.

    Найдовше Прем’єр-міністр затрималася на експозиційному майданчику “Агро-Союзу”. Безперечно, там було на що подивитися. Корпорація у партнерстві з німецькою компанією Horsch виготовляє сільськогосподарську техніку для ресурсозберігаючого землеробства: посівні комплекси “Horsch — Агро-Союз”, моделі АТД (шириною захвату від 9 до 18 метрів), культиватори “Horsch — Агро-Союз” (шириною захвату від 12 до 18 метрів), бункери- навантажувачі, агрегати для внесення рідких добрив “АВЖУ-2 АС”.

    В активі посівного комплексу “Horsch — Агро-Союз” ( 18 метрів) 4 світових рекорди зі швидкості та якості посіву, йому під силу посів понад 573 і навіть 740 гектарів на добу з одночасним внесенням добрив.

    Корпорація представила також свої новинки. “Агро-Союз CROSS-SLOT” дисково-анкерна сівалка прямого висіву, яка надає можливість швидкого переходу від традиційної технології землеробства на нульову. Сівалка копіює рельєф і підходить для будь-якого типу ґрунту, тому відпадає необхідність вирівнювати землю культиватором перед прямим посівом. Таким чином, уже в перший рік землеробства можна перейти до прямого посіву.

    “Агро-Союз AVEC” - дискова сівалка прямого висіву. За один прохід виконує чотири технологічні операції: підготовку насіння, закриття посівного ложа ґрунтом і пожнивними рештками. Перед її використанням не потрібна передпосівна обробка ґрунту, сівалка копіює рельєф кожним сошником, сталий тиск на кожний сошник гарантує однакову глибину закладання насіння та добрив у ґрунт.

    “Агро-Союз - Слов’янка” - очісуюча жниварка, призначена для обмолоту рослин на корені. Вона дозволяє скоротити строки збиральної кампанії, отримувати мінімум пошкодженого зерна.

    На майданчику “Агро-Союзу” була також представлена техніка, яку реалізує корпорація: вантажівки, трактори, кормозбиральна техніка, комбайни, навантажувально-розвантажувальне обладнання.

    Торговельна мережа компанії налічує понад 120 філій по Україні. Підприємство забезпечує безперебійне постачання товару у регіональну мережу протягом доби. Асортимент запчастин для вантажної та сільськогосподарської техніки перевищує 50 тисяч найменувань від 800 виробників з усього світу.

    “Агро-Союз” є офіційним представником найбільших виробників сільгосптехніки країн СНД та багатьох іноземних компаній.

    Вітчизняне сільськогосподарське машинобудування було представлено на Дні поля такими підприємствами: ТОВ НВП “Білоцерківмаз” (виро***є сучасну інноваційну ґрунтообробну та кормозбиральну техніку), ВАТ “Галещина, Машзавод” (сільськогосподарська техніка для ґрунтозахисного землеробства), ТОВ НВФ “Дозатор” (спеціалізується на виробництві сівалок і робочих органів для ґрунтообробної техніки), ВАТ “Козак” (сільськогосподарське машинобудування, вантажно-розвантажувальна техніка та складське обладнання) та ряд інших підприємств.

    Науково-виробниче фермерське господарство “Компанія “Маїс” представило свій шістнадцятилітній досвід роботи зі створення гібридів кукурудзи і продажу гібридного насіння.

    Широко були представлені на виставці виробники добрив. “Агрофірма “Гермес” - лідер серед виробників органічних добрив, безпечних для людини та довкілля. Підприємство має понад 15 видів добрив. В основі усіх препаратів лежить природний баланс макро- та мікроелементів, фітогормонів, амінокислот, вітамінів, агрономічно корисної мікрофлори.

    Органічними добривами також займається і ТОВ “Біотера”. Продукція компанії — це високоякісне органічне добриво, яке виро***ється на основі гною тварин, пожнивних залишків, соломи, тирси дерева та газонної трави. Таке добриво підвищує рівень органічної речовини в ґрунті, покращує його структуру.

    Представники фірм і компаній надавали консультації, відповідали на запитання. Гості мали можливість оглянути господарство корпорації, ознайомитися з роботою тваринницького комплексу, свинокомплексу, ферми із розведення страусів. Під час Всеукраїнського Дня поля провідні спеціалісти корпорації проводили майстер-класи з різних аспектів ресурсозберігаючих і ґрунтозахисних технологій, присвячених темам рослинництва і управління агробізнесом.

    Упродовж двох днів проходили засідання “круглих столів” з представниками Міністерства аграрної політики, машинобудівниками, сільгоспвиробниками, науковцями, де учасники виставки мали можливість обмінятися думками, ідеями, досвідом роботи, дізнатися про останні досягнення в галузі рослинництва, обговорити питання матеріально-технічного забезпечення агропромислового комплексу.

    Спостерігаючи вже кілька років за намаганням керівництва “Агро-Союзу” впровадити системні перетворення в аграрній галузі України та переконуючись, з якими труднощами це проходить, мені особисто було і за агросоюзівських новаторів, і за державу образливо. Бо вона, держава, в особі вищого політичного керівництва і керівників аграрних підприємств ще донедавна не усвідомлювала необхідності таких перетворень.

    Але, здається, зараз нинішній Уряд розуміє важливість кардинальних змін в аграрній галузі. І приїзд до “Агро-Союзу” Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та високих гостей, переконаний, дасть потужний поштовх для змін у вітчизняній аграрній галузі.

    Земля-годувальниця очікує дбайливих господарів, які б ставилися до неї з любов’ю. Вона ж відплатить щедрими врожаями. Бо лише завдяки їй рід людський живе і продовжує свій історичний поступ на цій благословенній планеті.

                                                                            Юрій ПШЕНИЧНИЙ,

                                                                               Дніпропетровщина

     

     





    Схожі новини
  • Завтра в Києві стартує найбільша агровиставка України
  • Новітні технології - успішний розвиток АПК
  • Юрій Мельник: «Аграрний комплекс може стати локомотивом для всієї економіки України»
  • Як посіяти без зайвих зусиль
  • Всеукраїнський день поля в «Агро-Союзі»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

День поля зібрав лідерів агробізнесу


Уже втретє Міністерство аграрної політики України на базі модельного агрокультурного підприємства корпорації “Агро-Союз” провело Всеукраїнський День поля. Цей загальнодержавний захід — найбільша у нашій країні виставка-демонстрація кращого вітчизняного і закордонного досвіду в галузі сільськогосподарського виробництва, зокрема — землеробства.

 

До села Майського на Дніпропетровщині, де проходила виставка, завітали Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, міністр аграрної політики України Юрій Мельник, міністр сільського господарства Росії Олексій Гордєєв і міністр сільського господарства та продовольства Республіки Білорусь Семен Шапіро.

Високих гостей на землі Придніпров’я вітали голова обласної ради Юрій Вілкул та виконуючий обов’язки голови обласної держадміністрації Семен Кроль.

Упродовж двох днів “Агро-Союз” відвідали близько п’яти тисяч керівників і фахівців сільгосппідприємств України, Росії, Білорусі, щоб на власні очі побачити здобутки світових лідерів — виробників сільгосптехніки й устаткування.

Свою продукцію на виставку привезли близько 100 провідних компаній і фірм-виробників сільгосптехніки й устаткування, засобів захисту рослин, добрив з десяти країн світу.

В тому, що такий визначний аграрний форум під відкритим небом запроваджено саме на Дніпропетровщині, в господарстві “Агро-Союз”, є велика заслуга керівників корпорації Володимира Хорішка і Сергія Прокаєва, які першими в нашій державі усвідомили і визначили стратегічні напрями діяльності господарства з впровадження ґрунтозахисної системи землеробства та поліпшення якості ґрунтів на основі нульової технології обробітку. Саме ця технологія дає можливість сільському господарству бути продуктивним, стабільним і прибутковим, а особливо тепер, коли ціни на енергоносії, техніку, добрива, засоби захисту рослин мають сталу тенденцію до зростання.

Упродовж кількох років корпорація проводить міжнародні конференції з енергоресурсозберігаючих технологій як у себе вдома, так і в Росії та Казахстані. Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко визнала безперечне лідерство корпорації, підкресливши, що “Агро-Союз” — перший номер в аграрній галузі, який є методологічною базою і практичним ідеологічним центром всього аграрного комплексу нашої держави. “Ці люди можуть в аграрній галузі показувати просто дива. Завойовувати рекорди Гіннесса не один раз і практично показувати, як Україна може бути в усьому світі першою”, - з гордістю наголосила Прем’єр.

Глава Уряду пообіцяла аграріям України підтримку держави і закликала сільгоспвиробників нарощувати потенціал зернового виробництва, щоб великі врожаї змогли повернути нашій державі колишню славу житниці Європи, а, можливо, і цілого світу.

Міністр аграрної політики України Юрій Мельник назвав третій Всеукраїнський День поля знаковим, адже до Майського завітали делегації з Росії і Білорусі, які очолюють профільні міністри. «В “Агро-Сооюз” селяни їдуть не за адміністративним наполяганням, а за покликанням серця, щоб саме тут зрозуміти перевагу сучасних, перспективних інноваційних технологій, щоб саме ці технології запровадити в себе на підприємствах», -підкреслив міністр.

Представницькою була делегація Російської Федерації, яку очолив міністр сільського господарства Олексій Гордєєв. До її складу входили губернатори, представники аграрної науки, освіти, виробники, журналісти.

Олексій Гордєєв зокрема зазначив, що три аграрні міністри братніх народів домовилися скоординувати свою політику як на аграрних ринках, так і на сільськогосподарському виробництві. Він висловив сподівання, що в цьому їх підтримають керівники урядів усіх трьох країн. Російський міністр повідомив, що його країна зацікавлена у збільшенні імпорту з України цукру, продуктів тваринництва, кормів.

Особливо зворушливими були слова, сказані Олексієм Васильовичем наприкінці виступу. Цитуємо в оригіналі: “Мне очень приятно, что, слушая здесь украинскую речь и ловя себя на мысли, а могу ли я что-то не понять, я вдруг ощутил — понимаю каждое слово. Может быть, это аграрный язык, а может быть, это наша общая славянская мова”.

Та й правда: ті, хто займаються життєдайною працею, що є основою людського існування, чудово розуміють один одного і знаходять спільну мову у вирішенні існуючих проблем. Це дає надію, що все у нас буде добре!

Аграрний міністр Республіки Білорусь Семен Шапіро підтримав думку свого російського колеги і теж підтримав ідею напрацювання спільної стратегії і тактики в роботі аграріїв трьох країн. «Розрізненість і роз’єднаність у прийнятті рішень не сприятиме нашій роботі», - наголосив міністр. А ще додав, що Білорусь з великою повагою ставиться до тих високих досягнень, які має братська Україна.

Високі гості з цікавістю оглянули виставку машин і механізмів, що експонувались на демонстраційному полі.

Варто нагадати, що Уряд прийняв п’ять основних пріоритетів у діяльності Міністерства аграрної політики. Повний перелік їх такий: запровадження ефективної системи охорони і раціонального використання земель сільськогосподарського призначення; створення сприятливих умов для залучення інвестицій і розвитку агропромислового комплексу; забезпечення розвитку інфраструктури аграрного ринку; створення сучасної селекційної бази для сільськогосподарського виробництва та координація розвитку виробництва альтернативних джерел палива.

Прем’єр-міністру, гостям і учасникам Дня поля наочно продемонстрували в Майському один із пріоритетів раціональне використання землі. Показ у полі дав можливість наочно побачити і оцінити якість роботи всього спектру сільськогосподарської техніки: зразки техніки кількох виробників дозволяли аграріям порівнювати її та обрати кращу.

- Брати участь у Всеукраїнському Дні поля в “Агро-Союзі”, - сказав Юрій Мельник, - стає доброю традицією. Бо наймасштабнішу в Україні виставку, присвячену новітнім розробкам у сільському господарстві, необхідно проводити саме в таких унікальних підприємствах.

Не секрет, що сучасний стан українського сільського господарства вимагає швидкої зміни укоріненої та застарілої системи господарювання. Адже світовий досвід показує: виключно за допомогою інноваційних технологій і високопродуктивної техніки можна досягти значних успіхів у аграрній галузі, яка завжди була профілюючою в нашій країні. Розуміючи надзвичайну важливість впровадження інновацій в аграрне виробництво, Мінагрополітики України всіляко сприяє поширенню знань про нові сільськогосподарські технології, зокрема у рослинництві, проводячи Дні поля, - підкреслив міністр.

Юлія Тимошенко та гості оглянули продукцію комбайнового заводу “Ростсельмаш”, який експонував зернозбиральні комбайни “Acros 530”, “Дон-1500Б”, “Vector 410”, “Нива Ефект” і кормозбиральний комбайн “Дон- 680 М”. Це російське підприємство продає свою продукцію у 17 країн світу.

Високі гості ознайомилися з технікою найбільшого на території СНД виробника сільськогосподарської техніки — ВАТ “Червона Зірка”. Підприємство випускає культиватори, прокатки, зернові сіялки. Компанія має розвинену дилерську мережу з технічними центрами в Росії, Казахстані, Білорусі, Болгарії.

Найдовше Прем’єр-міністр затрималася на експозиційному майданчику “Агро-Союзу”. Безперечно, там було на що подивитися. Корпорація у партнерстві з німецькою компанією Horsch виготовляє сільськогосподарську техніку для ресурсозберігаючого землеробства: посівні комплекси “Horsch — Агро-Союз”, моделі АТД (шириною захвату від 9 до 18 метрів), культиватори “Horsch — Агро-Союз” (шириною захвату від 12 до 18 метрів), бункери- навантажувачі, агрегати для внесення рідких добрив “АВЖУ-2 АС”.

В активі посівного комплексу “Horsch — Агро-Союз” ( 18 метрів) 4 світових рекорди зі швидкості та якості посіву, йому під силу посів понад 573 і навіть 740 гектарів на добу з одночасним внесенням добрив.

Корпорація представила також свої новинки. “Агро-Союз CROSS-SLOT” дисково-анкерна сівалка прямого висіву, яка надає можливість швидкого переходу від традиційної технології землеробства на нульову. Сівалка копіює рельєф і підходить для будь-якого типу ґрунту, тому відпадає необхідність вирівнювати землю культиватором перед прямим посівом. Таким чином, уже в перший рік землеробства можна перейти до прямого посіву.

“Агро-Союз AVEC” - дискова сівалка прямого висіву. За один прохід виконує чотири технологічні операції: підготовку насіння, закриття посівного ложа ґрунтом і пожнивними рештками. Перед її використанням не потрібна передпосівна обробка ґрунту, сівалка копіює рельєф кожним сошником, сталий тиск на кожний сошник гарантує однакову глибину закладання насіння та добрив у ґрунт.

“Агро-Союз - Слов’янка” - очісуюча жниварка, призначена для обмолоту рослин на корені. Вона дозволяє скоротити строки збиральної кампанії, отримувати мінімум пошкодженого зерна.

На майданчику “Агро-Союзу” була також представлена техніка, яку реалізує корпорація: вантажівки, трактори, кормозбиральна техніка, комбайни, навантажувально-розвантажувальне обладнання.

Торговельна мережа компанії налічує понад 120 філій по Україні. Підприємство забезпечує безперебійне постачання товару у регіональну мережу протягом доби. Асортимент запчастин для вантажної та сільськогосподарської техніки перевищує 50 тисяч найменувань від 800 виробників з усього світу.

“Агро-Союз” є офіційним представником найбільших виробників сільгосптехніки країн СНД та багатьох іноземних компаній.

Вітчизняне сільськогосподарське машинобудування було представлено на Дні поля такими підприємствами: ТОВ НВП “Білоцерківмаз” (виро***є сучасну інноваційну ґрунтообробну та кормозбиральну техніку), ВАТ “Галещина, Машзавод” (сільськогосподарська техніка для ґрунтозахисного землеробства), ТОВ НВФ “Дозатор” (спеціалізується на виробництві сівалок і робочих органів для ґрунтообробної техніки), ВАТ “Козак” (сільськогосподарське машинобудування, вантажно-розвантажувальна техніка та складське обладнання) та ряд інших підприємств.

Науково-виробниче фермерське господарство “Компанія “Маїс” представило свій шістнадцятилітній досвід роботи зі створення гібридів кукурудзи і продажу гібридного насіння.

Широко були представлені на виставці виробники добрив. “Агрофірма “Гермес” - лідер серед виробників органічних добрив, безпечних для людини та довкілля. Підприємство має понад 15 видів добрив. В основі усіх препаратів лежить природний баланс макро- та мікроелементів, фітогормонів, амінокислот, вітамінів, агрономічно корисної мікрофлори.

Органічними добривами також займається і ТОВ “Біотера”. Продукція компанії — це високоякісне органічне добриво, яке виро***ється на основі гною тварин, пожнивних залишків, соломи, тирси дерева та газонної трави. Таке добриво підвищує рівень органічної речовини в ґрунті, покращує його структуру.

Представники фірм і компаній надавали консультації, відповідали на запитання. Гості мали можливість оглянути господарство корпорації, ознайомитися з роботою тваринницького комплексу, свинокомплексу, ферми із розведення страусів. Під час Всеукраїнського Дня поля провідні спеціалісти корпорації проводили майстер-класи з різних аспектів ресурсозберігаючих і ґрунтозахисних технологій, присвячених темам рослинництва і управління агробізнесом.

Упродовж двох днів проходили засідання “круглих столів” з представниками Міністерства аграрної політики, машинобудівниками, сільгоспвиробниками, науковцями, де учасники виставки мали можливість обмінятися думками, ідеями, досвідом роботи, дізнатися про останні досягнення в галузі рослинництва, обговорити питання матеріально-технічного забезпечення агропромислового комплексу.

Спостерігаючи вже кілька років за намаганням керівництва “Агро-Союзу” впровадити системні перетворення в аграрній галузі України та переконуючись, з якими труднощами це проходить, мені особисто було і за агросоюзівських новаторів, і за державу образливо. Бо вона, держава, в особі вищого політичного керівництва і керівників аграрних підприємств ще донедавна не усвідомлювала необхідності таких перетворень.

Але, здається, зараз нинішній Уряд розуміє важливість кардинальних змін в аграрній галузі. І приїзд до “Агро-Союзу” Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та високих гостей, переконаний, дасть потужний поштовх для змін у вітчизняній аграрній галузі.

Земля-годувальниця очікує дбайливих господарів, які б ставилися до неї з любов’ю. Вона ж відплатить щедрими врожаями. Бо лише завдяки їй рід людський живе і продовжує свій історичний поступ на цій благословенній планеті.

                                                                        Юрій ПШЕНИЧНИЙ,

                                                                           Дніпропетровщина

 

 





Схожі новини
  • Завтра в Києві стартує найбільша агровиставка України
  • Новітні технології - успішний розвиток АПК
  • Юрій Мельник: «Аграрний комплекс може стати локомотивом для всієї економіки України»
  • Як посіяти без зайвих зусиль
  • Всеукраїнський день поля в «Агро-Союзі»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.