Аграрний тиждень. Україна
» » SAMPO: ЗРОБЛЕНО ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ПОЛІВ
» » SAMPO: ЗРОБЛЕНО ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ПОЛІВ

    SAMPO: ЗРОБЛЕНО ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ПОЛІВ


    Агробудівельний альянс «Астра» став офіційним дилером Sampo Rosenlew в Україні з продажу зернозбиральних комбайнів Sampo. Вже зараз триває демотур, в рамках якого українські аграрії знайомляться з фінською технікою в польових умовах. Але цьому передували перемовини і знайомство з виробництвом.

     

    Українські сільгоспвиробники не раз чули про комбайни Sampo, адже про спільний українсько-фінський проект з виробництва цих машин говорять ще з 2015 року. Можливо, фінська техніка так би і залишилася для нас незнайомою, якби АБА «Астра» не вирішила завести на український ринок новий зернозбиральний комбайн. Компанія вже 19 років продає техніку, і в «Астрі» досконало знають потреби аграріїв, тому шукали насамперед комбайн для великих площ, потужний і з високою результативністю обмолоту, економічний, комфортний і за прийнятною ціною. Всім цим вимогам і відповідаєSampo.

     

    Виробництво

    В 2014-2016 роках на заводі Sampo Rosenlew (Фінляндія) відбулася глобальна модернізація. Розмір інвестицій на переобладнання виробничого процесу без урахування компютеризації склав понад 10 млн євро.

    На виробництві встановили нові лінії та лазерні верстати для обробки листового заліза і зварювальних робіт. Повністю переглянута й оптимізована логістика.

    Сьогодні на заводі діє 7 центрів лазерного розкрою листового матеріалу: це сучасні системи з комп'ютерним управлінням.

    За зварювання відповідає спеціалізована автоматизована система. У цеху механічної обробки один робочий відповідає за 3-4 станки, тоді як до модернізації верстати обслуговувало до 20 осіб.

    Дрібні деталі зберігаються на роботизованому складі – варто лише ввести номенклатуру, і потрібну деталь відразу видадуть.

    Загалом на виробництві роботизовано майже 10% виробничого процесу. За словами керівництва заводу, максимальний відсоток роботизації з часом може сягнути 25%, і більше запроваджувати немає сенсу.

    На комбайни встановлюються двигуни AGCO Power, КПП – цієї ж фірми, бортовий редуктор - Dana або Claas. Виробництво комплектуючих на 80% зосереджено на власному підприємстві, а решта надходить лише від перевірених і стабільних партнерів.

    Лінія збірки довжиною 200 метрів розтягнулася через чотири цехи. Комбайни збираються вручну і пересуваються через роботизовані пости.

    При виготовленні ряду компонентів машин застосовується порошкове фарбування, де працюють фахівці найбільшої в Фінляндії профільної компанії.

    Завершальним етапом для комбайнів є двогодинне тестування в тест-боксі, де знімаються параметри, перевіряються всі основні лінії, рівень вібрацій, швидкості обертання. Кожен 7-й комбайн проходить великий 10-годинний тест.

    Сьогодні завод Sampo Rosenlew виробляє близько 1500 комбайнів на рік, але максимальна потужність виробництва може досягати 4-5 тис. машин. До речі, крім лінійки комбайнів Sampo на майданчиках заводу можна побачити й комбайни у зелених і червоних кольорах. Ці машини виготовляють на замовлення відомих брендів. Приміром, комбайни Sampo Rosenlew можна зустріти в Скандинавії під брендом Massey Ferguson і по всій Європі - під брендом John Deere (моделі W330 і W440 - перефарбовані Comia C8 і Comia C10-C12).

    Для України Sampo Rosenlew пропонує з модельного ряду SR COMIA комбайни серії С10 і С12. За словами представників заводу-виробника, саме ці моделі отримали оновлені корпус молотарки, новий бункер, систему домолота і новий дизайн. Comia C10 і C12 – це сучасні конструкторські рішення, які зберегли всі найкращі властивості, притаманні лише комбайнам Sampo. Водночас C10 і C12 додають серії комбайнів Comia більш високу продуктивність і потенціал, нові технічні рішення, яких не було раніше в комбайнах Sampo, - широкі жатки, місткі зернові елеватори, сепаруючий пристрій, легкість очищення і комфортабельна кабіна.

     

    Система обмолоту

    Конструкція системи обмолоту в Сomia C12 має два типи барабана, попередній діаметром 400мм і основний діаметром 500 мм, ширина 1330 мм. С10 і С12 оснащені барабаном обмолоту важкого типу (HD = Heavy Duty). Тож великий діаметр і ширина барабана гарантують рівномірне обертання навіть у важких умовах.

    Попередній барабан забезпечує рівномірний розподіл потоку обмолочуваної маси, що дозволяє основному барабану працювати більш ефективно. А оскільки до 40% обмолоту відбувається на барабані попереднього обмолоту, то рівномірний обмолот забезпечує ще й дбайливу обробку хлібної маси і значно знижує пошкодження зерна.

    Завдяки запатентованій системі подвійного обмолоту, в моделі C12 на 20% підвищено загальну продуктивність у порівнянні з однобарабанними моделями.

     

    Зернова жатка

    Для зернових жаток комбайнів моделей C10 і C12 характерний легкий монтаж, ідеальна геометрія і повністю гідравлічне управління. Наднадійні пластик-нейлонові пальці мотовила і гідропривід реверсу жатки гарантують якісну і стабільну роботу. 

    Незалежно від висоти зернові жатки з легкістю справляються із завданням. Оптимальна відстань від коси до подаючого шнека жатки - запорука безперебійної подачі зрізаної маси. Функція бокового нахилу входить у базову комплектацію.

     

    Зерновий бункер 

    Моделі Comia C10 і C12 обладнані великими зерновими бункерами, місткість яких варіюється від 6500 до 8100 літрів у залежності від моделі. Бункери обладнані двома датчиками заповнення мембранного типу, які можна встановити на бажаній висоті. З кабіни добре видно сам бункер. Трансформація бункера відбувається з кабіни натисканням кнопки, що включає два електромотори, які піднімають кришку бункера.

    До того ж, комбайн Sampo дуже легко очищується, що можна зробити навіть у польових умовах і таким чином заощадити час. 

    Люки легко і зручно відкриваються за допомогою важелів, розташованих з лівого боку комбайна. Доступ у зерновий елеватор, до вертикального шнека домолоту, а також до барабану обмолоту також можливий через люки з швидкофіксуючим кріпленням. Тепер при очищенні оператору не потрібно залазити під комбайн.

    У моделях Comia C10 і C12 касети стрясної дошки зроблені з нержавіючої сталі. Для очищення можна також зняти верхнє і нижнє решето. При необхідності дно клавіш соломотряса легко дістати через задній люк комбайна.

    У важких і вологих умовах прибирання в передній частині молотарки під декою часто налипає обмолочений матеріал. В зернозбиральних комбайнах Sampo Rosenlew можна легко витягти окремо кожну касету, зняти верхнє і нижнє решето, а також лотки клавіш.

     

    Кабіна

    Простора кабіна Premium Plus пропонує безпрецедентну ергономіку органів управління комбайна Sampo: інтегрований в підлокітник джойстик, зручне управління всіма робочими функціями і новий сенсорний екран Comvision, що відображає всю необхідну інформацію.

    У правий підлокітник високотехнологічного сидіння вбудована панель управління. Керування роботою жатки, процесом обмолоту і вивантаження відбувається електричними приводами за допомогою натискання перемикачів. Розташування всіх регулювань і вимикачів, пов'язаних з процесом обмолоту, ретельно продумано. Керуючи напрямком руху комбайна і регулюючи роботу жатки за допомогою багатофункціонального важеля, можна контролювати весь процес обмолоту. Навіть розворот розвантажувальної труби і вивантаження включається з кабіни з панелі управління. Це значно полегшує розвантаження, особливо під час руху.

    Ті органи управління, якими не треба користуватися постійно, розміщені з правого боку. Там знаходяться, наприклад, трансформація бункера і реверс жатки. Попереджувальні сигнальні вогні розташовані праворуч на вертикальній панелі.  

    Налаштування швидкості обертання барабана обмолоту і вентилятора регулюються з панелі управління на підлокітнику. Монітори оптимально розташовані в правій частині кабіни, що дозволяє спостерігати за екранами моніторів і контрольними лампами, не відволікаючись від управління комбайном.

    Побачити комбайн у роботі українські аграрії зможуть найближчим часом на заходах і демопоказах компанії «Астра».

     

    Михайло КУЛИК, представник заводу Sampo Rosenlew

    Великі комбайни серії С10 і С12 прийшли на зміну комбайнам нашої 3000 серії. Але в цих моделях вдосконалено молотарку, яка стала значно надійнішою, і хоча зменшено кількість ребер жорсткості, сам ступінь жорсткості збільшений. І ще один важливий момент – змінено осьовий проміжок клавіш. С10 і С12 – це 6-клавішні комбайни, що збільшує ступінь ефективності соломотряса.

    Комбайн також має надійний мотор AGCO Power, який входить до трійки найекономічніших моторів. Комбайн має відмінні ходові якості, правильний центр ваги, машина легка порівняно з іншими комбайнами. Термін експлуатації наших машин – 20 років і більше. Так, ми робимо не найпотужніші комбайни, але за ефективністю експлуатації вони перевершують аналоги.

    Я вважаю, що Україна - аграрна країна, і вистачить місця для всіх виробників техніки. Тому ми знайшли партнера – компанію «Астра» - і сподіваємося, що українські сільгоспвиробники оцінять комбайни нашого виробництва.

     

     

     

     

     

     

     

    Людмила ЛЕБІДЬ

    Київ – Порі (Фінляндія) - Київ


     

    Довідка:

    Завод Sampo Rosenlew заснований у 1853 році й знаходиться в місті Порі (Фінляндія). Історія виробництва сільгосптехніки почалася з молотарок з ручним приводом (60-ті роки 18 століття).

    Перший самохідний комбайн 657 LP зявився в 1957 році.

    У 1990-му була представлена серія комбайнів 2000, з якої почалася велика модернізація модельного ряду, а в 1991 році заснований Сампо Розенлев Лтд.

    Найбільш динамічний етап розвитку заводу Sampo Rosenlew розпочався під керівництвом Тімо Пріхті, й сьогодні ця компанія - один зі світових лідерів з виробництва комбайнів.

    На сьогодні вироблено понад 50 тис. зернозбиральних комбайнів, 90% машин йдуть на експорт, а торговельна мережа компанії представлена в 50 країнах.

     





    Схожі новини
  • «Астра» продаватиме в Україні комбайни Sampo
  • В Украине начали собирать финскую сельхозтехнику
  • Гусеничний комбайн New Holland вже в Україні
  • ACROS 590 Plus: еволюція легенди
  • Три відзнаки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

SAMPO: ЗРОБЛЕНО ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ПОЛІВ


Агробудівельний альянс «Астра» став офіційним дилером Sampo Rosenlew в Україні з продажу зернозбиральних комбайнів Sampo. Вже зараз триває демотур, в рамках якого українські аграрії знайомляться з фінською технікою в польових умовах. Але цьому передували перемовини і знайомство з виробництвом.

 

Українські сільгоспвиробники не раз чули про комбайни Sampo, адже про спільний українсько-фінський проект з виробництва цих машин говорять ще з 2015 року. Можливо, фінська техніка так би і залишилася для нас незнайомою, якби АБА «Астра» не вирішила завести на український ринок новий зернозбиральний комбайн. Компанія вже 19 років продає техніку, і в «Астрі» досконало знають потреби аграріїв, тому шукали насамперед комбайн для великих площ, потужний і з високою результативністю обмолоту, економічний, комфортний і за прийнятною ціною. Всім цим вимогам і відповідаєSampo.

 

Виробництво

В 2014-2016 роках на заводі Sampo Rosenlew (Фінляндія) відбулася глобальна модернізація. Розмір інвестицій на переобладнання виробничого процесу без урахування компютеризації склав понад 10 млн євро.

На виробництві встановили нові лінії та лазерні верстати для обробки листового заліза і зварювальних робіт. Повністю переглянута й оптимізована логістика.

Сьогодні на заводі діє 7 центрів лазерного розкрою листового матеріалу: це сучасні системи з комп'ютерним управлінням.

За зварювання відповідає спеціалізована автоматизована система. У цеху механічної обробки один робочий відповідає за 3-4 станки, тоді як до модернізації верстати обслуговувало до 20 осіб.

Дрібні деталі зберігаються на роботизованому складі – варто лише ввести номенклатуру, і потрібну деталь відразу видадуть.

Загалом на виробництві роботизовано майже 10% виробничого процесу. За словами керівництва заводу, максимальний відсоток роботизації з часом може сягнути 25%, і більше запроваджувати немає сенсу.

На комбайни встановлюються двигуни AGCO Power, КПП – цієї ж фірми, бортовий редуктор - Dana або Claas. Виробництво комплектуючих на 80% зосереджено на власному підприємстві, а решта надходить лише від перевірених і стабільних партнерів.

Лінія збірки довжиною 200 метрів розтягнулася через чотири цехи. Комбайни збираються вручну і пересуваються через роботизовані пости.

При виготовленні ряду компонентів машин застосовується порошкове фарбування, де працюють фахівці найбільшої в Фінляндії профільної компанії.

Завершальним етапом для комбайнів є двогодинне тестування в тест-боксі, де знімаються параметри, перевіряються всі основні лінії, рівень вібрацій, швидкості обертання. Кожен 7-й комбайн проходить великий 10-годинний тест.

Сьогодні завод Sampo Rosenlew виробляє близько 1500 комбайнів на рік, але максимальна потужність виробництва може досягати 4-5 тис. машин. До речі, крім лінійки комбайнів Sampo на майданчиках заводу можна побачити й комбайни у зелених і червоних кольорах. Ці машини виготовляють на замовлення відомих брендів. Приміром, комбайни Sampo Rosenlew можна зустріти в Скандинавії під брендом Massey Ferguson і по всій Європі - під брендом John Deere (моделі W330 і W440 - перефарбовані Comia C8 і Comia C10-C12).

Для України Sampo Rosenlew пропонує з модельного ряду SR COMIA комбайни серії С10 і С12. За словами представників заводу-виробника, саме ці моделі отримали оновлені корпус молотарки, новий бункер, систему домолота і новий дизайн. Comia C10 і C12 – це сучасні конструкторські рішення, які зберегли всі найкращі властивості, притаманні лише комбайнам Sampo. Водночас C10 і C12 додають серії комбайнів Comia більш високу продуктивність і потенціал, нові технічні рішення, яких не було раніше в комбайнах Sampo, - широкі жатки, місткі зернові елеватори, сепаруючий пристрій, легкість очищення і комфортабельна кабіна.

 

Система обмолоту

Конструкція системи обмолоту в Сomia C12 має два типи барабана, попередній діаметром 400мм і основний діаметром 500 мм, ширина 1330 мм. С10 і С12 оснащені барабаном обмолоту важкого типу (HD = Heavy Duty). Тож великий діаметр і ширина барабана гарантують рівномірне обертання навіть у важких умовах.

Попередній барабан забезпечує рівномірний розподіл потоку обмолочуваної маси, що дозволяє основному барабану працювати більш ефективно. А оскільки до 40% обмолоту відбувається на барабані попереднього обмолоту, то рівномірний обмолот забезпечує ще й дбайливу обробку хлібної маси і значно знижує пошкодження зерна.

Завдяки запатентованій системі подвійного обмолоту, в моделі C12 на 20% підвищено загальну продуктивність у порівнянні з однобарабанними моделями.

 

Зернова жатка

Для зернових жаток комбайнів моделей C10 і C12 характерний легкий монтаж, ідеальна геометрія і повністю гідравлічне управління. Наднадійні пластик-нейлонові пальці мотовила і гідропривід реверсу жатки гарантують якісну і стабільну роботу. 

Незалежно від висоти зернові жатки з легкістю справляються із завданням. Оптимальна відстань від коси до подаючого шнека жатки - запорука безперебійної подачі зрізаної маси. Функція бокового нахилу входить у базову комплектацію.

 

Зерновий бункер 

Моделі Comia C10 і C12 обладнані великими зерновими бункерами, місткість яких варіюється від 6500 до 8100 літрів у залежності від моделі. Бункери обладнані двома датчиками заповнення мембранного типу, які можна встановити на бажаній висоті. З кабіни добре видно сам бункер. Трансформація бункера відбувається з кабіни натисканням кнопки, що включає два електромотори, які піднімають кришку бункера.

До того ж, комбайн Sampo дуже легко очищується, що можна зробити навіть у польових умовах і таким чином заощадити час. 

Люки легко і зручно відкриваються за допомогою важелів, розташованих з лівого боку комбайна. Доступ у зерновий елеватор, до вертикального шнека домолоту, а також до барабану обмолоту також можливий через люки з швидкофіксуючим кріпленням. Тепер при очищенні оператору не потрібно залазити під комбайн.

У моделях Comia C10 і C12 касети стрясної дошки зроблені з нержавіючої сталі. Для очищення можна також зняти верхнє і нижнє решето. При необхідності дно клавіш соломотряса легко дістати через задній люк комбайна.

У важких і вологих умовах прибирання в передній частині молотарки під декою часто налипає обмолочений матеріал. В зернозбиральних комбайнах Sampo Rosenlew можна легко витягти окремо кожну касету, зняти верхнє і нижнє решето, а також лотки клавіш.

 

Кабіна

Простора кабіна Premium Plus пропонує безпрецедентну ергономіку органів управління комбайна Sampo: інтегрований в підлокітник джойстик, зручне управління всіма робочими функціями і новий сенсорний екран Comvision, що відображає всю необхідну інформацію.

У правий підлокітник високотехнологічного сидіння вбудована панель управління. Керування роботою жатки, процесом обмолоту і вивантаження відбувається електричними приводами за допомогою натискання перемикачів. Розташування всіх регулювань і вимикачів, пов'язаних з процесом обмолоту, ретельно продумано. Керуючи напрямком руху комбайна і регулюючи роботу жатки за допомогою багатофункціонального важеля, можна контролювати весь процес обмолоту. Навіть розворот розвантажувальної труби і вивантаження включається з кабіни з панелі управління. Це значно полегшує розвантаження, особливо під час руху.

Ті органи управління, якими не треба користуватися постійно, розміщені з правого боку. Там знаходяться, наприклад, трансформація бункера і реверс жатки. Попереджувальні сигнальні вогні розташовані праворуч на вертикальній панелі.  

Налаштування швидкості обертання барабана обмолоту і вентилятора регулюються з панелі управління на підлокітнику. Монітори оптимально розташовані в правій частині кабіни, що дозволяє спостерігати за екранами моніторів і контрольними лампами, не відволікаючись від управління комбайном.

Побачити комбайн у роботі українські аграрії зможуть найближчим часом на заходах і демопоказах компанії «Астра».

 

Михайло КУЛИК, представник заводу Sampo Rosenlew

Великі комбайни серії С10 і С12 прийшли на зміну комбайнам нашої 3000 серії. Але в цих моделях вдосконалено молотарку, яка стала значно надійнішою, і хоча зменшено кількість ребер жорсткості, сам ступінь жорсткості збільшений. І ще один важливий момент – змінено осьовий проміжок клавіш. С10 і С12 – це 6-клавішні комбайни, що збільшує ступінь ефективності соломотряса.

Комбайн також має надійний мотор AGCO Power, який входить до трійки найекономічніших моторів. Комбайн має відмінні ходові якості, правильний центр ваги, машина легка порівняно з іншими комбайнами. Термін експлуатації наших машин – 20 років і більше. Так, ми робимо не найпотужніші комбайни, але за ефективністю експлуатації вони перевершують аналоги.

Я вважаю, що Україна - аграрна країна, і вистачить місця для всіх виробників техніки. Тому ми знайшли партнера – компанію «Астра» - і сподіваємося, що українські сільгоспвиробники оцінять комбайни нашого виробництва.

 

 

 

 

 

 

 

Людмила ЛЕБІДЬ

Київ – Порі (Фінляндія) - Київ


 

Довідка:

Завод Sampo Rosenlew заснований у 1853 році й знаходиться в місті Порі (Фінляндія). Історія виробництва сільгосптехніки почалася з молотарок з ручним приводом (60-ті роки 18 століття).

Перший самохідний комбайн 657 LP зявився в 1957 році.

У 1990-му була представлена серія комбайнів 2000, з якої почалася велика модернізація модельного ряду, а в 1991 році заснований Сампо Розенлев Лтд.

Найбільш динамічний етап розвитку заводу Sampo Rosenlew розпочався під керівництвом Тімо Пріхті, й сьогодні ця компанія - один зі світових лідерів з виробництва комбайнів.

На сьогодні вироблено понад 50 тис. зернозбиральних комбайнів, 90% машин йдуть на експорт, а торговельна мережа компанії представлена в 50 країнах.

 





Схожі новини
  • «Астра» продаватиме в Україні комбайни Sampo
  • В Украине начали собирать финскую сельхозтехнику
  • Гусеничний комбайн New Holland вже в Україні
  • ACROS 590 Plus: еволюція легенди
  • Три відзнаки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.